22. kolo
26.01.2019 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Nice potvrdilo formu a Nimes porazilo 2:0

Tabulkou nadále stoupají fotbalisté OGC Nice. Pod vedením Patricka Vieiry zvítězili doma nad Nimes Olympique 2:0, když se hlavní hvězdou večera stal Allan Saint-Maximin. Francouzský ofenzivní záložník na první branku přihrál Youcefu Attalovi a druhou vstřelil sám.

Nice bylo před utkáním papírovým favoritem a přes počáteční tuhý odpor soupeře postupně přebíralo iniciativu do svých rukou. První šanci ale měli hosté, Bouanga dobře vypálil a Benítez si připsal první dobrý zákrok. O chvíli později postupoval sám na gólmana Bernardoniho Saint-Maximin a i hostující brankář si připsal výtečný zákrok. Nice ještě hrozilo dorážkou Ganagy, ale ta už nebyla přesná. Bernardoniho ještě prověřil Cyprien a ve 41. minutě už opora nováčka soutěže inkasovala. Saint-Maximin posunul balón na Youcefa Attala, který z úhlu tvrdou ranou rozvlnil síť.

Vedení Orlů bylo zcela zasloužené, domácí hráli lépe, ale pochopitelně tři body v kapse ještě neměli. Ty domácím výrazně přiblížil nepolapitelný Saint-Maximin. Šikovný forvard si udělal prostor ke střele a přesnou ranou k tyči zvýšil na 2:0. Nimes Olympique reagoval střídáním, ale ani čerstvé posily změnit obraz hry nepomohly. Definitivně mohl rozhodnout čtvrthodinu před koncem Maolida, ale hrubé podběhnutí Briancona nepotrestal a dobrým zákrokem vynikl Bernardoni. O pár minut později se minisouboj Maolida - Bernardoni znovu opakoval a opět ve prospěch hostujícího brankáře.

Nimes se zpátky do zápasu nedostalo, Nice svému soupeři nepovolilo ani kontaktní branku a po výhře 2:0 se posunulo už na sedmé místo tabulky Ligue 1. Nimes může být zatím v klidu, s devětadvaceti body mu patří krásné jedenácté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele