32. kolo
13.04.2019 13:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Espanyol porazil Alavés 2:1

Espanyol doma dokázal porazit Alavés 2:1 a tím zastavil jeho případný posun na pohárové pozice. Zaváhání Deportiva budou moci využít nejbližší pronásledovatelé v boji nejen o čtvrtou příčku. Katalánci si minimálně do zítřka polepšili postupem na desáté místo tabulky.

Od úvodní minuty se naplnily předzápasové prognózy říkající, že půjde o vyrovnaný souboj. Skutečně tomu bylo tak. Espanyol hrál od začátku s Deportivem vyrovnanou partii, která moc šancí nenabídla. Marc Roca při prvním střeleckém pokusu utkání branku vůbec netrefil. V 18. minutě se zase po vyhraném hlavičkovém souboji dostal do zakončení Borja Iglesias, ovšem jeho radost ze vstřelené branky byla zbytečná - pomezní sudí mával ofsajd. Espanyol to nemuselo zas tolik mrzet, o chvíli později nastartoval neskutečnou přihrávkou Óscar Melendo rozeběhnutého Pedrosu, který zvládl souboj s Navarrem a svou první brankou v LaLize poslal Espanyol do vedení.

Bohužel šlo o jeden z mála světlých okamžiků v prvním poločase. Hra opět sklouzla do šedého průměru a navrch neměl žádný z týmů. Po půlhodině hry museli domácí poprvé střídat a zraněného Roberta Rosalese nahradil Javi López. Průběh poločasu pak už žádnou další branku nebo alespoň brankovou příležitost nepřinesl.

Espanyol udělal důležitý krok za třemi body na začátku druhého poločasu. Hned ve 49. minutě Melendo posunul balón do strany na Borju Iglesiase, který pronikl do šestnáctky a jeho přihrávku před branku si srazil do vlastní sítě Víctor Laguardia. Nešťastný moment pro Alavés znamenal problémy. Hosté prohrávali už o dvě branky a nutně potřebovali přidat.

Deportivu se podařilo v končící šedesáté minutě snížit a utkání zdramatizovat, Jonathan Calleri obdržel ve vápně přihrávku, s balónem se obtočil a poslal ho úspěšně do sítě. Hosté měli na vyrovnání více jak půlhodinu, ale během ní se dostávali do dalšího zakončení obtížně. Až v 90. minutě pořádně vyděsil domácí příznivce Rolán, jehož akrobatické zakončení nůžkami se mezi tyče nevešlo. Hlavní arbitr zápasu Iglesias nastavil ještě dlouhých sedm minut, ale ani během nich se Alavés prosadit nedokázal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele