32. kolo
13.04.2019 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético přehrálo Celtu a snížilo ztrátu na devět bodů

Atlético Madrid plnilo proti Celtě Vigo roli favorita a po výhře 2:0 snížilo ztrátu na první místo na devět bodů. Domácí tým znovu táhl Antoine Griezmann, jenž jednu branku vstřelil sám a druhou připravil pro Álvara Moratu.

Los Colchoneros vstoupili do zápasu hodně aktivně a především Antoine Griezmann se staral o rozruch před hostující šestnáctkou. Celta Vigo se však úspěšně bránila a v 18. minutě dokonce mohla jít překvapivě do vedení. Překvapivou střelu Gómeze vyrazil brankář Oblak přímo na nohu Boudebouze, jehož akrobatické zakončení fantasticky vyškrábl na rohový kop. Ve 27. minutě se do dobré příležitosti dostalo i Atlético, Juanfranovu zpětnou přihrávku obrana na poslední chvíli odvrátila a další pobídku na Correu dokázal zlikvidovat zákrokem Blanco.

Po půlhodině hry už zase zahrozila Celta Vigo a Boufalovu ostrou ránu opět vyrazil Jan Oblak. Slovinský brankář si v prvním poločase připsal dva těžké zákroky a měl hlavní podíl na tom, že Atlético ještě neprohrávalo. Domácí nakonec první poločas ovládli, neboť tři minuty před koncem předvedl parádní volný přímý kop Antoine Griezmann a Blanco na jeho skvostnou ránu nedosáhl.

Atlético si ve druhém dějství už příliš šancí nevypracovalo a podobně byl na tom i soupeř. V 66. minutě se sice dostal ke střele Maxi Gómez, ale branku Atletů netrefil. Na druhé straně byl úspěšnější Álvaro Morata, jemuž Griezmann poslal do běhu přesnou přihrávku a někdejší útočník Realu Madrid, Juventusu nebo Chelsea se hokejovým blafákem zbavil Blanca a střelou do prázdné branky zvýšil na 2:0.

Madridský klub měl ještě další příležitosti, ale Correa minul branku a Griezmannovo dloubnutí se do branky nedostalo. Domácí tým porazil Celtu Vigo 2:0 a snížil ztrátu na vedoucí Barcelonu na rozdíl devíti bodů. Pro Celestes je porážka v boji o záchranu nepříjemností a pokud se zadaří konkurentům, spadnou po 32. kole znovu do sestupového pásma.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1:1

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele