10. kolo
17.10.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Pedro Chirivella (© AFP)

Duel mezi Bordeaux a Nantes vítěze nepoznal

Domácím úvod sezony vůbec nevyšel a proti Les Canaris potřebovali bodovat. Sice skórovali první, ale hosté potvrdili odhodlanost, jaká v posledních týdnech doprovází jejich výkony, a ze stadionu Matmut Atlantique vezou alespoň bod.

Počáteční minuty se nesly spíše v duchu hesla "hlavně neudělat chybu." Na první šanci se tedy čekalo bezmála dvacet minut. Pak si do vápna naběhnul Hwang Ui-jo a zřejmě i díky drobné teči obránce Fábia orazítkoval břevno. Ve 32. minutě rozehrál standardní situaci Moses Simon a Osman Bukari jenom prodloužil do míst, kde stál Benoît Costil.

Simon to následně zkusil sám, jenže mířil pouze do boční sítě. Laurent Koscielny měl problémy s mohutnou a rychlou postavou Randala Kolo Muani, což se potvrdilo i ve 42. minutě. Útočník Nantes stál tváří v tvář brankáři, který výborně zmenšil střelecký úhel. Díky tomu se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli se na první střelu čekalo lehce přes deset minut. Postaral se o ni Javairô Dilrosun, avšak skončila zhruba metr vedle tyče. Krátce před vypršením úvodní hodiny zahrávali Kombouarého svěřenci roh. Nicolas Pallois po odrazu nacentroval na malé vápno, kde hlavičkoval do sítě Kalifa Coulibaly. Bohužel stál v ofsajdu.

První branka tedy padla až 180 sekund poté. Dilrosun posunul na levou stranu pro Hwanga Ui-joa, který dostal od obránců moře prostoru a křižnou střelou k pravé tyči poslal Les Girondins do vedení - 1:0. Za deset minut se střelec gólu zranil. Jeho náhradník M’Baye Niang se nestihnul na hrací ploše ani rozkoukat, když Randal Kolo Muani přenechal Corchiovu přihrávku Pedrovi Chirivellovi, jehož volej zapadnul přesně pod břevno - 1:1.

V 85. minutě Koscielny fauloval Randala Kolo Muaniho a borci ve žlutých dresech dostali šanci zahrávat přímý kop z nějakých osmnácti metrů. Sébastien Corchia obstřelil zeď a orazítkoval břevno. Velká smůla pro klub ze Stade de la Beaujoire, na který o příštím víkendu dorazí Clermont Foot. Bordeaux se pokusí přehrát Lorient.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele