10. kolo
17.10.2021 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Montpellieru (© AFP)

V rámci 10. kola prohrálo Lens v Montpellieru

Překonat Jonase Omlina v brance MHSC se pro svěřence Francka Haiseho ukázalo býti až příliš složité. Přitom nehráli o nic menšího, než o možnost si pojistit druhou příčku v tabulce. Místo toho dovolili La Paillade poskočit na třináctibodovou hranici.

První šanci utkání si na konto připsal Arnaud Kalimuendo. Domácí jednička si s ní však hravě poradila. Následně pálil kousek vedle tyče Stephy Mavididi. Na další velkou příležitost se čekalo do 28. minuty. Jonathan Clauss střílel z přímého kopu a Omlin musel vytáhnout výborný zákrok. Poté si dělal prostor Mavididi, avšak Jean-Louis Leca celou situaci vyřešil.

V závěru poločasu se ještě rozčiloval Seko Fofana, neboť se domníval, že by měl být odpískán faul na jeho osobu. Rozhodčí Florent Batta nechal po konzultaci s kolegou u videa pokračovat ve hře. Po startu druhého poločasu měli hráči jihofrancouzského klubu nejprve kliku, že se Clauss hodně ukopnul. Hned potom se jim ale podařilo skórovat.

Téji Savanier vyslal za obranu Mavididiho, jenž přízemní střelou na bližší tyč zařídil vítězný gól tohoto duelu - 1:0. Po hodině hry zatoužil po vyrovnání Kalimuendo. Bohužel pro něj i pro celé Lens prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V 87. minutě musel po druhé žluté kartě ze hřiště Jordan Ferri. Hosté měli před sebou sedm minut početní převahy.

Vyrovnat ovšem nestihli. I proto, že střela Wesleyho Saïda mířila vedle. A v nastaveném čase při rohovém kopu gólman Leca ukázal, že střílení branek fakt obyčejně nemá v popisu práce. Montpellier tedy pojede za týden do Monaka v klidnějším rozpoložení. Oproti tomu Racing se pokusí na Stade Bollaert-Delelis přehrát Mety.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele