13. kolo
10.11.2018 17:00 CET
2 : 4
(1:0)

Reportáž

EA Guingamp - Olympique Lyon 2:4

Guingamp sice doma skvěle začal a ještě po hodině hry vedl na favorizovaným Lyonem, ale na body mu to přesto nestačilo. Lyon totiž ve druhém poločase začal s parádním obratem, který režíroval mladý útočník Memphis Depay. Tomu se povedlo dát dvě branky.

Lyon nasadil nejedno eso a nechtěl nic podcenit. Do hry se tak dostali hráči jako Ndombélé, Marcelo, Aouar nebo Dembélé s Depayem. Toho měli bránit domácí Kerbrat, Rebocho nebo Sorbon. První zajímavější šanci si na své konto připsal obránce Mendy, který se dostal k dobré střele. Na poslední chvíli mu ale do rány skočil obránce Ikoko. Jinak se ale ani jednomu týmu nedařilo vytvořit si souvislejší tlak.

Až po dvaceti minutách se domácím povedla jedna větší šance. Z levé strany centroval Rebocho a míč si našel Marcus Thuram. Mladý útočník přesně umístěnou hlavičkou překonal marně zasahujícího brankáře Lopese a Lyon prohrával!

Spolupráce mezi Rebochem a Thuramem vedla k několika nebezpečným akcím Guingampu, například sedm minut po první brance. To Thuram na centr od svého kolegy ve skluzu jen těsně nedosáhl! Lyon kontroval rychlým brejkem a Mendyho nahrávkou pod sebe. Tam viděl Aouara, který však pálil z voleje nad bránu! Lyonu v prvním poločase prakticky nic nevycházelo a na obou koncích hřiště působil velmi matným dojmem.

Druhý poločas byl v jeho podání o mnoho lepší. Dobrou ranou se prezentoval Memphis Depay, který sledoval, jak jeho dělovka končí jen těsně vedle. Depay tak volil radši nahrávku a v další akci našel krásně nabíhajícího Houssema Aouara. Ten si míč zpracoval a technickou střelou obstřelil brankáře Karla-Johana Johnssona - 1:1.

Období kolem 60. minuty obecně domácím vůbec nešlo a Lyon se náhle probral. V 67. minutě se totiž dostal k míči u vápna Memphis Depay, který si vyměnil role s Aouarem. Po jeho nahrávce nádherně provedenou ranou na vzdálenější tyč nedal brankáři Johnssonovi žádnou šanci!

Dvacet minut před koncem Mendy vypálil krásně, avšak jen do tyče. Jen o tři minuty později byl Aouar faulován kousek před vápnem a míč si postavil Memphis Depay. Brankář Johnsson se sice hodně natahoval, ale na jeho nechytatelnou ránu do šibenice dosáhnout nemohl! Další skvostný moment od nizozemského mladíka a 3:1 pro Lyon.

Lyon si vše zkomplikoval v 77. minutě, když rukou ve vlastním vápně zahrál Morel a Marcus Thuram přesnou ranou z nařízené penalty poslal brankáře Lopese na opačnou stranu. Přesto se však Lyon dokázal znovu probrat a soupeře definitivně zlomil. Sedm minut před koncem se o to postaral střídající Maxwel Cornet. Ten byl sice na hřišti necelou minutu, ale i to mu stačilo. Naběhl si do vápna na dobrý centr od Depaye a uzavřel skóre na 4:2!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ignor24

ten Depay-ov goool z priameho kopu, nááádhera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele