Ligue 1 - preview 10. kola: Marseille hraje s Lorientem

15.10.2021, 08:42, aktualizováno 17.10.2021, 09:53
Previews
Celkem sedm utkání má na programu v neděli francouzská Ligue 1. Olympique Marseille se před reprezentační přestávkou zasekl a na správnou cestu se bude chtít vrátit v domácím utkání s Lorientem. Zatím se daří Racingu Lens, který dává vzpomenou na nejslavnější časy. Další prověrka jej čeká v Montpellieru. Brest se utká s Remeší a St. Étienne se pokusí vymanit z krize ve Štrasburku.
ES Troyes - OGC Nice  (neděle 13:00)
Zatím si Nice počíná pod vedením trenéra Christopha Galtiera solidně. Dokáže pravidelně bodovat, na první pohled ustálilo výkonnost, na svém kontě má jen jednu porážku, a tak si současné postavení v popředí tabulky určitě zaslouží. Po reprezentační pauze má možnost, aspoň dočasně, posunout se dokonce na druhou příčku, musí nicméně vyhrát na půdě Troyes.

Nováček Ligue 1 se pohybuje v dolní polovině průběžného pořadí, po devíti odehraných kolech se nacházel kousek od sestupového pásma, přesněji řečeno díky o něco lepšímu skóre, než měly osmnácté Méty. V podstatě se dle předsezónních prognóz očekávalo, že družina kouče Laurenta Batllese bude bojovat o záchranu, a ty aktuálně nejsou nepravdivé.

Celek z jihu Francie bude pro domácí představovat bezpochyby těžkou zkoušku. OGCN během zhruba úvodní čtvrtiny tohoto ročníku jasně naznačilo, že se minimálně míní prát o ty pozice zaručující kvalifikaci evropských pohárů. Lodivodové obou výběrů se mimochodem docela dobře znají, působili totiž společně v St. Étienne, přičemž Batlles byl Galtierovým asistentem.

Na shledání se hostující stratég nesmírně těší. A ačkoli je tím starším a rozhodně ostřílenějším oproti svému kolegovi, adresoval na něj slova chvály. "On byl jedním z mých prostředníků, kteří mi na hřišti pomáhali," vysvětloval. "Rychle jsem si ale uvědomoval, že tahle pozice mu bude brzy malá. Umí hlavně slušně číst hru. Jsem za jeho úspěchy v Troyes velmi šťastný."
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - Biancone, Giraudon, Salmier - Kaboré, Kouamé, Chavalerin, Koné - Mama Baldé, Ripart - Touzghar
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Atal, Todibo, Dante, Bard - Stengs, Rosario, Lemina, Kamara - Delort, Gouiri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.04 - 3.64 - 1.99
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - FC Nantes  (neděle 15:00)
Girondins Bordeaux se v letošní sezoně nedaří a zlomit to bude chtít po reprezentační přestávce. Hned na úvod přivítá Nantes, se kterým loni doma uhrálo bezbrankovou plichtu. "Kanárci" jsou na tom lépe, z posledních čtyř duelů prohráli jediný.

Trenér Vladimir Petković nemá na růžích ustláno a i během reprezentační přestávky se mluvilo o jeho odvolání. Bordeaux pod jeho vedením nemá kýžené výsledky a v tabulce Ligue 1 je až na šestnáctém místě. Na kontě má také jenom jednu výhru a třeba doma ještě tři body nezískalo. Je to smutný pohled na tradiční tým, který ještě v roce 2009 získal mistrovský titul a o čtyři roky později slavil triumf ve Francouzském poháru.

Každopádně reprezentační přestávka by měla pomoci přeskupit síly a Bordeaux věří, že v zápase s Nantes konečně doma zvítězí. V loňské sezoně se mu "Kanárky" porazit nepodařilo, ale v té předloňské slavilo dvě výhry.

Nantes si zatím vede lépe a na rozdíl od svého soupeře už dokázalo čtyřikrát zvítězit. Forma před reprezentační přestávkou byla výborná - tři výhry ze čtyř zápasů. V minulém kole zvítězilo Nantes doma nad Troyes 2:0 brankami Girotta a Blase.

Domácímu týmu budou chybět Stian Rode Gregersen, Laurent Koscielny, Issouf Sissokho a Josh Maja. V tomto směru jsou na tom hosté lépe, protože postrádají jen Jeana-Charlese Castelletta.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Kwateng, Mexer, Pembele - Oudin, Otavio, Fransergio, Mangas - Adli - Kalu, Hwang
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Appiah, Girotto, Pallois, Traore - Cyprien, Chirivella - Geubbels, Blas, Simon - Kolo Muani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.33 - 2.68
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Brestois - Stade Reims  (neděle 15:00)
Brest je společně se St. Étienne doposud jediným celkem Ligue 1, který na svém kontě po devíti odehraných kolech neměl ani jedno vítězství. Změnit tuhle bilanci se bezpochyby bude snažit po reprezentační pauze v souboji s Remeší, která rovněž nijak nezáří. Na druhou stranu může být aspoň ráda, že se nachází mimo sestupové pásmo, a to se čtyřbodovým odstupem.

"Piráti" by potřebovali opravdu nutně zabrat, aby si situaci hned od začátku nekomplikovali. Jejich prioritou je ligová záchrana, tyhle cíle ovšem zatím nenaplňují. Jejich nynější sok pro ně představuje papírově přijatelnou zkoušku. "Nemáme příznivé podmínky," přiznal Michel Der Zakarian, kouč SB29. "Hlavně musíme začít vyhrávat doma," moc dobře si uvědomuje.

Poslední čtyři vzájemné duely vždy opanoval právě domácí celek. A Brest by proti výběru vedeného trenérem Óscarem Garcíou rád v této jakési tradici pokračoval. "Musíme bojovat a zůstat jednotní," dodával brestský stratég. "Naposledy jsme v Nice narazili na silnější tým. Ale měli jsme tu čest nevzdávat se a pokusit se vývoj utkání zvrátit. Věřím, že se bude dařit."
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Faussurier, Chardonnet, Brassier, Duverne - Honorat, Agoume, Belkebla, Faivre - Mounié, Cardona
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajkovič - Foket, Faes, Abdelhamid, Konan - Munetsi, Matusiwa, Flips - Kebbal, Toure, Mbuku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.23 - 3.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Metz - Stade Rennes  (neděle 15:00)
Rennes určitě nemůže v Ligue 1 skákat radostí. Co nejdříve se míní posouvat tabulkou výše a výše, blíže k příčkám zaručující postup do evropských pohárů pro příští sezónu, o které hodlá usilovat po celou dobu. Pro něj byla opravdu velká škoda, že nedávno proběhla reprezentační pauza, bylo totiž v dost solidním rozpoložení. Nyní venku vyzve aktuálně až osmnácté Méty.

Jako by svěřence trenéra Bruna Génésia nakopla remíza v Konferenční lize s londýnským Tottenhamem. Ačkoli potom nepodali úplně přesvědčivý výkon v Marseille, v následných kláních třikrát vyhráli a jednou remizovali. Přitom poslední vítězství bylo více než cenným výsledkem. Bretaňský výběr totiž připravil vůbec první ligovou porážku pařížskému vládci.

A možná že tenhle úspěch posílil Génésiovu pozici na trenérském křesle. Mnohokrát už se v souvislosti s ním spekulovalo o změně kouče, ty opět nedávno opět vypluly na povrch, ale technický ředitel Florian Maurice kuloární zprávy zametl pod koberec. "Já při svém hledání nechtěl kamaráda. A přátelé ani nejsme. Avšak spolupráce nám prostě funguje," vysvětlil.

Pokud hosté neztratili nic ze svého elánu zpřed dvou týdnů, čeká na Méty bezpochyby těžká zkouška. Domácí stratég Frédéric Antonetti nemůže být zatím spokojený, vždyť jeho mužstvo doteď urvalo hubené jedno vítězství. "Génésio je tím pravým, jehož potřebuji. Má zkušenosti s rozvojem mladých hráčů, je také protřelý Evropskou ligou či Ligou mistrů," dodal Maurice.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Alakouch, Bronn, Kouyaté, Udol - Gueye, Sarr, Pajot, B. Traoré, de Préville - Niane
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Gomis - H. Traoré, Omari, Aguerd, Meling - Bourigeaud, Martin, Tait, Sulemana - Laborde, Terrier
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.25 - 3.72 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - AS Saint-Étienne  (neděle 15:00)
Stále bez vítězství je Saint-Étienne, které se o zlomení černé série pokusí ve Štrasburku. Na lavičce Les Verts nadále setrvává Claude Puel, byť jeho pozice je hodně vrtkavá a další neúspěch by mohl znamenat jeho konec.

Saint-Étienne určitě využilo reprezentační přestávky k přeskupení sil a k přípravě na nedělní utkání, které bude hodně důležité. Svěřenci trenéra Clauda Puele stále nevyhráli a s pouhými čtyřmi body jsou na posledním místě tabulky. Pro jeden z historicky nejúspěšnějších celků ve Francii je to hodně nepříjemné, na druhou stranu stále existuje čas a prostor pro nápravu. Ta může přijít už o víkendu na hřišti Racingu Štrasburk.

Hostům by k lepšímu výsledku mohla dopomoci i remíza s Lyonem. "Rhône derby" patří k nejsledovanějším zápasům ve Francii a remíza po předchozích pěti porážkách má svojí váhu. Saint-Étienne jí navíc vybojovalo ve čtvrté minutě nastavení!

Racingu patří třinácté místo za solidní bilanci tří výher, dvou remíz a čtyřech porážek. V minulém kole získali Alsasané cenný bod ze hřiště Montpellieru a před tím podlehli mistrovskému Lille 1:2. Výsledky Štrasburku jsou zatím hodně nevyzpytatelné, protože porazit doma na Stade de la Meinau dokázali například RC Lens.

Racing v současnosti trápí rozsáhlá marodka. Pro utkání se Saint-Étienne budou chybět Adrien Thomasson, Alexander Djiku, Lebo Mothiba, Karol Fila, Moise Sahi a Habib Diallo. Beze ztrát se neobejde ani druhá strana. Claude Puel musí oželet starty Alpha Sissoka, Aimena Moueffeka, Gabriela Silvy a Yvanna Macona.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Guilbert, Le Marchand, Perrin, Nyamsi, Caci - Sissoko, Aholou; Prcic - Ajorque, Gameiro
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Green - Camara, Moukoudi, Kolodziejczak, Trauco - Nordin, Neyou, Youssouf, Bouanga - Hamouma, Khazri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.39 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - RC Lens  (neděle 17:00)
Už na druhou příčku se před reprezentační přestávkou vyšvihl RC Lens a těžce vybojovanou pozici hodlá na půdě Montpellieru udržet. Domácí zatím zůstávají za očekáváním a s pouhými dvěma výhrami na kontě se plácají ve druhé polovině tabulky.

Od poslední výhry Montpellieru uběhl více než měsíc a za tu dobu dokázal klub z Okcitánie uhrát tři remízy ze čtyř zápasů. Plichtil s Troyes, Bordeaux i Štrasburkem a nestačil na favorizované PSG. Aktuální čtrnácté místo je však pro Montpellier zklamáním.

Předsezonní cíle jsou o něco vyšší - minimálně první polovina tabulky. Montpellier přivítá v neděli RC Lens a svému soupeři bude mít co vracet. V lednu letošního roku s Lens prohrál těsně 1:2. Je také zajímavé, že doma nad tímto soupeřem od roku 2009 nezvítězil!

Už loni hrál RC Lens vysoko a letos to vypadá ještě lépe. Po pěti výhrách a třech remízách mu patří nečekané druhé místo za suverénní Paříží, i když je potřeba dodat, že tabulka Ligue 1 je neúplná a například třetí Nice má o jedno odehrané utkání méně.

Každopádně forma hostů je výborná. Z posledních pěti kol zvítězili čtyřikrát a před reprezentační přestávkou skolili Remeš 2:0. Dokáží udržet vysoko postavenou laťku i v neděli na půdě nevyzpytatelného Montpellieru?

Už bylo řečeno, že Lens v lednu na Montpellieru zvítězil a s domácími má poměrně vyrovnanou vzájemnou bilanci. I proto nemá zápas jasného favorita.

Pedro Mendes a Thuler, to jsou dvě absence, které hlásí Montpellier. Hosté jsem na tom o něco lépe, když postrádají pouze Corentina Jeana. Obě strany tak mohou nasadit prakticky to nejlepší.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Souquet, Esteve, Sakho, Ristić - Ferri, Chotard - Mollet, Savanier, Mavididi, Germain
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Leca - Gradit, Danso, Medina - Clauss, Doucoure, Fofana, Frankowski - Kakuta - Kalimuendo, Sotoca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.56 - 2.41
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Marseille - FC Lorient  (neděle 20:45)
Celkem šestkrát v řadě Marseille nepoznala zkraje této sezóny porážku. Jenomže v posledních dvou kolech nebodovala, poněvadž doma nestačila na Lens a následně venku ani Lille. Přesto se pořád drží v popředí tabulky, po reprezentační pauze však musí najít opět správnou cestu, aby se už nesunula níže. Doma vyzve jedno z letošních dosavadních překvapení, a to Lorient.

Loni bretaňský výběr horlivě usiloval o záchranu, v tomto ročníku se ale překvapivě pohybuje v horní polovině tabulky kolem míst zaručující postup do evropských pohárů. Suma sumárum našel přemožitele jen v jednom případě, ve zbývajících osmi jinak vždycky aspoň remizoval. Tak jako tak však v aktuálním průběžném pořadí vykazuje horší čísla než jeho nynější soupeř.

Lépe řečeno domácí mají jen o něco lepší skóre, je každopádně potřeba podotknout, že ještě podstoupí dohrávku proti Nice. "Jasně že ve fotbale jste povinni za každou cenu vyhrát, avšak já musím říct, že tohle tvrzení je pro mě spíše porážkou. Plnění úkolů ve vás totiž vždy vyvolá stres. A přitom pro nás je nejdůležitější uchopit myšlenky," řekl domácí kouč Jorge Sampaoli.

Svěřenci trenéra Christopha Pélissiera si na start do této sezóny opravdu nemohou zásadněji stěžovat. Už několikrát ukázali, že se umějí měřit i s francouzskými velikány, vždyť skolili třeba Monaco, Lille i Nice, plichtili v Lyonu, nepadli ani s jiným vzezřením Ligue 1 z Lens. Slavný Orange Vélodrome by tak pro ně nemusel představovat úplně zapovězenou záležitost.

Marseille je každopádně pasována do role favorita, připomeneme-li i fakt vzájemné bilance. V předchozích čtyřech utkání Les Merlus čtyřikrát porazila. "Budujeme něco nového, máme zde několik nových hráčů," dodal Sampaoli. "Lorient si vážně dobře vedl proti těm nejlepším. Osobně jsem unavený více psychicky než fyzicky, protože stále slyším, že musíme vyhrát."
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Saliba, Álvaro González, Luan Peres - Pol Lirola, Kamara, Gueye, Luis Henrique - Harit, Guendouzi - Dieng
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Nardi - Mendes, Laporte, Jenz - Igor Silva, Le Fée, Abergel, Monconduit, Le Goff - Moffi, Laurienté
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.38 - 6.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Clermont Foot - Lille OSC  (sobota 17:00)
Úřadující francouzský šampion se před reprezentační přestávkou dostal do ráže a v Ligue 1 udělal tři výhry v řadě. V sobotu na to bude chtít navázat, ale musí si dávat pozor, protože se představí na půdě nováčka z Clermont-Ferrand. "Les Lanciers" od druhého kola nevyhráli a zápas s Lille je pro ně velkou výzvou.

Zdá se, že výsledková krize Lille z úvodu sezony je tatam. "Dogy" vyhrály tři zápasy v řadě a konečně začaly připomínat tým, který loni ovládl francouzskou nejvyšší soutěž. Bohužel výsledkové zlepšení poněkud kalí násilnosti na stadionech, díky kterým nemohou fanoušci Lille do Clermont-Ferrand přicestovat.

Tým trenéra Gouvernneca čeká ve středu další utkání Ligy mistrů, tentokrát proti španělské Seville. Lille potřebuje tento duel zvládnout, jinak si zkomplikuje případný postup do osmifinále. Samotná pozice trenéra zůstává nejistá a to navzdory třem předchozím výhrám.

Lille se s letošním nováčkem ještě nikdy v historii nepotkalo. Sobotní duel bude pro oba premiérou a favoritem samozřejmě zůstávají "Dogy". Clermont už ale ukázal, že se slavnějšího jména nebojí. Z Lyonu bral bod za remízu 3:3, v Bordeaux dokonce vyhrál 2:0.

Od druhého kola však "Les Lanciers" paběrkují. Bod z Lorientu sice může mít váhu, ale celkově už je to sedm zápasů bez vítězství, což se pochopitelně promítá do průběžné tabulky. Clermont je aktuálně patnáctý a přibližuje se sestupovým příčkám.

Citelnou ztrátou pro Lille je absence střelce Buraka Yilmaze, který má stopku. K dispozici nebude ani Reinildo a určité problémy měl i kanadský útočník Jonathan David, ale do utkání by měl být připraven. Co se týče domácích, chybějí Saif-Eddine Khaoui a Jim Allevinah.
Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
Desmas - Zedadka, Hountondji, Ogier, N'Simba - Gastien, Abdul Samed - Dossou, Berthomier, Rashani - Bayo
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Grbić - Celik, Fonte, Botman, Gudmundsson - Sanches, Xeka, André, Bamba - David, Ikone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.18 - 3.30 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - AS Monaco  (sobota 21:00)
Lyon ani Monaco zatím v tabulce neokupují ty pozice, o které by chtěly usilovat dlouhodobě. Oba celky možná od začátku sezóny přece trochu stabilizovaly svou výkonnost, pořád ovšem mají ke svým ideálům daleko. V tomhle vzájemném střetnutí možná půjde hlavně o to, jak se oba vypořádají především s nedávnou reprezentační přestávkou a návrat hráčů do klubů po ní.

Domácí dosud z devíti ligových klání zvítězili jenom třikrát. Je tak v podstatě logické, že se aktuálně pohybují pouze ve středu průběžného pořadí. Před týdnem remizovali v derby na půdě St. Étienne, bod mimochodem uhráli taktéž předtím s Lorientem. Přesto vlastně na oko nevypadá jejich bilance vyloženě špatně, v uplynulých sedmi případech padli jen s PSG.

Peter Bosz si sám myslí, že dosavadní výsledky odpovídají skutečnostem v rámci současného umístění v Ligue 1. "Zasloužíme si vlastně tohle postavení," říkal kouč OL. "Zkraje ročníku jsme hráli špatně a mnoho bodů jsme nesbírali. Ale od té doby jsme se zlepšili. Hlavně naše celkové pojetí a styl je lepší. Účelněji presujeme, daleko méně ztrácíme míč," byl potěšený.

Monaco v domácí soutěži zvítězilo už třikrát v řadě a rázem se na dostřel přiblížilo pozicím zaručující postup do evropských pohárů. Dobře se mu vede hlavně v útoku, proti St. Étienne, Clermontu i Bordeaux vždy skórovalo třikrát za devadesát minut. Jemu mezinárodní pauza přišla spíše nevhod, bylo totiž v dobrém rozpoložení a nakopnuté určitě k lepším zítřkům.

Svěřenci trenéra Nika Kovače vykazují lepší formu než jejich protivník před tímto kláním a rádi by tohoto faktu využili, byť je otázkou, jak se, podobně jako Lyon, vypořádá s několika absencemi. A jestli mu slušný rozmar během dvou týdnů vydržel až doteď. "Čekám parádní zápas na plném stadionu. Jako obvykle si však jedeme pro tři body," uvedl monacký stratég.

Hosté můžou, alespoň dočasně, zaútočit na top trojku, museli by ovšem vyhrát. Olympique přitom disponuje na Groupama Stadium lepší bilancí než knížecí výběr, doma ho porazil už třikrát za sebou v kontextu Ligue 1. "Bosze jsem už vyzval v Bundeslize. Mně se líbí jeho trénování. Úroveň jeho týmu neodráží vůbec situaci v tabulce. Potřebuje čas," dodal Kovač.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Pollersbeck - Dubois, Boateng, Denayer, Emerson - Thiago Mendes, Caqueret - Shaqiri, Aouar, Toko Ekambi - Kadewere
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Aguilar, Disasi, Badiashile - Gelson Martins, Jean Lucas, Fofana, Caio Henrique - Volland, Ben Yedder, Golovin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.63 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Angers SCO  (pátek 21:00)
Naposledy fotbalisté PSG zaznamenali vůbec první ztrátu v rámci Ligue 1. Ne že by svou porážkou nějakým výrazným způsobem oslabili vedoucí pozici v tabulce, každopádně reprezentační přestávku určitě vítali, aby se humbuk kolem tohoto nezdaru posunul trochu do pozadí. Teď nicméně nehodlají, i bez několika svých opor, zaváhat podruhé proti Angers.

Jenže hosté by mohli představovat pro pařížský výběr pořádně nepříjemného protivníka. Ti si totiž počínají nad očekávání dobře, po devíti odehraných kolech okupovali čtvrtou příčku, a to jen s dvoubodovým odstupem na tu druhou. Je až s podivem, jak rychle si mužstvo zvyklo na řády nového stratéga Géralda Baticla, jenž navíc nemá na top úrovni úplně bohaté zkušenosti.

Ač v Lyonu působil skoro deset let u áčka, vždy jen jako asistent. Příznačně vlastně nahradil svého předchůdce Stéphaneho Moulina, který na chlup stejně dlouhou dobu koučoval Angers, než se pro letošek rozhodl zamířit do druholigového Caen. Je pravda, že Les Scoïstes možná opravdu potřebovali čerstvý vzduch. A ten zatím evidentně převládá nad těmito změnami.

Pouze jednou jedinkrát zatím Angers našlo v této sezóně přemožitele. Už se mu letos podařilo skolit Lyon či Rennes i remizovat s Marseille. Po papírové stránce ale bude představovat PSG ještě těžší zkoušku. A to i přesto, že domácím bude chybět většina Brazilců, Argentinců a též Keylor Navas z Kostariky, jež ještě ve středu, respektive ve čtvrtek, reprezentovali svou zem.

Jenže i v okleštěné sestavě se jednoduše od Les Parisiens neočekává opravdu nic jiného než výhra. Obzvláště za situace, kdy hodlají potěšit své fanoušky po minulém mdlém výkonu s Rennes. "Nemůžeme se na nic vymlouvat," uvedl na tiskové konferenci trenér Mauricio Pochettino. "Až na jihoamerické hráče jsme měli ve čtvrtek k dispozici všechny," dodával.

S Angers v posledních několika letech nemělo PSG obvykle výraznější potíže. Už dvanáctkrát napříč všemi soutěžemi nad ním zvítězilo. Z Parku princů si přitom jeho sok v minulých třech případech odvezl domů docela slušný debakl. "Pracovali jsme na fyzické kondici, technice a také na taktice. Věřím, že předvedeme dobrý výkon. Výmluvy nehledáme," ujistil Pochettino.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Kehrer, Kimpembe, Diallo - Ander Herrera, Gueye, Verratti - Draxler, Icardi, Mbappé
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Manceau, Traoré, Thomas - Cabot, Mendy, Mangani, Doumbia - Fulgini - Cho, Bahoken
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.34 - 9.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain980122:924
2.RC Lens953116:1018
3.OGC Nice852117:416
4.Angers SCO944114:916
5.Olympique Marseille842214:1014
6.AS Monaco942314:1114
7.FC Lorient935110:914
8.Lille OSC942313:1414
9.FC Nantes941413:1013
10.Olympique Lyon934214:1313
11.Stade Rennes933312:912
12.Racing Strasbourg932413:1411
13.Montpellier HSC924316:1610
14.Stade Reims924310:1110
15.Clermont Foot924312:2010
16.Girondins Bordeaux914411:207
17.ES Troyes91358:146
18.FC Metz913511:196
19.Stade Brestois904510:184
20.AS Saint-Étienne90458:184
Bodové odečty
OGC Nice-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Jkb

Dokázal by mi někdo tady vysvětlit, proč je Lens a Angers tak vysoko v tabulce? Co se děje se Saint-Étienne?

To je neuvěřitelný pohled na tabulku a opravdu by mě zajímalo jak se dostali tak nahoru někteří.

Reagovat
Israha

Lens má papírově nenápadný, ale správně poskládaný tým z kvalitních hráčů a vede je progresivní trenér, co není připosraný a hraje téměř proti každému soupeři aktivně a vnucuje mu svou hru. To je prostě dobrá práce. U Angers je takový folklor nahrát si body na podzim a z toho pak těžit v boji o záchranu, ale tady na ten letošek v jejich podání zírám taky...čekal jsem, že po výměně dlouholetého trenéra budou horší. Saint-Etienne má letos i na své poměry enormní bídu v koncovce a proto jsou poslední, jinak ten jejich propad z pohárových pozic z před několika let koreluje s odchodem Galtiera a bez něj jsou v podstatě tým středu tabulky.

Reagovat
Jkb

Takže v Lens mají dobré lidi ve vedení? To je dost zajímavé, zkoušel jsem o nich něco málo zjistit, ale Francouzsky neumím a v Angličtině jsem vlastně nic nenašel, což je pro mě dost zklamání. Dali by se přirovnat třeba k Atalantě v Itálii? Každopádně děkuji moc za odpověď.

Reagovat
Israha

Nesleduju tolik ty "zákulisní" informace, ale při pohledu na transfermarkt mi přijde, že ekonomicky dělají přestupy výborně a zároveň se jim daří tým doplňovat i systémově. Nakolik v tom má prsty vedení a nakolik jsou to posily dle požadavků trenéra, to neumím říct. Každopádně s Atalantou bych je nesrovnával, to je bohatší klub. I když jinak se profilují podobně.

Reagovat
Jkb

I tak díky. Zkusím si o tom něco najít ještě jinde. Každopádně je to příjemné zpestření tabulky.

Reagovat
Thimpu25

pod tohle taky

Reagovat
Pharrell

Ale ta Atalanta je na špici Serie A už několik let. Je to i díky jejich akademii a potom postupným doplňováním kádru hráči jako (Papu Gomez,Zapata,Muriel,Ilicic,Gosens a nebo Romero a další). Jejich progres začal v sezoně 2017/18 kdy skončili v tabulce top 7 italské ligy. A v EL vypadli v play off s BVB. A teď jsou ještě mnohem dále. Sice bych nenazýval ještě velkoklubem a špičkový tým to je. Na to aby byli top klub by museli začít vyhrávat nějaké trofeje.

Reagovat
Israha

Podobný profil herně a filosofií. Jasně, že Atalanta je celkově větší klub.

Reagovat
Pharrell

Jj podobný

Reagovat
Thimpu25

pod tohle bych se podepsal

Reagovat
smazaný uživatel

Ta sestava je dost bidna, uz tak chybi hraci z jizni ameriky a on je na lavce dnes i Hakimi, Draxler i Gueye… To jsem zvedav

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele