LaLiga - preview 32. kola

13.04.2019, 09:21, aktualizováno 15.04.2019, 08:23
Previews
Jednoho hodně netradičního účastníka má pondělní dohrávka španělské ligy. Do akce jde Real Madrid a nečeká na něj nic snadného, představí se na půdě Leganésu, který z posledních tří zápasů vydoloval sedm bodů...
CD Leganés - Real Madrid  (pondělí 21:00)
Pondělní dohrávka 32. kola LaLigy nabídne souboj domácího Leganésu s Bílým baletem. Domácí si užívají relativně klidného středu tabulky, odkud mají pohodlný náskok deseti bodů od sestupových příček, zatímco hosté se ještě pokouší dotírat na druhé Atletico Madrid.

Leganés patří k příjemným překvapením letošního ročníku LaLigy. Tento skromný celek se místo záchranářských bojů pohybuje kolem klidného středu tabulky a navíc v posledních třech kolech nepoznal přemožitele. Nejprve se mu podařilo vyloupit další překvapení soutěže z Getafe, z jehož hřiště si odvezl překvapivé vítězství 2:0. Následovala domácí výhra nad Valladolidem a remíza 1:1 s Alavésem.

Domácí nepatří k nejofenzivnějším týmům soutěže. Na druhou stranu jejich obrana neinkasuje příliš mnoho branek a lze tak očekávat, že ani Real Madrid to nebude mít na jejich hřišti dvakrát snadné. Leganés se bude muset obejít bez zraněných Kennetha Omerua a Recia. Dále nebude moci nasadit mladého Oscara, který v klubu hostuje právě z Realu a je to součástí dohody o jeho hostování.

Bílý balet se již ubírá pohledem k příští sezoně a nucené přestavbě kádru. Před sebou má však stále 7 závěrečných kol LaLigy. Během nich má trenér Zidane ještě možnost alespoň zpovzdálí útočit na druhé Atletico, které má odehráno o zápas navíc a 5 bodů náskok. Pod vedením staronového trenéra se Realu Madrid podařilo zvítězit ve 3 ze 4 zápasů LaLigy. Vítězství nad Vigem, Huescou i Eibarem přinesly důležité body, nicméně to ještě nebyl ten suverénní Real, který jsou jeho fanoušci zvyklí vídat pod Zidanovo vedením.

Hosté se budou muset obejít především bez svého kapitána Sergia Ramose, ten bude kvůli zranění levého lýtka chybět až tři týdny. Po zranění se do tréninkového procesu vrací Vinícius Júnior i Thibaut Courtois, avšak ani jeden z nich by neměl figurovat v předzápasové nominaci. Do sestavy by se měl naopak vrátit Dani Carvajal, který naposledy nastoupil v nepovedeném osmifinále LM proti Ajaxu.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Tarin, Siovas, Bustinza - Nyom, Perez, Vesga, Silva - Eraso - Brathwaite, Carrillo
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal/Odriozola, Varane, Nacho, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Asensio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.20 - 4.23 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Real Valladolid - Getafe CF  (neděle 12:00)
Getafe je na skvělém čtvrtém místě LaLigy a plánuje na ní vydržet co možná nejdéle. K tomu ale bude muset překonat jednu velkou překážku. Za posledních dvacet let totiž ve Valladolidu nevyhrálo ani jednou! Další šanci bude mít v neděli v poledne.

Ve dvanáct hodin rozehraje Getafe hodně zajímavou partii na Estadio José Zorrilla ve Valladolidu. A tenhle stadion je pro něj jako noční můra, které se stále nemůže zbavit. Už dvacet let zde totiž nevyhrálo a vůbec se mu výjezdy sem nedaří. Od roku 2008 navíc v zápasech těchto dvou soupeřů platí, že hostující tým nikdy nevyhrává. Teď by podle hráčů ale měl být ten správný čas, jak to změnit.

Getafe totiž oslňuje dobrými výkony a ještě lepšími výsledky, které jeho hra přináší. Poměrně maličký celek z okolí Madridu se totiž už před dlouhou dobou usadil na čtvrtém místě a stále se mu daří tuto excelentní příčku udržet! To by znamenalo, že bychom někdejšího nováčka a tým, který má velmi často potíže vyloupnout se z průměru, mohli vidět v příštím ročníku základních skupin Ligy mistrů. Getafe v posledních deseti kolech prohrálo jen jednou a v klíčovou chvíli se mu daří zapnout na vyšší rychlost.

Stejně jako v minulém kole, když se utkalo s nebezpečným a stále lépe hrajícím Bilbaem. Baskové se dlouho úspěšně bránili atakům domácích, ale těm nakonec přálo štěstí. V 78. minutě se totiž prosadil Ángel Rodríguez, který se stal jediným úspěšným střelcem utkání. V dalším kole se proti Valladolidu na hřiště nedostane duo Cabrera a Ndiaye, které je zraněno.

Domácí mužstvo má na marodce mnohem větší kalibr, jelikož pro zranění nebudou hrát Toni Villa, Luismi, Duje Cop, Hervías, Antonito či Plaza. A to není jediný problém, který Valladolid musí řešit.

Především na hřišti se mu totiž v poslední době vůbec nedaří. V deseti minulých kolech se mu povedlo vyhrát jen jednou, když si poradil s Eibarem. Aktuálně sídlí až na 18. místě a vzhledem ke zlepšené formě Villarrealu jej čeká ještě pořádná bitva o záchranu.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Martinez, Calero, Olivas, Moyano - Alcaraz, Anuar, Michel - Plano, Sergi Guardiola, Keko
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Olivera, Bruno, Djene, Suarez - Foulquier, Mauro Arambarri, Maksimović, Portillo - Mata, Jorge Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.18 - 3.02 - 2.64
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Rayo Vallecano  (neděle 14:00)
Rayo Vallecnano je stále až na předposledním místě LaLigy a jeho boj o záchranu bude zřejmě ještě dost vyčerpávající. Přesto celek z obvodu Puente de Vallecas v hlavním městě Madrid nevzdává své předsevzetí a po Valencii bude chtít překvapit také Bilbao.

Překvapení Rayo dosáhlo už v minulém kole. Favoritem samozřejmě byla mnohem zkušenější, lépe hrající a ve všech možných směrech lepší Valencia. Jenže Rayo dokázalo zkombinovat štěstí, správné načasování a moment překvapení spolu s odvahou a jednoduchostí. Výsledkem byla překvapivá výhra nad Valencií v poměru 2:0 a hodně důležité body do tabulky. Stále ještě totiž Rayu zbývá dost času na záchranu.

Aktuálně má Rayo na kontě 27 bodů a na sedmnáctý Villarreal ztrácí jen tři body. V posledních deseti zápasech si připsalo jen jednu remízu a naposledy již zmíněnou výhru. Teď ale bude muset potvrdit, že se nejednalo o náhodu. Což nebude vůbec snadné, neboť vzájemné duely s Bilbaem hovoří jasně pro Basky. Rayo je na San Mamés porazilo naposledy před šesti lety a jinak se mu moc nedaří.

Bilbao navíc na domácí půdě v této sezoně prohrálo jen dva duely a ve čtrnácti dalších utkáních si připsalo vždy alespoň bod. Kromě jiného chybí Rayu hráči jako Elustondo, Gálvez nebo také Imbula, který se vrací po zranění. Domácí se zase nemohou spoléhat na Capu, Gómeze a San Josého.

Bilbao v předchozích jedenácti duelech na San Mamés neprohrálo a teď s tím rozhodně nehodlá začínat. V minulém kole se mu totiž nepovedlo protáhnout dobrou sérii vítězství na číslo čtyři, když prohrálo s Getafe. Domácí sice dlouho hráli s Bilbaem nerozhodně, ale patnáct minut před koncem poslal Getafe do konečného vedení Ángel Rodríguez.

Tento výsledek znamenal zastavení Bilbaa na osmé příčce s tím, že mu na poháry chybí ještě tři body. Ty budou chtít Lvi získat právě proti Rayu. Z pěti posledních vzájemných duelů s ním prohráli jen jednou a třikrát si připsali všechny body. Těžit mohou Lvi i z toho, že Rayo dostalo v pěti posledních výjezdech vždycky alespoň dvě branky.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Yuri, Martinez, Yeray, de Marcos - Dani Garcia, Etxebarria - Cordoba, R. García, Muniaín - Williams
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Alberto - Tito, Amat, Ba, Advíncula - Suárez, Medrán - Moreno, Pozo, Bebé - De Tomas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.05 - 5.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - SD Eibar  (neděle 16:15)
Utkání dvou celků ze středu tabulky bude k vidění v neděli na stadionu Anoeta. Místní Real Sociedad přivítá Eibar, přičemž oba soupeře od sebe dělí pouhý jeden bod.

Real Sociead padl v minulém kole 1:3 proti Celtě Vigo. Skončila tak třízápasová neporazitelnost Realu a ten tak stále zůstává v šestibodovém závěsu od pohárových příček. Domácí celek dokázal v sedmi posledních kolech vyhrát pouze jediné ligové utkání. Jednalo se o poslední domácí duel, kdy porazil Betis 2:1 a zdálo se, že ještě promluví do bojů o evropské poháry. V nynější formě a především s řadou klíčových hráčů na marodce to však bude velice obtížný úkol.

Trenér Realu Alguacil se musí pro zápas s Eibarem vypořádat s řadou absencí. Chybět bude v prvé řadě druhý nejlepší střelec mužstva Willian José. Ten se v minulém kole proti Vigu nechal vyloučit a oslabil tak své mužstvo i pro nadcházející utkání. Dále jsou zranění David Zurutuza, Asier Illaramendi, Kevin Rodrigues nebo Adnan Januzaj.

Hostující Eibar myslí především na klidný střed tabulky a pokud možno bez starostí se záchranou. Aktuálně mají hosté náskok 9 bodů na sestupové příčky a s blížím se koncem sezony je každý další bodový zisk velice důležitý. Eibar nepatří k celkům, které by pravidelně sbíraly body na cizích hřištích. Letošní bilance je pouhá jediná výhra na venkovních hřištích a po sedmi remízách i prohrách. Eibar v minulém kole prohrál s Realem Madrid jen těsným výsledkem 1:2 a herně se rozhodně neměl za co stydět.

Eibar se bude muset rovněž obejít bez řady zraněných hráčů. Nedělní duel v San Sebastianu vynechají Anaitz Arbilla, Iván Ramis, Pape Diop nebo Ruben Pena.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Llorente, Elustondo, Munoz - Sangalli, Zubeldia, Pardo - Ramirez, Bautista, Oyarzabal
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrovic - Blasis, Bigas, Oliveira, Cote - Orellana, Escalante, Jordan, Cucurella - Garcia, Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.27 - 3.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girona FC - Villarreal CF  (neděle 18:30)
Napínavé a vyrovnané utkání bude k vidění mezi domácí Gironou a Villarrealem. Girona začala letošní sezonu ve skvělé formě, avšak v posledních kolech se dostala nebezpečně blízko do kontaktu se spodními patry tabulky. Žlutá ponorka stále bojuje v EL, kde se jí po celou dobu dařilo, což se rozhodně nedá říci o LaLize, tam nyní bojuje o holé přežití.

Girona dokázala v posledních pěti ligových kolech vyhrát pouze v jediném případě a to 2:0 na půdě Leganésu. V ostatních čtyřech případech si připsala vždy porážku. Nyní tak tento katalánský klub drží sérii tří proher v řadě, kdy postupně padl doma s Athleticem, venku na Atleticu a rovněž doma s Espanyolem. Tyto nepříznivé výsledky srazily Gironu až na 14. místo tabulky s pouhým čtyřbodovým náskokem na sestupové příčky.

Utkání s Villarrealem bude důležité z pohledu obou protagonistů. Body potřebují oba celky a vítězství kteréhokoli z nich může ještě zamíchat sestupovými kartami. Girona se v letošní sezoně spoléhá především na svého elitního střelce Cristhiana Stuaniho, který je s 18 zásahy třetím nejlepším střelcem celé soutěže. V neděli jí bude chybět vykartovaná dvojice Alex Granell a Douglas Luiz. Mezi zraněnými pak zůstávají Johan Mojica, Aday Benitéz a Bernardo Espinosa.

Žlutá ponorka má za sebou náročný zápas čtvrtfinále EL proti Valencii. Ta jí uštědřila domácí porážku 1:3, ze které se musí co nejrychleji oklepat a soustředit na další zápasy v LaLize. Tam je Villarreal namočen v sestupových vodách a čeká jej ještě dramatický závěr sezony. Pokud pohlédneme na poslední výsledky Žluté ponorky, nemohou její fanoušci dvakrát zářit optimismem. Nebudeme-li počítat zmíněnou prohru v EL, tak v LaLize čeká Villarreal na výhru již tři zápasy v řadě. Během nich padl venku ve Vigu, doma potrápil favorizovanou Barcelonu, což stačilo alespoň na remízový stav a dále přišla venkovní prohra s Betisem.

Hosté se v Gironě budou muset obejít bez vykartovaného Victora Ruize a zraněných Bruna Soriana, Miguelóna nebo Bonery.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Porro, Juanpe, Alcala, Garcia - Pons, Muniesa, Garcia - Portu, Stuani, Garcia
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Gonzales, Mori, Pedraza - Iborra, Caseres, Morlanes - Chukwueze, Ekambi, Cazorla
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.50 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Levante UD  (neděle 20:45)
Mestalla bude hostit místní derby mezi domácími Los Che a hostujícím Levante. Valencia se po nepovedeném podzimu výsledkově i herně zvedla a na čtvrtou příčku aktuálně ztrácí pouhé 4 body. Levante se po sérii nepovedených výsledků propadlo až na 15. příčku a na sestupové pozice má náskok tří bodů.

Valencia přišla o svojí fantastickou sérii dvanácti neprohraných utkání LaLigy v řadě během posledního kola na půdě Raya. I přes tuto nepříjemnost se Netopýři stále drží v kontaktu s první čtyřkou, kam by se rádi do konce letošní sezony ještě prokousali. Los Che si napravili chuť alespoň ve čtvrtečním utkání EL, kde zvítězili na půdě Villarrealu 3:1 a mají tak slušně nakročeno do semifinále soutěže.

Domácí táhne za letošními úspěchy především Dani Parejo, který je s 8 trefami nejlepším střelcem mužstva. V neděli jim budou chybět kvůli karetnímu trestu Facundo Roncaglia s Ferránem Torresem, počítat nemohou ani se zraněným Geoffreyem Kondogbiou.

Levante padá tabulkou LaLigy stále níže. Aktuálně 15. celek nedokázal zvítězit již 7 utkání v řadě. Během těchto zápasů vydolovalo Levante pouhé 3 body za stejný počet remíz s Realem Sociedad, Eibarem a v posledním kole s Huescou. Pokud se má menší z valencijských celků v poklidu zachránit, bude muset v závěru sezony ještě pořádně zabrat a neztrácet zbytečně další body.

Hosté se mohou alespoň spolehnout na téměř kompletní kádr. Zranění zůstávají pouze Cheick Doukouré a Sergio Postigo. Během zápasů Levante padá obvykle mnoho branek a i nyní lze očekávat ofenzivní podívanou, která nabídne fanouškům góly. Pokud pohlédneme do historie vzájemných střetů obou celků, tak již od roku 2012 nedokázalo zvítězit hostující družstvo.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Garay, Paulista, Gaya - Soler, Coquelin, Parejo, Guedes - Moreno, Gameiro
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Pier, Vezo, Rodriguez - Simon, Rochina, Bardhi, Campana, Luna - Morales, Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.61 - 7.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Deportivo Alavés  (sobota 13:00)
Deportivo Alavés už ve třech minulých kolech nedokázalo vyhrát a pomalu opouští pohárové příčky. Novým startem by pro něj ale mohlo být sobotní utkání s domácím Espanyolem, proti němuž se Alavésu daří.

Hodně dlouho jsme si museli zvykat na to, že jméno Deportiva Alavés vidíme v tabulce tak vysoko. Někdejší nováček a zcela jasně outsider ve srovnání se španělskými elitami totiž překvapoval nejen povedenou hrou, ale rovněž skvělými výsledky. Díky nim se utábořil dokonce v blízkosti téměř posvátné Ligy mistrů. Zdá se ale, že v tu nejméně vhodnou chvíli mu přeci jen dochází dech.

Deportivo už ve třech minulých zápasech nevyhrálo a za posledních deset klání se mu povedlo získat tři body jen třikrát. Náhlý propad formy tak zaznamenala i tabulka, která hovoří nekompromisně - Deportivo je nyní až na sedmém místě a na jeho kontě je stále 45 bodů. To samozřejmě není nic zase tak hrozného, uvážíme-li, že na šestou Sevillu a tudíž předkolo Evropské ligy ztrácí Depor jen jeden bod. Liga mistrů je mu navíc vzdálena jen pět bodů.

Pokud se ale chce znovu dostat do kontaktu s poháry, musí neprodleně zlepšit své výkony. K tomu by mu mohl posloužit výjezd do Katalánska. V Barceloně se totiž Depor v sobotu krátce po poledni utká s Espanyolem a to je tým, proti němuž Depor v poslední době umí sbírat body. V posledních třech vzájemných duelech si totiž připsal jednu remízu a dvě výhry.

Forma Espanyolu v současné chvíli ukazuje, že se jen těžko dá odhadovat výsledek. V posledních deseti kolech Espanyol třikrát vyhrál, dvakrát prohrál a ve zbytku utkání si připsal jeden bod.

Po domácí remíze s Getafe jel v minulém kole na půdu nevyzpytatelné Girony a ukázal, že umí bojovat, když je o co. Ještě pět minut před koncem sice remizoval, ale v 89. minutě mu štěstí přeci jen přálo. O tři body se totiž postaral svým druhým gólem Sergi Darder a díky jeho trefě se barcelonský Espanyol stále drží na solidní třinácté příčce.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Rosales, Naldo, Hermoso, Didac - Darder, Marc Roca, V. Sanchez - Wu Lei, Borja Iglesias, Melendo
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Ximo, Ely, Laguardia, Rubén Duarte - Inui, Brašanac, Manu Garcia, Jony - Calleri, Borja Baston
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.72 - 4.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Huesca - FC Barcelona  (sobota 16:15)
V sobotu odpoledne se na hřišti ukáže také první tým ligy, který by si rád ještě vylepšil svou reputaci po již tak úspěšném týdnu. Barcelona k tomu má toho nejlepšího soupeře, neboť jede na půdu Huescy. V případě posledního týmu je navíc běžné, že od Barcelony schytává jeden výprask za druhým.

Těch zápasů spolu oba týmy zase logicky tolik neodehrály, protože se nepotkávaly příliš často. Za posledních 15 let se proti sobě postavily vlastně jen ve třech případech. Nejenže Barcelona všechny tři střety (z nichž dva byly pohárové) vyhrála, ale ještě svému soupeři nasázela pokaždé solidní počet branek. Celkově si jich ve třech zápasech pro Huescu připravila 20, přičemž dostala jen tři.

Je asi jasné, že tady to bude další velkolepý nářez, protože Huesca v současné době získává pověst nejslabšího týmu v LaLize. Barcelona naopak v deseti posledních soutěžních duelech vyhrála devětkrát a jen jednou remizovala. Dařilo se jí i v Lize mistrů, protože na půdě Manchesteru United těsně vyhrála a po vlastní brance Shawa má k postupu o trochu blíž.

V minulém kole navíc vyhrála očekávaný šlágr s Atléticem Madrid. Hosté se sice po vyloučení Diega Costy dlouho bránili, ale v posledních deseti minutách se trefili Luis Suárez s Lionelem Messim, takže Barcelona zvládla důležitý krok a k titulu má zase o něco blíž. Na svého pronásledovatele má nyní Barcelona náskok více než solidních 11 bodů. Teď ji čeká daleko snazší soupeř.

Přesto nemá oblíbený trenér Ernesto Valverde asi úplně snadné spaní. Z důvodu karetního trestu nemůže využít služeb Luise Suáreze a Gerarda Piquého, zatímco pro zranění je mimo Lionel Messi, Rafinha a dost možná také stoper Thomas Vermaelen. V případě prvních tří jmen je to pak poměrně zásadní ztráta, se kterou se zkušený trenér bude muset vyrovnat.

Huesca se může připravit na suverénně nejlepší útok ligy, který zaznamenal už 81 branek! Huesca v ofenzivě není tím nejhorším v lize, ale ani jejích 35 gólů neznamená příliš dobrou reputaci. S pětapadesáti inkasovanými góly je však její obrana druhá nejhorší v LaLiue. Výrazně k tomu přispěly i poslední zápasy, které se Huesce nepovedly.

Huesca sice dokázala šokovat španělský fotbal památnou a nečekanou výhrou nad Sevillou, ale to byl spíš výpadek Sevilly než umění posledního týmu. Ten svou oprávněnost na cestě do druhé ligy ukázal v posledních pěti zápasech, z nichž tři prohrál a dvakrát remizoval. Body si se svým soupeřem rozdělil i minule v zápase s Levante. I Huesca má několik absencí, mezi něž patří například zranění Insua, Akapo nebo Luisinho.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Santamaría - Galan, Etxeita, Mantovani, Pulido, Miramón - Herrera, Rivera, Gómez - Gallego, Ávila
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Umtiti, Lenglet, Semedo - Vidal, Rakitić, Aleñá - Malcom, Boateng, Coutinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.50 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Celta Vigo  (sobota 18:30)
Celta Vigo už v této sezoně jednou Atlético porazila a bude doufat, že se jí to podaří znovu. Počítá s jistou únavou kádru trenéra Simeoneho a navíc jeho rozsáhlými absencemi. Navíc mají hosté velmi dobrou formu.

A to se o Atléticu zase tak moc říct nedá. V posledních pěti utkáních prohrálo Atlético už třikrát. Navíc se rozplynul sen o výraznějším úspěchu v Lize mistrů. Na svědomí jej opět měl Cristiano Ronaldo, jehož hattrick posunul dál Juventus na úkor španělského klubu, ačkoli ten měl dvojzápas velmi dobře rozehraný.

Následně Atlético prohrálo s Bilbaem. Po dalších dvou výhrách Atleti ještě toužili zdramatizovat souboj o první místo, ale v Barceloně nakonec padli po více než 60 minut trvající přesilovce po vyloučení útočníka Diega Costy. Barcelona proměnila v posledních deseti minutách zápasu dvě šance a po dvou trefách Suáreze a Messiho Colchoneros nyní ztrácejí na první místo už jedenáct bodů.

Zároveň si musí hlídat záda. Na jejich pozici se už totiž sápe Real Madrid. Velké problémy pro trenéra Simeoneho představují zejména absence. Do hry nezasáhnou například Savić, Lemar, Giménez nebo Partey. Nejvíce pozornosti na sebe samozřejmě strhává Diego Costa, pro něhož sezona již skončila a za nesportovní chování v duelu na Camp Nou si odnesl trest ve výši osmi zápasů.

S Celtou to Atlético poměrně umí a za posledních deset let s ní prohrálo jen třikrát. Naposledy ho ale Celta překvapila, Colchoneros se nepovedlo vstřelit ani jednu branku a naopak inkasovalo od Gómeze s Aspasem.

Na domácí půdě je to ale úplně jiný tým - Atlético se na stadionu Wanda Metropolitano projevuje jako sebevědomý celek a už 34 z šestatřiceti zápasů doma neprohrál! Celta navíc venku moc hrát neumí a za posledních 12 duelů se jí už v deseti stalo, že dostala alespoň dva góly.

Její dosavadní sezona navíc rozhodně není ničím příjemným pro hráče ani pro fanoušky. Celta je namočená do boje o záchranu a chvílemi se pohybovala až na předposledním místě. Poslední dobou se jí ale daří mnohem lépe a souběžně s návratem dlouhodobě zraněného útočníka Iaga Aspase stoupá i jako celek.

Aktuálně je už na 16. místě a má 32 bodů. Děkovat za to může především třem posledním utkáním, z nichž dvakrát vyhrála a jednou remizovala. Dohromady v nich nasázela úctyhodných devět branek a udržuje si průměr tří vstřelených branek na zápas. Teď jí ale opět bude chybět Aspas a také Méndez.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Felipe Luis, Godin, Perez, Juanfran - Vitolo, Koke, Rodrigo, Saul - Morata, Griezmann
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Cabral, Araujo, Mallo - Lobotka, Hjulsager - Boufal, Jozabed, Boudebouz - Maxi Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.26 - 7.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Real Betis  (sobota 20:45)
Sevilla bojuje o Ligu mistrů a po dvou vydařených kolech to k ní nemá zase tak daleko. V sobotu večer ji čeká ostře sledovaný zápas s potenciálem skvělé podívané, protože se na domácí půdě Estadia Ramón Sánchez Pizjuán postaví proti městskému rivalovi, Betisu.

Sobotní večer byl určen jako ideální pro slavné derbi sevillano, tedy střet dvou hrdých zástupců Andalusie. Favoritem bude zřejmě starší z obou klubů, sevillský FC. Ten byl založen v roce 1890, načež o sedmnáct let později vznikl také Sevilla Balompié. Uplynulo několik let, názvy i uskupení obou celků se měnily a první opravdové derby registrujeme v červnu roku 1929. Výsledkem 2:1 ho vyhrál Real Betis, který by to po téměř devadesáti letech rád zopakoval.

V lepší pozici je ale soupeř. Sevilla sice vypadla z Evropské ligy a jen v televizi sledovala čtvrteční čtrtfinálové zápolení, ale dalo jí to prostor a více času na koncentraci v LaLize. A to jí prospělo, neboť v posledních dvou duelech elitní španělské ligy vyhrála. Od Alavésu ani naposledy od Realu Valladolid navíc nedostala gól, což je příjemná změna.

Byly to nervy, ale v posledních deseti minutách utkání se Seville podařilo zlomit odpor svého soupeře. Sevilla po výhře nad Valladolidem zůstává na pátém místě, které jí moc nevyhovuje, ale ztráta na čtvrtou příčku je minimální. I vzhledem k tomu, že Getafe trochu dochází dech, Sevilla ztrácí na jeho místo jen bod. Doma se jí navíc hodně daří a v této zvláštní kategorii je na čtvrtém místě, protože získala za 15 zápasů už 30 bodů.

Už jsou to ale dva roky od chvíle, kdy svého soupeře a městského rivala porazila naposledy. Teď jí navíc nebudou moci pomáhat hráči jako Maximilian Wöber nebo Nolito, kteří jsou zranění. Do hry se ale vrací Jesus Navas a Sergio Escudero. Real Betis má jedinou, zato výraznou absenci. Bude mu zřejmě chybět Sergio Canales, který se zapojil do tréninku teprve nedávno.

Když jel Real Betis na půdu svého městského rivala naposledy, utkání se mu hodně povedlo. Domácímu týmu nasázel potupných pět branek a i když sám inkasoval třikrát, mohl mít z výsledku velkou radost. Také na podzim se radoval ze tří bodů, i když se diváci na domácím hřišti museli spokojit jen s jedním vstřeleným gólem.

V současné chvíli se Realu Betis nedaří tak, jak by si sám představoval. V bojích Evropské ligy už nefiguruje kvůli francouzskému Rennes a ani v lize se mu zase tak moc nedaří. Aktuálně je až na deváté příčce, takže poháry pro příští rok se mu postupně vzdalují. Na půdě soupeře vyhrál za 15 duelů jen pětkrát, ale v minulém kole se mu dařilo víc. Těsným rozdílem 2:1 si totiž poradil s Villarrealem.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Soriano - Escudero, Mercado, Carrico, Navas - Promes, Gonalons, Banega, Sarabia - Ben Yedder, Munir
Real Betis - pravděpodobná sestava:
López - Sidnei, Bartra, Mandi - Tello, Guardado, Carvalho, Emerson - Joaquin, Lo Celso - Jesé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.49 - 5.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona31227281:3173
2.Atlético Madrid31188545:2162
3.Real Madrid31193955:3760
4.Getafe CF311311738:2750
5.Sevilla FC311471051:3749
6.Valencia CF311016533:2646
7.Deportivo Alavés311291032:3845
8.Athletic Bilbao311013833:3543
9.Real Betis311271236:4043
10.Real Sociedad3110101137:3840
11.CD Leganés3110101131:3540
12.SD Eibar319121041:4339
13.Espanyol Barcelona311081335:4538
14.Girona FC318101333:4334
15.Levante UD31891444:5633
16.Celta Vigo31881545:5332
17.Villarreal CF316121339:4530
18.Real Valladolid31791524:4330
19.Rayo Vallecano31761834:5427
20.SD Huesca31591735:5524

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (273)

Přidat komentář
technecium

1. pro výhru Barcy v B sestavě!

Reagovat
Raul=Real

Zaujimavy kurz 1.8

Reagovat
technecium

Podobný jak na United

Reagovat
marke7

Ví se teda co měl Messi s tím nosem?

Reagovat
Rattlesnake

zlomený ani posunutý to údajně nemá, takže by to mělo být ok

Reagovat
smazaný uživatel

Já zase někde viděl, že měl posunuto přepážku.

Reagovat
Rattlesnake

měl to hodně nateklý, ale uhnutý to podle mě neměl.

Reagovat
Kixi Syhimour

"Přesto nemá oblíbený trenér Ernesto Valverde asi úplně snadné spaní.", to si chtěl někdo rýpnout?

Reagovat
Kokesh

Reagovat
technecium

Můj oblíbený je

Reagovat
Xavi

Můj taky Bývalý hráč Barcelony, teď úspěšný trenér. Chová se normálně, nešaškuje na lavičce s hráči má dobrý vztah.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zrazuje historické klubové ideály o hře. FC Barcelona to je spojitost s centrálním útlakem proti identitě katalánství, se vzdorem proti úmorné skutečnosti, s vytvářením umělecké a hodnotové rovnomocniny takové skutečnosti. Hra má samotný život a jeho okolnosti odlehčovat a ne přebírat jeho těžkopádné hodnoty a přizpůsobovat se jim. Má nabídnout lidem transcendentní a estetickou útěchu v často bezútěšné setrvačnosti každodenního obstarávání a řešení udusávajících praktických a byrokratických otázek. Proto je FC Barcelona snad víc než jiný klub provázán s identitou svého území a ba co víc - s jeho kulturou. Na FC Barcelonu mají permanentky umělci atd. Chápu, že Valverde dojíždí určitou éru se svými zbylými nosnými sloupy, kterou je těžké okysličit, ale jsem si takřka jistý, že on by to neudělal ani kdyby tu možnost měl. Odvádí slušnou práci, ale jeho působení bude v budoucnu bráno jako přechodné období a ne mezník.

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
smazaný uživatel

krásně napsané.

Reagovat
drussbarb

Zajímavý názor

Reagovat
Xavi

Já mám k němu také výhrady. Hru bych si také představoval víc atraktivní.

Ale koho místo něho? Nemyslím, že je někdo taková tutovka, aby to bylo lepší.

Reagovat
Footballer

Reagovat
smazaný uživatel

Má svoje mouchy, ale že by nebyl oblíbený, to nevím.

Kromě Kokeshe se tomu zasměje ještě možná valloire.

Reagovat
Kixi Syhimour

Podívás-li se přinejmenším zde na fóru, tak je tu halda lidí, co ho opravdu mezi oblíbené neřadí (Kluivert, unoboss atd.). Jako oblíbený je relativní pojem, ale zrovna u něho bych ho jisto jistě nepoužil.

Reagovat
smazaný uživatel

rekl bych ze slovo "tolerovany" bude presnejsi

Reagovat
Generalní Gladiator

do zápasu s liverpoolem

Reagovat
drussbarb

Do odvety s ManU

Reagovat
Generalní Gladiator

až liverpool nám nastaví zrcadlo

Reagovat
Generalní Gladiator

on je hlavně oblíbenej mezi hráči

Reagovat
smazaný uživatel

a určitě ti lidi řeší oblíbenost? Já bych spíš řekl, že řeší vhodnost a odbornost. A tam prostě ty výhrady jsou na místě. Ale myslím, že nedělá Ernesto nic, za co by ho mohl někdo nazvat "neoblíbeným".

Reagovat
Kixi Syhimour

Viz Messinhovic. Samozřejmě že jeho činy mají přímý vliv na to jak je populární. Z fleků ti řeknu, že váš herní projev mu na oblíbenosti nepřidává. Oblíbenost není neutrální slovo, je zkreslené a dle toho co tady často vidím, ti říkám, že tahle terminologie je vysoce spekulativní.

Reagovat
Kokesh

ty posledni dobou jedes Jiriku

Reagovat
CHONG

Klobouk dolů, ty ses mu pěkně zavrtal do mozečku

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
CHONG

Neznáte mapu, pane.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Kokesh

Ze? Za cca týden takhle na mě podrážděne reaguje min. 3x. Teď už jen přijít na to proč a máme vyhrano, našel jsem jeho Achillovu patu.

Reagovat
asskicker

Podráždene ty asi budeš mat podráždený mozog

Reagovat
drussbarb

Radši řešte svého prezidenta tady

Reagovat
smazaný uživatel

si děláš kozy

Reagovat
valloire

Takováto hysterická reakce svědčí o tom, že na tom něco je. Na tamtom.

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí se podívat na oficiální facebook nebo instagram Barci a nejčastějšími komentáři jsou "Valverde Out"

Reagovat
technecium

Volby taky vyhrál Babiš

Reagovat
CHONG

Protože Češi jsou národ debilů

Reagovat
technecium

Ano a debilní fanoušci Barcy chtějí jeho odchod

Reagovat
CHONG

Letos jsem vás viděl jenom párkrát a byla to nuda k uzoufaní, na druhou stranu výsledky pod ním prostě máte, pak je asi otázka, co který fanoušek preferuje, jestli stačí výsledky nebo jestli ke spokojenosti potřebuje i pohlednou hru...

Reagovat
patas92

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě debilním fanouškům stačí jen konečný výsledek na livescore

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podle čeho usuzuješ? Že raději nevolily smažky nebo Kalouska? Trochu blbé, aby Vietnamec nadával Čechům nebo se snad taky považuješ za Čecha?

Reagovat
CHONG

Já Čech bohužel jsem. A národ, který si za premiéra zvolí ulhaného sebelítostivého stbáka importovaného ze Slovenska a za prezidenta senilní alkoholem rozmáčenou trosku, si zaslouží pouze to, aby se nad ním zlomila hůl.

Reagovat
Rssa

Hul bych nelamal, ale zhodnoceni tech dvou individui je docela trefne Narod jen trolli ty, co o tom trochu premysleji...

Reagovat
technecium

Já sám žiju v PRaze, kde by Babiše nikdo nevolil. Ale když přijedu domů na venkov, tak tam ho zas volí všichni, protože mají pocit, že se o ně stará. Svůj podíl viny na tom podle mě mají i ostatní politické strany, které ho pouze kritizují, ale nenabízí žádnou věcnou alternativu (kromě pirátů). Typickým příkladem je ODS, kdy Fiala furt hlásá jak je Babiš nepřípustnej, ale nemá žádnou stínovou vládu jak dřív bývalo zvykem, která by nabízela vlastní řešení atd...

Reagovat
smazaný uživatel

to samé bylo s prezidentem. Drahos dookola křičel, jak je Zeman špatný, ale sám sebe nedokázal lidem prodat.

Reagovat
technecium

Reagovat
valloire

Nemůžeš prodat něco, kde nic není.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Z Prahy bude moře. Kup si loďku.

Reagovat
drussbarb

Vida, jak se shodne fanda Realu i Barcelony

Reagovat
drussbarb

Šmažky?

No pokud to máš takhle zjednodušené, tak musíš vrnět blahem nad premiérem i prezidentem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem z nich nadšený, ale lepší než vyfetla.

Reagovat
drussbarb

Spíš způsobem okouzlujícím způsobem zjednodušený pohled na politiku...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to spolu souvisí?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
CHONG

Komu přejete postup a komu sestup?

Reagovat
alcantara

Getafe, Espanyol, Levante.

Reagovat
CHONG

a z reálných možností?

Reagovat
Rudnevs

No čiže Real, Barcelona... Ale nie, z reálnych by to mohlo ostať tak, ako to je, hoc je Rayo celkom zaujímavý klub. A hore musí La Coruña!

Reagovat
Kixi Syhimour

a nesmí spadnout Iago

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Huesca, Rayo, Valladolid ať sestoupí, hrozně slabá trojka přišla do LL. Postup by mohl někdo z Málaga, Gijon, La Coruňa kvůli stadiónum, ale že bych to někomu vyloženě přál, to zas ne.

Reagovat
Jordi Alba

Osasuna, Mallorca, Cádiz a Granada asi taky neurazí.

Reagovat
CHONG

Sestup vidím stejně, Rayo mám sice rád a Huesca je mi taky sympatická, ale ponorka a Celta přeci jenom patří do LL víc.

Postup bych přál Málaze, Mallorce a Cádizu, ale minimálně Osasuna si to už pohlídá.

Reagovat
Jordi Alba

Aspas Vigo solidní zklamání, kromě Iaga a Braise samý kopyto od obrany až po útok, chtěl sem do Barcelony buď Maxi Gómeze nebo Joviče, ale Gómez taky bez Aspase vypadá jako tragéd. Ponorka má kádr o boje o Evropu a místo toho se potápí, tak se snad udrží, ale nebylo by to poprvé.

Reagovat
CHONG

Letos jsou oba tragičtí, no, ale do LL patří, i když kdyby se Rayo zachránilo na úkor jednoho z nich, tak bych se z toho nezhroutil

Reagovat
Magic player

Reagovat
Teoretik

Reagovat
raduinho

Malaga a hlavně Depor chybí

Reagovat
smazaný uživatel

Postup: Granada, Gijón, La Coruňa

Sestup: Girona, Levante, Huesca

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Majk91

zostup: Valladolid, Huesca, Rayo

Postup: hlavne aby medzi postupujúcimi boli Mallorca a Deportivo

Reagovat
Leo Rekordman

Huesca,vallecano,valladolid

Malaga,la coruna,albacete

Reagovat
Teoretik

V bráně bych dnes rád viděl Cillessena ať se pomalu začíná rozchytávat na finále CdR. Dembélé snad dostane jen pár minut na rozehrání. Vidal si asi zkusí Busquetsovu pozici, když není ani Rakitič v nominaci?

Reagovat
Generalní Gladiator

Dembelému bych dal přesně to,co jeho situace vyžaduje, bez ohledu na výsledek či potřeby týmu, to teď musí být priorita ernesta dostat ho do formy!!!

V záloze bych dal šanci arthurovi,on si svejch 60min snad odehraje i stylem středa-neděle, od začátku určitě alena,o tom nemůže bejt pochyb, pokud je puig připravenej tak on a vidala protočit s arthurem.Na cb todiba a basta fidli.

Reagovat
Majk91

Podla Sportu dostane De Ligt kontrakt do roku 2024. Snad sa kvoli nemu nebudu zbavovat Umtitiho, ktory ak nie je zraneny tak je jeden z najlepsich stoperov na svete

Reagovat
Teoretik

Pique, Umtiti, Lenglet a De Ligt, v ten moment nevidím důvod se někoho zbavovat.

Reagovat
technecium

Reagovat
Majk91

Jeden urcite pojde z kola von.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Umtitiho si nechá Todiba.

Reagovat
technecium

Místo Todiba si nechá Umtitiho

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen; Wague, Murillo, Todibo, Umtiti, Arturo Vidal, Aleñá, Riqui Puig, Malcom, Boateng y Dembélé.

Reagovat
technecium

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
ADM

Reagovat
blaugrana

Tak toto bude dobra komedia.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
technecium

4:5

Reagovat
Kluivert9

Skoro

Reagovat
Majk91

Parada.

Reagovat
raduinho

Boží sestava

Reagovat
Kluivert9

Sestava

Reagovat
Visca el barca

Sestava super Jen je škoda, že Umtiti bude hrát levého beka. Miranda není proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde's assistant, confirmed to the microphones of 'BeIn LaLiga' that the Barça squad will change the system and will come out with three centers (Todibo, Murillo and Umtiti) and two lanes (Malcom and Wague). In the core they will form Arturo Vidal, Carles Aleñá and Riqui Puig and the offensive plot will be shared between Kevin Prince Boateng and Ousmane Dembélé.

Reagovat
Visca el barca

Dík

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na Dembélého v Messiho roli se hodně těším

Reagovat
smazaný uživatel

pac je tragickej rekl bych, kdyz neni ani dnes

Reagovat
ADM

paráda, dnes sa teším ešte viac než keď nastúpi to najlepšie

Reagovat
Visca el barca

taky

Reagovat
ADM

škoda len Cillesena, zasluzil si zachytať

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

to bude jizda

Reagovat
Generalní Gladiator

Nějakej stream bejci,ď.

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ahoj, nabízím k přečtení analýzu Ajaxu. Budu rád za zpětnou vazbu

https://bielsistablog.blogspot.com/2019/04/ajax-amsterdam-analyza-hry.html

Reagovat
technecium

OOO Riqui, takovouhle přihrávku jsem neviděl od odchodu Iniesty

Reagovat
ADM

Podla mna bola viac Messi-like

Reagovat
smazaný uživatel

vsak to se nevylucuje, akorat skoda ze ma taky dost ztrat

Reagovat
patas92

Ale aspoň chce hrát, narozdíl třeba od Aleňy

Reagovat
Visca el barca

Aleňa dnes zatím

Nic moc.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

alena je hrac kterej roste a pada s tymem kolem sebe

Reagovat
ADM

Najlepšie jak ho vidím furt rozhadzovať rukami a pritom je dnes s prehľadom najhorší na ihrisku s Princom

Reagovat
patas92

Hrozné manýry. Puig se snaží všechno ustát, i když bývá faulovaný mnohem víc. Obrovský rozdíl ve všem mezi těma dvěma.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Nahodou mne sa alena paci. Nejde mu to sice ale aspon sa snazi

Reagovat
smazaný uživatel

Zaciatok mal vazne slabsi, ale v druhej polovici polcasu sa zlepsil.

Reagovat
Gazdo

Vsetci sa casom zatial zlepsuju (az na boatenga a malcoma). Treba sa trosku osmelit. Ono vidiet ze riqui, wague a stale este aj alena nie su zvyknuti na dospelacky futbal. Zatial sa mi ale paci Todibo

Reagovat
Teoretik

Reagovat
ADM

Malcom je futbalista bez mozgu, za 3/4 roka v Barce sa nenaučil nič

Aleňa uplne vypojený, na Rickym cítiť, že na to ešte nemá fyzicky

Reagovat
ADM

Dembelé solí, na MU základ

Reagovat
Kixi Syhimour

však zahodil tutovku a moc dobrej mi nepřijde

Reagovat
ADM

Tvl oproti Coutsovi je to hotový Pelé

Reagovat
Kixi Syhimour

Aha, ok

Ale Dembelého byste si měli nechat spíš do druhé půle do unavené obrany

Reagovat
ADM

Hrozne sa mi lúbi to množstvo jeho jednoduchých prihrávok keď aj na 2 metre, ktorým neskutočne šikovne uvolnuje priestory alebo posiela spoluhráčov do volných priestorov ... prenáša s lahkostou hru, pýta si loptu v dobrých pozíciách. Navyše jeho abilita 1 na 1(3). Po mesiaci out je toto výkon aký som od neho nečakal, väčšinou stratí 9 z 10 lopt

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, ale pěkně Puig to, jak okamžitě myslí a hraje rychle dopředu, se mi strašně líbí, žádné zdržování

Reagovat
technecium

Arthur, De Jong, Puig

Reagovat
blaugrana

To chce skúsiť 4-3-3 v druhom polčase, lebo toto je strašne sterilné. Malcom je tam LM totálne zbytočný a záloha nevymyslí ani hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím v klidu. Juventus v podobně osekané sestavě prohrál se SPALem a to jim stačil bod na matematickou jistotu titulu

Reagovat
Pesojen

„Vaclíka Sevilla bude přivítá konkurenční Real Betis." vážně?

Reagovat
smazaný uživatel

*Vaclikovic

Reagovat
smazaný uživatel

Vaclíkovo

Reagovat
Pesojen

Reagovat
Teoretik

Není to nějaký rekord v počtu černochů v sestavě Barcy?

Reagovat
Kluivert9

Co?

Reagovat
roman1978

čekal jsem sice trošku něco jiného, ale zábavné to celkem bylo.

nejhorší asi alena a prince - u aleny to naprosto nechápu, u prince ano.

moc se mi naopak líbí dembs a rikipuč - chtěl bych vidět jednou zálohu riki - art - frenkí

jo a ještě kluci vzadu - celkem ok - todibo je výborný

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Hristo Stoichkov

Z Todiba mám super pocit. K rozehrávce se sice moc nedostal, ale má velmi dobrý zrychlení a způsob odebírání míčů. Wagué slušný, ale musí být chytřejší, ofsajdy zbytečný. Riqui pěkný, ale trpí tím, že je to hodně ucpaný, tudíž měl pár hloupých ztrát. Dembouz nemá prostor se rozběhnout, Malcom není wingback. Když vidím Prince, tak už chápu, proč ještě nedostal čuchnout.

Reagovat
Kixi Syhimour

A k čemu vám ten Todibo bude, když kupujete de Ligta?

Reagovat
Generalní Gladiator

přišel zadarmo a hodit se bude

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak je mu 19 a musí hrát. Budete mít de Ligta, Piquého, Lengleta a jeho, nebo Umititiho, nemyslím si, že je ideální aby takový mladík hrál až 4. stopera

Reagovat
Generalní Gladiator

u nás v tom případě nezůstane, psalo se o zájmu as řím

Reagovat
technecium

Protože chceme fšechny

Reagovat
Gazdo

Ja by som De ligta vobec neriesil. Radsej usetrit tych 50-60 mega a nacpat o to viac do hrotaka

Reagovat
technecium

De Ligta potřebujeme. Vezmi si, jak dlouho jsme hledali dobrýho stopera. On bude Top Top kvalita. Jednou bude těch 60M braných jako bargain.

Reagovat
Kluivert9

Taky ho nechci.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Generalní Gladiator

S todibem souhlas,ale nezapomeňme,že hrajem na tři vzadu,což neklada takové nároky na stopera, navíc on není tím rozehrávajícím.

Reagovat
Majk91

Riki zatial slusne zatienuje Alenu. Malcom tiez slabucky, naopak Todibo a Wague celkom slusny vykon.

Reagovat
ADM

Murilla by som nezabudal.

Reagovat
Messiáš

Už jsem to říkal dřív. On má prostě Iniestovske věci, které Alena ani náhodou nemá. Je nepochybně talentovanejsi, jeho fotbalová inteligence, první dotyk i nahrávka jsou lepší. Nicméně nikdy nebude tak golovej, nebude mít takovou střelu a hlavně musí hodně zapracovat na ustavani soubojů. Hodně doufám, že tohle bude odchovanec, který bude stabilně hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak sa nemylim, tak Alena mal v B time Barcelony podsatne lepsie statistiky nez Riqui. Co si myslis o tejto skutocnosti ?

Reagovat
Messiáš

Je to tak. Měl poměrně dost gólů a to i teď, když zpočátku hrál i Segundu B. Alena má výbornou střelu a umí si nacházet prostor z druhé vlny. Budu rád, když i on bude mít svoji pozici v áčku, ale nevěřím moc, že by to mělo stačit na základ. On teda díky svým fyzickým předpokladům může hrát i z křídla, což je třeba další plus oproti Puigovi. Nicméně to není takovej malej génius jako Riqui, který navíc roste s tím, jaké hráče má kolem sebe. Velmi hezky hrál i onehdy v repre Katalánska.

Ještě k těm statistikám v becku... On mnohem lepší a rozdilovejsi v tomhle ohledu byl Arnaiz a jak chudák po zranění dopadl

Reagovat
technecium

Tohle nebyl ofsajd

Reagovat
ADM

Prince je ešte horší prestup než najväčší odporci Barcelony predpokladali

Reagovat
Coutinho10

krasna prihravka do sance a on o to zakopne nebo co to bylo

Reagovat
Visca el barca

je tragický. Ještě, že tu moc dlouho nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

podle některých expertů by ale nebyl horší než Luis

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme to urvat kua! Coutinho, rozhodni!

Reagovat
ADM

Ten tiež nespravil jedinú vec dobre za ten čas hrozný rozdiel oproti Dembélému ktorý sa toho vobec neboji

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle Wagué Ale Ávila je hodně zábavný hráč

Reagovat
technecium

Reagovat
ADM

"This is the type of game that makes you go home and rather read some book."

Ray zhodnotil

Reagovat
Gazdo

tiez som sa smial

Reagovat
Murena

Naprosto neuvěřitelná sračka

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Pohoda, pošetřeno maximálně, mladíci i Boateng si zakopali a navíc z toho není zbytečná prohra Boateng, Malcom a Dembélé zklamání, slabší výkony, ostatní v pořádku, na to že se hrálo venku proti nadržené Huesce.

Reagovat
LAM

Právě že Dembele byl hlavní hrozba.Po tom co odešel bylo po útočení.

Reagovat
ADM

Malcom a Prince su uplne v inej kategorii výkonu

Reagovat
technecium

Reagovat
Visca el barca

FRENKIE SE ZRANIL

Reagovat
Kixi Syhimour

Na jak dlouho, podle mě zbytečně panikaříš

Reagovat
Visca el barca

Tak já chci aby sekl Juve.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nic vážnýho, na Juve snad má být ready.

Reagovat
blaugrana

https://youtu.be/BstufDvKjRE Tiez zaujimavy hrac, na to ze je okolo neho celkom ticho.

Reagovat
marke7

Koukám na Ajax a to je nářez. Sice hrajou s předposledním, ale čím dál víc začínám věřit, že Juve jsou schopni vyřadit. Doufám, že u nich bude stát trochu štěstí.

Reagovat
Kokesh

Tomu nevěřím. Radši uvidím natriskany semifinále velkokluby, co se dokáží pravidelně prosazovat, než výjimku z které budou žít dalších deset let...navíc další sezónu rozprodají kádr a začínají od znova. Ale samozřejmě jestli budou lepší a zaslouženě postoupí, všechna čest...

Reagovat
marke7

Upřímně si myslím, že to Juve uhraje na zkušenost. Ajax sice vzejde z toho dvojzápasu jako herně lepší celek, o kterém se bude říkat, že by si to zasloužili, ale jak říkám, Juve si to dle mě s Ronaldem uhraje. Vidím to na drama až do konce zápasu a pak Ronaldo zavěsí

Reagovat
Kokesh

Naštěstí nejsem fanda Barcelony, abych soudil zaslouženost dle držení míče a počtu přihrávek, na tohle existuje trošku širší rozhled, kór v LM.

Cris je velký rozdíl, tahle cast LM je prostě kolikrát jen o něm. Taky věřím spíš v tu zkušenost...

Reagovat
X-bano-X

Presne, pretože doteraz vyhrávali na držanie lopty. Čo si mi ty za kkta

Reagovat
Kokesh

Bano vidí v příspěvku zmíněnou Barcelonu a už má temno před očima.

Nevadí. Nepochopil, jdeme dál...

Reagovat
X-bano-X

V prvom rade sa bavíme o Ajaxe, tak neviem prečo máš potrebu do toho ťahať Barcelonu a v druhom rade videl som všetky zápasy Ajaxu a ten tím bol zatiaľ vždy herne lepší(aj proti Bayernu) a kľudne tak môže dopadnúť aj proti Juve. A herne lepší neznamená mať vyššie držanie ale aj viac šancí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu nerozumim. Jak souvisí potenciální letní výprodej s aktuální kvalitou a výkonnosti?

Reagovat
technecium

Že na toho blbečka furt reaguješ

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

protože se mi zavrtal do mozku. Po nocích se zpocený budím křičíce jeho jméno ...

Reagovat
CHONG

U tebe je to klidně možné

Reagovat
smazaný uživatel

Mi povídej ...

Reagovat
ADM

To sa mi stáva každé ráno, ale že som zaspal do roboty, no väčšinou mi zostáva tak jedna minúta do budíku, čo je vždy real shit

Reagovat
Jordi Alba

Ta minuta mě jednou zabije.

Reagovat
Visca el barca

To derby v Seville bylo naprosto boží Ty oslavy s fandama na konci naprosto top

Reagovat
vilp
Reagovat
misinho7

Reagovat
CHONG

Nakonec dobrý bod.

Reagovat
Mateo16

Llorente? Uvidíme po sezóne. Poznám ho už dlho, boli sme spolu už v Castille a vždy sa zlepšuje. Musí hrať viac, pretože to bude pre neho to najlepšie.

Adios. To som teda necakal. Koho tipujete ?

Reagovat
misinho7

to si necakal ? sak pod Zidanom nehraval plus je jasne ze Case je jeho kon toho neposadi a nepreda len tak..to bolo celkom jasne, aj ked ja som dufal v opak. Ale co uz ... skoda

Reagovat
Mateo16

On ma odohrateho len 990 mint . Tak to je potom jasne preco musi ist.

Reagovat
smazaný uživatel

nečetl jsem tady o něm, že bude vaše nový dělo? Jednou ...

Reagovat
misinho7

Nemoze byt? Ide o to ze to neni Zidanov kon... Vykony podaval velmi dobre, lepsie nez Case v tomto roku. Ale je to Zidanova volba

Reagovat
Ed_Hazard

Však by aj bol

Reagovat
Ed_Hazard

Regui a Mariano znova mimo nominácie. Tak to fakt chodte do prdele..

Reagovat
Mateo16

Keylor Navas; Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo; Casemiro, Valverde, Modric, Isco; Asensio a Benzema.

Reagovat
Mateo16

ZZ je proste klasik opakuje to co mu prinieslo 2 LM. Velmi zaujimave je ze hraci ktory hrali pod Solarim teraz mozu odist v lete.

Lucas, Ceballos, Marcos, Reguilon, Hodne to bude mat tazke aj Vinicius. Ked mu pride Eden na lavu stranu a Asensio sa usadi na pravej strane + este bude hrat 4-3-1-2 s Iscom alebo AMkom. Tak to good luck Vinicius buducu sezonu.

Reagovat
vilp

Už vidím, jak se Asensio usadí. To by byl konec.

Reagovat
Mateo16

Nerad ti to hovorim ale posledne zapasy to celkom prave rozhoduje Asensio s pravej strany centrom do vapna alebo prihravkou za obranu.

On je na lavej strane sialeny traged ale na ten pravej moze vyuzit svoju najvacsiu sila a to je jeho silna lavacka. Tam je na 10 rokov pred Viniciusom

Reagovat
vilp

Rozhoduje, když už o nic nejde, super. Vinícius podle mě bude lepší i napravo.

Reagovat
vilp

Asensio stejně ještě nikdy neukázal, že by měl mít někdy stálý základ. Vždy pár dobrých týdnů dvakrát nebo třikrát do roka (a to převážně jako žolík) a jinak šeď.

Reagovat
Mateo16

jj ale to cakam ze bude hrat prorti Getafe atd. Dolezite zapasy si pojde hrat 4-3-2-1 s Iscom alebo novym AMkom.

Celkom prekvapenie ze nepocita s Marcosom.

Reagovat
Mateo16

4-3-1-2

Reagovat
vilp

To se ještě uvidí.

Reagovat
Mateo16

ZZ je klasik a niako moc veris Viniciusovi

Reagovat
vilp

Spíš nevěřím MA.

Reagovat
vilp

Zrovna to zapnu a zase úplně zbytečně zbrzdí útok, kde mohl hrát dopředu. To je marný.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Podle mě může hrát jenom v určitým systému někde na podhrotu, kde se bude dostávat k zakončení, což je snad jeho jediná silnější stránka. Ale nedovedu si představit, že se zrovna Asensiovi bude v Realu přizpůsobovat hra.

Reagovat
vilp

To snad nehrozí.

Reagovat
misinho7

akoze celkom vazne na tych tlacovkach hovori ze budu zmeny...vobec sa tomu nevyhyba cize urcite necakam uplnu klasiku dalsi rok .. o Vinca by som sa nebal tam to nejako poriesia

Reagovat
Anacron

To jsme to dopracovali že na nás vyšlo pondělí. Fakt k zblití sezona. Dneska zápas opět totálně o ničem. Ale jako uspávačka asi dobrý. Nastavit automatický vypnutí televize a je klid

Reagovat
misinho7

tie zapasy su cista katastrofa...ako viem ze o nic nehrajeme ale mohla by byt motivacia sa este ukazat ak nechcu ist prec...jedine ze uz tusia kto z nich odide a jebu na to

Reagovat
Magic player

Z tohohle bolí oči.

Reagovat
Mateo16

Carvajal zabudol centrovat

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ten Real je fakt neskutečně marný, až se mi tomu nechce věřit. Nedokážu si představit, že se přivedou 3-4 posily a budou zpátky na TOP levelu.

Reagovat
Visca el barca

ta je na výměnu 95%základní sestavy.

Reagovat
kaja900

Vazne 95 % ? zas neblaznete

Reagovat
Anacron

Vždyť má pravdu

Reagovat
Visca el barca

*tam

Reagovat
misinho7

akoze nechcem nas zastavat lebo je to tragicke..ale hodnotit to podla tohto zapasu... tam to maju vsetci totalne v pi.i doslova... kto vie ktori z nich uz vedia ze su aj odpisani na dalsie leto... pridu posily pridem motivacia a bude to ine ..snad

Reagovat
ADM

Však to nehodnotí podla jedneho zapasu ale motivacia moze byť klucovy prvok no

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Hristo Stoichkov

Rozhodně to nesoudím podle dneška. Spíš je pro mě překvapující, že se tým vůbec nezvednul ani pod Zidanem, když za předchozí průsery byli obviňováni Lopetegui se Solarim. A jestli nemají motivaci odehrát kvalitně jeden zápas týdně (vzhledem k rotaci často ani to ne), nabízí se otázka, jestli mají ti hráči co dělat v Realu...

Reagovat
Anacron

A na co se mají zvedat? Samozřejmě je tam půlka soupisky kterou by měli poslat na letiště hned po zápase, ale ta motivace je samozřejmé nutná. No a ta prostě není. Žádný tým nemůže hrát nějak slušně když se stoprocentně nesoustředí a nevyvíjí maximální úsilí.

Reagovat
vilp

Bude to zajímavý, kór pokud to ještě odnesou hráči jako Reguilón nebo Llorente, kteří tomu aspoň dávali 100 %.

Reagovat
Mateo16

Prehanas , chce to len motivaciu

Reagovat
Mateo16

0 striel na branu od Leganes a hned z prvej strely gol

Reagovat
gonzalesl_is_back

To je takovej hnůj, že se na to nedá koukat. Paradoxně jedinej Valverde si zaslouží nějaký měřítko.

Reagovat
smazaný uživatel

vsak zejtra si pust poradnej fotbal

Reagovat
gonzalesl_is_back

Juve - Ajax?

Reagovat
David143

Reagovat
smazaný uživatel

ja vedel ze to napises

Reagovat
gonzalesl_is_back

Já věděl, že víš, že to napíšu, ale stejně jsem neodolal.

Reagovat
smazaný uživatel

INCEPTION

Reagovat
ADM
Reagovat
Mateo16

Daj dole Daniho on neni este pripraveny

Reagovat
misinho7

Karim jaky strelec ten hrot na dalsi rok u Zidana je jasny ...ziaden Jovetic, Icardi atd...

Reagovat
Raul=Real

Jovetic teda snad urcite nepride

Reagovat
David143

Jovetic Jovic

Reagovat
misinho7

kurna Jovic samozrejme

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Anacron

No je to naprosto jasný. To nevím jestli přežiju další rok se na to dívat. Na druhou stranu by byla dobrá komedie vidět Hazarda a vedle něho Benzemu.

Reagovat
misinho7

akoze podla mna si praveze Hazard s Karimom moze rozmueit co sa tyka medzihry tam nevidim problem..Vincovi to s Karimom ide tiez super, problem je len to ze Karim nie je uplny strelec, ok teraz dal par golov ale proste zabijak to nie je

Reagovat
gonzalesl_is_back

Už jsem to chtěl vypínat. Chodič na podruhé. Modrič.

Reagovat
Mateo16

Druhy polcas vypada

Reagovat
One-Real

Bale do hry rozhodnout a zvýšit si cenu

Reagovat
David143

Ideální scénář

Reagovat
Mateo16

Dnes bude ZZ time o to nemam ziadny strach

Reagovat
Mateo16

Asensio 2 krat sam na brankara

Reagovat
smazaný uživatel

karim zvolen MOTM a tady se vyhazuje

Reagovat
Anacron

Ano a je to náš nejlepší střelec a bla bla bla... jednooký mezi slepými nic víc. To že je nejlepší střelec ukazuje tu brutální zoufalost co tam je a ne jeho kvality. Nejzoufalejší útok v historii klubu. Kéž by nesmrtelný duo BB vypadlo. Ale s Benzemou jsem smířen. Tak naivní nejsem.

Reagovat
David143

Karim potrebuju zoufale kounkurenci, dokud tam byl Higuain nebo Morata, tak mu to celkem šlo ale poslední tři roky co je jasná jednička proste trosku zpysnel a zvykl jsi na ten svůj standart

Reagovat
Mateo16

Nikdy nepochopim preco prvy polcas je vzdy tak tragicky a je jedno kto tam nastupi

Reagovat
David143

Byla to tragédie o tom žádná, ovšem dnes byl pro mě velkým překvapením Fede Valverde. Nikdy predtim mě nějak neoslovil ale dnes se mi opravdu líbil, nebál se hrát, snažil se něco vymyslet, dozadu byl excelentní a přidal i nadstavbu v podobě diagonálních pasů ala Toni Kroos, za mě

Reagovat
gonzalesl_is_back

Reagovat
Mateo16

jj to bol excelent. Jedine co tomu daval je kondicka. Chyb na svojej kopacky neurekom. Pre RM horsie ze to tam musel Modric s Iscom rozohravat za Fedeho , ktory nebol schopny preniest hru na druhu stranu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele