10. kolo
15.10.2021 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

PSG proti Angers pomohla penalta

Ještě po pětaosmdesáti minutách hry to vypadalo, že si SCO odveze z Parku princů alespoň bod, čímž by potvrdilo dobrý vstup do sezony. Jenže pak sudí Bastien Dechepy odpískal pokutový kop, který Kylian Mbappé, na rozdíl od rozstřelu v osmifinále letošního EURA, vcelku přesvědčivě proměnil.

Bleskurychlý francouzský útočník poprvé zahrozil už po čtyřech minutách hry. Jenže jeho pokus nebyl nejtvrdší, takže Paul Bernardoni neměl větší problémy. V úvodní desetiminutovce to zkusil ještě Rafinha, ale nebyl přesný. Necelých deset minut poté se rozčiloval Mauro Icardi, že byl povalen ve vápně Pierrickem Capellem. "Pětka" se ovšem nepískala.

Ve 26. minutě si balon ke střele přichystal Sofiane Boufal. A nutno dodat, že mnoho nechybělo. To by pro domácí byla velká nepříjemnost. Vzápětí však musel na zem Bernardoni, neboť mezi tři tyče mířil nepříjemně tečovaný centr. Po půl hodině hry přišly dvě chvilky Angela Fulginiho. Při té první ještě hlavičkoval nad.

Ta druhá přinesla úvodní branku tohoto duelu. Boufal z pravého křídla naservíroval na malé vápno milimetrově přesně, takže pro jeho spoluhráče s desítkou na dresu nebylo složité překonat Gianluigiho Donnarummu - 0:1. V závěru úvodního dějství to vypadalo, že Ander Herrera za pomoci brankové konstrukce vyrovnal. Správně zdvihnutý praporek jej ale přesvědčil o opaku. V 54. minutě zakončoval z nějakých patnácti metrů Rafinha a míč skončil o dobrý metr vedle. Při absenci Lionela Messiho a Neymara se za čtyři minutky chopil rozehrávky přímého kopu Mbappé, avšak skórovat nedokázal. Vyrovnat tedy musel po necelých sedmdesáti minutách až Danilo Pereira, když se ocitnul před vybíhajícím gólmanem a Mbappého centr z pravé strany hlavou uklidil do brány - 1:1.

V 85. minutě si rozhodčí šel prohlédnout videozáznam, protože to vypadalo, že Capelle zahrál ve vlastní šestnáctce rukou. Následně uviděl žlutou kartu a kopala se penalta, kterou Kylian Mbappé poslal do pravého dolního rohu - 2:1. Za necelých 120 sekund ještě Wijnaldum otřel svou střelu o tyčku, nicméně na vítězství PSG už se nic nezměnilo. Pařížský velkoklub tak nadále zůstává s náskokem v čele Ligue 1. Angers se s největší pravděpodobností posune ze čtvrté příčky směrem dolů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele