14. kolo
23.11.2019 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Angers je minimálně do neděle zase druhé, těsně porazilo Nimes

Souboj dvou celků, které se v tabulce nacházejí na opačných pólech tabulky, dopadlo nakonec dle papírových předpokladů ve prospěch Angers. To se tak minimálně do neděle, během níž sehrají svoje duely St. Étienne a Marseille, posunulo na druhé místo za vedoucí PSG. O osudu utkání se stále posledním Nimes rozhodl jediný přesný zásah Thomase Manganiho.

Domácí měli v Ligue 1 od začátku října poměrně velké problémy v ofenzívě, vždyť v pěti posledních po sobě jdoucích zápasech skórovali jen jednou jedinkrát. Na druhou stranu nijak výrazně nezaostávali v obranné činnosti. A po střetnutích s Montpellierem, Štrasburkem a naposledy s Remeší udrželi počtvrté v řadě čisté konto i teď proti Krokodýlům.

Olympique před mezinárodní pauzou utrpěl nepříjemný debakl ve Štrasburku, chtěl si tak napravit svou reputaci nejen kvůli tomuto negativnímu rezultátu, ale také aby se odpoutal od samotného dna tabulky. Jenže Angers je před vlastními fanoušky těžko porazitelným sokem. Celkově si letos připsalo již svou šestou výhru z osmi klání v domácím prostředí.

V prvním poločase byli o něco aktivnějším mužstvem Les Scoïstes, kteří vyprodukovali dvě slušné možnosti, nicméně ani v jednom případě průběžné bezgólové skóre ještě nezměnili. Ve 32. minutě vyzkoušel svou pravačku Bobichon, avšak gólmana Bernardoniho nepřekonal, o tři minuty později pálil z dobré pozice Ninga, ani on ale na Bernardoniho nevyzrál.

Vyrovnaná bitva pokračovala v podstatě i po přestávce. Ani jedno z mužstev si nedokázalo vytvořit nějaký soustavnější tlak, hrozila jen nárazově. Nimes se vůbec poprvé osmělilo až v 57. minutě, a to zásluhou Riparta, jeho počínání však bylo zastaveno kvůli porušení pravidla o ofsajdu. Předtím naopak na druhé straně trefil brankovou konstrukci Santamaría.

Klíčový moment celé devadesátiminutovky přišel na řadu v 67. minutě. Bernardoni stačil vychytat z blízkosti Bobichona, balón se ovšem o pár vteřin později dostal k Manganimu, který krkolomnou střelu namířil do jeho sítě. Hosté byli nejblíže vyrovnání v první minutě nastavení, jenomže Philippoteaux svůj pokus nasměroval jen mimo bránu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele