10. kolo
16.10.2021 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Clermontu (© AFP)

Clermont zdolal mistrovské Lille, rozhodl N'Simba

Nováček soutěže si vyšlápl na úřadujícího šampiona. Lille utkání v Clermont-Ferrand vůbec nezvládlo a po jediné brance N'Simby padlo. "Dogy" tak nenavázaly na předchozí výsledky a znovu vystavují velkému tlaku trenéra Joselyna Gouvernneca. Porážka je o to trpčí, že přišla na půdě nováčka před důležitým zápasem Ligy mistrů.

Clermont se na zaplněném stadionu Gabriela Montpieda do favorizovaného Lille zakousl a už v 9. minutě měl první gólovku. Načechraný oblouček nedokázal na malém vápně usměrnit hlavou do sítě Salis Abdul Samed. O chvíli později zase napřáhl Johan Gastien a brankář Grbić se musel proletět vzduchem a vytáhnout povedený zákrok. Lille se pak sice dostávalo více do hry, ale byl to znovu Clermont, který se do třetice všeho dobrého ujal vedení. Vital N'Simba se dostal z druhé vlny k odraženému balónu a ze střední vzdálenosti jej napálil přesně k tyči. LOSC ještě reklamovalo prohřešek proti pravidlům, ale branka byla uznána.

Pro Lille to byl signál sešlápnout plyn a po kombinaci Timothy Weaha nezakončil Jonathan Ikoné. Před koncem prvního poločasu zase vystrašil hostující příznivce Jodel Dossou. Clermont si hýčkal jednobrankový náskok a nutno podotknout, že zaslouženě.

Gouvernnecův tým potřeboval přidat, ovšem i po změně stran zůstával nebezpečnější Clermont. Hlavička Florenta Ogiera skončila vedle branky. Dvacet minut před koncem zase podklouzl v koncovce Jonathan Bamba a Clermont stále držel nejtěsnější vedení.

Lille ubíhal čas a v závěrečných minutách se mu přeci jenom podařilo vyvinout tlak. Obrana domácích fungovala dobře a příležitost porazit mistra už si ujít nenechala. Clermont se tak postaral o překvapení kola, když získal cenný skalp mistrovského Lille.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele