10. kolo
17.10.2021 15:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Kévin Gameiro (© AFP)

Štrasburk s lehkostí přehrál ASSE

O jasném výsledku rozhodla vedle špatné formy hostujícího celku také skutečnost, že Racing hrál celý poločas proti deseti. V početní výhodě dokázal vstřelit tři góly, díky čemuž opět nakouknul do horní poloviny tabulky, zatímco Saint-Étienne zůstává na jejím samotném chvostu.

Ve 13. minutě se Kevin Gameiro dožadoval odpískání penalty po kontaktu s Mickaëlem Nadem. Sudí Lesage si však pokutový kop šetřil až na závěr prvního poločasu. Ve 26. minutě centroval od rohového praporku Frédéric Guilbert. Na hranici malého vápna vyskočil nejvýše Maxime Le Marchand a hlavičku uklidil přesně k levé tyči - 1:0.

O pojistku se hned pokusil Jean-Eudes Aholou, ale úspěšný nebyl. Zato v osmatřicáté minutě přihrával před bránu z levé strany Anthony Caci. Před Ajorquem sice dokázal zakročit Zaydou Youssouf, ovšem pouze za cenu vlastního gólu - 2:0. Po dalším souboji těchto dvou borců, který se odehrál na středové čáře, viděl druhý jmenovaný červenou kartu. Útočníkovi Racingu totiž zajel nepříjemně pod koleno, takže byl bez předchozího napomenutí vyloučen.

Nicméně ASSE hned potom ještě svitla určitá naděje. Arnaud Nordin byl v soupeřově šestnáctce faulován Maximem Le Marchandem a penaltová exekuce v podání Wahbiho Khazriho byla natolik razantní, že přinesla snížení - 2:1. V 54. minutě si po Caciho centru naběhnul za obranu Ludovic Ajorque, jehož teč udělala Stefanu Bajićovi, který krátce před koncem úvodního dějství vystřídal Etienna Greena, dost nepříjemností.

Za Racing se tedy znovu prosadil až v 69. minutě Kevin Gameiro, protože zůstal po Sissokově přihrávce z pravého křídla před bránou zcela neobsazený - 3:1. Frédéric Guilbert po rozehrávce další trefu nepřidal, jelikož to se podařilo až za dalších 120 sekund Ajorquemu. Byla to dost podobná situace, jako při třetím gólu. Akorát s tím rozdílem, že při Sissokově přihrávce vyloženě zaspal brankář Bajić - 4:1.

Následně vymyslel pořádnou pumelici Sanjin Prcić, ale muž v rukavicích se vyznamenal. Bohužel pro něj, do závěrečného hvizdu přeci jenom ještě jednou inkasoval. Habib Diallo udělal obránci kličku a následně dopravil balon na místo určení. Vedle sebe měl přitom ještě zcela volného spoluhráče - 5:1. Zbývající minuty už se dohrávaly pouze z povinnosti, protože o výhře domácího výběru pochopitelně nemohlo být nejmenších pochybností.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele