Ligue 1 - preview 13. kola

09.11.2018, 08:51, aktualizováno 11.11.2018, 09:04
Previews
AS Monaco je v krizi, marně hledá cestu ven a nyní ho čeká úkol z nejtěžších - uspět proti suverénnímu Paris Saint-Germain. Bordeaux hraje doma s Caen, Marseille se střetne s Dijonem a Rennes hodlá bodovat proti Nantes...
Girondins Bordeaux - SM Caen  (neděle 15:00)
Bordeaux se po remízách se Zenitem Petrohrad a v Lyonu pokusí uhrát další body na domácím stadionu Matmut Atlantique. Soupeřem bude vítězstvím nad Stade Rennes posílené Caen.

"Proti Rennes, které má v kádru několik technicky skvěle vybavených hráčů, jsme začali dobře. Prohospodařili jsme výbornou příležitost skórovat a to nás stálo hodně úsilí. Střílení branek nám v této sezoně dělá problémy, nicméně ještě nejsme mrtví a nepochybně se můžeme dostat do formy, která nám pomůže vyhrát další zápas," hodnotil po utkání proti Les Rouges et Noirs trenér Fabien Mercadal.

Na trávník nebude moci vyslat jistojistě akorát Romaina Genevoise. Emmanuel Imorou, Ismael Diomande a Yacine Bammou totiž s největší pravděpodobností budou schopní odehrát alespoň nějakou porci minut. Tentokrát to na úspěšný výlet do města nad řekou Garonnou nevypadá. Nejen proto, že Ivan Santini a Ronny Rodelin, kteří se tu v lednu postarali o výhru 2:0, už v klubu nepůsobí.

Bordeaux ve čtvrtek uhrálo v rámci skupiny C Evropské ligy, kde je soupeřem i pražská Slavia, první bod. Jenomže postup z toho pro Jaroslava Plašila a spol. už určitě nebude. "V první půli jsme ten zápas měli pod kontrolou, ale Zenit se ve druhé hodně zvednul. Měli jsme šance na to, abychom tento duel rozhodli v náš prospěch. Nicméně oni hráli dobře, i když tomu gólu jsme mohli zabránit. Byla to přeci akce dvou proti šesti," nechal se slyšet trenér Éric Bedouet.

V Ligue 1 stihnula jeho skvadra zatím už pět porážek, díky čemuž se nachází v polovině tabulky. Při tradiční vyrovnanosti francouzské nejvyšší soutěže ale nadále není nic ztraceno. Vždyť kolikrát už se přece v minulosti stalo, že Les Girondins nabrali v průběhu ročníku formu, která je katapultovala až na pohárová umístění?

Tento nejbližší mač budou muset vynechat Igor Lewczuk a Younousse Sankharé, jehož nepustí do hry karetní trest. Pro Alexandre Mendyho bude patrně také ještě brzy. A Andreas Cornelius nebude na ruský tým vzpomínat v dobrém, jelikož musel o poločase nuceně střídat. Nicméně zastat jeho místo v útoku je připraven zkušený veterán Jimmy Briand. Bordeaux tedy má šanci uhrát tři body, i kdyby měly být za nejtěsnější možný výsledek.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.78 - 4.99
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Olympique Marseille - Dijon FCO  (neděle 17:00)
V součtu všech soutěží prohrála Marseille čtyřikrát za sebou, přičemž tuto nelichotivou sérii, která celek z přístavního města stála postup v rámci Evropské ligy, bude chtít zastavit v domácím zápase s Dijonem. Tomu se zatím nedaří navázat na bojovné výkony, které mu v minulé sezoně zajistily solidní jedenáctou příčku.

OM dostal naloženo od PSG, Montpellieru a dvakrát od Lazia Řím. Z italské metropole si Garciova skvadra přivezla porážku 1:2, po které čtyřiapadesátiletý kouč, jenž působil u konkurenčního AS, prohlásil: "Tahle prohra je hodně krutá, protože si nemyslím, že jsme si zasloužili prohrát. Těžko se věřilo tomu, že jsme o poločase prohrávali, když Lazio nic nepředvedlo. V závěru jsme volili několik špatných rozhodnutí, ale těší mě fakt, že jsme nepřestali bojovat. Jejich brankář předvedl výborný výkon. Pokud budeme dál hrát, jako jsme hráli dneska, určitě budeme vyhrávat. Teď jsme ale z porážky a z vyřazení pochopitelně zklamaní."

Nikdo z hráčů Marseille není zraněný ani vykartovaný. Akorát Rolando zřejmě začne pouze na lavičce. Na rozdíl od Bouny Sarra, Dimitriho Payeta a Steva Mandandy. Dijon by teď měl být pro klub, který obhajuje v Ligue 1 čtvrtou pozici, vcelku ideálním protivníkem, proti kterému může nahnat poztrácené sebevědomí a zapomenout na konec v evropských pohárech.

DFCO sice zvládli postoupit v Coupe de la Ligue přes Caen, nicméně potom nestačili na Nimes, kvůli čemuž si připsali už sedmou porážku! Hůře na tom v této statistice je akorát předposlední Amiens. Obrana nepatřila k pilířům ani v ročníku 2017/2018, avšak pokud by Dall’Ogliova družina měla pokračovat v nastoleném tempu, drsných třiasedmdesát inkasovaných branek by klidně mohlo být po osmatřiceti kolech překonáno.

"První branka padla po naší individuální chybě. Druhé předcházelo to samé. Psychologicky je to pak hrozně složité vrátit se zpět do zápasu. Prohráli jsme s konkurentem v boji o udržení, což nikdy není dobré. Prohráli jsme bitvu, ale ne válku! Dělali jsme chyby a zaplatili jsme za to. Pravda, máme hodně zraněných hráčů, ale na to se nemůžeme vymlouvat," komentoval čtyřiapadesátiletý trenér.

Mimo nadále zřejmě zůstane pětice fotbalistů. Jmenovitě se jedná o Frederica Sammaritana, Yoanna Gourcuffa, Mehdiho Abeida, Cédrica Yambérého, a také Chang-Hoon Kwona, jenž v minulé sezoně zařídil svému týmu několik důležitých bodů, avšak kvůli zranění zmeškal i letní fotbalový svátek v Rusku. Kdo ví, jestli bez jeho přínosu nepřijde další vysoká porážka, která by zároveň mohla přinést změnu na trenérském postu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.44 - 8.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - FC Nantes  (neděle 17:00)
Rennes zatím marně hledá formu z minulé sezony. A v rámci třináctého kola se střetne s dalším těžkým soupeřem. Nantes pod vedením Vahida Halilhodžiće střílí góly jako na běžícím pásu, o čemž se naposledy přesvědčili borci hájící dres Guingampu.

"Jsem unavený, ale v dobrém slova smyslu. Říkám vám zcela upřímně, že tohle jsem fakt nečekal. Musím pogratulovat každému, kdo k tomuto výsledku přispěl. Především samozřejmě hráčům, kteří přijali moji vizi a kteří naslouchají mým pokynům. Toto vítězství nám dává do budoucna velkou naději. Nicméně musíme zůstat pokorní a soustředit se na každý zápas, který přijde. Zvláště na derby proti Rennes," hodnotil srbský trenér.

Halilhodžić dovedl na minulém mistrovství světa v Brazílii podceňovaný alžírský národní tým do osmifinále, kde padl s pozdějšími vítězi z Německa. Těsně před začátkem letošního šampionátu byl odvolán z funkce japonské reprezentace a v Nantes si mohou mnout ruce, že nepřijal nabídku vést egyptský nároďák.

Pod jeho vedením se totiž probudili i hráči, kteří se dosud spíše trápili. To platí i pro Emiliana Salu, který se v posledních čtyřech utkáních prosadil hned sedmkrát. Pod novým trenérem skórovali Les Canaris už čtrnáctkrát, přičemž k tomu potřebovali právě tyto čtyři duely. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jestli jim forma vydrží. Svůj podíl na tom má jistě také skutečnost, že se hráčům vyhýbají zranění.

Sabri Lamouchi má v tomto směru situaci komplikovanější, neboť nemůže využít služeb Ludovica Baala, Romaina Danzého, Abdoulaye Dialla, vykartovaného Ramyho Bensebainiho. A kdo ví, jak to dopadne s trojicí Hamari Traoré, Mexer, Gerzino Nyamsi. Naopak Clément Greniér a Jakob Johansson vůbec neodletěli na Ukrajinu k zápasu s tamním Dynamem Kyjev, takže se nepřekvapivě objeví v základní sestavě.

Partie proti ukrajinskému velkoklubu nevyšla, stejně jako ta předchozí proti Caen. "I kdybychom získali v těch dvou zbylých zápasech šest bodů, nemáme postup ve vlastních rukou. Přesto uděláme maximum pro to, abychom se umístili na co nejlepším možném místě. Nikdy nevíte, jak se situace vyvine. Nicméně to nebude snadné, to si řekněme. Proti Jablonci budeme muset předvést docela jiný výkon," řekl Lamouchi. Jenomže teď je tady Nantes, které rozhodně nedá nic zadarmo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.31 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Monaco - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Souboj PSG a Monaka býval hodně ostře sledovaný. Většinou se jednalo o bitvu prvního a druhého celku tabulky. Nicméně i za takových okolností to často bývala jednoznačná podívaná (vzpomeňme zvláště na letošní duben a výsledek 7:1 pro pařížské mužstvo). Jak to asi může dopadnout tentokrát, když Monaco čelí tak hluboké krizi, že se i Club Bruggy stal nedostižitelným protivníkem?

PSG je zatím nepřemožitelný válec. Dvanáct zápasů = dvanáct výher. Skóre představuje průměr více než tři vstřelené góly na utkání. Tím se nemůže chlubit žádný jiný klub hrající v pěti nejlepších evropských ligách. Pouze ve statistice inkasovaných branek se úřadujícím šampionům může rovnat Montpellier, jehož obrana pustila za svá záda jenom jeden gól.

"Musíme se snažit a zkusit se vrátit zpět na správnou cestu. Doufám, že objevíme způsob, jak Paříž zastavit. Ačkoliv si musíme připustit, že to pro nás nedopadne dobře. Snažíme se, aby se na naše kopačky navrátil klid, jenže to je těžké, když nevyhráváte," prohlásil Thierry Henry, který převzal štafetu po úspěšném Leonardu Jardimovi.

"Vinou zranění jsme přišli o dalšího hráče. Nastoupit nemůže Kamil Glik. To ničemu nepomůže, když máte dalších deset nebo jedenáct zraněných. Ale musím zůstat optimistou. Protože co jiného taky můžu dělat, že ano?" dodal bývalý francouzský reprezentant, jehož na dálku podpořil i současný kouč Les Bleus a jeho někdejší spoluhráč Didier Deschamps.

"Začíná v hodně obtížné a složité pozici. Svou trenérskou kariéru teprve rozjíždí, ale jsem přesvědčený o tom, že má všechny schopnosti k tomu, aby byla úspěšná." Jak v PSG, tak v Monaku mají za sebou poměrně rušný týden. V hlavní městě se řešilo možné porušení finančního fair play a zároveň i téma rasismu týkající se mladých hráčů. Majitel knížecího klubu Dmitri Rybolovlev naopak čelí obvinění z korupce.

Monako se pokusí udržet na uzdě smrtící ofenzivní trio Neymar-Mbappé-Cavani, přestože tedy vedle Glika nemůžou nastoupit Lopes, Pellegri, N’Doram, Subašić, Traoré, Aholou, Golovin, Raggi, Tielemans a Jovetić. S takovými absencemi by měl potíže se vyrovnat i mnohonásobně zkušenější fotbalový lodivod.

Thomas Tuchel postrádá pouze Laywina Kurzawu a zatím není zřejmé, jak to dopadne se startem Daniho Alvese. Do hry se vrací Presnel Kimpembe a německý kouč dá s největší pravděpodobností prostor dalším svým svěřencům, kteří toho zatím mnoho nenahráli. Přesto tentokrát asi nikdo málokdo pochybuje o tom, že Stade Louis II uvidí s velikou pravděpodobností příděl od hostujícího celku.

Tím spíše, že se v týdnu podařilo uhrát cenný bod na horké půdě v italské Neapoli. "Byl to výborný zápas. Zprvu jsme byli poněkud nervózní, ale už po patnácti minutách se situace zlepšila. Hru jsme měli pod kontrolou, vytvářeli jsme si šance, ale nedařilo se nám je proměnit. Dostávali jsme se do soupeřova vápna, což se v Neapoli často nestává. Otevřeli jsme skóre, ale ve druhém poločase to pro nás bylo složitější. Zbytečně jsme se zatáhli do obrany a z protiútoků od nás nehrozilo prakticky žádné nebezpečí. Škoda, že jsme po faulu na Juana Bernata nekopali penaltu, ale ukázali jsme, že tým má charakter," nechal se slyšet Thomas Tuchel, jenž by pro zámožné majitele mohl klidně konečně vyhrát i nejcennější klubovou trofej za prvenství v Lize mistrů.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 15.60 - 8.98 - 1.17
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
EA Guingamp - Olympique Lyon  (sobota 17:00)
Poslední Guingamp doma přivítá Olympique Lyon a rád by favorita zaskočil. U kormidla týmu už není Antoine Kombouaré, kterého od 12.listopadu nahrazuje starý známý Jocelyn Gourvennec. Proti Les Gones však bude na trenérské lavici ještě scházet.

Jocelyn Gourvennec už v týmu Guingampu jednou působil a nahrazen byl právě Antoinem Kombouarém. Nyní se oba pánové opět prostřídají, což je situace známější spíše z italského fotbalového prostředí. Gourvennec bude mít jasný úkol, zvednout Guingamp z herní bídy a zachránit ho.

Guingamp v minulém kole utrpěl pětigólový debakl od FC Nantes a společně s Monakem zůstává přikován na posledním místě. V tomto kole se domácí střetnou s Olympiquem Lyon, se kterým sice mají horší vzájemnou bilanci, ale jen těsně. Guingamp totiž dokázal Les Gones hned několikrát v posledních letech zaskočit. Například v předloňské sezoně vyhrál Guingamp všechny střetnutí, tedy domácí i venkovní a navrch přidal i výhru v poháru.

Lyon si ale žádnou ztrátu na stadionu Roudourou dovolit nemůže. Po domácí remíze s Bordeaux se mu zase o něco vzdálili vedoucí příčky a Lyon v tuto chvíli ztrácí na Ligu mistrů už čtyři body.

Svěřenci Bruna Génésia mají za sebou další vystoupení v milionářské soutěži a remíza 2:2 s Hoffenheimem je pro francouzský celek velkou ztrátou, zvláště když Les Gones vedli už 2:0. Na druhou stranu Lyon udržel druhé postupové místo a před třetím Hoffenheimem má tři body náskok.

Ani jedna strana nebude kompletní. Guingamp ještě nepovede nový trenér, který nastupuje až 12.listopadu a chybět budou také někteří hráči. Nolan Roux, Lucas Deaux a Ronny Rodelin mají zdravotní potíže. Podobně je na tom i Lyon, na jehož marodce zůstávají Amine Gouiri, Jordan Ferri, Maxwel Cornet a Nabil Fékir.
EA Guingamp - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Eboa, Sorbon, Kerbrat - Rebocho, Didot, Blas, N'Gbakoto, Ikoko - Benezet - Thuram
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Tete, Denayer, Morel, Marcal - Ndombele, Cheikh, Aouar - Traore, Dembele, Terrier
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.98 - 3.86 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Angers SCO - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Velké překvapení letošní sezony, fotbalisté Montpellieru, pojedou natáhnout sérii bez porážky na Loiru do Angers. Druhý tým průběžné tabulky prohrál s Angers jen dvakrát v historii, takže i v tomto ohledu bude favoritem. SCO navíc pět zápasů v řadě nevyhrálo a v tabulce je až na patnáctém místě.

Angers se v posledních týdnech a měsících trápí. Vyhrát naposledy dokázalo koncem září v Monaku a od té doby si připsalo jen dva body za remízu se Štrasburkem, respektive s Remeší. Les Scoïstes navíc o víkendu nezvládli přestřelku v Saint-Étienne (3:4) a v tabulce spadli už na patnácté místo.

Vybřednout z herní i výsledkové krize se teď pokusí proti Montpellieru, týmu proti kterému se mu zrovna dvakrát nedaří. Angers ho sice dokázalo před rokem porazit, ale šlo o teprve druhé vítězství nad tímto soupeřem v historii.

Hosté mají navíc neuvěřitelnou formu. Málokdo předpokládal, že se HSC bude pohybovat na druhém místě, coby nejvážnější konkurent jinak suverénního PSG. Montpellier prohrál jen jednou, v úvodním kole proti Dijonu a od té doby drží neuvěřitelnou sérii jedenácti zápasů bez porážky. Fanoušci klubu jsou u vytržení, neboť takové výkony jejich tým naposledy předváděl v legendární mistrovské sezoně 2011/2012. V minulém kole si HSC poradilo s Marseille 3:0 a vyhrálo potřetí v řadě, aniž by přitom inkasovalo.

Domácímu SCO bude chybět potrestaný Ismael Traore, ale také Abdoulaye Bamba a Vincent Pajot, kteří měli zdravotní problémy. Hosté jsou co se týče marodky ve výhodě, postrádat budou jen zraněného Keagena Dollyho.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Butelle - Andreu, Pavlović, Thomas, Manceau - Mangani, Santamaría, N'Doye - Tait, Bahoken, Reine-Adélaïde
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Mendes, Hilton, Congré - Aquilar, Skhiri, Tallec, Lasne - Mollet - Laborde, Delort
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.12 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Nîmes Olympique - OGC Nice  (sobota 20:00)
Po třech výhrách v řadě cestují fotbalisté OGC Nice na půdu nováčka Nimes Olympique. Domácí v minulém kole zlomili černou sérii bez vítězství a do sítě Dijonu se prosadili hned čtyřikrát. Potvrdí střeleckou fazonu i proti týmu Patricka Vieiry?

Nimes čekalo na další výhru dlouho. Naposledy doma porazilo 19. srpna Olympique Marseille a od té doby devět ligových zápasů nevyhrálo. Povedlo se to až o minulém víkendu v zápase na půdě Dijonu. Nimes Olympique zvítězilo nečekaně vysoko 4:0 a v tabulce si pojistilo třinácté místo.

Vyhrálo i Nice, pro které byl nejtěsnější triumf nad Amiens už třetí soutěžní výhrou v řadě. Tým Patricka Vieiry je, zdá se, na dobré cestě a v Nimes to bude chtít potvrdit. "Je to dobré, velmi dobré. Vyhráli jsme tři zápasy v řadě, začali více běhat a to je přesně to, co jsme potřebovali. Tato tři vítězství nám pomohou v sezoně, která pro nás nezačala dobře. Body přinášejí důvěru a nyní chceme zase vyhrát, protože čtvrté vítězství v řadě nás může ještě více podpořit," nechal se slyšet na klubových stránkách Olivier Boscagli, hráč Nice, který minulou sezonu strávil na hostování právě v Nimes. "Bude to hezké znovu všechny vidět, ale doufám, že je porazíme," dodal teprve dvacetiletý francouzský obránce.

Na stadionu des Costiéres půjde o premiérové setkání těchto soupeřů. Nimes s Nice ještě nikdy nehráli, přesto bude papírovějším favoritem hostující celek, který má s Ligue 1 bohaté zkušenosti. Nice bude mít pochopitelně o motivaci postaráno, protože pokud zvítězí, výrazně se přiblíží pohárovým příčkám.

Nimes Olympique se bude muset obejít bez Pierricka Valvidii, Moustaphy Dialla a Sofianeho Alakouche, zatímco Nice registruje jen jednu absenci a tou je již delší dobu Pierre Lees-Melou.
Nîmes Olympique - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Maouassa, Landre, Briancon, Ripart - Bouanga, Valls, Savanier, Thioub - Bozok, Guillaume
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Herelle, Dante, Sarr - Attal, Cyprien, Tameze, Boscagli - Srarfi - Balotelli, Saint-Maximin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.38 - 3.16
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - Stade Reims  (sobota 20:00)
St. Étienne se pohybuje na pozicích, které pro příští ročník zaručují evropské poháry, a přesně v těchto vodách se chtělo nacházet. Má velmi slušnou formu, z posledních sedmi zápasů pouze jednou prohrálo, a určitě by ve sbírání bodů rádo pokračovalo i nadále. Remeš ovšem nebude snadným oříškem. Nováček soutěže si totiž vede rovněž hodně dobře.

Hosté slavili v uplynulých dvou kolech hned dvakrát vítězství. Přitom proti nim stáli ostřílení protivníci Ligue 1. V Rennes i doma s Monacem se jim navíc podařilo udržet čisté konto! "Chtěl jsem, abychom proti Monacu zopakovali výkon z Rennes. Ukázali jsme úplně stejnou kvalitu, a můžu být tak na své hráče hrdý," uculoval se před týdnem kouč David Guion.

Na ASSE však celek z Grand Est neměl v posledních letech úplně nejlepší vzpomínky. Od roku 2012 nad ním z osmi případů ani jednou nevyhrál. "Naposledy jsme hlavně v první půli hráli velmi dobře takticky," vracel se k souboji proti knížecímu klubu Guion. "Byli jsme disciplinovaní. Všechny tyhle aspekty jsou součástí našeho charakteru."

Ačkoli Les Verts v říjnu získali jen jednu remízu, v minulém klání už naplno zabrali a v ostré přestřelce přetlačili Angers. "Někdy ve své kariéře odehrajete zápasy, které jsou doslova bláznivé," říkal trenér Jean-Louis Gasset. "Začínali jsme po říjnu být trochu nervózní. Museli jsme udělat prostě všechno pro to, abychom v tomhle duelu zvítězili."

Proti Angers se jako střídající hráč objevil na hřišti Romain Hamouma a svým gólem rozhodl o vítězství St. Étienne, teď by ho mohl Gasset nasadit do základu. Zdravý je sice Robert Berič, není však příliš pravděpodobné, že by hrál od začátku. Jinak jedinou absencí domácích možná bude ta v podobě Gabriela Silvy, jeho start ale není vyloučený.

V remešské sestavě by se měly dělat pouze kosmetické změny. K dispozici nebude jen Alaixys Romao, který inkasoval proti Monacu červenou kartu, a Tristan Dingomé je nejpravděpodobnější náhradou na postu defenzivního štítu. V útoku by měl operovat klasicky Pablo Chavarria, podporovaný zezadu tříčlennou ofenzivní zálohou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.59 - 4.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Amiens SC  (sobota 20:00)
Toulouse ani Amiens ani zdaleka nemohou být se současným stavem spokojeni. Domácí jsou sice vzdáleni od sestupového pásma na rozdíl čtyř bodů, což není vyloženě špatný náskok, jenže jejich čekání na vítězství trvá už od začátku září. To hosté okupují až osmnáctou pozici, z posledních osmi zápasů hned šestkrát nevytěžili jediný bod.

Vstup do sezóny byl pro TFC doslova nadstandardní. Po úvodní porážce hned třikrát vyhrál a nacházel se v horních patrech tabulky. Jenže pak na řadu přišel postupný, strmý propad. Osmkrát za sebou v Ligue 1 nezvítězil, stačil přitom vypadnout i z Ligového poháru. A zatím se marně snaží oprášit marnou slávu z přelomu srpna a září.

Domácí trenér Alain Casanova se svým mužstvem naposledy získal plichtu ve Štrasburku. A výsledek si překvapivě velmi pochvaloval. "Byl to důležitý bod. A způsob, jakým jsme ho získali, ještě důležitější," hodnotil. "Pracovali jsme jako tým, respektovali náš plán. Hráli jsme odzadu a uzavírali prostor. Myslím, že remíza byla spravedlivá."

Amiens letos prohrálo pouze třikrát o více jak dvě branky. Ne že by herně vyloženě zaostávalo, urvat však nějaký ten bod navíc se mu nedaří. Jako by mu chyběl jakýsi faktor X. A nejinak tomu bylo i před týdnem v Nice, kde padlo nejtěsnějším možným způsobem. "Byli jsme po utkání stejně frustrovaní jako po tom s Nantes," hlesl kouč Christophe Pélissier.

Tomu bude jistojistě chybět Moussa Konaté, jenž se kvůli poranění třísel neobjeví na hřišti až do konce kalendářního roku, zdravý pořád není ani Bongani Zungu. Otázkou pak zůstává zdravotní stav Johna Mendozy, jenž si naposledy zahrál na začátku září. Toulouse nebude mít k dispozici dvojici zraněných hráčů, a to ve složení Yaya Sanogo a Ibrahim Sangaré.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.17 - 3.54
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - Racing Strasbourg  (pátek 20:45)
Tenhle zápas slibuje na úvod třináctého kola Ligue 1 rozhodně zajímavou podívanou. Oba celky se nacházejí v horní polovině tabulky, patří k dosavadním překvapením francouzské nejvyšší soutěže a oba oplývají poměrně slušnou formou. Lille navíc má Štrasburku co oplácet, nedávno ho totiž tenhle protivník vyřadil z Coupe de la Ligue.

Ačkoli v posledních dvou případech domácí prohráli, a to právě v pohárovém klání se Štrasburkem a před týdnem těsně na půdě PSG, celkově disponují velmi dobrými výsledky. A před těmito dvěma neúspěchy ze sedmi případů hned šestkrát vyhráli. Zaslouženě se nacházejí na třetím místě tabulky, jen o skóre jsou horší než druhý Montpellier.

Trenér Christophe Galtier svým svěřencům rozhodně nic nevyčítal po minulé porážce v Paříži. "PSG bylo opravdu příliš silné. Na hřišti jsme mohli dýchat maximálně tak dvě až tři sekundy," hodnotil. "Věděli jsme o jeho individuálních i technických kvalitách. Tlačil na nás, abychom co nejrychleji ztratili míč. Vůbec jsme si nevytvářeli šance."

Zatím může být LOSC spokojený se svým současným postavením. Bojuje o evropské poháry, což je oproti loňským velkým potížím se záchranou rozhodně příjemná změna. V lize vyhrál už osmkrát z uplynulých dvanácti kol, lepší je v tomhle ohledu už jen vedoucí PSG. Má navíc také s jednadvaceti vstřelenými brankami druhý nejlepší útok.

Galtier má do toho ještě tu výhodu, že ho netrápí žádné absence. Ale absolutně žádné. Může tedy v sestavě zvolit hned několik systémových variant. V útoku úplně na hrotu v rozestavení 4-2-3-1 by se tentokráte mohl objevit od začátku Rui Fonte, zezadu by byl podporovaný trojicí ve složení Nicolas Pépé, Jonathan Ikoné a Jonathan Bamba.

Štrasburk v této sezóně s pravidelností boduje, což je skutečnost, která u tohoto klubu v minulém ročníku nebyla často k vidění. Šestkrát v řadě už neprohrál, započítáme-li do statistik i vítězství v Ligovém poháru nad Lille. Je ovšem pravda, že před týdnem zavládlo u hostů malinké zklamání po uhrané remíze s Toulouse.

Ludovic Ajorque a Anthony Goncalves se Le Racingu vlivem zdravotních problémů možná v základu neobjeví, i nadále je pak zraněný Idriss Saadi. "I když jsme získali bod, posunul nás dopředu," hodnotil minulé střetnutí kouč Thierry Laurey. "Devatenáctkrát jsme vystřelili, ale jen dvakrát na bránu. Stačilo být jen o trochu lepší v tomhle směru," mrzelo ho.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.75 - 5.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain12120041:736
2.Montpellier HSC1274120:725
3.Lille OSC1281321:1025
4.Olympique Lyon1263319:1421
5.AS Saint-Étienne1255217:1720
6.Olympique Marseille1261522:2119
7.Racing Strasbourg1245320:1617
8.Stade Reims124538:1017
9.OGC Nice125259:1417
10.FC Nantes1243519:1715
11.Girondins Bordeaux1243514:1515
12.Stade Rennes1243515:1815
13.Nîmes Olympique1235418:1914
14.Toulouse FC1235411:2014
15.Angers SCO1233616:1912
16.SM Caen1225511:1611
17.Dijon FCO1232712:2111
18.Amiens SC1231812:2110
19.AS Monaco1214712:187
20.EA Guingamp121477:247

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Depay!

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Golovin je zraneny. To je skoda. Na toho som bol proti PSG velmi zvedavy.

Reagovat
Kixi Syhimour

Monaco vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele