14. kolo
23.11.2019 17:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Tři body zůstaly v Lyonu, Olympique přehrál Nice 2:1

Fotbalisté Lyonu se na důležité utkání Ligy mistrů navnadili vítězně a v těžkém souboji porazili OGC Nice 2:1. Les Gones položili základy pozdějšího vítězství už v prvním poločase, kdy se dostali díky brankám Reineho-Adélaïdeho a Dembélého do dvoubrankového trháku. Následně si vývoj zápasu zkomplikovali vyloučením Marcala a Nice ještě utkání zdramatizovalo kontaktním gólem Dolberga. Víc však hosté nestihli a z Lyonu se vracejí bez bodu.

Olympique čeká v týdnu důležité utkání Ligy mistrů, ale duel s Nice v žádné případě nemohl vypustit. Domácí v Ligue 1 ztrácejí, ale jak to vypadá, začíná se pod Rudim Garciou blýskat na lepší časy.

Lyonu se proti Nice povedl začátek a už v 11. minutě napřáhl zpoza šestnáctky Reine-Adelaïde a křižnou ranou k tyči otevřel střelecký účet utkání. Rychlá branka Lyonu pomohla a i když se začalo osmělovat i Nice, více ze hry měli domácí. Ve 27. minutě došlo ve vápně OGC k penaltovému zákroku, který sudí bez váhání odpískal. Moussa Dembélé si počínal naprosto suverénně a zařídil Lyonu už dvoubrankový náskok. Jenomže ne všechno se začalo pro Garciovu partu vyvíjet dobře. Po půlhodině hry uviděl rovnou červenou kartu za úder kopačkou do hlavy lyonský Marcal a Les Gones čekaly ještě krušné časy. Nice se okamžitě vrhlo do ofenzívy, ale výsledkem byla jen nepříliš nebezpečná rána Nsokiho.

Hosté o přestávce přeskupili síly a pět minut po začátku druhého poločasu vstřelili gól, nicméně Dolberg se při dorážce nacházel v ofsajdu, takže branka neplatila. Blízko gólu byl po hodině hry i Dante, ale Lyon se stále držel. Aiglons se podařilo utkání zdramatizovat až čtvrthodinu před koncem, kdy Burnerovu pobídku zakončil ve vápně Kasper Dolberg.

Nice mělo i s nastavením zhruba patnáct minut na vyrovnání, avšak čtyři minuty před koncem se poměr sil na hrací ploše vyrovnal. Burner si u postranní čáry vedl nedovoleně a jelikož už jednu žlutou kartu měl, musel do sprch. Lyon si už ve zbytku zápas pohlídal a získal tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele