10. kolo
17.10.2021 13:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Mama Baldé (© AFP)

Troyes brzkým gólem dokonale zaskočili Nice

Když po necelých čtyřech odehraných minutách dokázal skórovat Mama Baldé, málokdo čekal, že Les Aiglons po zbytek utkání nedokážou překonat Gauthiera Gallona. Nakonec se tak ale stalo, takže si svěřenci Christopha Galtiera museli na druhou příčku v tabulce nechat zajít chuť. Naopak Estac se vyšvihnul mimo sestupové pásmo.

Jak uvedeno, běžela teprve 4. minuta, když Renaud Ripart skvěle zpracoval balon a následně ještě lépe patičkou posunul na rozeběhnutého Guiliana Bianconeho, který našel přihrávkou pod sebe kolegu Baldého, na jehož ránu pod břevno neměl Walter Benítez při nejlepší vůli šanci zareagovat - 1:0.

V 18. minutě to zkusil sám Biancone, ale jeho rána byla tečována na rohový kop. Domácí obránce s italskými předky byl aktivní i nadále. Nedlouho před poločasovým odchodem do šaten našel svým centrem Yoanna Touzghara, jehož patička skončila v síti. Jenže videorozhodčí upozornil hlavního, že asistent u této druhé trefy stál v ofsajdu, takže Batllesova skvadra vstupovala do druhé pětačtyřicetiminutovky s nejtěsnějším náskokem.

Hosté působili i po startu druhého dějství poněkud opařeným dojmem. Hrubě nevyplatit se jim pasivita mohla v 50. minutě. Touzghar stihnul usměrnit centr z pravé strany mezi tři tyče, nicméně Benítez s pomocí obránce celou situaci vyřešil. Následně pálil Dolberg a vyznamenat se musel pro změnu Gallon.

Brankář Troyes si na míč sáhnul znova za bezmála 120 sekund, když lapil nemastnou neslanou střelu Gouiriho. V 79. minutě zkusil neúspěšně štěstí Suk Hyun-juk. Youcef Atal v nastaveném čase svou výrazně nepřesnou ranou jenom podtrhnul trápení svého týmu v tomto duelu. Všichni věří, že za týden proti Lyonu to bude jiná písnička. Estac zajíždí do Remeše.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele