10. kolo
17.10.2021 15:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Kamaldeen Sulemana (© AFP)

Rennes navázalo na výhru proti PSG, tři body veze i z utkání proti Metám

Les Rouges et Noirs se zatím tváří tak, že obhajoba celkové šesté příčky je rozhodně reálná. Po deseti kolech mají na kontě čtyři vítězství, což vůbec není špatná bilanci. Naopak Les Grenats se dál trápí. Jejich výkony prozatím stačí pouze na osmnáctou pozici.

Po úvodním oťukávání se hostům podařilo skórovat hned ze své první šance. Běžela 24. minuta, když si Gaëtan Laborde naběhnul na Traorého centr na bližší (pravou) tyč a pravačkou dokázal dopravit balon do sítě, čímž trochu popřel funkčnost fyzikálních zákonů a co se Ligue 1 týče, zaznamenal svůj čtvrtý gól z posledních čtyř duelů - 0:1.

Odpovědět mohl Opa Nguette, jenže brankář Gomis neměl pro jeho snahy žádné pochopení. Další Labordeho zakončení si po půlhodině hry Alexandre Oukidja pohlídal. Poté gólmana ve službách Rennes pořádně zaměstnal Pape Sarr. Další branku přinesla až 37. minutě a opět z ní měli radost příznivci hostujícího klubu.

Kamaldeen Sulemana převzal na pravé straně vápna balon od Flaviena Taita. Následně zahrál na housle Udolovi a šajtlí pravé nohy zajistit ve spolupráci s břevnem dvoubrankového vedení pro Rennes - 0:2. V nastaveném čase si ještě Marin Terrier narazil s Hamarim Traorém a na jeho přízemní střelu z první ze vzdálenosti penaltového puntíku byl Oukidja krátký - 0:3.

Konečný výsledek se sice zrodil už během prvního poločasu, avšak to neznamená, že by v tom druhém nebyly k vidění žádné dobré příležitosti. Hned v 53. minutě střihnul Laborde nůžkami, čímž nadělal gólmanovi Mét řadu starostí. Flaviet Tait po nařízeném rohu pálil do břevna a aktivní Laborde svou dorážku na místo určení díky Oukidjově výbornému zákroku rovněž nedostal.

V 63. minutě zmátli Génésiovi svěřenci protihráče rozehrávkou přímého kopu. A nebýt dalšího zásahu muže v rukavicích, mohli mít domácí zaděláno na čtvrtý problém. Následně chyboval Loïc Badé, ale Farid Boulaya jeho zaváhání nepotrestal. V 81. minutě zkusil brankáře přelobovat Lovro Majer. Nakonec však zůstalo pouze u tříbrankového přídělu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele