LaLiga - souhrn 32. kola

13.04.2019, 14:57, aktualizováno 15.04.2019, 22:54
Komentáře a souhrny
Barcelona nasadila v Huesce náhradníky a to se promítlo do výsledku, na půdě nováčka se zrodila remíza 0:0. Zaváhal i Real Madrid, jenž v pondělí remizoval v Leganésu. Atlético proti Celtě Vigo splnilo roli favorita, Espanyol navázal na poslední vítězství a před vlastními fanoušky si poradil s Deportivem Alavés. Sevilla opanovala městské derby s Betisem, zatímco Bilbao přetlačilo Vallecano...

CD Leganés - Real Madrid 1:1

15.04.2019 21:00

Góly: 45. Jonathan Silva - 51. Karim Benzema

Real Madrid si i přes velkou převahu odváží ze hřiště Leganésu jen bod. Domácí toho sice směrem dopředu moc nevymysleli, ale před koncem prvního poločasu překonal Keylora Navase utaženou střelou k tyči Jonathan Silva a Real už jen stačil vyrovnat. Krátce po změně stran rozšířilo gólovou sbírku Karim Benzema.

Pro Bílý balet se toho na třetím místě moc nemění, ztráta na druhé Atlético sice vzrostla, ale vzdálenost od čtvrté Sevilly činí devět bodů. Podobné je to i u Leganésu, který si bodem potvrdil střed tabulky, bezpečně vzdálený od sestupových pozic.

Favorit utkání byl i přes všechny jeho nesnáze jasný, Real Madrid začal Municipal de Butarque dle očekávání aktivně a brzy se také připomenul, když po Iscově přihrávce střílel těsně vedle Marco Asensio. I Leganés ukázal svoje možnosti a po vyhraném hlavičkovém souboji se na malém vápně natlačil do zakončení Braithwaite, ale balón do branky neusměrnil. Jinak měli navrch hosté, i když v koncovce to žádná sláva nebyla. Před koncem poločasu střílel Varane jen do připraveného Cuéllara a vzápětí přišel na druhé straně šok. Braithwaite výborně udržel propadlý balón v šestnáctce a po jeho přiťuknutí se přesně trefil k levé tyči Jonathan Silva. Leganés vedl nad Realem Madrid po prvním poločase 1:0.

Real si přichystal odpověď krátce po změně stran. V 50. minutě Cuéllar sice vyrazil Benzemovu střelu, jenomže Francouz se dostal i k dorážce a svojí osmnáctou brankou v sezoně zařídil vyrovnání. Hosté si pak vytvořili trvalou převahu, ale defenziva Leganésu odolávala. V závěrečných minutách se Leganésu povedla vstřelit branka, ale sudí Medié jí kvůli Nasjrímu ofsajdu správně neuznali. Real i přes 79% držení balónu rozhodující branku nevstřelil a po návratu Zinédina Zidana po druhé ztratil.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Levante UD 3:1

14.04.2019 20:45

Góly: 2. Santi Mina, 57. Gonçalo Guedes, 63. Santi Mina - 56. Carlos Soler (vl.)

Zaslouženého vítězství dosáhla ve valencijském derby domácí Valencia, která přehrála Levante 3:1. Marcelinovi svěřenci potvrdili vynikající formu a stále se drží v kontaktu s Ligou mistrů, na kterou ztrácejí jen tři body. Netopýři měli utkání zcela pod kontrolou a tři branky si mezi sebou rozdělili dvougólový Santi Mina a Goncalo Guedes.

Pouhých 120 sekund čekali diváci na stadionu Mestalla na úvodní branku zápasu. Guedes z levé strany odcentroval a Santi Mina hlavou načal střelecký účet valencijského derby. Valencii první gól nakopl a další příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Po vynikající práci Guedese mohl zblízka zakončovat Čeryšev, ale brankář Fernández dobře zmenšil střelecký uhel a se situací si poradil. Na druhé straně se zase neúspěšně pokusil překvapit brankáře Neta Roger Martí a posléze se zase hra rychle přesunula před Fernándeze, kde hlavičkoval do svrchní sítě Čeryšev. Mestalla v tu chvíli měla za sebou pouhých osmnáct minut odehraného času.

Po půlhodině hry musela Valencia řešit první nepříjemnost a sáhnout k prvnímu střídání. Zraněného Cristiana Picciniho nahradila Francisem Coquelinem. Hra Valencie tím neutrpěla a ve 36. minutě mohl vstřelit druhý gól Dani Parejo, nebýt obětavé obrany na brankové čáře. Převaha Valencie byla v závěru prvního poločasu zřejmá, ale ani další hlavička Santiho Miny v brance neskončila. Kouč Marcelino mohl být s výkonem svých svěřenců v prvním poločase spokojen, domácí zcela zaslouženě vedli 1:0.

Levante muselo po změně stran přidat a do druhého poločasu skutečně vstoupilo lépe. V 56. minutě rozehráli hosté rohový kop a Carlos Soler si nešťastně kolenem srazil balón do vlastní sítě - 1:1. Naštěstí pro domácí přišla bleskurychlá odpověď. Po narážečce se dostal ke střele Goncalo Guedes a jeho pumelenice skončila za zády Fernándeze.

A Valencia pokračovala v náporu a po hodině hry už vedla 3:1. Solerův přetažený centr skončil na brankové konstrukci a od ní se balón odrazil přesně na kopačku Santiho Miny, který zvýšil. Valencia už pak nikam nespěchala a dvoubrankový náskok si proti Levante v poklidu pohlídala.

Více informací k zápasu

Girona FC - Villarreal CF 0:1

14.04.2019 18:30

Góly: 7. Samuel Chukwueze

Ze sestupového pásma se znovu dokázal vymanit Villarreal, který zvítězil v Gironě 1:0 a svého soupeře zároveň zatáhl do záchranářských prací. Gironu dělí od sestupu už jen tři body. Boj o záchranu nabírá ve španělské LaLize na obrátkách.

Villarreal před zápasem v Katalánsku už znal výsledky svých největších konkurentů a aby se dostal ze sestupového pásma, potřeboval zvítězit a v Gironě k tomu byla velká příležitost. Domácí totiž neoplývají dobrou formou, doma prohráli už třetí zápase v řadě a před vlastními diváky naposledy slavili vítězství 27. října 2018, a to už je pěkně dlouhá doba.

A Girona do domácího zápasu nevstoupila vůbec dobře a už v 7. minutě inkasovala jediný gól utkání. Fornals poslal do rozhozené obrany kolmou přihrávku, kterou převzal a následně střelou k tyči zakončil Samuel Chukwueze. Lepší začátek si Žlutá ponorka nemohla ani přát. Katalánci mohli odpovědět, ovšem jejich branka z 18. minuty nebyla kvůli postavení mimo hru uznána. Girona byla od inkasované branky o něco lepší, ale do zakončení se dostávala jen sporadicky, takže gólman Asenjo nemusel řešit žádnou nebezpečnou situaci.

Hosté si byli vědomi důležitosti utkání a ve druhém poločase se to na předváděné hře podepsalo. Žlutá ponorka velmi dobře takticky bránila a domácí do ničeho nepouštěla. Často se přerušovalo, střídalo i zdržovalo, takže sudí Cordero musel na konci devadesáté minuty nastavit ještě sedmiminutový přídavek. Girona si jednu šanci na vyrovnání nakonec vypracovala, Portu odcentroval na hlavu Doumbii a Asenjo zachránil hostům tři body. Villarreal vyloupil Gironu a po 32. kole mu bude patřit nesestupová pozice.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - SD Eibar 1:1

14.04.2019 16:15

Góly: 1. Juanmi - 85. Joan Jordán

Boj o střed tabulky nakonec vítěze nepoznal. Real Sociedad si na Anoetě rozdělil body s Eibarem za remízu 1:1 a oba celky tak zůstávají na svém. Nutno podotknout, že dělba bodů je v tomto případě spravedlivá. Real Sociedad byl lepší v průběhu prvního poločasu, zatímco Eibaru patřila druhá půle.

Domácí dokázali Eibar hned po rozehrávce dokonale zaskočit. Nákop před šestnáctku vyústil v kombinaci, kterou neomylně zakončil střelou k tyči Juanmi, takže Real Sociedad vedl 1:0. Eibar se nenechal rozhodit a začal útočit, přičemž narážel na pozornou obranu soupeře. Ve 36. minutě přišla velká šance domácích a znovu to bylo po dlouhém nákopu. Golman Dmitrović vyběhl daleko z branky, jenomže balón nezasáhl a domácí měli před sebou prázdnou branku, kterou však i s přispěním obrany vůbec netrefili. V závěru poločasu se i přitvrdilo, což především pocítil domácí Mikel Oyarzabal.

Po změně stran začal úřadovat hostující tým a domácí byli směrem dopředu hodně laxní. Cardona po De Blasisově centru hlavičkoval nad a na Cucarellovu pobídku pro změnu nedosáhl. Eibar každopádně začal ve druhém poločase přitápět a několikrát musel zasahovat brankář Rulli. Po hodině hry ho po střele Enriche zachránila, stejně jako celý tým, tyčka. Se svým pokusem neuspěl ani Orellana a stav zůstával stále neměnný.

Dvacet minut před koncem se pokoušel přelobovat Rulliho Cucarella, ovšem zvládl to i s brankou, takže se vyrovnání ani v tomto případě nekonalo. Eibar si za svojí aktivitu zasloužil gól a nakonec se skutečně dočkal. V 85. minutě se postavil k volnému přímému kopu Joan Jordán a nádhernou střelou srovnal na konečných 1:1. Nastavený čas sice mohl přinést definitivní rozhodnutí, ale Mikelu Oyarzabalovi byl po vstřelené brance odmáván ofsajd.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Rayo Vallecano 3:2

14.04.2019 14:00

Góly: 2. Iñaki Williams, 50. Iñaki Williams, 72. Raúl García - 45. Álex Moreno, 85. Raúl de Tomás

Athletic dal honem rychle zapomenout na porážku od Getafe a doma si po brankách Iňakiho Williamse a Raúla Garcíí poradil s Rayem 3:2. Rovněž hosté se mohli spolehnout na obvyklé střelecké opory Raúla De Tomáse a Álexe Morena. Porážka v Baskicku je pro Vallecano značnou komplikací, šest kol před koncem totiž ztrácí na nesestupové pozice čtyři body.

Rayo potřebuje každičký bod, ale dnes na něho v Bilbau nedosáhlo. Domácí se stále nevzdávají šance na evropské poháry a ve hře je dokonce i Liga mistrů.

Athletic měl vynikající začátek, už po 120 sekundách poslal do šestnáctky centr Beňat a Iňaki Williams ho rovnou z první napálil na branku, přičemž ke gólu mu výrazně pomohla teč. Po čtvrthodině hry mohlo být s Vallecanem ještě hůře, po faulu na Raúla Garcíu měl Athletic k dispozici pokutový kop, ovšem sám postižený předvedl bídný kop a brankář Alberto García si připsal chycenou penaltu. Hostující obrana si ve vlastním vápně počínala dost nešikovně, ještě v prvním poločase se Baskové znovu dovolávali pokutového kopu, ale sudí Martínez i s pomocí videa nechal jen rozehrávat. Místo dvojnásobného vedení Athleticu přišlo pár minut před koncem prvního poločasu vyrovnání. Obrana domácích nedokázala odvrátit centrovaný balón a Álex Moreno ho rovnou z první napálil do sítě.

Nerozhodný stav dlouho nevydržel, protože Athletic i na začátku druhého poločasu vstřelil rychlou branku a znovu se o to zasloužil Iňaki Williams, který si ve vápně udělal prostor ke střele a přízemní ranou překonal Alberta Garcíu.

Za další dvě minuty bylo Rayo znovu ve velkých problémech a po druhé žluté kartě musel opustit hrací plochu Advíncula. Athletic měl před sebou takřka celý druhý poločas v početní výhodě a tu zanedlouho dokázal zužitkovat a vstřelit třetí branku. Iker Muniain přenesl hru na pravou stranu, odkud přiběhl s balónem na noze Raúl García a střelou na přední tyč pojistil baskické vedení. Poslední slovo zápasu měli hosté, Raúl De Tomás se po Embarbově přihrávce prosadil střelou zblízka do prázdné branky.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Getafe CF 2:2

14.04.2019 12:00

Góly: 30. Sergi Guardiola, 69. Enes Ünal (pen.) - 14. Mauro Arambarri, 90+6. Jorge Molina (pen.)

Getafe ve Valladolidu pouze remizovalo 2:2 a na průběžné čtvrté místo se v tomto kole nevrátí. Remízou ztratili i domácí, kteří v boji o záchranu potřebovali spíše vyhrát. Získaný bod je alespoň minimálně na pár hodin posouvá na nesestupové sedmnácté místo. Domácí sice s favoritem rychle prohrávali, ale nakonec oni byli blízko vítězství, než v šesté minutě nastavení zařídil konečný výsledek z pokutového kopu Jorge Molina. Getafe navíc v tu dobu dohrávalo bez vyloučeného Oliveiry.

Pro oba týmy byl vzájemný souboj velmi důležitý. Valladolid hraje o záchranu, Getafe zase o Ligu mistrů. Na Estadio José Zorrila se na vedoucí branku nemuselo dlouho čekat, ve 14. minutě se z velké vzdálenosti opřel do balónu Mauro Arambarri a na jeho parádní ránu neměl Rodríguez nárok. Domácí se pokoušeli o okamžitou odpověď, rohový kop zahraný na přední tyč sice Getafe nadělal problémy, ale vyrovnání z toho nebylo. Domácí se dočkali po půlhodině hry, krásný balón do šestnáctky poslal Nacho Martínez a od Sergiho Guardioly skončil balón v síti. Krom inkasované branky muselo Getafe řešit v prvním poločase ještě jiný problém, Vitorino Antuňes si přivodil zranění, takže na place jej musel nahradit Hugo Duro.

Další komplikace pro madridský celek přišla až po změně stran v 63. minutě, kdy Mathías Oliveira spíše nechtěně šťouchl do obličeje soupeře a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Valladolid dokázal početní převahu rychle využít, po ruce v pokutovém území nařídil sudí Munuera penaltu a Enes Ünal ji suverénně proměnil ve vedoucí gól. O sedm minut později domácí stadion znovu burácel, jenomže gól domácího celku nebyl kvůli ofsajdu uznán.

V závěrečných minutách se Getafe podařilo vytvořit si i v oslabení tlak a Jaime Mata byl blízko vyrovnání, jenomže špičkou kopačky těsně přestřelil. Valladolid nakonec slibné vedení neudržel, protože ve čtvrté minutě nastavení se ve vápně provinil faulem Oscar Plaňo a sudí Munuera nařídil pokutový kop, jenž o další dvě minuty později proměnil Jorge Molino. Getafe vydřelo v závěrečných minutách remízu 2:2, ale ta je vlastně na obě strany spíše ztrátová.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Betis 3:2

13.04.2019 20:45

Góly: 26. Munir El Haddadi, 59. Pablo Sarabia, 63. Franco Vázquez - 55. Giovani Lo Celso, 82. Cristian Tello

Sevilla oplatila Betisu porážku z prvního zápasu a minimálně do zápasu Getafe se posunula na čtvrté místo. "Derbi sevillano" nabídlo parádní podívanou a celkem pět branek! Z vítězství 3:2 se nakonec radují Los Rojiblancos, v jejichž dresu se prosadili Munir El Haddadí, Pablo Sarabía a Franco Vázquez. Betis pokaždé v zápase dotahoval, góly Giovani Lo Celsa a Cristiana Tella však na body nestačily.

Do branky Sevilly se po zranění vrátil Tomáš Vaclík a v prvních minutách zápasu se rozhodně nenudil. Už ve 4. minutě musel český brankář rychle z branky, aby zabránil v koncovce Jesému. O čtvrthodinu později se minisouboj Vaclík-Jesé znovu opakoval a tentokrát s velkým štěstím pro oporu Sevilly. Vaclík vyběhl skoro až na polovinu hřiště, jenomže balón před Jesém promáchl a hostující útočník tak mohl postupovat na prázdnou branku a zakončit. To také udělal, ovšem jeho střela nebyla razantní a jeden z domácích obránců ji na brankové čáře dokázal odvrátit. Betis byl rozhodně nebezpečnější, jenomže jako první udeřila Sevilla. Los Rojiblancos dlouho obléhali hostující šestnáctku, než přilétl do vápna centr od Sarabii a Munir El Haddadí hlavou překonal brankáře Lópeze.

Za další čtyři minuty už mohli domácí vést o dvě branky, nebýt výborného zákroku Lópeze. Ben Yedder si totiž narazil s Vázquezem a jeho střelu López rukou zneškodnil. Betis první inkasovaná branka hodně zaskočila a do konce prvního poločasu už se hosté nedostali pořádně do hry. V tomto směru pomohla až přestávka a po obrátce byl Betis zase aktivnější, což brzy vedlo k vyrovnání. V 55. minutě ještě Vaclík na Jesého vyzrál, vzápětí už ale inkasoval. Firpovu přihrávku napříč vápnem dopravil za Vaclíkova záda tvrdou ranou Giovani Lo Celso - 1:1. Betis se však z vyrovnání dlouho neradoval. O čtyři minuty později předvedla Sevilla rychlý protiútok, který po přihrávce před branku úspěšně zakončil Pablo Sarabía!

A to nebylo všechno. Za dalších pět minut vymetl úžasně levačkou šibenici Franco Vázquez a Betis už v derby ztrácel dvě branky. V žádném případě ale ještě neskládal zbraně, ovšem Morónova nebezpečná křížná rána skončila jen vedle. Béticos se přeci jenom dočkali snížení. Osm minut před koncem rozehrával Betis volný přímý kop a Cristian Tello parádní ranou překonal Vaclíka podruhé, čímž ještě zdramatizoval zbytek utkání. Betis si v posledních minutách skutečně vypracoval obrovskou převahu, jenomže vyrovnání už se nedočkal. Sevilla oplatila Betisu porážku z prvního utkání a minimálně do zápasu Getafe se posunula na čtvrté místo.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Celta Vigo 2:0

13.04.2019 18:30

Góly: 42. Antoine Griezmann, 74. Álvaro Morata

Atlético Madrid plnilo proti Celtě Vigo roli favorita a po výhře 2:0 snížilo ztrátu na první místo na devět bodů. Domácí tým znovu táhl Antoine Griezmann, jenž jednu branku vstřelil sám a druhou připravil pro Álvara Moratu.

Los Colchoneros vstoupili do zápasu hodně aktivně a především Antoine Griezmann se staral o rozruch před hostující šestnáctkou. Celta Vigo se však úspěšně bránila a v 18. minutě dokonce mohla jít překvapivě do vedení. Překvapivou střelu Gómeze vyrazil brankář Oblak přímo na nohu Boudebouze, jehož akrobatické zakončení fantasticky vyškrábl na rohový kop. Ve 27. minutě se do dobré příležitosti dostalo i Atlético, Juanfranovu zpětnou přihrávku obrana na poslední chvíli odvrátila a další pobídku na Correu dokázal zlikvidovat zákrokem Blanco.

Po půlhodině hry už zase zahrozila Celta Vigo a Boufalovu ostrou ránu opět vyrazil Jan Oblak. Slovinský brankář si v prvním poločase připsal dva těžké zákroky a měl hlavní podíl na tom, že Atlético ještě neprohrávalo. Domácí nakonec první poločas ovládli, neboť tři minuty před koncem předvedl parádní volný přímý kop Antoine Griezmann a Blanco na jeho skvostnou ránu nedosáhl.

Atlético si ve druhém dějství už příliš šancí nevypracovalo a podobně byl na tom i soupeř. V 66. minutě se sice dostal ke střele Maxi Gómez, ale branku Atletů netrefil. Na druhé straně byl úspěšnější Álvaro Morata, jemuž Griezmann poslal do běhu přesnou přihrávku a někdejší útočník Realu Madrid, Juventusu nebo Chelsea se hokejovým blafákem zbavil Blanca a střelou do prázdné branky zvýšil na 2:0.

Madridský klub měl ještě další příležitosti, ale Correa minul branku a Griezmannovo dloubnutí se do branky nedostalo. Domácí tým porazil Celtu Vigo 2:0 a snížil ztrátu na vedoucí Barcelonu na rozdíl devíti bodů. Pro Celestes je porážka v boji o záchranu nepříjemností a pokud se zadaří konkurentům, spadnou po 32. kole znovu do sestupového pásma.

Více informací k zápasu

SD Huesca - FC Barcelona 0:0

13.04.2019 16:15

Góly: -

Barcelona bez největších opor a Lionela Messiho nedokázala vstřelit gól poslední Huesce a v utkání jenom remizovala 0:0. Mrzet jí to vzhledem k velkému náskoku na čele LaLigy nemusí. Naopak slaví domácí, pro které je získaný bod velkou motivací do dalších bojů o záchranu.

Trenér Ernesto Valverde vyměnil oproti zápasu na Old Trafford takřka celou jedenáctku s výjimkou brankáře ter Stegena. V sestavě tak chyběli Luis Suárez nebo největší hvězda Lionel Messi. Barcelona byla i tak proti Huesce velkým favoritem a v prvním poločase měla více ze hry.

Její šance však přicházely pozvolna. V 19. minutě měl první velkou gólovku po rychlé rozehrávce Ousmane Dembélé, jenomže zblízka před Santamaríou poslal balón těsně vedle tyče. Katalánci si poté vytvořili velký nápor, obléhali pokutové území Huescy, jenomže recept na Santamaríu nenašli. Huesca se dlouhou dobu jen bránila, až před koncem poločasu se dostala více do hry, ale ter Stegen nemusel prakticky vůbec zasahovat.

Barcelona režírovala i druhý poločas, ale ke slovu se dostala i Huesca. Zhruba po hodině hry si vytvořila v pokutovém území hostí nebezpečnou situaci, kdy Murillo ani ter Stegen nedosáhli na centrovaný balón. Německý brankář pak musel brzdit i šanci Galloega a po kontaktu s ním se Huesca marně dožadovala pokutového kopu. Horko bylo i na druhé straně před Santamaríou, po ráně Umtitihio zachránila domácí celek tyčka a Dembélého dorážka skončila vedle.

Hru Katalánců postupně přišli pozvednout Coutinho, Alba a Arthur, ale převaha Barcy se omezila jen na držení balónu. Huesca se ve druhém poločase bez problémů bránila a nadějný výsledek, kterým remíza bezesporu je, už si pohlídala. Barcelona i bez Lionela Messiho nedokázala na půdě posledního celku LaLigy vstřelit gól, ale i po remíze má na čele stále luxusní náskok.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Deportivo Alavés 2:1

13.04.2019 13:00

Góly: 19. Adrià Pedrosa, 47. Víctor Laguardia (vl.) - 56. Jonathan Calleri

Espanyol doma dokázal porazit Alavés 2:1 a tím zastavil jeho případný posun na pohárové pozice. Zaváhání Deportiva budou moci využít nejbližší pronásledovatelé v boji nejen o čtvrtou příčku. Katalánci si minimálně do zítřka polepšili postupem na desáté místo tabulky.

Od úvodní minuty se naplnily předzápasové prognózy říkající, že půjde o vyrovnaný souboj. Skutečně tomu bylo tak. Espanyol hrál od začátku s Deportivem vyrovnanou partii, která moc šancí nenabídla. Marc Roca při prvním střeleckém pokusu utkání branku vůbec netrefil. V 18. minutě se zase po vyhraném hlavičkovém souboji dostal do zakončení Borja Iglesias, ovšem jeho radost ze vstřelené branky byla zbytečná - pomezní sudí mával ofsajd. Espanyol to nemuselo zas tolik mrzet, o chvíli později nastartoval neskutečnou přihrávkou Óscar Melendo rozeběhnutého Pedrosu, který zvládl souboj s Navarrem a svou první brankou v LaLize poslal Espanyol do vedení.

Bohužel šlo o jeden z mála světlých okamžiků v prvním poločase. Hra opět sklouzla do šedého průměru a navrch neměl žádný z týmů. Po půlhodině hry museli domácí poprvé střídat a zraněného Roberta Rosalese nahradil Javi López. Průběh poločasu pak už žádnou další branku nebo alespoň brankovou příležitost nepřinesl.

Espanyol udělal důležitý krok za třemi body na začátku druhého poločasu. Hned ve 49. minutě Melendo posunul balón do strany na Borju Iglesiase, který pronikl do šestnáctky a jeho přihrávku před branku si srazil do vlastní sítě Víctor Laguardia. Nešťastný moment pro Alavés znamenal problémy. Hosté prohrávali už o dvě branky a nutně potřebovali přidat.

Deportivu se podařilo v končící šedesáté minutě snížit a utkání zdramatizovat, Jonathan Calleri obdržel ve vápně přihrávku, s balónem se obtočil a poslal ho úspěšně do sítě. Hosté měli na vyrovnání více jak půlhodinu, ale během ní se dostávali do dalšího zakončení obtížně. Až v 90. minutě pořádně vyděsil domácí příznivce Rolán, jehož akrobatické zakončení nůžkami se mezi tyče nevešlo. Hlavní arbitr zápasu Iglesias nastavil ještě dlouhých sedm minut, ale ani během nich se Alavés prosadit nedokázal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona32228281:3174
2.Atlético Madrid32198547:2165
3.Real Madrid32194956:3861
4.Sevilla FC321571054:3952
5.Getafe CF321312740:2951
6.Valencia CF321116536:2749
7.Athletic Bilbao321113836:3746
8.Deportivo Alavés321291133:4045
9.Real Betis321271338:4343
10.Real Sociedad3210111138:3941
11.CD Leganés3210111132:3641
12.Espanyol Barcelona321181337:4641
13.SD Eibar329131042:4440
14.Girona FC328101433:4434
15.Villarreal CF327121340:4533
16.Levante UD32891545:5933
17.Celta Vigo32881645:5532
18.Real Valladolid327101526:4531
19.Rayo Vallecano32761936:5727
20.SD Huesca325101735:5525

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (95)

Přidat komentář
valloire

Drtivé vítězství Škody Plzeň.

Reagovat
blaugrana

Výkon desný, ale tak nič iné sa ani nečakalo. Škoda, že tam niečo nepadlo.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Děsný výkon si teda představuju jinak. Samozřejmě to nebyla žádná sláva, ale především v ofenzivě byla logicky vidět velká nesehranost plynoucí z toho, že jsme nikdy ani v podobný sestavě nehráli. Pozitivem rozhodně výkony debutantů (Todibo, Wagué, Puig), velkým zklamáním Prince. Nevěřil bych, že hráč v Barce může být v takhle špatným stavu.

Reagovat
blaugrana

Tým som myslel to, že nič iné sa čakať nedalo. Mne bolo jasné, že nebudú schopný kombinovať v takomto zlepenci. Prince prišiel fakt len robiť dobrú atmosféru v kabíne,i keď som si myslel, že dokáže byť platný.

Reagovat
vilp

Félix dvě áčka + udělal penaltu. To je fakt borec.

Reagovat
Hristo Stoichkov

A gól taky luxusní

Reagovat
vilp

Ale ty přihrávky má fakt parádní. Skoro nikdy nepředrží balon a aspoň to zkusí. Boží hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

dembs tam mel golovku + spoustu nadejnych pruniku, ktery zazdil.. skoda

jeste zarez v podobe neofsajdu, v dobe VARove nevidano

Reagovat
DrQQ

Prečo to po odmávaní ofsajdu nezakončujú, veď by sa to po vstrelení gólu nakoniec skúmalo VARom, za ten risk udelenia žltej karty v prípade oprávneného posúdenia stavu mimo hry, by to za to stálo, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

no oni kdyz mavnou tak musi prestat hrat, proto vetsinou ted mavaj az po ukonceni akce..takze ti hraci s tim nic neudelaj

Reagovat
DrQQ

Ja byť trénerom, tak svojim hráčom navrhnem, aby hrať neprestali a akciu dokončili.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale i tak by to rozhodci neuznali pac uz prerusili hru

Reagovat
DrQQ

No neviem, kým by sa hra znovu začala, by mal rozhodnúť o regulárnosti gólu VAR.

Reagovat
technecium

Třetí čisté konto v řadě

Reagovat
smazaný uživatel

Kašlu na výsledek, skvělá sestava, Ernesto mě osobně neskutečně potěšil touhle sestavou!

Reagovat
Generalní Gladiator

mě taky, bod není špatnej,před náma 6z, stačí uhrát 3 výhry, před případným semifinále můžem znovu stejně rotovat

Reagovat
technecium

Reagovat
Remt

já osobně bych byl pro kdyby spíše v běžných zápasech po dobu celé sezony zkoušel chvíli třeba Puiga, chvíli Todiba, chvíli někoho jiného.. a dal tam max třeba 2 takovýhle náhradníky na zápas a pokud by se trápil, v 60. by ho stáhnul a vyměnil za hráče základní sestavy. Ernesto ale místo toho jde z extrému do extrému a nasadí buď 100% základ a nebo nechá ze základu 3-4 hráče a zbytek náhradníci, kteří za áčko odehráli pár zápasů.. (viz tuším v poháru to teď dělal a áčková sestava to pak v druhých zápasech těžce doháněla..) Proč fakt radši nezkusí toho Puiga občas v zápase kdy dá zbytek týmu základ.. dalo by to tomu hráči víc

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Hele my jsme rádi, že vůbec rotuje. Většina z nás se dneska bála, že v základu bude Messi s Luisem, takže tohle je opravdu pozitivní

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální by bylo na každý zápas dát jednoho náhradníka a takhle protočit celou sestavu, pokud se nebude hrát nějaký důležitý zápas.

Reagovat
.13

Ja si myslim, ze Puig moze byt nas “Joao Felix”. Len si musi zasluzit Ernestovu doveru. A hrat v zapasoch, kde chce setrit Lea. Verim, ze by vinikol na Leovej pozicii

Reagovat
Remt

Nedivil bych se kdyby po Felixovi skrz ten hattrick v létě chtěla Barca jít

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Generalní Gladiator

Tady šlo pouze o to pošetřit hráče na LM po natřískaném programu, takže tenhle extrém by se nekonal,kdybychom neměli 11bnáskoku.

Reagovat
KKralik77

Jese Za tohle bych ho snad hned vystridal, vola

Reagovat
smazaný uživatel

Máš na mysli situáciu, keď pri brejku neprihral voľnému spoluhráčov?

Ak áno, tak !

Reagovat
Hristo Stoichkov

Strašný hlupák. Kdyby přihrál, je to prakticky jistý gól. Místo toho vystřelí tak nesmyslnou střelu, navíc z takovýho úhlu.

Reagovat
smazaný uživatel

FC Sev. vs Betis

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pro neutrální fanoušky v posledních letech nejlepší derby na světě. Parádní atmosféra, skvělý fotbal i emoce.

Reagovat
Phillipinho

Morata ten jede jako pila . A Oblak nejlepsi golman sveta, to je fakt neco, co predvadi

Reagovat
Carrick

Morata je top kvalita, jsem moc rád, že v Chelsea s ním nedokázali pracovat. U vás bude zase mašina.

Reagovat
Whitemedia

na to se těším

Reagovat
smazaný uživatel

Je důvěra a důvěra. Jedna od jedince očekává protihodnotu peněz (ta anglická) a druhá sounáležitost. Na tu první nemá Morata dostatečně silnou osobnost, v té druhé je hráčem, který může za sezónu dávat 15-20 branek a mít blahodárný (a ne křečovitý) zápal pro hru.

Reagovat
Gazdo

2. Najlepsi

Reagovat
Phillipinho

Oblak-Mats-DDG

Reagovat
blaugrana

Lo Celso celkom ide. O neho bude tiež bitka.

Reagovat
ADM

El Pais claim that during the FIFA break there were evenings in which there was only one car parked at Barcelona's training centre. It was Dembélé's.

Hrozne mu verím v pozícií našej tajnej zbrane na záver sezóny, tak snáď ma nesklame.

Reagovat
technecium

Chvíli jsem koukal na Liverpool a Chelsea tam měla zajímavé breaky. Byt místo Williana Dembele, tak ten zápas vypadá jinak. To bude naše šance na Anfieldu

Reagovat
ADM

A ako budeme branit ich brejky my, ak sa tam dostaneme?

Reagovat
technecium

Stegen na půlce

Reagovat
ADM

Tak potom je to jasné. Trosku sa bojim, ze ked nam problemy robil Vinicius, co s nami narobi Mané

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudeme, jednoduše jim nasázíme víc gólů.

Reagovat
Kixi Syhimour

Co jsem viděl proti Huesce tak nic moc

Reagovat
ADM

Mal si viac sledovat pred tym zranenim clenka..

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak mluvíme o aktuální formě, ne? Taky můžu vytáhnout Salaha

Reagovat
ADM

Ale aktualnu formu nedefinuje 1 zapas s beckovymi spoluhracmi, o dva tyzdne moze byt pekne ostry zase. Proti RM v Cope bol takisto tragicky ale poslal tam Luisovi dve acka pred branu. V tomto je jeho obrovsky prinos voci Coutscovi, nepamatam si zapas kde by nevytvoril aspon 3 nebezpecne situacie.

Reagovat
Kixi Syhimour

Já s tím souhlasím tím pádem, ale ať technecium hned nedegraduje Williana na úkor Dembelého, když neví jakou bude mít formu, Willian ve formě taky není špatnej hráč, leč je samozřejmě horší.

Reagovat
ADM

No dnes som sledoval Live - Chelsea aj ja a neviem si predstaviť, že by to Dembelé neodohral lepšie aj so zlomenou nohou. Willianova forma bola tak naposledy v LM proti nám pred rokom, nie?

Za to Hazard vás neskutočne ničil po tom, čo bol presunutý na kraj v druhom polčase.

Reagovat
vilp

Už aby z té žumpy odešel.

Reagovat
Kixi Syhimour

, jo Willian je příšernej

Hazard je neuvěřitelnej a chvíli trvalo než to Klopp trochu předělal. Ten bude dělat bordel v LL.

Ale celkově přes náš asi postoupíte a to i bez větších problémů. My hrajeme i ligu, vy už ne a lavička je také na vaší straně + Messi a konec.

Reagovat
technecium

Hazard bude v LL poloviční. Na všechno bude mít míň času, míň prostoru. Bude s tím dost bojovat.

Reagovat
smazaný uživatel

willian byl vcera jeden z nejlepsich hracu chelsea, nevim co jsi sledoval.. jestli nekoho kritizovat tak je to predevsim hudson-odoi, loftus-cheek, higuain. a vlastne i hazard, ktery zadrbal dve golovky.

Reagovat
technecium

Byl nejlepší na hřišti.

Reagovat
ADM

Reagovat
Kixi Syhimour

gratuluju

Reagovat
Jordi Alba

Eusebio out!

Reagovat
valloire

Eusebio nebyl nikdy out.

Reagovat
Jordi Alba

Zrovna ten tvůj Eusebio už pár let out je.

Reagovat
Kluivert9

Villarreal a Celta mimo sestup, Getafe mimo LM.... liga by mohla klidně skončit už dnes.

Reagovat
Anacron

Přesně

Reagovat
celeb

Reagovat
celeb

aj ked teda pri tom lose Getafe by mohli padnut aj pod Vale s Atleticom, nech nerobia hanbu v Europe.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Elliasson

To né, Getafe bych tu Ligu Mistrů přál.

Reagovat
CHONG

Spíš to ale asi neklapne, snad udrží aspoň tu EL a půjde se postupnými krůčky, předloni postup do LL, vloni těsně za poháry, letos EL a příští rok LM

Reagovat
CHONG

Zrůdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by zbytek zápasů vylosovat. Jinak TOP 3 stejně jako vloni, o 4. místo v LM a 2 v EL se ještě bojuje a zachránit se může už jen Valladolid.

Reagovat
Seydou Doumbia

Co ten Inaki Williams? Půjde už konečně výše?

Reagovat
Phillipinho

Jeste ne. Podle me skutecne prulomova sezona bude pro nej ta pristi, kdy da ke 20 golum za sezonu a pujde i do repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokázal bych si ho představit jako zálohu za Dembelého, pokud by odešel Malcom.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bayern

Reagovat
Kluivert9

PSG dostává luxusní náklep

Reagovat
Phillipinho

Guedes je zpatky.

Reagovat
Phillipinho

Fanousky Valencie ceka hodne vzrusujici zaver sezony. Takovy finale Copy, to bude podle me hodne pekna podivana

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
ADM

Hodím aj sem, nech ludia vidia..

Diskusia ku GoT, nech sa nezasiera všetko všade

https://www.eurofotbal.cz/clanky/game-of-thrones-134001/?nocount=1#forum

Reagovat
ADM

Ofenzivne skore timov v lige mimo nas je poriadne biedne...

Reagovat
technecium

Nebýt zápasu s Huescou, tak naše je taky

Reagovat
ADM

Hral s nou kazdy. A stale percentualne dost vyssie ako zvysok

Reagovat
David143

Faktor Messi

Reagovat
CHONG

První poločas byl super, cca ve dvacáté minutě jsem usnul a probudil se ve tři ráno s hlavou na tabletu.

Reagovat
smazaný uživatel

87 komentářů po konci kola je asi historický anti-rekord LaLigy.

Reagovat
CHONG

O titulu rozhodnuto, Real nuda, Barcelona nuda, žádné OT vlákno, jediný zápas, co za něco stál bylo Sevillské derby a ani Betis ani FC tady moc aktivních fanoušků nemají, no

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se máš?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo jinak: Messi je king a Cristiano dement.

Reagovat
madridcan

Co uz ked si vezmes, tak nie je zalezitost Merengues

Reagovat
Generalní Gladiator

Messi 43g cr 25g, asistenci 18 ku 10,je zbytečný psát,gdo má víc...voco se chceš hádat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele