13. kolo
11.11.2018 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Dijon FCO 2:0

Olympique Marseille ukončil sérii tří po sobě jdoucích porážek a v domácím prostředí si poradil s Dijonem. Skvadra Oliviera Dall’Oglia tak nadále zůstává v sestupovém pásmu.

Naïm Sliti se narodil v Marseille, avšak v současné době nastupuje za DFCO. Právě on měl v deváté minutě první příležitost, jenže Steve Mandanda se překonat nenechal. Následně nasměroval Kostas Mitroglou svůj pokus nad bránu. Laurent Ciman potom zblokoval střelu Floriana Thauvina a ve 34. minutě znovu selhal zmíněný řecký útočník. Thauvin centroval do vápna, kde Lucas Ocampos prodlužoval na Mitrogloua. Tím de facto vyřadil Rúnara Rúnarssona, jenž se na čáře marně natahoval. Nakonec nebylo žádného zákroku zapotřebí, protože bývalý hráč Olympiakosu a Benfiky minul zařízení.

Ocampos pak pálil sám, jenže muž v rukavicích se překonat nenechal. To platilo až do nastaveného času úvodního dějství. Dimitri Payet centroval od rohového praporku na bližší tyč, kde hlavou zacílil na tu zadní Adil Rami. Těsně před tím, než balon celým objemem skončil v brance, mu do letu strčil nohu právě Lucas Ocampos, čímž poslal OM do vedení. Nepopulární "šatňák" byl na světě - 1:0.

První dvě šance druhé pětačtyřicetiminutovky patřily Dijonským. Mandanda musel vychytat Slitiho. A po hodině hry výtečným zákrokem rozesmutnil Wesleyho Saïda a za dalších deset minut i Nayefa Aguerda. V 84. minutě rozehrál standardku znovu Payet. Obrana odvrátila pouze k penaltovému puntíku, kde se k nůžkám odhodlal Kevin Strootman. Letící předmět si vyčíhal Adil Rami a hlavou jej uklidil do sítě - 2:0.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele