13. kolo
11.11.2018 21:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

AS Monaco - Paris Saint-Germain 0:4

PSG podle očekávání nadělovalo v Monaku a nadále suverénně drží vedoucí příčku. Z posledních čtyř vzájemných duelů (včetně pohárových) má pařížský gigant neskutečné skóre 18:1!

Knížecí velkoklub je zatím zralý na sestup a další vrásky kouči Henrymu přibyly hned v úvodu zápasu. Domácím se nepodařil obranný odkop, takže se Neymar dostal zadarmo k balonu. Jeho střílenou přihrávku sebral před čárou Edinson Cavani a pohodlně uklidil do odkryté klece - 0:1. Reklamace ohledně ofsajdového postavení uruguayského snajpra rázem utnul rozhodčí po poradě se svým asistentem u videa.

Vyrovnat mohl Radamel Falcao, jenže obránce Thilo Kehrer stál ve správný čas na správném místě. A za další minutu Cavani znovu trestal. Neymar výtečně vyslal obloučkem za obranu Moussu Diabyho, který před vyběhnuvším Diegem Benagliem přiťuknul svému spoluhráči s devítkou na zádech, jenž ve skluzu dopravil míč od penaltového puntíku za brankovou čáru. Snahy třech dobíhajících defenzivních hráčů, stejně jako další snahy o reklamovanání ofsajdu, byly zbytečné - 0:2.

V jednadvacáté minutě se zranil Nacer Chadli, což Henryho plánům nijak nepomohlo. Náhradník Jordi Mboula se nedlouho po svém příchodu na hrací plochu ocitnul ve vyložené šanci, nicméně po Sidibého centru a Diopovu přisunutí poměrně nepochopitelně minul zařízení. Ve zbytku úvodního dějství si monacký gólman rozhodně nestěžoval na nedostatek práce.

Neprve musel vyrážet pokus Kyliana Mbappého. Pak likvidoval střelu Christophera Nkunkua. A nakonec si poradil i s Diabyho technickým obstřelem. Domácí tedy mohli být rádi, že šli do šaten pouze s dvoubrankovým mankem. Začátek druhého poločasu začal pro Monako takříkajíc štěstím v neštěstí.

Kombinaci Nkunka s Julianem Draxlerem zakončil druhý jmenovaný šikovně, jenže tentokrát se technologie přiklonila na stranu prohrávajícího týmu. Nicméně během smolné pětiminutovky se nejprve zranil Mboula, takže po necelých třiceti minutách zase střídal. A ve čtyřiapadesáté minutě se balon třepetal potřetí v síti.

Diaby převzal za obranou přihrávku, která měla oči, a prakticky stejnou naservíroval před bránu napříč pokutovým územím. Edinson Cavani si zase pohlídal ofsajdovou hranu a opět doklepával na místo určení z bezprostřední blízkosti - 0:3. Snadnější hattrick rodák z města Salto dost možná ještě nedal.

Rázem se v tabulce střelců téměř dotáhnul na své parťáky Neymara s Mbappém a ve 173 zápasech ve Francii vsítil 124 gólů. Klobouk dolů! Teď už se může těšit na přátelské utkání v Paříži s úřadujícími mistry světa, které je na programu 20. listopadu. V 63. minutě klání mezi Monakem a PSG ještě Mbappé dokonale zamotal svou přešlapovačkou hlavu Sidibému, kterému nezbylo nic jiného, než hbitého útočníka ve vlastní šestnáctce podrazit.

K míči si stoupnul Neymar a předvedl obvyklé divadélko, které vyšlo i proto, že netrpělivý Benaglio skočil na opačnou (svoji pravou) stranu - 0:4. Brazilská superstar nastoupila teprve ke svému jednatřicátému duelu v Ligue 1, přičemž zaznamenala už devětadvacet branek! Sám Mbappé se mohl do listiny střelců zapsat v 78. minutě, nicméně praporek rozhodčího jeho radost překazil. Přesto spolu s Emilianem Salou nadále vévodí kanonýrům.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:10

Reagovat
smazaný uživatel

Handicap PSG-2,5.

Reagovat
smazaný uživatel

0-3 Mbappé3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 1 ať je sranda :-))

Reagovat
klokan.paul

0:3/4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele