Ligue 1 - souhrn 14. kola

22.11.2019, 22:36, aktualizováno 24.11.2019, 23:05
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germainsi ve šlágru 14. kola francouzské ligy poradilo s Lille a směřuje za ziskem dalšího mistrovského titulu, když na průběžně druhou Marseille, která si poradila s Toulouse má na čele tabulky náskok osmi bodů. Skvělou formu potvrdilo Angers, které zdolalo Nîmes, zatímco Bordeaux si poradilo s Monacem. Saint-Étienne pouze remizovalo s Montpellierem, další výhru má na kontě Lyon...

Toulouse FC - Olympique Marseille 0:2

24.11.2019 21:00

Góly: 76. Darío Benedetto, 79. Nemanja Radonjić

Zpátky na druhé místo se po večerním utkání vrátila Marseille. Svěřenci portugalského trenéra Villase-Boase přidali třetí výhru v řadě a před třetím Angers mají náskok jednoho bodu. V Toulouse se jihofrancouzský celek dlouho trápil, i přes početní výhodu po vyloučení Moreiry prolomil nerozhodný výsledek až čtvrthodinu před koncem Dario Benedetto a jen o tři minuty později na jeho branku navázal Nemanja Radonjić.

Olympique Marseille tak potvrdil dobrou formu a drží se na druhém místě za suverénní Paříží, naopak Toulouse kleslo na předposlední místo a do příštího týdne má o čem přemýšlet.

Hosté vstoupili do zápasu s velkou chutí a nechybělo moc, aby se po 120 sekundách ujali rychlého vedení. Payet poslal do vápna centr a následnou hlavičku na brankové čáře zlikvidoval brankáře Reynet. Toulouse odpovědělo až v 17. minutě nepřesnou střelou Koulourise a o osm minut později to byli zase hosté, jmenovitě Benedetto, kdo se z hranice šestnáctky opřel do balonu a zase jen minul branku. První poločas sice žádný gól nepřinesl, zato byl svědkem jiného klíčového okamžiku utkání. Čtyři minuty před přestávkou Moreira ostře fauloval Sarra a sudí neměl jinou možnost, než domácího hráče vyloučit.

Marseille pak trpělivě obléhala pokutové území Téfécé, ovšem dlouho si nemohla vytvořit nějakou větší šanci. Benedetto hlavičkoval jen do náruče Reyneta a Payet z volného přímého kopu netrefil zařízení. Jednu z mála příležitostí Toulouse nevyužil po přímém kopu ani Gradel a v 77. minutě to konečně přišlo. Payet na hranici vápna krásně posunul balón do uličky na Daria Benedetta, ten obešel i Reyneta a střelou do prázdné poslal Olympique do vedení. Jen o tři minuty později vlétl do rozhozené obrany i Nemanja Radonjić, zasekávačkou se zbavil obránce a přesnou střelou překonal Reyneta - výhra Marseille byla zpečetěna.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Montpellier HSC 0:0

24.11.2019 17:00

Góly: -

Utkání dvou týmů, které v tabulce dělily před úvodním hvizdem sudího Schneidera pouhé dva body, dopadlo asi tím nejrozumnějším způsobem. St. Étienne, které protáhlo svou sérii neporazitelnosti už na deset klání v řadě napříč všemi soutěžemi, si s Montpellierem, jenž venku od samotného začátku sezóny stále čeká na jakékoli vítězství, rozdělilo bod.

Statisticky bylo tohle měření sil, na gólové šance nikterak bohaté, velmi vyrovnané. Už předem se dalo očekávat, že diváci na Stade Geoffroy-Guichard možná příliš branek neuvidí i kvůli skutečnosti posledních vzájemných zápasů. V předchozích čtyřech případech padl v tomto duelu vždy maximálně gól, jednou se urodil stejný výsledek jako nyní.

Jako první mohli skórovat domácí, a to už ve 2. minutě díky Bouangovi, jenže ten svou levačkou minul kýžený a chtěný prostor brány. Ve 25. minutě naopak mohl udeřit jejich sok, Oyongo totiž podnikl smělý výpad podél levé strany a přihrál zleva na hranici pokutové značky, odkud pálil Laborde, výtečně se ovšem vůči němu předvedl gólman Ruffier.

Ve 35. minutě bylo St. Étienne nejblíže k zaznamenání přesného zásahu. Podniklo už na vlastní polovině rychlý brejk, sprintující Bouanga pak ve správnou chvíli uvolnil Nordina, jenž vnikl do šestnáctky, a i když se dostal do trochu složitějšího úhlu, pořádně ohrozil montpellierskou svatyni. Jeho pumelici musel brankář Rulli vyrážet do své tyčky.

Ve druhé půli hledala obě mužstva cestu za změnou bezbrankového skóre, ovšem marně. Nejprve svou příležitost neproměnil Laborde, jemuž se pod nohy včas vrhl pohotový Ruffier, v 77. minutě došlo na tenhle souboj protihráčů ještě jednou, avšak zase dopadl ve prospěch domácích. Ruffier totiž prudkou hlavičku Labordeho fantasticky jednoruč vychytal.

Montpellier mohl po přestávce inkasovat vlastně až v 90. minutě poté, co nalevo ztratil zbytečně míč obránce Congré, jemuž ho uzmul čerstvý, dobře napadající náhradník Benkhedim. Po jeho nahrávce ještě nezakončil Nordin, avšak balón nakonec propadl do lepší pozice, v níž se ocitl Trauco, jenže ten svou dělovku nasměroval jen do boční sítě.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Monaco 2:1

24.11.2019 15:00

Góly: 29. Pablo, 69. Nicolas De Préville (pen.) - 15. Islam Slimani

Souboj dvou celků, které by rády hrály o místa zaručující pro příští sezónu evropské poháry, vyzněl lépe pro Bordeaux, které otočilo nepříznivý stav a radovalo se ze tří bodů. Klíčový okamžik utkání přišel na řadu zhruba dvacet minut před koncem, to když byl vyloučený monacký forvard Islam Slimani a penaltu pak proměnil jeho soupeř zásluhou Pabla.

Monaco v posledních letech na svého soka umělo, v uplynulých šesti případech ho skolilo hned čtyřikrát, nicméně loni ve dvou zápasech nevyhrálo ani jednou. Do nynějšího duelu vstoupilo dobře, ujalo se vedení, Bordeaux ovšem docela záhy srovnalo a ve druhé půli dokonalo obrat. V deseti mužích v poli poté knížecí celek již nestačil vyrovnat.

Pro oba bylo tohle měření sil důležité z toho pohledu, že případná výhra by jednoho z nich katapultovala do popředí tabulky. A tuhle výsadu si vydobyli Les Girondins, byť na začátku jejich situace nevypadala líbezně. Golovinův centr totiž zleva v 15. minutě sklepl Ben Yedder hlavou pro spoluhráče Slimaniho, jenž nehlídaný snadno překonal gólmana Costila.

Domácí každopádně o čtrnáct minut později odpověděli na jeho přesný zásah. Z rohového čtvrtkruhu zakroutil de Préville balón na hranici brankového území, kam se přiřítil ze vzduchu Pablo, který hlavičku usměrnil přesně k tyčce. Do poločasu se snažil ještě posunout skóre kupředu Ben Yedder, avšak jeho zakončení levačku zastavil připravený Costil.

V 54. minutě inkasoval první žlutou kartu Slimani, a to za zbytečné protesty vůči rozhodnutí rozhodčího Millota, a v 67. minutě byl po dalším uděleném osobním trestu vyloučen z hrací plochy. Standardku za pokutovým územím rozehrál de Préville, chtěl propálit připravenou zeď, nicméně trefil ruku svého protivníka, který jí měl v hodně nepřirozené poloze.

Alžírský reprezentant nejenže oslabil svůj tým, zároveň způsobil penaltu, kterou proměnil de Préville, i když gólman Lecomte směr jeho pokusu vystihl. ASM se snažil zareagovat, jenže Bakayoko v 72. minutě neuspěl a Ben Yedder o sedm minut později znovu nevyzrál na Costila. Domácí mohli náskok navýšit díky Benrahouovi, ten ale trefil jen tyč.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - FC Nantes 1:1

23.11.2019 20:00

Góly: 68. Irvin Cardona - 31. Kalifa Coulibaly

V Brestu se nakonec dělily body a to k nelibosti hostujícího celku. Nantes první poločas ovládlo, ale křehké vedení po změně stran neudrželo a po výsledku 1:1 spadlo z pohárových pozic až na osmé místo.

Nantes z tohoto zápasu chtělo tři body, nechtělo se vzdálit pohárovým příčkám a i proto na svého soupeře vletělo. Ve 13. minutě předvedlo akci, při které zpracoval dlouhý balón Simon a přihrávkou vybídl ke střele Louzu. Jeho rána měla gólové parametry a Larsonneura zachránila horní tyč! O chvíli později zkusil střelecké štěstí i Abdoulaye Touré a Larsonneur měl co dělat, aby balón vyboxoval mimo. Aktivní začátek nakonec přinesl kýžené ovoce. Po půlhodině hry odvedl skvělou práci Dennis Appiah, po jehož centru se s velkým štěstím prosadil Kalifa Coulibaly. Do konce prvního poločasu chtěli hosté přidat ještě další gól, ale to se nepodařilo.

Trenér "Kanárků" Christian Gourcuff nabádal své svěřence, aby utkání ve druhém poločase co nejrychleji rozhodli druhým gólem. To se málem podařilo v 55. minutě, kdy po ostrém centru hlavičkoval před Larsonneurem Kalifa Coulibaly. Skvělý zákrok brankáře Brestu zapříčinil, že hosté neodskočili na rozdíl dvou branek a to se nakonec ukázalo být jako klíčové.

Po hodině hry se totiž Brestu naskytla první velká možnost na vyrovnání. Gaëtan Charbonnier vyslal jedovatý přízemní pokus a Nantes zachránila tyčka. Za další čtyři minuty už se domácí radovali. Irvin Cardona se prosmýkl mezi dvěma bránícími hráči a střelou na přední tyč srovnal na 1:1. Nantes po inkasované brance vypadlo z tempa a až do konce zápasu se do něho nedostalo. V poslední minutě vystrašil hostující publikum Mathias Autret, ale stav 1:1 už se nezměnil.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Stade Rennes 2:1

23.11.2019 20:00

Góly: 70. Frédéric Sammaritano, 83. Mounir Chouiar - 59. Raphinha

Stade Rennes po reprezentační přestávce nedokázalo navázat na dvě výhry z předchozích kol a na hřišti Dijonu prohrálo 1:2. Domácí tím potvrdili vzrůstající formu, ale po třinácti kolech jim patří nadále nelichotivé sedmnácté místo. Rennes po hodině hry vedlo, ale v závěrečné dvacetiminutovce se prosadili Sammaritano a Chouiar, čímž byl obrat dokonán.

Hosté se před reprezentační přestávkou vymanili z výsledkové krize a dvakrát v řadě vyhráli, ovšem po pauze se vrátili do starých kolejí.

Dijon si vytvořil první velkou šanci ve 12. minutě, ale volný přímý kop v podání kapitána Júlia Tavarese skončil na břevně. Za dalších pět minut si domácí opět vybrali velkou porci smůly, protože Chafik rovněž rozezvonil horní tyč. Rennes nebylo směrem dopředu nebezpečné, ale v Dijonu po prvním poločase udrželo remízu i proto, že třetí velkou šanci zazdil Chouiar. Ocenit přitom musíme pohotový zákrok brankáře Mendyho.

Jak už to ve fotbale někdy bývá, jedno mužstvo zahazuje šance, to druhé pak z minima vytěží maximum. Rennes si vytvořilo v 58. minutě vůbec první velkou gólovku a tu rázem přetavilo ve vedoucí gól. Raphina dostal na ofsajdové hranici skvělý pas a balón pak dostal chladnokrevně za Gomisova záda.

Domácí se s takovým průběhem nehodlali smířit a dvacet minut před koncem dokázali vyrovnat. Frédéric Sammaritano těžil z vyhraných hlavičkových soubojů a z malého vápna prostřelil Mendyho. A utkání nakonec neskončilo dělbou bodů, nýbrž výhrou Dijonu. V 82. minutě se o to zasadil Mounir Chouiar, který se ve vápně dostal k Sammaritánově přihrávce a střelou z první překonal Mendyho. Dijon porazil Rennes 2:1 a opustil sestupové příčky.

Více informací k zápasu

FC Metz - Stade Reims 1:1

23.11.2019 20:00

Góly: 47. Adama Noss Traoré - 7. Axel Disasi

Méty si po třetí v řadě připisují remízu, tentokrát doma s Remeší 1:1. Utkání nabídlo vyrovnanou partii, jako první se prosadili hosté už po pouhých sedmi minutách, ale domácí odpověděli krátce po změně stran.

Dlouho se v Métách na branku nečekalo, už v 7. minutě zakroutil balón do šestnáctky Cafaro a Axel Disasi ho doslova dotlačil za brankovou čáru. Nepříznivý vývoj nebyl jedinou komplikací domácího mužstva, protože po čtvrthodině hry musel kvůli zranění střídat Kévin N'Doram, kterého nahradil Stoppila Sunzu. Méty ale od této chvíle hýřily aktivitou, ovšem jedinou velkou šanci na vyrovnání si v prvním poločase vytvořily až pět minut před přestávkou, kdy dokonce vstřelily gól, který nebyl kvůli ofsajdu uznán.

Méty si musely počkat na vyrovnání až do druhého poločasu. Dvě minuty po přestávce došlo ve vápně Remeše k závaru a až Adama Traoré, který vlétl do šestnáctky napálil balón do sítě. Po vyrovnání neměla ani jedna strana výraznější převahu, zato začaly působit emoce. V 90. minutě uviděl červenou kartu Cafaro, ale na rozhodující branku už bylo velmi málo času.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Nîmes Olympique 1:0

23.11.2019 20:00

Góly: 67. Thomas Mangani

Souboj dvou celků, které se v tabulce nacházejí na opačných pólech tabulky, dopadlo nakonec dle papírových předpokladů ve prospěch Angers. To se tak minimálně do neděle, během níž sehrají svoje duely St. Étienne a Marseille, posunulo na druhé místo za vedoucí PSG. O osudu utkání se stále posledním Nimes rozhodl jediný přesný zásah Thomase Manganiho.

Domácí měli v Ligue 1 od začátku října poměrně velké problémy v ofenzívě, vždyť v pěti posledních po sobě jdoucích zápasech skórovali jen jednou jedinkrát. Na druhou stranu nijak výrazně nezaostávali v obranné činnosti. A po střetnutích s Montpellierem, Štrasburkem a naposledy s Remeší udrželi počtvrté v řadě čisté konto i teď proti Krokodýlům.

Olympique před mezinárodní pauzou utrpěl nepříjemný debakl ve Štrasburku, chtěl si tak napravit svou reputaci nejen kvůli tomuto negativnímu rezultátu, ale také aby se odpoutal od samotného dna tabulky. Jenže Angers je před vlastními fanoušky těžko porazitelným sokem. Celkově si letos připsalo již svou šestou výhru z osmi klání v domácím prostředí.

V prvním poločase byli o něco aktivnějším mužstvem Les Scoïstes, kteří vyprodukovali dvě slušné možnosti, nicméně ani v jednom případě průběžné bezgólové skóre ještě nezměnili. Ve 32. minutě vyzkoušel svou pravačku Bobichon, avšak gólmana Bernardoniho nepřekonal, o tři minuty později pálil z dobré pozice Ninga, ani on ale na Bernardoniho nevyzrál.

Vyrovnaná bitva pokračovala v podstatě i po přestávce. Ani jedno z mužstev si nedokázalo vytvořit nějaký soustavnější tlak, hrozila jen nárazově. Nimes se vůbec poprvé osmělilo až v 57. minutě, a to zásluhou Riparta, jeho počínání však bylo zastaveno kvůli porušení pravidla o ofsajdu. Předtím naopak na druhé straně trefil brankovou konstrukci Santamaría.

Klíčový moment celé devadesátiminutovky přišel na řadu v 67. minutě. Bernardoni stačil vychytat z blízkosti Bobichona, balón se ovšem o pár vteřin později dostal k Manganimu, který krkolomnou střelu namířil do jeho sítě. Hosté byli nejblíže vyrovnání v první minutě nastavení, jenomže Philippoteaux svůj pokus nasměroval jen mimo bránu.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Racing Strasbourg 0:4

23.11.2019 20:00

Góly: 43. Anthony Caci, 56. Ludovic Ajorque, 72. Lebo Mothiba, 76. Nuno Da Costa

Amiens utrpělo vůbec nejhorší debakl před vlastními fanoušky od té doby, co postoupilo do nejvyšší soutěže, tedy od roku 2017. Utkání se Štrasburkem, který ho předskočil v tabulce, se mu opravdu hrubě nevydařilo, nenapravilo tak svou porážku, kterou zaznamenalo před reprezentační pauzou s Rennes, a dohromady teď inkasovalo hned čtyři góly.

Le Racing si doposud nevytvořil nějakou delší šňůru solidnějších výsledků, po minulém vítězství nad Nimes ale jako by nyní něco podobného započal. Neboť za posledních sto osmdesát minut skóroval hned osmkrát a přiblížil se klidnějšímu středu průběžného pořadí. Právě v těchto vodách by se chtěl minimálně pohybovat po celou dobu sezóny.

Už v první půli byli hosté po zisku třech bodů daleko hladovější a prosazovali se častěji do brankových možností. Hlavně Fofanu si domácí defenzíva v úvodní půlhodině příliš nehlídala, a nakonec mělo Amiens štěstí, že ve 14. minutě jeho protihráč hlavičkou zamířil vedle a že ve 28. minutě lapil jeho štiplavý pokus levačkou pozorný gólman Gurtner.

Ve 43. minutě se Štrasburk ujal zřejmě zaslouženého vedení. Na pravé straně si Caci vyměnil míč s Mothibou, následně prvně jmenovaný vystřelil z vyložené pozice, a protože stoper Dibassy míč ještě těsně před Gurtnerem tečoval, skončila tahle akce brankou. I ve druhém dějství působili Les Licornes malátným dojmem, a to jak v útoku, tak v obraně.

V 56. minutě chyboval zkušený bek Chedjou, který ve středu pole prohrál osobní souboj s Ajorquem, ten tak podnikl stoprocentní sprint do šestnáctky a z blízkosti poté snadno překonal Gurtnera. V 72. minutě přidali hosté třetí přesný zásah. Thomasson obloučkem přehodil Gurtnera a Mothiba ještě balón protečoval do zcela odkryté brány.

O pár chvil později bylo skóre definitivně uzavřeno. Caci unikl na levé straně, odcentroval na bližší tyčku, odkud naskakující Nuno Da Costa skóroval jen minutu po svém střídání. Černý den Amiens zakončilo ještě červenou kartou, po dvou žlutých se totiž nechal vyloučit Chedjou, jenž v 82. minutě srazil těsně před vápnem pronikajícího Bellegardeho.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - OGC Nice 2:1

23.11.2019 17:30

Góly: 10. Jeff Reine-Adélaïde, 28. Moussa Dembélé (pen.) - 78. Kasper Dolberg

Fotbalisté Lyonu se na důležité utkání Ligy mistrů navnadili vítězně a v těžkém souboji porazili OGC Nice 2:1. Les Gones položili základy pozdějšího vítězství už v prvním poločase, kdy se dostali díky brankám Reineho-Adélaïdeho a Dembélého do dvoubrankového trháku. Následně si vývoj zápasu zkomplikovali vyloučením Marcala a Nice ještě utkání zdramatizovalo kontaktním gólem Dolberga. Víc však hosté nestihli a z Lyonu se vracejí bez bodu.

Olympique čeká v týdnu důležité utkání Ligy mistrů, ale duel s Nice v žádné případě nemohl vypustit. Domácí v Ligue 1 ztrácejí, ale jak to vypadá, začíná se pod Rudim Garciou blýskat na lepší časy.

Lyonu se proti Nice povedl začátek a už v 11. minutě napřáhl zpoza šestnáctky Reine-Adelaïde a křižnou ranou k tyči otevřel střelecký účet utkání. Rychlá branka Lyonu pomohla a i když se začalo osmělovat i Nice, více ze hry měli domácí. Ve 27. minutě došlo ve vápně OGC k penaltovému zákroku, který sudí bez váhání odpískal. Moussa Dembélé si počínal naprosto suverénně a zařídil Lyonu už dvoubrankový náskok. Jenomže ne všechno se začalo pro Garciovu partu vyvíjet dobře. Po půlhodině hry uviděl rovnou červenou kartu za úder kopačkou do hlavy lyonský Marcal a Les Gones čekaly ještě krušné časy. Nice se okamžitě vrhlo do ofenzívy, ale výsledkem byla jen nepříliš nebezpečná rána Nsokiho.

Hosté o přestávce přeskupili síly a pět minut po začátku druhého poločasu vstřelili gól, nicméně Dolberg se při dorážce nacházel v ofsajdu, takže branka neplatila. Blízko gólu byl po hodině hry i Dante, ale Lyon se stále držel. Aiglons se podařilo utkání zdramatizovat až čtvrthodinu před koncem, kdy Burnerovu pobídku zakončil ve vápně Kasper Dolberg.

Nice mělo i s nastavením zhruba patnáct minut na vyrovnání, avšak čtyři minuty před koncem se poměr sil na hrací ploše vyrovnal. Burner si u postranní čáry vedl nedovoleně a jelikož už jednu žlutou kartu měl, musel do sprch. Lyon si už ve zbytku zápas pohlídal a získal tři body.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Lille OSC 2:0

22.11.2019 20:45

Góly: 17. Mauro Icardi, 31. Ángel Di María

Hráči PSG před ostře sledovaným duelem Ligy mistrů na půdě Realu Madrid zvládli ligový zápas proti Lille, které po reprezentační přestávce před vlastními fanoušky skolili díky dvěma přesným zásahům. O ty se postarali Mauro Icardi a Ángel Di María v prvním poločase. Do sestavy pařížského celku se mimochodem po delší době vrátil po zranění Neymar.

Brazilská superstar měla poraněný stehenní sval, kvůli němuž nebyla PSG k dispozici zhruba pět týdnů. Během mezinárodní přestávky se ale dala zdravotně stoprocentně do kupy. Neymar ovšem před tímhle kláním pořádně naštval svého trenéra Thomase Tuchela, neboť místo maximální přípravy odletěl na finálový turnaj Davisova poháru do Madridu.

Nakonec se přece v úvodní jedenáctce objevil, útočnou trojici utvořil s pozdějšími střelci obou branek tohoto střetnutí. To LOSC naopak postrádalo jednu klíčovou postavu své ofenzívy. Victor Osimhen letos zaznamenal už devět gólů, v mnoha případech byla jeho pomoc rozhodující pro úspěch či neúspěch, jenže protentokrát byl vykartovaný.

Hosté se mohli v Parku princů ujmout vedení, ve vyložené pozici se zjevil už po dvou minutách hry Xeka, avšak jeho pokus stačil vyrazit do zámezí gólman Navas. Na druhé straně naopak domácí udeřili ze své první větší šance. Gueye se uvolnil na pravé straně v blízkosti pokutového území, přihrál poté před branku, kde našel pohotově střílejícího Icardiho.

O dvě minuty později se snažil náskok navýšit sám Gueye, jenž zakončil svou levačkou, nicméně v tuhle chvíli byl gólman Maignan na tenhle pokus připravený. Přece jenom však kapituloval podruhé ve 31. minutě. Draxler ze středu pole poslal svou nahrávku na rozeběhnutého Di Maríu, jenž následně zamířil nechytatelně do sokovy šibenice.

Lille na dva inkasované góly v podstatě vůbec nedokázalo zareagovat. Možná že v 58. minutě mohlo dojít na nějakou dramatizaci stavu díky slušné možnosti Luize Arauja, jenomže Navas se zase nenechal nachytat na švestkách. Naopak to byli Pařížané, kdo spíše mohl ve druhé půli přidat další trefy. Nicméně v koncovce už nikdo z jejich hráčů úspěšný prostě nebyl.

V 55. minutě zahodil velkou příležitost Draxler, který nasměroval míč pouze nad soupeřovo břevno, v 60. minutě se německý záložník snažil prosadit ještě jednou, avšak kýžený a chtěný prostor brány jen minul. V 83. minutě se Draxler ozval naposledy, k jeho smůle ale trefil pouze brankovou konstrukci. Neskóroval pak v závěru ani jeho spoluhráč Cavani.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain14110330:833
2.Olympique Marseille1474318:1725
3.Angers SCO1473418:1624
4.Girondins Bordeaux1464420:1622
5.AS Saint-Étienne1464415:1722
6.Montpellier HSC1455414:1020
7.Stade Reims1455410:720
8.FC Nantes1462612:1320
9.Olympique Lyon1454522:1419
10.Lille OSC1454518:1519
11.Stade Rennes1353517:1518
12.Racing Strasbourg1453615:1418
13.Stade Brestois1446415:1718
14.AS Monaco1453621:2418
15.OGC Nice1452717:2117
16.Amiens SC1444617:2416
17.Dijon FCO144379:1515
18.FC Metz1435612:1914
19.Toulouse FC1433815:2712
20.Nîmes Olympique1325611:1711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Godwinson

Tam musi byt skvela atmoska. Neymar strida, na nej se piska, on hned do kabiny, nasranej. Jsou idioti, ze ho nestrelili. Bylo spoustu moznosti, hracskych.

A za me teda vyhodit Tuchela a vzit nekoho s naznakem kvality. Nejprve se mozna zamyslet, jestli chci sportovne neco dokazat nebo v klubu vyprat prachy, obcas koupit pokemona a hrat si na klub s vysokyma ambicema.

Reagovat
Pyroman

Oni by ho asi střelili, kdyby přišla nějaká normální nabídka. V létě půjde zpátky do Barcelony a místo něj přijde Griezmann, kdybych si měl tipnout. ¨

Tuchela bych zase takhle neodepisoval, brali ho hlavně kvůli LM a tam zatím obstál, loňské vypadnutí byl prostě úlet. Kdyby se to letos opakovalo, asi půjde, ale neočekával bych to.

Reagovat
smazaný uživatel

Tuchel obstál? Si děláš prdel?

Reagovat
Pyroman

A ne? Loni v těžký skupině s Liverpoolem a Neapolí postup z 1. místa, venku si United namazal na chleba a výbuch doma byl ten typ zápasu, který kdyby se hrál 100x, bude z toho 99 postupů PSG. Letos to zase vypadá na postup z 1. místa, co se bude dít na jaře je druhá věc.

Reagovat
Gazdo

tuchel si myslim ze obstal a na to ze tam ma pravdepodobne rozosratu kabinu plnu primadon tak mi pride ze v tych vacsich zapasoch su disciplinovanejsi.

Reagovat
Cechino

Reagovat
Godwinson

Podle me prave v LM selhava nejvic. Na ligu muzou srat, tam to v podstate s beckem.

Reagovat
Israha

Pár bodů k dnešnímu zápasu:

- Boas hrubě netrefil základní sestavu, ale opět dokázal v průběhu zápasu zareagovat, což je proti Garciovi pohlazení po duši

- nebýt Moreira dement, skončí to 0:0, takhle stupidní rudou už jsem hodně dlouho neviděl

- Radonjiće sledovat je doslova bolestivě frustrující

- klíčem k třem bodům byl podle mě dnes Germain, který v obou případech důrazem udržel rozjetou akci a jeho zisk míče vedl ke gólu. Není to hráč na pravidelné hraní základu, ale v tomhle týmu hraje důležitou roli

- nemít Toulouse Gradela, tak jsou jasnými sestupujícími

Reagovat
smazaný uživatel

No jen nevím jestli hrubě?, Lopez byl omyl ale chtěl dat vítěznou z lyonu logicky.

Germain přesně, přijde mi že každý kdo se fakt dívá na fotbal, musí uznat, že je to inteligentní a snaživý hráč. dost specifický hráč, do specifických podmínek a týmů. (bude to někdy OM?)

Trochu mě jen trápí, že hru podle mě změnilo i to, že se Payet v posledních 15 minutách stěhoval na střed a tam byl mnohem víc rozhodnější. líbí se mi stabilita 4 3 3 v záloze, ale ten Payet mi na tom levo přijde pořád dost odřízlý.

Reagovat
Israha

Spíš takhle - hrubě netrefil taktiku. Ten ťukes krátkými přihrávkami proti bloku Toulouse nefungoval, jejich obránci byli našim běhavcům hned u těla a nebyl čas cokoliv vymyslet. S Germainem přišla větší fyzičnost a s Radonjićem přímočarost, navíc pak měl Payet častěji balon u nohy ve vhodných prostorech. S Rongierem, Lopezem a Sansonem to bylo sice takové hezky fotbalové, ale bez efektu, a navíc se mi zdálo, že na tuhle hru ani nejsou úplně navyklí, často lítaly míče do jiných míst, než byl náběh, atd. Tohle jsem tím myslel. Germain s Radonjičem hru zjednodušili, a to byl klíč.

Reagovat
Israha

Proti Lyonu, který útočí a má prostory okolo vápna relativně prostupnější, to bylo super, ale na statické a silové Toulouse to bylo neúčinné.

Reagovat
Langi

twl Marcal jednak hraje úplný hovno a druhak má i uplně vymleto...nechápu, k čemu ho tam pořád máme...jeho minutáž by v klidu pokryl kdokoliv z juniorky

Reagovat
roman_tycka

No Koné taky nebyl moc terno, i když párkrát to tam zachránil, tak Marcal byl ten večer o dost lepší. Nicméně po tom, co vystřídal Terrier za Corneta tak celá levá strana šla do pryč a všechny šanci přes ni.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele