14. kolo
24.11.2019 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Marseille přehrála i Toulouse a drží se na druhém místě

Zpátky na druhé místo se po večerním utkání vrátila Marseille. Svěřenci portugalského trenéra Villase-Boase přidali třetí výhru v řadě a před třetím Angers mají náskok jednoho bodu. V Toulouse se jihofrancouzský celek dlouho trápil, i přes početní výhodu po vyloučení Moreiry prolomil nerozhodný výsledek až čtvrthodinu před koncem Dario Benedetto a jen o tři minuty později na jeho branku navázal Nemanja Radonjić.

Olympique Marseille tak potvrdil dobrou formu a drží se na druhém místě za suverénní Paříží, naopak Toulouse kleslo na předposlední místo a do příštího týdne má o čem přemýšlet.

Hosté vstoupili do zápasu s velkou chutí a nechybělo moc, aby se po 120 sekundách ujali rychlého vedení. Payet poslal do vápna centr a následnou hlavičku na brankové čáře zlikvidoval brankáře Reynet. Toulouse odpovědělo až v 17. minutě nepřesnou střelou Koulourise a o osm minut později to byli zase hosté, jmenovitě Benedetto, kdo se z hranice šestnáctky opřel do balonu a zase jen minul branku. První poločas sice žádný gól nepřinesl, zato byl svědkem jiného klíčového okamžiku utkání. Čtyři minuty před přestávkou Moreira ostře fauloval Sarra a sudí neměl jinou možnost, než domácího hráče vyloučit.

Marseille pak trpělivě obléhala pokutové území Téfécé, ovšem dlouho si nemohla vytvořit nějakou větší šanci. Benedetto hlavičkoval jen do náruče Reyneta a Payet z volného přímého kopu netrefil zařízení. Jednu z mála příležitostí Toulouse nevyužil po přímém kopu ani Gradel a v 77. minutě to konečně přišlo. Payet na hranici vápna krásně posunul balón do uličky na Daria Benedetta, ten obešel i Reyneta a střelou do prázdné poslal Olympique do vedení. Jen o tři minuty později vlétl do rozhozené obrany i Nemanja Radonjić, zasekávačkou se zbavil obránce a přesnou střelou překonal Reyneta - výhra Marseille byla zpečetěna.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele