Ligue 1 - souhrn 13. kola

09.11.2018, 22:38, aktualizováno 11.11.2018, 23:03
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain vyhrálo v Monacu a drží se suverénně na čele. Lille ztratilo body se Štrasburkem, načež se na "Dogy" pomalu dotahují Montpellier, Lyon, Saint-Étienne nebo Marseille. Výrazný vzestup formy potvrdilo Nice, které si poradilo s Nîmes, přičemž nejtěsnějším možným rozdílem opanovalo třetí zápas po sobě...

AS Monaco - Paris Saint-Germain 0:4

11.11.2018 21:00

Góly: 5. Edinson Cavani, 11. Edinson Cavani, 54. Edinson Cavani, 63. Neymar (pen.)

PSG podle očekávání nadělovalo v Monaku a nadále suverénně drží vedoucí příčku. Z posledních čtyř vzájemných duelů (včetně pohárových) má pařížský gigant neskutečné skóre 18:1!

Knížecí velkoklub je zatím zralý na sestup a další vrásky kouči Henrymu přibyly hned v úvodu zápasu. Domácím se nepodařil obranný odkop, takže se Neymar dostal zadarmo k balonu. Jeho střílenou přihrávku sebral před čárou Edinson Cavani a pohodlně uklidil do odkryté klece - 0:1. Reklamace ohledně ofsajdového postavení uruguayského snajpra rázem utnul rozhodčí po poradě se svým asistentem u videa.

Vyrovnat mohl Radamel Falcao, jenže obránce Thilo Kehrer stál ve správný čas na správném místě. A za další minutu Cavani znovu trestal. Neymar výtečně vyslal obloučkem za obranu Moussu Diabyho, který před vyběhnuvším Diegem Benagliem přiťuknul svému spoluhráči s devítkou na zádech, jenž ve skluzu dopravil míč od penaltového puntíku za brankovou čáru. Snahy třech dobíhajících defenzivních hráčů, stejně jako další snahy o reklamovanání ofsajdu, byly zbytečné - 0:2.

V jednadvacáté minutě se zranil Nacer Chadli, což Henryho plánům nijak nepomohlo. Náhradník Jordi Mboula se nedlouho po svém příchodu na hrací plochu ocitnul ve vyložené šanci, nicméně po Sidibého centru a Diopovu přisunutí poměrně nepochopitelně minul zařízení. Ve zbytku úvodního dějství si monacký gólman rozhodně nestěžoval na nedostatek práce.

Neprve musel vyrážet pokus Kyliana Mbappého. Pak likvidoval střelu Christophera Nkunkua. A nakonec si poradil i s Diabyho technickým obstřelem. Domácí tedy mohli být rádi, že šli do šaten pouze s dvoubrankovým mankem. Začátek druhého poločasu začal pro Monako takříkajíc štěstím v neštěstí.

Kombinaci Nkunka s Julianem Draxlerem zakončil druhý jmenovaný šikovně, jenže tentokrát se technologie přiklonila na stranu prohrávajícího týmu. Nicméně během smolné pětiminutovky se nejprve zranil Mboula, takže po necelých třiceti minutách zase střídal. A ve čtyřiapadesáté minutě se balon třepetal potřetí v síti.

Diaby převzal za obranou přihrávku, která měla oči, a prakticky stejnou naservíroval před bránu napříč pokutovým územím. Edinson Cavani si zase pohlídal ofsajdovou hranu a opět doklepával na místo určení z bezprostřední blízkosti - 0:3. Snadnější hattrick rodák z města Salto dost možná ještě nedal.

Rázem se v tabulce střelců téměř dotáhnul na své parťáky Neymara s Mbappém a ve 173 zápasech ve Francii vsítil 124 gólů. Klobouk dolů! Teď už se může těšit na přátelské utkání v Paříži s úřadujícími mistry světa, které je na programu 20. listopadu. V 63. minutě klání mezi Monakem a PSG ještě Mbappé dokonale zamotal svou přešlapovačkou hlavu Sidibému, kterému nezbylo nic jiného, než hbitého útočníka ve vlastní šestnáctce podrazit.

K míči si stoupnul Neymar a předvedl obvyklé divadélko, které vyšlo i proto, že netrpělivý Benaglio skočil na opačnou (svoji pravou) stranu - 0:4. Brazilská superstar nastoupila teprve ke svému jednatřicátému duelu v Ligue 1, přičemž zaznamenala už devětadvacet branek! Sám Mbappé se mohl do listiny střelců zapsat v 78. minutě, nicméně praporek rozhodčího jeho radost překazil. Přesto spolu s Emilianem Salou nadále vévodí kanonýrům.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Dijon FCO 2:0

11.11.2018 17:00

Góly: 45+2. Lucas Ocampos, 84. Adil Rami

Olympique Marseille ukončil sérii tří po sobě jdoucích porážek a v domácím prostředí si poradil s Dijonem. Skvadra Oliviera Dall’Oglia tak nadále zůstává v sestupovém pásmu.

Naïm Sliti se narodil v Marseille, avšak v současné době nastupuje za DFCO. Právě on měl v deváté minutě první příležitost, jenže Steve Mandanda se překonat nenechal. Následně nasměroval Kostas Mitroglou svůj pokus nad bránu. Laurent Ciman potom zblokoval střelu Floriana Thauvina a ve 34. minutě znovu selhal zmíněný řecký útočník. Thauvin centroval do vápna, kde Lucas Ocampos prodlužoval na Mitrogloua. Tím de facto vyřadil Rúnara Rúnarssona, jenž se na čáře marně natahoval. Nakonec nebylo žádného zákroku zapotřebí, protože bývalý hráč Olympiakosu a Benfiky minul zařízení.

Ocampos pak pálil sám, jenže muž v rukavicích se překonat nenechal. To platilo až do nastaveného času úvodního dějství. Dimitri Payet centroval od rohového praporku na bližší tyč, kde hlavou zacílil na tu zadní Adil Rami. Těsně před tím, než balon celým objemem skončil v brance, mu do letu strčil nohu právě Lucas Ocampos, čímž poslal OM do vedení. Nepopulární "šatňák" byl na světě - 1:0.

První dvě šance druhé pětačtyřicetiminutovky patřily Dijonským. Mandanda musel vychytat Slitiho. A po hodině hry výtečným zákrokem rozesmutnil Wesleyho Saïda a za dalších deset minut i Nayefa Aguerda. V 84. minutě rozehrál standardku znovu Payet. Obrana odvrátila pouze k penaltovému puntíku, kde se k nůžkám odhodlal Kevin Strootman. Letící předmět si vyčíhal Adil Rami a hlavou jej uklidil do sítě - 2:0.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Nantes 1:1

11.11.2018 17:00

Góly: 8. Jakob Johansson - 16. Emiliano Sala

FC Nantes sice tentokrát nenadělovalo, nicméně i při remíze 1:1 se dokázal prosadit Emiliano Sala. Zatím se tedy prosadil jedenáctkrát a spolu s Kylianem Mbappém vévodí tabulce střelců. Jediná trefa mu chybí k dorovnání počtu vstřelených gólů z minulé sezony.

Pro Kanárky utkání nezačalo dobře. Z časomíry neuběhlo ještě ani deset minut a Cyprian Tatarusanu musel lovit balon v síti. Clément Grenier si dal s rozehrávkou přímého kopu z hranice vápna záležet. Nakonec volil přízemní střelu, což se ukázalo býti ideální pro to, aby Jakob Johansson mohl tečovat ideálním směrem - 1:0.

Stade Rennes však o vedení zase brzo přišlo. Za dalších osm minut totiž Lucas Lima centroval a Emiliano Sala si letící balon našel, aby jej tísněn v obtížné pozici poslal o břevno do brány, kterou hájil Tomáš Koubek - 1:1.

Valentin Rongier pak v další šanci neuspěl a na druhé straně nevytěžil Adrien Hunou nic z vynikající práce Ismaïly Sarra.

V 56. minutě se situace pro tým Vahida Halilhodžiće mohla pořádně zkomplikovat. Diego Carlos optimálně nevychytal obranný zákrok ve své vlastní šestnáctce, tudíž se Sarr poroučel na zem. Clément Grenier si věřil, jenže Tatarusanu vystihl jeho úmysl a pokutový kop domácímu fotbalistovi dokonalým způsobem zneškodnil. Pravda, měl i trochu kliku, že se exekutor nedostal k dorážce.

Na trávník se potom dostal v dresu Rennes i Hatem Ben Arfa, nicméně jestli se mu podaří v novém působišti navázat na výkony z Nice, toť otázka. Proti Nantes se za patnáct minut k ničemu nepropracoval.

Další příležitost bude mít po reprezentační přestávce, kdy Les Rouges et Noirs zajíždějí do Montpellieru. Les Canaris naopak přivítají na Stade de la Beaujoire Angers SCO.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - SM Caen 0:0

11.11.2018 15:00

Góly: -

Bordeaux a Caen se v rámci třináctého kola postaraly o druhou bezbrankovou remízu. Situace se pro ani jeden z celků ovšem nezměnila. Les Girondins nadále setrvávají ve středu tabulky, zatímco soupeř dlí o bod nad sestupovou zónou.

Klub Jaroslava Plašila, který ovšem tentokrát do zápasu nezasáhl, čeká na domácí výhru nad Caen do listopadu 2011. Rozpoložení nebylo optimální i proto, že tým ze stadionu Matmut Atlantique v týdnu definitivně ztratil byť i teoretickou naději na postup ze skupiny Evropské ligy. Francois Kamano, jenž se v tomto ročníku prosadil už sedmkrát, mohl přidat další trefu v závěru obou poločasů, jenže v obou případech selhal.

Zvláště jeho příležitost v úvodním dějství měla skončit brankou. Jinak první půlhodina v žádném případě nepatřila k nejatraktivnějším. Šlo spíše o boj ve středu hřiště a hráčům vázla kombinace. Teprve potom se k dobré ráně odhodlal Samuel Kalu. Hosté se své dobré možnosti dočkali až téměř po hodině hry.

Faycal Fair rozehrál standardní situaci na hlavu Claudia Beauvuea, který po nepovedených štacích v Lyonu, Celtě Vigo a Leganés stále hledá klid v koncovce, jakým se prezentoval v době, kdy nosil dres Guingampu. Za dvě minuty tečovali balon letící ke Costilovi jak Alexandre Djiku, tak Maxime Poundjé, leč domácí jednička s vypětím všech sil dokázala zažehnat hrozící nebezpečí.

Ricardo Gomes poslal na hřiště čerstvé útočné síly, aby s výsledkem ještě něco provedly. Jenomže k vidění do konce utkání už byla jen střela Sergi Palencii a zmíněná šance Kamana, kterého vychytal Brice Samba.

Bordeuax za týden vyráží do Dijonu, kde to s bodovým ziskem vypadá nadějně. A Caen? To se doma pokusí přehrát trápící se AS Monaco.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Montpellier HSC 1:0

10.11.2018 20:00

Góly: 69. Romain Thomas

V sobotu večer se Angers na domácí půdě dočkalo skvělého výsledku, protože dokázalo získat skalp favorizovaného Montpellieru. Dvacet minut před koncem utkání se o to postaral zkušený obránce Romain Thomas.

Montpellier byl před zápasem jasným favoritem, protože se i přes nesnadnou konkurenci dokázalo uchytit na předních místech Ligue 1. Domácí Angers naopak zažívá potíže a čelí dokonce místům nepříliš vzdáleným od pásma sestupu. Utkání podle tohoto scénáře také postupovalo a v prvních minutách byl jasně lepší hostující tým. Často ale narážel na dobře zformovanou obranu Angers.

V 6. minutě fauloval před vlastním vápnem Ruben Aguilar a sudí Stinat pískal volný přímý kop. Ten nakonec musel brankář Benjamin Lecomte vytahovat skvělým zákrokem mimo bránu! Po dvaceti minutách musel Lecomte řešit další nepříjemnou situaci. Stéphane Bahoken totiž dostal přihrávku a oběhl si několik obránců, jenže v rozhodující chvíli ztratil balanc. Lecomteho reflexy pak vyzkoušel také Flavien Tait, jehož dělovka ze střední vzdálenosti pořádně protáhla brankáře hostí.

Krátce před končící první půlí se ke střele odhodlal také Baptiste Santamaría a také jeho pokus brankář Lecomte lapil. Bylo až s podivem, jak neefektivní domácí hráči byli na to, kolik šancí jim hosté dovolili. Druhý poločas zahájil tvrdým a nekompromisním faulem Andy Delort, který poslal k zemi Le Talleca, který nakonec musel být střídán s hodně bolestivou grimasou na tváři.

Po hodině hry se k centru do vápna propracovával Jeff Reine Adélaïde, jenž po lehkém kontaktu se soupeřem upadl ve vápně. Sudí ale jeho pád jako nedovolený nevyhodnotil, samozřejmě přes značné protesty domácích hráčů. Velmi často se stávalo, že si po několika kombinacích hráči na obou stranách jen vyměnili míč a pak jej často úplně zbytečně ztratili.

Dvacet minut před koncem už konečně gól padl. Pierrick Capelle poslal krásný centr od rohového praporku do vápna Montpellieru a Romain Thomas využil svých zkušeností. Přesnou hlavičkou dostal míč za záda brankáře Lecomteho a domácí vedli. Ani přes zvýšenou aktivitu pak už hosté nedokázali reagovat a s hráči Angers prohráli.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - OGC Nice 0:1

10.11.2018 20:00

Góly: 61. Youcef Atal

OGC Nice si připisuje již čtvrtou výhru v řadě, když v sobotním utkání vyloupilo Stade des Costiéres a odváží si 3 body za výhru 0:1.

Domácí Nîmes se vrhlo na svého soupeře již od úvodního výkopu. Hostující Sarr neobratně stáhl domácího útočníka a rozhodčí Bastien odpískal již ve 4. minutě pokutový kop. K němu se postavil útočník Božok. Hostující gólman Benítez vystihl směr míče a fantastickým skokem ke své pravé tyči zneškodnil Božokův pokus.

Domácí hráči Nîmes se snažili z této promarněné příležitosti oklepat a udeřit ze hry. Namísto toho přišly v rychlém sledu dva nedovolené zákroky hráče Faitouta Maouassa, které rozhodčí počastoval žlutou kartou. Domácí obránce tak zamířil předčasně do sprch ve 21. minutě a dostal svůj tým do oslabení.

První poločas se chýlil ke konci, když se k centru z pravé strany chystal hostující hráč Attal. Proti němu vystartoval domácí stoper Landre, jenž předvedl zákrok hodný na kriminál! Bez šance na zasáhnutí míče sestřelil ostrým skluzem Attala a rozhodčí bez váhání vytasil druhou červenou kartu v utkání. Domácí tak šli do šaten za nerozhodného stavu 0:0, avšak do druhého poločasu půjdou s pouhými 9-ti hráči.

Druhá půle předpokládala hru na jednu branku. Domácí se snažili o co nejdelší ubránění čistého konta vzadu, což se jevilo proti ofenzivě Nice jako velice obtížný úkol. Domácí obranu důkladně prověřil Mario Balotelli hned v 56. minutě, jehož pokus likvidoval až gólman Bernardoni.

Byla jen otázka času, kdy hosté poprvé udeří. V 61. minutě pohotově centroval Sarr z levé strany, na jehož povídku reagoval Attal a krásnou ranou z první překonal domácího gólmana. Nice se tak ujalo vedení 0:1.

Zbytek druhého poločasu nabídl ještě pár slibných akcí hostů, které povětšinou skončily nepřesnou ranou, respektive úspěšným zákrokem Bernardoniho. I především díky němu skončila jediná z 8 střel na branku za jeho zády a domácí tak prohráli "pouze" 0:1.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Stade Reims 2:0

10.11.2018 20:00

Góly: 1. Mathieu Debuchy, 39. Wahbi Khazri

Domácí Saint-Étienne si bez problémů poradilo s Reims a především díky první rychlé brance si připisuje tři body. Už v první minutě se trefil Debuchy, na něhož před koncem poločasu ještě gólem navázal Khazri.

Zkušený kádr Sain-Étienne zvládl utkání s Reims a pochvalovat si může čisté konto, které brankář Ruffier udržel. Klíčem k celému utkání byla dost možná rychlá první branka, kterou už v první minutě vstřelil obránce Matthieu Debuchy. Po faulu u vápna poslal Khazri krásný pas do vápna a tam si míč vzal do parády obránce Debuchy, který přesnou hlavičkou zaskočil brankáře Mendyho - 1:0 pro domácí celek.

Hráči Reims byli inkasovanou brankou viditelně dost překvapení a chvíli jim trvalo, než se dokázali dostat do tempa utkání. To domácí na nic nečekali a zkoušeli Mendyho pozornost několika nepřesnými střely, aby ho udrželi v kondici. Stéphane Ruffier příliš mnoho práce neměl, pouze ve 20. minutě musel po vlastní chybě čelit ráně z druhého sledu. Nolan Mbemba ale poslal odražený míč jen do náruče připraveného brankáře.

Domácí kanonýr Khazri se probil přes nedůrazného Engelse, jenže střela z hranice vápna mu vůbec nesedla. Obránci Reims se dnes neukázali v moc dobrém světle, což dokonale ilustroval Mbemba. Ten totiž špatným odkopem odevzdal míč soupeři, balonu se zmocnil Ole Selnæs a prostrčil míč do uličky na nabíhajícího Wahbiho Khazriho. Zkušený kanonýr to zkusil ranou na zadní tyč a udělal dobře - 2:0!

Po změně stran se do šance hnal zkušený záložník Romain Hamouma, jemuž obránci hostí dovolili dokonce zakončit. Jenže rána se Hamoumovi nepovedla. Oudinovu ránu tečoval v rozhodující chvíli mimo Subotić a do hry šel Ojo. Tomu stačily tři minuty na první pořádnou akci. Z velkého vápna vypálil levačkou přes obránce a Ruffier musel hodně rychle na zem, aby se stihl natáhnout pro míč směřující do sítě!

Patnáct minut před koncem střídající Monnet-Paquet připravil vyloženou šanci Hamoumovi, který ale zblízka přestřelil bránu! A když domácí záložník Rémy Cabella v nastavení trefil technickou střelou jen břevno, bylo o výsledku rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Amiens SC 0:1

10.11.2018 20:00

Góly: 28. Alexis Blin

Toulouse pokračuje v hodně mizerných výkonech a ani domácí prostředí stadionu Municipal mu nepomohlo. Všechny tři body si totiž odvezl ještě větší outsider, kterým bylo Amiens. O jeho výhru se jedinou trefou utkání postaral Alexis Blin.

Domácí Toulouse bylo jasným favoritem a proti 18. týmu tabulky nemělo mít žádné problémy se prosadit. Jenže Amiens ho zaskočilo svou efektivitou. Aktivnější samozřejmě byli domácí a velmi brzy se málem dostali do vedení. Max-Alain Gradel se dostal k míči a prošel s ním až do zakončení, jenže v něm selhal a napálil jen tyč!

Hostující brankář Régis Gurtner byl ostatně velkou hvězdou hostí, protože o chvíli později si poradil s dalším průnikem Gradela a následně i s dorážkou z bezprostřední blízkosti! Domácí v těchto fázích utkání naprosto dominovali a Amiensu se vůbec nedařilo založit nějakou výraznější akci. Na zadní tyči si po rohovém kopu naskakoval na míč Manu García, ale nedokázal míč dostat do brány. Právě díky převaze domácích byla 28. minuta šokem.

Amiens tahal po většinu dosavadního času za kratší konec, ale stačila mu jediná povedená akce. Tu táhl Alexis Blin, který si míč po rychlé kombinaci navedl na střelu a zamířil nechytatelně po zemi k tyči! Brankář Baptiste Reynet skákal k tyči zbytečně - 1:0 pro hosty.

Od té doby se prakticky až do konce utkání dostalo Amiens pod tlak. Brankář Régis Gurtner byl volán "do zbraně" stále častěji a námaha Toulouse nepolevovala ani po změně stran. Po hodině hry vypálil velmi zajímavě záložník Ganso, jenže jeho rána prosvištěla jen těsně vedle tyče!

V 66. minutě předvedli domácí velmi rychlou kombinaci a centrovaný míč dokázali hostující obránci odvrátit jen na území penalty. Tam si seběhl Max Gradel a nemýlil se. Zatímco domácí slavili, sudí dostal pokyn od videorozhodčího, že se jednalo o ofsajd, takže gól odvolal! A když deset minut před koncem utkání veterán Mathieu Dossevi zamířil ve velké šanci mimo, bylo o výsledku rozhodnuto. Slavit mohl outsider.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Olympique Lyon 2:4

10.11.2018 17:00

Góly: 21. Marcus Thuram, 79. Marcus Thuram (pen.) - 62. Houssem Aouar, 66. Memphis Depay, 73. Memphis Depay, 84. Maxwel Cornet

Guingamp sice doma skvěle začal a ještě po hodině hry vedl na favorizovaným Lyonem, ale na body mu to přesto nestačilo. Lyon totiž ve druhém poločase začal s parádním obratem, který režíroval mladý útočník Memphis Depay. Tomu se povedlo dát dvě branky.

Lyon nasadil nejedno eso a nechtěl nic podcenit. Do hry se tak dostali hráči jako Ndombélé, Marcelo, Aouar nebo Dembélé s Depayem. Toho měli bránit domácí Kerbrat, Rebocho nebo Sorbon. První zajímavější šanci si na své konto připsal obránce Mendy, který se dostal k dobré střele. Na poslední chvíli mu ale do rány skočil obránce Ikoko. Jinak se ale ani jednomu týmu nedařilo vytvořit si souvislejší tlak.

Až po dvaceti minutách se domácím povedla jedna větší šance. Z levé strany centroval Rebocho a míč si našel Marcus Thuram. Mladý útočník přesně umístěnou hlavičkou překonal marně zasahujícího brankáře Lopese a Lyon prohrával!

Spolupráce mezi Rebochem a Thuramem vedla k několika nebezpečným akcím Guingampu, například sedm minut po první brance. To Thuram na centr od svého kolegy ve skluzu jen těsně nedosáhl! Lyon kontroval rychlým brejkem a Mendyho nahrávkou pod sebe. Tam viděl Aouara, který však pálil z voleje nad bránu! Lyonu v prvním poločase prakticky nic nevycházelo a na obou koncích hřiště působil velmi matným dojmem.

Druhý poločas byl v jeho podání o mnoho lepší. Dobrou ranou se prezentoval Memphis Depay, který sledoval, jak jeho dělovka končí jen těsně vedle. Depay tak volil radši nahrávku a v další akci našel krásně nabíhajícího Houssema Aouara. Ten si míč zpracoval a technickou střelou obstřelil brankáře Karla-Johana Johnssona - 1:1.

Období kolem 60. minuty obecně domácím vůbec nešlo a Lyon se náhle probral. V 67. minutě se totiž dostal k míči u vápna Memphis Depay, který si vyměnil role s Aouarem. Po jeho nahrávce nádherně provedenou ranou na vzdálenější tyč nedal brankáři Johnssonovi žádnou šanci!

Dvacet minut před koncem Mendy vypálil krásně, avšak jen do tyče. Jen o tři minuty později byl Aouar faulován kousek před vápnem a míč si postavil Memphis Depay. Brankář Johnsson se sice hodně natahoval, ale na jeho nechytatelnou ránu do šibenice dosáhnout nemohl! Další skvostný moment od nizozemského mladíka a 3:1 pro Lyon.

Lyon si vše zkomplikoval v 77. minutě, když rukou ve vlastním vápně zahrál Morel a Marcus Thuram přesnou ranou z nařízené penalty poslal brankáře Lopese na opačnou stranu. Přesto se však Lyon dokázal znovu probrat a soupeře definitivně zlomil. Sedm minut před koncem se o to postaral střídající Maxwel Cornet. Ten byl sice na hřišti necelou minutu, ale i to mu stačilo. Naběhl si do vápna na dobrý centr od Depaye a uzavřel skóre na 4:2!

Více informací k zápasu

Lille OSC - Racing Strasbourg 0:0

09.11.2018 20:45

Góly: -

Větší územní i střelecká převaha nakonec Lille k vítězství nepomohla. Severofrancouzský celek doma remizoval 0:0 se Štrasburkem a vzhledem ke svým výkonům v dosavadním průběhu sezony je to pro něj ztrátou.

Lille bylo v utkání favoritem, jenže za celých devadesát minut recept na obranu Racingu nenašlo. Šancí přitom mělo dostatek, už ve třetí minutě dostal pas za obranu Pépé, ale jeho zakončení na vzdálenější tyč mu vůbec nevyšlo. Následně se hrál vyrovnaný fotbal a další větší šance přišla až po půlhodině hry, kdy zpoza vápna bez přípravy střílel Bamba. Jeho rána po teči zásadně změnila směr a velké štěstí pro Štrasburk, že skončila těsně vedle tyče. Marnou snahu o vstřelení branky podtrhl v prvním poločase další hodně nepovedenou střelou Pépé.

Každopádně LOSC mělo více ze hry, Štrasburk nebyl směrem dopředu nijak nebezpečný a po většinu utkání se bránil. Nutno podotknout, že velmi dobře. V 67. minutě pak vůbec poprvé zahrozil, když Mothiba z mírného úhlu vyzkoušel pozornost brankáře Maignana.

Čtvrthodinu před koncem mělo Lille největší šanci zápasu. Leao dostal na vápno přihrávku a jeho střelu Sels reflexivně nohou vyrazil. Větší příležitost už si žádný z celků do konce zápasu nevypracoval. Diváci na stadionu Pierra Mauroye nakonec žádnou branku neviděli. S konečným výsledkem mohou být spokojenější spíše hosté.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain13130045:739
2.Lille OSC1382321:1026
3.Montpellier HSC1374220:825
4.Olympique Lyon1373323:1624
5.AS Saint-Étienne1365219:1723
6.Olympique Marseille1371524:2122
7.OGC Nice1362510:1420
8.Racing Strasbourg1346320:1618
9.Stade Reims134548:1217
10.FC Nantes1344520:1816
11.Girondins Bordeaux1344514:1516
12.Stade Rennes1344516:1916
13.Angers SCO1343617:1915
14.Nîmes Olympique1335518:2014
15.Toulouse FC1335511:2114
16.Amiens SC1341813:2113
17.SM Caen1326511:1612
18.Dijon FCO1332812:2311
19.AS Monaco1314812:227
20.EA Guingamp131489:287

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Kejza

ta francouzská liga je tak napínavá

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

když nekoukáš na PSG, tak i docela jo

Reagovat
SpartaOvenka

Tohle je trochu extrém no

Reagovat
smazaný uživatel

Liga to nie je zlá. Dojem kazí jeden veľkoklub.

To je ako keby Real alebo FCB hrali povedzme v Portugalsku.

Reagovat
ttopi

Sranda liga. Samozřejmě to majitelé PSG stálo pořádný balík, ale je to hrozný

Reagovat
cr7sux

henry

Reagovat
Israha

No, tak jsem se tu nějakou dobu Mitrogloua zastával, protože to vypadalo, že se začíná chytat...ale ta neděle, to zas bylo něco . Kde je ten Gignac nebo Gomis, když ho potřebujeme?

Reagovat
Stiksxx

Memphis dal nejhezčí gól sezony ze všech lig po celém světě. Kdo ví, jestli to není nejhezčí gól vůbec. Jedině Ronaldova pumelice přes zeď nebo Carlosův obstřel zdi můžou konkurovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele