14. kolo
23.11.2019 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Dijon proti Rennes otočil výsledek a zvítězil

Stade Rennes po reprezentační přestávce nedokázalo navázat na dvě výhry z předchozích kol a na hřišti Dijonu prohrálo 1:2. Domácí tím potvrdili vzrůstající formu, ale po třinácti kolech jim patří nadále nelichotivé sedmnácté místo. Rennes po hodině hry vedlo, ale v závěrečné dvacetiminutovce se prosadili Sammaritano a Chouiar, čímž byl obrat dokonán.

Hosté se před reprezentační přestávkou vymanili z výsledkové krize a dvakrát v řadě vyhráli, ovšem po pauze se vrátili do starých kolejí.

Dijon si vytvořil první velkou šanci ve 12. minutě, ale volný přímý kop v podání kapitána Júlia Tavarese skončil na břevně. Za dalších pět minut si domácí opět vybrali velkou porci smůly, protože Chafik rovněž rozezvonil horní tyč. Rennes nebylo směrem dopředu nebezpečné, ale v Dijonu po prvním poločase udrželo remízu i proto, že třetí velkou šanci zazdil Chouiar. Ocenit přitom musíme pohotový zákrok brankáře Mendyho.

Jak už to ve fotbale někdy bývá, jedno mužstvo zahazuje šance, to druhé pak z minima vytěží maximum. Rennes si vytvořilo v 58. minutě vůbec první velkou gólovku a tu rázem přetavilo ve vedoucí gól. Raphina dostal na ofsajdové hranici skvělý pas a balón pak dostal chladnokrevně za Gomisova záda.

Domácí se s takovým průběhem nehodlali smířit a dvacet minut před koncem dokázali vyrovnat. Frédéric Sammaritano těžil z vyhraných hlavičkových soubojů a z malého vápna prostřelil Mendyho. A utkání nakonec neskončilo dělbou bodů, nýbrž výhrou Dijonu. V 82. minutě se o to zasadil Mounir Chouiar, který se ve vápně dostal k Sammaritánově přihrávce a střelou z první překonal Mendyho. Dijon porazil Rennes 2:1 a opustil sestupové příčky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele