14. kolo
23.11.2019 20:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Ostudný rezultát pro Amiens, doma selhalo se Štrasburkem

Amiens utrpělo vůbec nejhorší debakl před vlastními fanoušky od té doby, co postoupilo do nejvyšší soutěže, tedy od roku 2017. Utkání se Štrasburkem, který ho předskočil v tabulce, se mu opravdu hrubě nevydařilo, nenapravilo tak svou porážku, kterou zaznamenalo před reprezentační pauzou s Rennes, a dohromady teď inkasovalo hned čtyři góly.

Le Racing si doposud nevytvořil nějakou delší šňůru solidnějších výsledků, po minulém vítězství nad Nimes ale jako by nyní něco podobného započal. Neboť za posledních sto osmdesát minut skóroval hned osmkrát a přiblížil se klidnějšímu středu průběžného pořadí. Právě v těchto vodách by se chtěl minimálně pohybovat po celou dobu sezóny.

Už v první půli byli hosté po zisku třech bodů daleko hladovější a prosazovali se častěji do brankových možností. Hlavně Fofanu si domácí defenzíva v úvodní půlhodině příliš nehlídala, a nakonec mělo Amiens štěstí, že ve 14. minutě jeho protihráč hlavičkou zamířil vedle a že ve 28. minutě lapil jeho štiplavý pokus levačkou pozorný gólman Gurtner.

Ve 43. minutě se Štrasburk ujal zřejmě zaslouženého vedení. Na pravé straně si Caci vyměnil míč s Mothibou, následně prvně jmenovaný vystřelil z vyložené pozice, a protože stoper Dibassy míč ještě těsně před Gurtnerem tečoval, skončila tahle akce brankou. I ve druhém dějství působili Les Licornes malátným dojmem, a to jak v útoku, tak v obraně.

V 56. minutě chyboval zkušený bek Chedjou, který ve středu pole prohrál osobní souboj s Ajorquem, ten tak podnikl stoprocentní sprint do šestnáctky a z blízkosti poté snadno překonal Gurtnera. V 72. minutě přidali hosté třetí přesný zásah. Thomasson obloučkem přehodil Gurtnera a Mothiba ještě balón protečoval do zcela odkryté brány.

O pár chvil později bylo skóre definitivně uzavřeno. Caci unikl na levé straně, odcentroval na bližší tyčku, odkud naskakující Nuno Da Costa skóroval jen minutu po svém střídání. Černý den Amiens zakončilo ještě červenou kartou, po dvou žlutých se totiž nechal vyloučit Chedjou, jenž v 82. minutě srazil těsně před vápnem pronikajícího Bellegardeho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, ligue1.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele