14. kolo
22.11.2019 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

PSG potvrdilo roli favorita, nemělo větší problémy s Lille

Hráči PSG před ostře sledovaným duelem Ligy mistrů na půdě Realu Madrid zvládli ligový zápas proti Lille, které po reprezentační přestávce před vlastními fanoušky skolili díky dvěma přesným zásahům. O ty se postarali Mauro Icardi a Ángel Di María v prvním poločase. Do sestavy pařížského celku se mimochodem po delší době vrátil po zranění Neymar.

Brazilská superstar měla poraněný stehenní sval, kvůli němuž nebyla PSG k dispozici zhruba pět týdnů. Během mezinárodní přestávky se ale dala zdravotně stoprocentně do kupy. Neymar ovšem před tímhle kláním pořádně naštval svého trenéra Thomase Tuchela, neboť místo maximální přípravy odletěl na finálový turnaj Davisova poháru do Madridu.

Nakonec se přece v úvodní jedenáctce objevil, útočnou trojici utvořil s pozdějšími střelci obou branek tohoto střetnutí. To LOSC naopak postrádalo jednu klíčovou postavu své ofenzívy. Victor Osimhen letos zaznamenal už devět gólů, v mnoha případech byla jeho pomoc rozhodující pro úspěch či neúspěch, jenže protentokrát byl vykartovaný.

Hosté se mohli v Parku princů ujmout vedení, ve vyložené pozici se zjevil už po dvou minutách hry Xeka, avšak jeho pokus stačil vyrazit do zámezí gólman Navas. Na druhé straně naopak domácí udeřili ze své první větší šance. Gueye se uvolnil na pravé straně v blízkosti pokutového území, přihrál poté před branku, kde našel pohotově střílejícího Icardiho.

O dvě minuty později se snažil náskok navýšit sám Gueye, jenž zakončil svou levačkou, nicméně v tuhle chvíli byl gólman Maignan na tenhle pokus připravený. Přece jenom však kapituloval podruhé ve 31. minutě. Draxler ze středu pole poslal svou nahrávku na rozeběhnutého Di Maríu, jenž následně zamířil nechytatelně do sokovy šibenice.

Lille na dva inkasované góly v podstatě vůbec nedokázalo zareagovat. Možná že v 58. minutě mohlo dojít na nějakou dramatizaci stavu díky slušné možnosti Luize Arauja, jenomže Navas se zase nenechal nachytat na švestkách. Naopak to byli Pařížané, kdo spíše mohl ve druhé půli přidat další trefy. Nicméně v koncovce už nikdo z jejich hráčů úspěšný prostě nebyl.

V 55. minutě zahodil velkou příležitost Draxler, který nasměroval míč pouze nad soupeřovo břevno, v 60. minutě se německý záložník snažil prosadit ještě jednou, avšak kýžený a chtěný prostor brány jen minul. V 83. minutě se Draxler ozval naposledy, k jeho smůle ale trefil pouze brankovou konstrukci. Neskóroval pak v závěru ani jeho spoluhráč Cavani.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele