10. kolo
16.10.2021 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Karl Toko Ekambi (© AFP)

Lyon přehrál Monaco, úspěšnými střelci Toko Ekambi a Denayer

Souboj dvou francouzských velikánů dopadl lépe pro Lyon, jenž vykazoval v ofenzívě přece o něco lepší čísla a konečné vítězství si asi i více zasloužil. Monaco tak v Auvergne-Rhône-Alpes padlo v rámci Ligue 1 už počtvrté za sebou, byť docela dlouhou dobu chovalo naději na remízu. Nicméně ve druhém poločase se dokázali trefit Karl Toko Ekambi a Jason Denayer.

Jako první se osmělili domácí, Cherki ovšem ve 2. minutě nevystřelil ideálním způsobem, a tak jeho pokus skončil pouze v zámezí. V 7. minutě už musel mezi třemi tyčemi zasahovat hostující gólman Nübel, nicméně tolik práce se střelou Toka Ekambiho zase neměl. Ve 22. minutě se již Toko Ekambi ocitl v daleko lepší pozici, balón však vlastně mířil jen do Nübela.

Toko Ekambi byl při chuti i nadále, ve 26. minutě cílil svou hlavičku k tyči, i v tomto případě však vyšel z tohoto souboje úspěšně Nübel, který vytasil perfektní zákrok. Až pak, na sklonku půlhodiny hry, se ozvali poprvé taktéž hosté, nicméně Gelson Martins zakončil tak slabě, že brankář Pollersbeck neměl problémy míč zkrotit. Pořád bylo jinak v útoku aktivnější OL.

Jako další se znovu ozval Cherki, vyslal zpoza šestnáctky slušnou jedovku, Nübel každopádně držel čisté konto. Zkraje druhého dějství hodlalo měnit doposud bezbrankové skóre naopak Monaco, Gelson Martins vyslal chytrou skrytou navštívenku, avšak Pollersbeck srazil merunu účelně kolem své brány. Až v poslední dvacetiminutovce tak na řadu přišly klíčové okamžiky.

V 72. minutě ve vlastním pokutovém území až příliš ostře skluzoval Disasi do podnikajícího Duboise, sudí Delerue posoudil situaci jako penaltu, k té se postavil Toko Ekambi, kterému se povedlo ji proměnit s velkým přehledem do protipohybu Nübela. Les Gones si výhru pojistili ještě v 90. minutě, prudký pas Emersona protečoval za brankovou čáru z blízkosti Denayer.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele