13. kolo
10.11.2018 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Angers SCO - Montpellier HSC 1:0

V sobotu večer se Angers na domácí půdě dočkalo skvělého výsledku, protože dokázalo získat skalp favorizovaného Montpellieru. Dvacet minut před koncem utkání se o to postaral zkušený obránce Romain Thomas.

Montpellier byl před zápasem jasným favoritem, protože se i přes nesnadnou konkurenci dokázalo uchytit na předních místech Ligue 1. Domácí Angers naopak zažívá potíže a čelí dokonce místům nepříliš vzdáleným od pásma sestupu. Utkání podle tohoto scénáře také postupovalo a v prvních minutách byl jasně lepší hostující tým. Často ale narážel na dobře zformovanou obranu Angers.

V 6. minutě fauloval před vlastním vápnem Ruben Aguilar a sudí Stinat pískal volný přímý kop. Ten nakonec musel brankář Benjamin Lecomte vytahovat skvělým zákrokem mimo bránu! Po dvaceti minutách musel Lecomte řešit další nepříjemnou situaci. Stéphane Bahoken totiž dostal přihrávku a oběhl si několik obránců, jenže v rozhodující chvíli ztratil balanc. Lecomteho reflexy pak vyzkoušel také Flavien Tait, jehož dělovka ze střední vzdálenosti pořádně protáhla brankáře hostí.

Krátce před končící první půlí se ke střele odhodlal také Baptiste Santamaría a také jeho pokus brankář Lecomte lapil. Bylo až s podivem, jak neefektivní domácí hráči byli na to, kolik šancí jim hosté dovolili. Druhý poločas zahájil tvrdým a nekompromisním faulem Andy Delort, který poslal k zemi Le Talleca, který nakonec musel být střídán s hodně bolestivou grimasou na tváři.

Po hodině hry se k centru do vápna propracovával Jeff Reine Adélaïde, jenž po lehkém kontaktu se soupeřem upadl ve vápně. Sudí ale jeho pád jako nedovolený nevyhodnotil, samozřejmě přes značné protesty domácích hráčů. Velmi často se stávalo, že si po několika kombinacích hráči na obou stranách jen vyměnili míč a pak jej často úplně zbytečně ztratili.

Dvacet minut před koncem už konečně gól padl. Pierrick Capelle poslal krásný centr od rohového praporku do vápna Montpellieru a Romain Thomas využil svých zkušeností. Přesnou hlavičkou dostal míč za záda brankáře Lecomteho a domácí vedli. Ani přes zvýšenou aktivitu pak už hosté nedokázali reagovat a s hráči Angers prohráli.

Autor: Ondřej Pražák / uefa.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Možná se už chystají na Monaco..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele