22. kolo
27.01.2019 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lyon prostě na Amiens umí

V novém tisíciletí Les Gones nad tímto soupeřem pokaždé vyhráli. Naposledy před čtyřmi dny zatarasili cestu do osmifinále v rámci Coupe de France. Tentokrát se hráči klubu ze Stade de la Licorne snažili vycházet více ze zabezpečené obrany a vyráželi do rychlých brejků, což není zrovna jejich obvyklá taktika.

V závěru úvodní dvacetiminutovky ale málem vyšla. Thomas Mondoncuit to zkusil, třebaže možná mohl s balonem ještě postupovat blíže lyonské svatyni. Anthony Lopes musel tak jako tak vyrážet nad břevno. Bruno Génésio poslal do hry i borce, kteří ve zmíněném pohárovém klání odpočívali, včetně Aouara a Depaye.

V prvním poločase byli však hosté stejně víceméně neškodní. Zato nedlouho po startu toho druhého se dočkali vedení. Rohový kop se nejprve podařilo odvrátit, jenže potom Memphis nacentoval na zadní tyč, kde svého strážce přeskočil Jason Denayer a přesnou hlavičkou nejenže zařídil Lyonu vedení, nýbrž rozhodnul i celý zápas - 0:1.

To v ten okamžik ještě pochopitelně nikdo nevěděl a nutno dodat, že pro třiadvacetiletého belgického obránce to byla docela dobrá satisfakce, neboť si před Vánocemi ve vzájemném utkání v rámci Coupe de la Ligue vstřelil vlastňáka. Přesto tehdy Olympique také zvítězil, a to v poměru 3:2.

Tentokrát celku z regionu Rhone-Alpes nemuselo pranic vadit, že dvě minutky předtím spálili své šance díky výbornému Régisi Gurtnerovi jak Nabil Fekir, tak Maxwel Cornet. Taktéž Fekir, Depay a Moussa Dembélé si později vylámali zuby na výborném gólmanovi Amiens. Ta jedna trefa se ale holt ukázala býti rozhodující.

Lyon drží na třetí příčce čtyřbodový náskok, ačkoliv ASSE má zápas k dobru, tak jako MHSC. Za týden čeká na Génésiův tým velmi prestižní střetnutí s PSG. Svěřenci Christopha Pélissiera vlastně nemusí navzdory čtrnácté porážce příliš zoufat, jelikož nejbližší konkurenti v boji o udržení také ztratili. Za týden proti Rennes se třeba povede o něco lépe.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele