14. kolo
23.11.2019 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Brest si s Nantes rozdělil body za remízu 1:1

V Brestu se nakonec dělily body a to k nelibosti hostujícího celku. Nantes první poločas ovládlo, ale křehké vedení po změně stran neudrželo a po výsledku 1:1 spadlo z pohárových pozic až na osmé místo.

Nantes z tohoto zápasu chtělo tři body, nechtělo se vzdálit pohárovým příčkám a i proto na svého soupeře vletělo. Ve 13. minutě předvedlo akci, při které zpracoval dlouhý balón Simon a přihrávkou vybídl ke střele Louzu. Jeho rána měla gólové parametry a Larsonneura zachránila horní tyč! O chvíli později zkusil střelecké štěstí i Abdoulaye Touré a Larsonneur měl co dělat, aby balón vyboxoval mimo. Aktivní začátek nakonec přinesl kýžené ovoce. Po půlhodině hry odvedl skvělou práci Dennis Appiah, po jehož centru se s velkým štěstím prosadil Kalifa Coulibaly. Do konce prvního poločasu chtěli hosté přidat ještě další gól, ale to se nepodařilo.

Trenér "Kanárků" Christian Gourcuff nabádal své svěřence, aby utkání ve druhém poločase co nejrychleji rozhodli druhým gólem. To se málem podařilo v 55. minutě, kdy po ostrém centru hlavičkoval před Larsonneurem Kalifa Coulibaly. Skvělý zákrok brankáře Brestu zapříčinil, že hosté neodskočili na rozdíl dvou branek a to se nakonec ukázalo být jako klíčové.

Po hodině hry se totiž Brestu naskytla první velká možnost na vyrovnání. Gaëtan Charbonnier vyslal jedovatý přízemní pokus a Nantes zachránila tyčka. Za další čtyři minuty už se domácí radovali. Irvin Cardona se prosmýkl mezi dvěma bránícími hráči a střelou na přední tyč srovnal na 1:1. Nantes po inkasované brance vypadlo z tempa a až do konce zápasu se do něho nedostalo. V poslední minutě vystrašil hostující publikum Mathias Autret, ale stav 1:1 už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele