10. kolo
17.10.2021 20:45 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Dimitri Payet slaví se spoluhráči z Marseille (© AFP)

Marseille porazila Lorient 4:1, pro hosty je výsledek až příliš krutý

Roli favorita Marseille zvládla a byť zvítězila o tři góly, na tři body se nadřela. Lorient totiž na Stade Vélodrome nesehrál vůbec špatné utkání a dva góly inkasoval až v samotném závěru. O góly domácích se postarali Guendouzi a Milik. Prvně jmenovaný se dokonce prosadil dvakrát.

Marseille zvítězila poprvé od 19. září, kdy porazila Stade Rennes 2:0 a vrátila se na třetí místo, které zaručuje minimálně předkolo Ligy mistrů.

Domácím se naskytla velká příležitost již po pěti minutách a po dobré práci de la Fuenteho střílel zblízka do brankáře Nardiho Dimitri Payet. O chvíli později ale chyboval Kamara a následný Diarrův pád sudí vyhodnotil jako penaltu. Armand Lauriente si počínal suverénně a Lorient na Stade Vélodrome překvapivě vedl.

A nemuselo zůstat u jediného gólu. Ve 21. minutě dostal kolmou přihrávku Diarra, na malém vápně zasekl a balón poslal trestuhodně vedle tyče. Tohle muselo Lorient hodně mrzet, protože zanedlouho Marseille srovnala na 1:1. Nejprve Nardi vyrazil štiplavý pokus de la Fuenteho, Guendouzi vrátil balón na šestnáctku a tečovaná střela Boubacara Kamary skončila v síti. V tu chvíli už byla převaha Olympique zřejmá a vyrovnání zasloužené. Lorient ale zůstával pořád nebezpečný a po střele Diarry se musel činit Pau López. V nastavení zase neuspěl v zajímavé možnosti Milik, který před Nardim špičkou kopačky píchl do balónu a branku netrefil.

Druhý poločas začal obrovskou šancí Lorientu, který tak mohl jít po druhé v zápase do vedení. Pas za obranu před Lópezem neproměnil Lauriente a po něm i z druhé vlny Diarra! Hosté se chytali za hlavu, protože tohle mělo skončit vedoucím gólem. Místo toho bylo všechno jinak. V 57. minutě se po rohovém kopu prosadil na přední tyči hlavičkující Matteo Guendouzi a Marseille poprvé v utkání vedla.

Navíc dál pokračovala územní převaha Olympiqu. Domácí ještě neměli vyhráno, ale pět minut před koncem jim dodal potřebný klid Arkadiusz Milik. Payet po rychlém přechodu do útoku vysunul Milika a polský střelec zvýšil na 3:1. Ve druhé minutě nastavení pak Marseille zvýšila na konečných 4:1, když Matteo Guendouzi se prodral pokutovým územím a z úhlu procedil balón za Nardiho záda. Marseille po třech zápasech bez vítězství získala tři body a vrátila se na třetí místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele