Ligue 1 - souhrn 10. kola: Marseille po třech kolech vyhrála

15.10.2021, 22:51, aktualizováno 17.10.2021, 22:46
Komentáře a souhrny
Matteo Guendouzi (© AFP)
Marseille rozstřílela Lorient a vrací se na vítěznou vlnu. Lyon přetlačil Monaco a posunul se o bod před knížecí celek. Další zaváhání má na kontě Lille, které nestačilo na Clermont. PSG divže neztratilo body ve druhém po sobě jdoucím ligovém utkání. V páteční předehrávce 10. kola se však hvězdami nabitému celku nakonec přeci jen podařilo doma proti Angers otočit díky penaltě Mbappého...

Olympique Marseille - FC Lorient 4:1

17.10.2021 20:45

Góly: 27. Boubacar Kamara, 56. Mattéo Guendouzi, 85. Arkadiusz Milik, 90+2. Mattéo Guendouzi - 13. Armand Laurienté (pen.)

Roli favorita Marseille zvládla a byť zvítězila o tři góly, na tři body se nadřela. Lorient totiž na Stade Vélodrome nesehrál vůbec špatné utkání a dva góly inkasoval až v samotném závěru. O góly domácích se postarali Guendouzi a Milik. Prvně jmenovaný se dokonce prosadil dvakrát.

Marseille zvítězila poprvé od 19. září, kdy porazila Stade Rennes 2:0 a vrátila se na třetí místo, které zaručuje minimálně předkolo Ligy mistrů.

Domácím se naskytla velká příležitost již po pěti minutách a po dobré práci de la Fuenteho střílel zblízka do brankáře Nardiho Dimitri Payet. O chvíli později ale chyboval Kamara a následný Diarrův pád sudí vyhodnotil jako penaltu. Armand Lauriente si počínal suverénně a Lorient na Stade Vélodrome překvapivě vedl.

A nemuselo zůstat u jediného gólu. Ve 21. minutě dostal kolmou přihrávku Diarra, na malém vápně zasekl a balón poslal trestuhodně vedle tyče. Tohle muselo Lorient hodně mrzet, protože zanedlouho Marseille srovnala na 1:1. Nejprve Nardi vyrazil štiplavý pokus de la Fuenteho, Guendouzi vrátil balón na šestnáctku a tečovaná střela Boubacara Kamary skončila v síti. V tu chvíli už byla převaha Olympique zřejmá a vyrovnání zasloužené. Lorient ale zůstával pořád nebezpečný a po střele Diarry se musel činit Pau López. V nastavení zase neuspěl v zajímavé možnosti Milik, který před Nardim špičkou kopačky píchl do balónu a branku netrefil.

Druhý poločas začal obrovskou šancí Lorientu, který tak mohl jít po druhé v zápase do vedení. Pas za obranu před Lópezem neproměnil Lauriente a po něm i z druhé vlny Diarra! Hosté se chytali za hlavu, protože tohle mělo skončit vedoucím gólem. Místo toho bylo všechno jinak. V 57. minutě se po rohovém kopu prosadil na přední tyči hlavičkující Matteo Guendouzi a Marseille poprvé v utkání vedla.

Navíc dál pokračovala územní převaha Olympiqu. Domácí ještě neměli vyhráno, ale pět minut před koncem jim dodal potřebný klid Arkadiusz Milik. Payet po rychlém přechodu do útoku vysunul Milika a polský střelec zvýšil na 3:1. Ve druhé minutě nastavení pak Marseille zvýšila na konečných 4:1, když Matteo Guendouzi se prodral pokutovým územím a z úhlu procedil balón za Nardiho záda. Marseille po třech zápasech bez vítězství získala tři body a vrátila se na třetí místo.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - RC Lens 1:0

17.10.2021 17:00

Góly: 47. Stephy Mavididi

Překonat Jonase Omlina v brance MHSC se pro svěřence Francka Haiseho ukázalo býti až příliš složité. Přitom nehráli o nic menšího, než o možnost si pojistit druhou příčku v tabulce. Místo toho dovolili La Paillade poskočit na třináctibodovou hranici.

První šanci utkání si na konto připsal Arnaud Kalimuendo. Domácí jednička si s ní však hravě poradila. Následně pálil kousek vedle tyče Stephy Mavididi. Na další velkou příležitost se čekalo do 28. minuty. Jonathan Clauss střílel z přímého kopu a Omlin musel vytáhnout výborný zákrok. Poté si dělal prostor Mavididi, avšak Jean-Louis Leca celou situaci vyřešil.

V závěru poločasu se ještě rozčiloval Seko Fofana, neboť se domníval, že by měl být odpískán faul na jeho osobu. Rozhodčí Florent Batta nechal po konzultaci s kolegou u videa pokračovat ve hře. Po startu druhého poločasu měli hráči jihofrancouzského klubu nejprve kliku, že se Clauss hodně ukopnul. Hned potom se jim ale podařilo skórovat.

Téji Savanier vyslal za obranu Mavididiho, jenž přízemní střelou na bližší tyč zařídil vítězný gól tohoto duelu - 1:0. Po hodině hry zatoužil po vyrovnání Kalimuendo. Bohužel pro něj i pro celé Lens prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V 87. minutě musel po druhé žluté kartě ze hřiště Jordan Ferri. Hosté měli před sebou sedm minut početní převahy.

Vyrovnat ovšem nestihli. I proto, že střela Wesleyho Saïda mířila vedle. A v nastaveném čase při rohovém kopu gólman Leca ukázal, že střílení branek fakt obyčejně nemá v popisu práce. Montpellier tedy pojede za týden do Monaka v klidnějším rozpoložení. Oproti tomu Racing se pokusí na Stade Bollaert-Delelis přehrát Mety.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Nantes 1:1

17.10.2021 15:00

Góly: 62. Ui-jo Hwang - 75. Pedro Chirivella

Domácím úvod sezony vůbec nevyšel a proti Les Canaris potřebovali bodovat. Sice skórovali první, ale hosté potvrdili odhodlanost, jaká v posledních týdnech doprovází jejich výkony, a ze stadionu Matmut Atlantique vezou alespoň bod.

Počáteční minuty se nesly spíše v duchu hesla "hlavně neudělat chybu." Na první šanci se tedy čekalo bezmála dvacet minut. Pak si do vápna naběhnul Hwang Ui-jo a zřejmě i díky drobné teči obránce Fábia orazítkoval břevno. Ve 32. minutě rozehrál standardní situaci Moses Simon a Osman Bukari jenom prodloužil do míst, kde stál Benoît Costil.

Simon to následně zkusil sám, jenže mířil pouze do boční sítě. Laurent Koscielny měl problémy s mohutnou a rychlou postavou Randala Kolo Muani, což se potvrdilo i ve 42. minutě. Útočník Nantes stál tváří v tvář brankáři, který výborně zmenšil střelecký úhel. Díky tomu se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli se na první střelu čekalo lehce přes deset minut. Postaral se o ni Javairô Dilrosun, avšak skončila zhruba metr vedle tyče. Krátce před vypršením úvodní hodiny zahrávali Kombouarého svěřenci roh. Nicolas Pallois po odrazu nacentroval na malé vápno, kde hlavičkoval do sítě Kalifa Coulibaly. Bohužel stál v ofsajdu.

První branka tedy padla až 180 sekund poté. Dilrosun posunul na levou stranu pro Hwanga Ui-joa, který dostal od obránců moře prostoru a křižnou střelou k pravé tyči poslal Les Girondins do vedení - 1:0. Za deset minut se střelec gólu zranil. Jeho náhradník M’Baye Niang se nestihnul na hrací ploše ani rozkoukat, když Randal Kolo Muani přenechal Corchiovu přihrávku Pedrovi Chirivellovi, jehož volej zapadnul přesně pod břevno - 1:1.

V 85. minutě Koscielny fauloval Randala Kolo Muaniho a borci ve žlutých dresech dostali šanci zahrávat přímý kop z nějakých osmnácti metrů. Sébastien Corchia obstřelil zeď a orazítkoval břevno. Velká smůla pro klub ze Stade de la Beaujoire, na který o příštím víkendu dorazí Clermont Foot. Bordeaux se pokusí přehrát Lorient.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Stade Reims 1:1

17.10.2021 15:00

Góly: 74. Franck Honorat - 12. Wout Faes

Domácí chtěli ukončit sérii tří porážek v řadě, což se jim podařilo díky výživné vyrovnávací trefě Francka Honorata. Nicméně pořád zůstávají s jednobodovým náskokem předposlední. Remeš si také nemůže zrovna vyskakovat, neboť po deseti kolech má na kontě pouhých jedenáct bodů.

Les Rouges et Blancs dokázali udeřit už ve 12. minutě. Ilan Kebbal centroval před bránu a hlavička Wouta Faese byla neomylná - 0:1. Za deset minut vyslal Bizotovým směrem dobrou ránu El Bilal Touré. Skóre se ale díky dobrému zákroku neměnilo. Následující minuty ukázaly, že poslat spoluhráči přesnou přihrávku na více, než deset metrů, se stalo - až na drobné výjimky - v obou táborech téměř neřešitelným rébusem.

Až těsně před odchodem do šaten našel Azor Matusiwa kolegu Diona Lopyho, jehož hlavička se mezi tři tyče nevešla. Po změně stran se jako první osmělil Philippe Koffi, leč ani jeho pokus nebyl z nejpřesnějších. V 66. minutě mohl vyrovnat Hugo Magnetti, kdyby mu balon poněkud nepřekážel. Michel Der Zakarian se svým týmem přesto uhrál alespoň remízu.

V 74. minutě totiž uviděl letící balon Franck Honorat a nekompromisně jej napálil za Rajkovićova záda - 1:1. Ve zbývajících minutách střílel už jenom Julien Faussurier, bohužel však nepřesně. Jinak to vypadalo, že jsou všichni s dělbou bodů spokojení. Závěrečných patnáct minut se tedy dohrávalo v poklidném tempu.

Oba celky by si přitom měly uvědomit, že právě ve střetnutích s papírově podobně silnými soupeři by měly hrát naplno. Letos to vypadá, že kandidátů na sestup bude více, takže můžou po závěrečném kole rozhodovat drobnosti. Brest za týden míří do severofrancouzského Lille. Remeš bude chtít zvládnout klání proti Troyes.

Více informací k zápasu

FC Metz - Stade Rennes 0:3

17.10.2021 15:00

Góly: 24. Gaëtan Laborde, 37. Kamaldeen Sulemana, 45. Martin Terrier

Les Rouges et Noirs se zatím tváří tak, že obhajoba celkové šesté příčky je rozhodně reálná. Po deseti kolech mají na kontě čtyři vítězství, což vůbec není špatná bilanci. Naopak Les Grenats se dál trápí. Jejich výkony prozatím stačí pouze na osmnáctou pozici.

Po úvodním oťukávání se hostům podařilo skórovat hned ze své první šance. Běžela 24. minuta, když si Gaëtan Laborde naběhnul na Traorého centr na bližší (pravou) tyč a pravačkou dokázal dopravit balon do sítě, čímž trochu popřel funkčnost fyzikálních zákonů a co se Ligue 1 týče, zaznamenal svůj čtvrtý gól z posledních čtyř duelů - 0:1.

Odpovědět mohl Opa Nguette, jenže brankář Gomis neměl pro jeho snahy žádné pochopení. Další Labordeho zakončení si po půlhodině hry Alexandre Oukidja pohlídal. Poté gólmana ve službách Rennes pořádně zaměstnal Pape Sarr. Další branku přinesla až 37. minutě a opět z ní měli radost příznivci hostujícího klubu.

Kamaldeen Sulemana převzal na pravé straně vápna balon od Flaviena Taita. Následně zahrál na housle Udolovi a šajtlí pravé nohy zajistit ve spolupráci s břevnem dvoubrankového vedení pro Rennes - 0:2. V nastaveném čase si ještě Marin Terrier narazil s Hamarim Traorém a na jeho přízemní střelu z první ze vzdálenosti penaltového puntíku byl Oukidja krátký - 0:3.

Konečný výsledek se sice zrodil už během prvního poločasu, avšak to neznamená, že by v tom druhém nebyly k vidění žádné dobré příležitosti. Hned v 53. minutě střihnul Laborde nůžkami, čímž nadělal gólmanovi Mét řadu starostí. Flaviet Tait po nařízeném rohu pálil do břevna a aktivní Laborde svou dorážku na místo určení díky Oukidjově výbornému zákroku rovněž nedostal.

V 63. minutě zmátli Génésiovi svěřenci protihráče rozehrávkou přímého kopu. A nebýt dalšího zásahu muže v rukavicích, mohli mít domácí zaděláno na čtvrtý problém. Následně chyboval Loïc Badé, ale Farid Boulaya jeho zaváhání nepotrestal. V 81. minutě zkusil brankáře přelobovat Lovro Majer. Nakonec však zůstalo pouze u tříbrankového přídělu.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - AS Saint-Étienne 5:1

17.10.2021 15:00

Góly: 26. Maxime Le Marchand, 38. Zaydou Youssouf (vl.), 69. Kévin Gameiro, 73. Ludovic Ajorque, 85. Habib Diallo - 45+5. Wahbi Khazri (pen.)

O jasném výsledku rozhodla vedle špatné formy hostujícího celku také skutečnost, že Racing hrál celý poločas proti deseti. V početní výhodě dokázal vstřelit tři góly, díky čemuž opět nakouknul do horní poloviny tabulky, zatímco Saint-Étienne zůstává na jejím samotném chvostu.

Ve 13. minutě se Kevin Gameiro dožadoval odpískání penalty po kontaktu s Mickaëlem Nadem. Sudí Lesage si však pokutový kop šetřil až na závěr prvního poločasu. Ve 26. minutě centroval od rohového praporku Frédéric Guilbert. Na hranici malého vápna vyskočil nejvýše Maxime Le Marchand a hlavičku uklidil přesně k levé tyči - 1:0.

O pojistku se hned pokusil Jean-Eudes Aholou, ale úspěšný nebyl. Zato v osmatřicáté minutě přihrával před bránu z levé strany Anthony Caci. Před Ajorquem sice dokázal zakročit Zaydou Youssouf, ovšem pouze za cenu vlastního gólu - 2:0. Po dalším souboji těchto dvou borců, který se odehrál na středové čáře, viděl druhý jmenovaný červenou kartu. Útočníkovi Racingu totiž zajel nepříjemně pod koleno, takže byl bez předchozího napomenutí vyloučen.

Nicméně ASSE hned potom ještě svitla určitá naděje. Arnaud Nordin byl v soupeřově šestnáctce faulován Maximem Le Marchandem a penaltová exekuce v podání Wahbiho Khazriho byla natolik razantní, že přinesla snížení - 2:1. V 54. minutě si po Caciho centru naběhnul za obranu Ludovic Ajorque, jehož teč udělala Stefanu Bajićovi, který krátce před koncem úvodního dějství vystřídal Etienna Greena, dost nepříjemností.

Za Racing se tedy znovu prosadil až v 69. minutě Kevin Gameiro, protože zůstal po Sissokově přihrávce z pravého křídla před bránou zcela neobsazený - 3:1. Frédéric Guilbert po rozehrávce další trefu nepřidal, jelikož to se podařilo až za dalších 120 sekund Ajorquemu. Byla to dost podobná situace, jako při třetím gólu. Akorát s tím rozdílem, že při Sissokově přihrávce vyloženě zaspal brankář Bajić - 4:1.

Následně vymyslel pořádnou pumelici Sanjin Prcić, ale muž v rukavicích se vyznamenal. Bohužel pro něj, do závěrečného hvizdu přeci jenom ještě jednou inkasoval. Habib Diallo udělal obránci kličku a následně dopravil balon na místo určení. Vedle sebe měl přitom ještě zcela volného spoluhráče - 5:1. Zbývající minuty už se dohrávaly pouze z povinnosti, protože o výhře domácího výběru pochopitelně nemohlo být nejmenších pochybností.

Více informací k zápasu

ES Troyes - OGC Nice 1:0

17.10.2021 13:00

Góly: 4. Mama Baldé

Když po necelých čtyřech odehraných minutách dokázal skórovat Mama Baldé, málokdo čekal, že Les Aiglons po zbytek utkání nedokážou překonat Gauthiera Gallona. Nakonec se tak ale stalo, takže si svěřenci Christopha Galtiera museli na druhou příčku v tabulce nechat zajít chuť. Naopak Estac se vyšvihnul mimo sestupové pásmo.

Jak uvedeno, běžela teprve 4. minuta, když Renaud Ripart skvěle zpracoval balon a následně ještě lépe patičkou posunul na rozeběhnutého Guiliana Bianconeho, který našel přihrávkou pod sebe kolegu Baldého, na jehož ránu pod břevno neměl Walter Benítez při nejlepší vůli šanci zareagovat - 1:0.

V 18. minutě to zkusil sám Biancone, ale jeho rána byla tečována na rohový kop. Domácí obránce s italskými předky byl aktivní i nadále. Nedlouho před poločasovým odchodem do šaten našel svým centrem Yoanna Touzghara, jehož patička skončila v síti. Jenže videorozhodčí upozornil hlavního, že asistent u této druhé trefy stál v ofsajdu, takže Batllesova skvadra vstupovala do druhé pětačtyřicetiminutovky s nejtěsnějším náskokem.

Hosté působili i po startu druhého dějství poněkud opařeným dojmem. Hrubě nevyplatit se jim pasivita mohla v 50. minutě. Touzghar stihnul usměrnit centr z pravé strany mezi tři tyče, nicméně Benítez s pomocí obránce celou situaci vyřešil. Následně pálil Dolberg a vyznamenat se musel pro změnu Gallon.

Brankář Troyes si na míč sáhnul znova za bezmála 120 sekund, když lapil nemastnou neslanou střelu Gouiriho. V 79. minutě zkusil neúspěšně štěstí Suk Hyun-juk. Youcef Atal v nastaveném čase svou výrazně nepřesnou ranou jenom podtrhnul trápení svého týmu v tomto duelu. Všichni věří, že za týden proti Lyonu to bude jiná písnička. Estac zajíždí do Remeše.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Monaco 2:0

16.10.2021 21:00

Góly: 75. Karl Toko Ekambi (pen.), 90. Jason Denayer

Souboj dvou francouzských velikánů dopadl lépe pro Lyon, jenž vykazoval v ofenzívě přece o něco lepší čísla a konečné vítězství si asi i více zasloužil. Monaco tak v Auvergne-Rhône-Alpes padlo v rámci Ligue 1 už počtvrté za sebou, byť docela dlouhou dobu chovalo naději na remízu. Nicméně ve druhém poločase se dokázali trefit Karl Toko Ekambi a Jason Denayer.

Jako první se osmělili domácí, Cherki ovšem ve 2. minutě nevystřelil ideálním způsobem, a tak jeho pokus skončil pouze v zámezí. V 7. minutě už musel mezi třemi tyčemi zasahovat hostující gólman Nübel, nicméně tolik práce se střelou Toka Ekambiho zase neměl. Ve 22. minutě se již Toko Ekambi ocitl v daleko lepší pozici, balón však vlastně mířil jen do Nübela.

Toko Ekambi byl při chuti i nadále, ve 26. minutě cílil svou hlavičku k tyči, i v tomto případě však vyšel z tohoto souboje úspěšně Nübel, který vytasil perfektní zákrok. Až pak, na sklonku půlhodiny hry, se ozvali poprvé taktéž hosté, nicméně Gelson Martins zakončil tak slabě, že brankář Pollersbeck neměl problémy míč zkrotit. Pořád bylo jinak v útoku aktivnější OL.

Jako další se znovu ozval Cherki, vyslal zpoza šestnáctky slušnou jedovku, Nübel každopádně držel čisté konto. Zkraje druhého dějství hodlalo měnit doposud bezbrankové skóre naopak Monaco, Gelson Martins vyslal chytrou skrytou navštívenku, avšak Pollersbeck srazil merunu účelně kolem své brány. Až v poslední dvacetiminutovce tak na řadu přišly klíčové okamžiky.

V 72. minutě ve vlastním pokutovém území až příliš ostře skluzoval Disasi do podnikajícího Duboise, sudí Delerue posoudil situaci jako penaltu, k té se postavil Toko Ekambi, kterému se povedlo ji proměnit s velkým přehledem do protipohybu Nübela. Les Gones si výhru pojistili ještě v 90. minutě, prudký pas Emersona protečoval za brankovou čáru z blízkosti Denayer.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Lille OSC 1:0

16.10.2021 17:00

Góly: 32. Vital N'Simba

Nováček soutěže si vyšlápl na úřadujícího šampiona. Lille utkání v Clermont-Ferrand vůbec nezvládlo a po jediné brance N'Simby padlo. "Dogy" tak nenavázaly na předchozí výsledky a znovu vystavují velkému tlaku trenéra Joselyna Gouvernneca. Porážka je o to trpčí, že přišla na půdě nováčka před důležitým zápasem Ligy mistrů.

Clermont se na zaplněném stadionu Gabriela Montpieda do favorizovaného Lille zakousl a už v 9. minutě měl první gólovku. Načechraný oblouček nedokázal na malém vápně usměrnit hlavou do sítě Salis Abdul Samed. O chvíli později zase napřáhl Johan Gastien a brankář Grbić se musel proletět vzduchem a vytáhnout povedený zákrok. Lille se pak sice dostávalo více do hry, ale byl to znovu Clermont, který se do třetice všeho dobrého ujal vedení. Vital N'Simba se dostal z druhé vlny k odraženému balónu a ze střední vzdálenosti jej napálil přesně k tyči. LOSC ještě reklamovalo prohřešek proti pravidlům, ale branka byla uznána.

Pro Lille to byl signál sešlápnout plyn a po kombinaci Timothy Weaha nezakončil Jonathan Ikoné. Před koncem prvního poločasu zase vystrašil hostující příznivce Jodel Dossou. Clermont si hýčkal jednobrankový náskok a nutno podotknout, že zaslouženě.

Gouvernnecův tým potřeboval přidat, ovšem i po změně stran zůstával nebezpečnější Clermont. Hlavička Florenta Ogiera skončila vedle branky. Dvacet minut před koncem zase podklouzl v koncovce Jonathan Bamba a Clermont stále držel nejtěsnější vedení.

Lille ubíhal čas a v závěrečných minutách se mu přeci jenom podařilo vyvinout tlak. Obrana domácích fungovala dobře a příležitost porazit mistra už si ujít nenechala. Clermont se tak postaral o překvapení kola, když získal cenný skalp mistrovského Lille.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Angers SCO 2:1

15.10.2021 21:00

Góly: 69. Danilo Pereira, 87. Kylian Mbappé (pen.) - 36. Angelo Fulgini

Ještě po pětaosmdesáti minutách hry to vypadalo, že si SCO odveze z Parku princů alespoň bod, čímž by potvrdilo dobrý vstup do sezony. Jenže pak sudí Bastien Dechepy odpískal pokutový kop, který Kylian Mbappé, na rozdíl od rozstřelu v osmifinále letošního EURA, vcelku přesvědčivě proměnil.

Bleskurychlý francouzský útočník poprvé zahrozil už po čtyřech minutách hry. Jenže jeho pokus nebyl nejtvrdší, takže Paul Bernardoni neměl větší problémy. V úvodní desetiminutovce to zkusil ještě Rafinha, ale nebyl přesný. Necelých deset minut poté se rozčiloval Mauro Icardi, že byl povalen ve vápně Pierrickem Capellem. "Pětka" se ovšem nepískala.

Ve 26. minutě si balon ke střele přichystal Sofiane Boufal. A nutno dodat, že mnoho nechybělo. To by pro domácí byla velká nepříjemnost. Vzápětí však musel na zem Bernardoni, neboť mezi tři tyče mířil nepříjemně tečovaný centr. Po půl hodině hry přišly dvě chvilky Angela Fulginiho. Při té první ještě hlavičkoval nad.

Ta druhá přinesla úvodní branku tohoto duelu. Boufal z pravého křídla naservíroval na malé vápno milimetrově přesně, takže pro jeho spoluhráče s desítkou na dresu nebylo složité překonat Gianluigiho Donnarummu - 0:1. V závěru úvodního dějství to vypadalo, že Ander Herrera za pomoci brankové konstrukce vyrovnal. Správně zdvihnutý praporek jej ale přesvědčil o opaku. V 54. minutě zakončoval z nějakých patnácti metrů Rafinha a míč skončil o dobrý metr vedle. Při absenci Lionela Messiho a Neymara se za čtyři minutky chopil rozehrávky přímého kopu Mbappé, avšak skórovat nedokázal. Vyrovnat tedy musel po necelých sedmdesáti minutách až Danilo Pereira, když se ocitnul před vybíhajícím gólmanem a Mbappého centr z pravé strany hlavou uklidil do brány - 1:1.

V 85. minutě si rozhodčí šel prohlédnout videozáznam, protože to vypadalo, že Capelle zahrál ve vlastní šestnáctce rukou. Následně uviděl žlutou kartu a kopala se penalta, kterou Kylian Mbappé poslal do pravého dolního rohu - 2:1. Za necelých 120 sekund ještě Wijnaldum otřel svou střelu o tyčku, nicméně na vítězství PSG už se nic nezměnilo. Pařížský velkoklub tak nadále zůstává s náskokem v čele Ligue 1. Angers se s největší pravděpodobností posune ze čtvrté příčky směrem dolů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain1090124:1027
2.RC Lens1053216:1118
3.Olympique Marseille952218:1117
4.OGC Nice952217:516
5.Angers SCO1044215:1116
6.Olympique Lyon1044216:1316
7.Stade Rennes1043315:915
8.Racing Strasbourg1042418:1514
9.FC Nantes1042414:1114
10.AS Monaco1042414:1314
11.Lille OSC1042413:1514
12.FC Lorient1035211:1314
13.Montpellier HSC1034317:1613
14.Clermont Foot1034313:2013
15.Stade Reims1025311:1211
16.ES Troyes102359:149
17.Girondins Bordeaux1015412:218
18.FC Metz1013611:226
19.Stade Brestois1005511:195
20.AS Saint-Étienne100469:234
Bodové odečty
OGC Nice-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
PP

Penalta z kategorie TOP fraška..

Reagovat
smazaný uživatel

Za me jasna ruka teda

Reagovat
Pharrell

Souhlasím také. Byla to jasná ruka.

Reagovat
PP

mnohem dřív faul Icardiho.. VAR se rozhodne, co bude zkoumat? Ruka jasně, ale stejně jasný faul Icardiho.

Reagovat
$dolar$

Jak muze jit koukat na tv a nevidet ten faul?

Reagovat
smazaný uživatel

Faul Icardiho? Taky jsem se divil ze to neresil. Hold tlacenka

Reagovat
smazaný uživatel

jasný faul, ale to nechceli vidieť...

Reagovat
vceradnesazitra

Když PSG nemůže, tak rozhodčí pomůže

Reagovat
REPLIKATOR

PSG = Penalty Saint Germain

Reagovat
Seydou Doumbia

Cherki konečně v základu čekal jsem že ho tam na celý zápas pošle trenér proti slabšímu týmu, ale on byl jeden z nejlepších i proti Monacu. Hosté šílený výkon, střed bez Čumeniho neexistoval a stopeři jsou taky z formy. Lyon klasicky zahazoval všechny šance, které okolo pokutového území měl, inu co jiného od nich čekat. Zaplat za tu penaltu a genialitu Paquety před druhým gólem. Aktuálně hodně zábavný hráč v L1.

Reagovat
juninho8

Práve som dopozeral zostrih...vyzeralo to že sme pozahadzovali hodne šancí. Monaco malo v tom zostrihu jednu. Pollersbeck podržal.... ta penalta za mňa 50/50.... išiel tam hodne nebezpečne ale zahral to cez loptu. Skôr by som povedal že v 16-ke toto neodpiska....a Tik tak to kopol hrozne...zahral sa na frajera....mal šťastie že sa mi to nevypomstilo.... neznášam takéto prejavy... čakal by som ale že to bude kopať Aouar alebo Paqueta....a za Paquetu súhlasím... stáva sa z neho pomaly to čo bol pre nás minulú sezónu Memphis... možno nedá toľko gólov sám ale bude v nich zapojený.... veľmi vydarený nákup.... začína byť jeden z mojich najobľúbenejších hračikov....len tak ďalej...

Reagovat
Seydou Doumbia

jako já si furt myslím že každý ofenzivní hráč v top 20,30 týmech světa by to měl nekompromisně poslat do růžku bez možnosti chycení...ostatním bych za ty připosrané penalty rozvázal smlouvu paqueta se už loni připravoval že převezme větší zodpovědnost za memphise a letos to dokazuje...však ten blázen ještě v pátek nad ránem odehrál hodinu za brazílii ve kvalifikaci snad proti spartě nastoupí paqueta i cherki spolu v základu to by byla radost sledovat

Reagovat
Seydou Doumbia

Savanier opět fenomenální výkon to je pastva pro oči ho sledovat. Dnes v.minisouboji s Fofanou ho přejel na plné čáře. Zasloužil by si pozvánku do repre.

Reagovat
Pyroman

Puel snad zítra ráno bude bez práce, to je šílený, kam to dovedl. Měl letět už před repre pauzou, Khazriho last-minute penalta mu úplně nesmyslně koupila dva týdny navíc. Spekulace o Duprazovi mě teda optimismem nenaplňujou, ale Guiona bych docela bral. Na ukopání záchrany by ten jeho brejkový styl mohl sedět.

Reagovat
Israha

Jako Dupraz by byla stejná sebevražda, jako tam nechat Puela, akorát s tím rozdílem, že by to chvílema byla cynická prdel .

Reagovat
Pyroman

Dupraze bych ještě pochopil, kdyby zbývaly třeba 2 měsíce do konce sezóny a bylo potřeba tým nakopnout, ale v říjnu to nemá smysl. Možná by to krátkodobě zvedl, horší už to koneckonců být ani nemůže, ale někdy v prosinci by se to vrátilo do starých kolejí. Z těch variant, o kterých se píše, mi ten Guion přijde nejlepší.

Reagovat
Pyroman

Ale bizár by to byl kvalitní, to zase jo. Si pamatuju, že tak rok zpátky jsme tady kombinaci Dupraz + ASSE ze srandy zmiňovali.

Reagovat
Israha

Já si fakt myslím, že moc horších variant není. Jak říkáš, Dupraz ti zachrání tým na poslední chvíli, když je to potřeba, ale v téhle fázi sezony by to byla vlastně jen otočka na patě a ne krok kupředu, si myslím. Guion by fungovat mohl...a nebo bych zkusil vzít zpět Gassetta, ten je na současnou situaci v ASSE svým pragmatismem taky vhodný. Případně vytáhnout zpět do L1 Laureyho.

Reagovat
Israha

No, reprepauza prospěla. Krom poněkud sakaiovského výkonu Liroly kvalitní fotbal od celého týmu a výkon, na kterém se dá stavět. Kamara klíčový, nejen sám o sobě jako tmel mezi obranou a zálohou, ale i tím, jak uvolňuje roli Guendouzimu a ten pak může šikanovat soupeře tím svým šíleným akčním radiem. Spokojenost, a tuhle sestavu bych asi nechal jako tu první základní (jen s Ünderem místo Liroly).

Reagovat
PP

Jak se ti líbí Guendo? Já byl hrozně nasraný a zklamaný, že to nabralo takový konec u nás v Arsenalu. Za mě příslib do budoucna, skvělý box-to-box záložník. Měl své chyby jako kličkování kolem vlastní 16ky následovaný teatrálním pádem, který mu naštěstí většinou sudí sežrali nebo poziční nesmysly, ale celkově se mi moc líbil. Plus teda bude asi trošku vymaštěnec, ale třeba se zklidní..

Reagovat
PH8

Guendouzi je důvod, proč potřebuješ v týmu hráče jako Roy Keane, co ti vlepí facku když ve 20 letech odmlouváš trenérovi.

Reagovat
Israha

Zatím u mě převažují pozitivní dojmy, zrovna včera jeho nejlepší výkon letoška. Sampaoli ho párkrát dal hned před stopery a tam mu to moc nešlo, ale jako klasický box-to-box, co doplňuje ofenzivu, je velmi dobrý. Líbí se mi jeho výbušnost, tah na bránu, zrychlení na pár krocích a úplně žeru tu jeho na krev jdoucí snahu bojovat a vyhrát. Z něho může být v budoucnu důležitá vůdčí osobnost kteréhokoliv týmu, ve kterém nakonec skončí. Magor to trochu je, ale tady se přiznám, že takovým tím správně bojovným způsobem, že mi to vlastně přijde sympatické . Ve zkratce - ta opce na 11 mega vypadá jako super kšeft.

Reagovat
El Fáňos

Souhlas, ještě bych přidal rozhled při rozehrsvce a cit pro hru

Reagovat
Israha

Přehled má, souhlas. Cit pro hru právě ne vždy, někdy tam vletí do souboje a udělá ztrátu úplně nelogicky, občas ty situace neumí řešit jednoduše a účelně.

Reagovat
PP

jeho zasekávačky a pády v nebezpečných prostorech byly jeho evergreen + splašené vyběhnutí za nesmyslem..

Reagovat
PP

Poděkujte Artetovi.. Jasně, Guendo začal, choval se jako spratek, ale odstřelit mladého nadějného hráče je na palici. Kdyby aspoň to byl dobrý trenér, ale to je čistá tragedie.

No nic, snad se mu bude dařit a vymstí se nám jako např. Gnabry..

Reagovat
Israha

Tak kvalitní trenér by si měl umět týpka srovnat do latě a vytěžit z jeho kvality maximum. Guendo vypadá jako mírný psychouš, ale nevidím v něm ten typ, co by rozkládal kabinu, takže z tohohle důvodu není nutné se ho zbavovat.. Zatím nevidím argument, proč by se ta opce neměla uplatňovat a tím pádem od vás slušný provar, no.

Reagovat
PH8

Letošní boj o titul bude asi zábava

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele