32. kolo
14.04.2019 20:45 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia ovládla derby s Levante a zůstává ve hře o Ligu mistrů

Zaslouženého vítězství dosáhla ve valencijském derby domácí Valencia, která přehrála Levante 3:1. Marcelinovi svěřenci potvrdili vynikající formu a stále se drží v kontaktu s Ligou mistrů, na kterou ztrácejí jen tři body. Netopýři měli utkání zcela pod kontrolou a tři branky si mezi sebou rozdělili dvougólový Santi Mina a Goncalo Guedes.

Pouhých 120 sekund čekali diváci na stadionu Mestalla na úvodní branku zápasu. Guedes z levé strany odcentroval a Santi Mina hlavou načal střelecký účet valencijského derby. Valencii první gól nakopl a další příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Po vynikající práci Guedese mohl zblízka zakončovat Čeryšev, ale brankář Fernández dobře zmenšil střelecký uhel a se situací si poradil. Na druhé straně se zase neúspěšně pokusil překvapit brankáře Neta Roger Martí a posléze se zase hra rychle přesunula před Fernándeze, kde hlavičkoval do svrchní sítě Čeryšev. Mestalla v tu chvíli měla za sebou pouhých osmnáct minut odehraného času.

Po půlhodině hry musela Valencia řešit první nepříjemnost a sáhnout k prvnímu střídání. Zraněného Cristiana Picciniho nahradila Francisem Coquelinem. Hra Valencie tím neutrpěla a ve 36. minutě mohl vstřelit druhý gól Dani Parejo, nebýt obětavé obrany na brankové čáře. Převaha Valencie byla v závěru prvního poločasu zřejmá, ale ani další hlavička Santiho Miny v brance neskončila. Kouč Marcelino mohl být s výkonem svých svěřenců v prvním poločase spokojen, domácí zcela zaslouženě vedli 1:0.

Levante muselo po změně stran přidat a do druhého poločasu skutečně vstoupilo lépe. V 56. minutě rozehráli hosté rohový kop a Carlos Soler si nešťastně kolenem srazil balón do vlastní sítě - 1:1. Naštěstí pro domácí přišla bleskurychlá odpověď. Po narážečce se dostal ke střele Goncalo Guedes a jeho pumelenice skončila za zády Fernándeze.

A Valencia pokračovala v náporu a po hodině hry už vedla 3:1. Solerův přetažený centr skončil na brankové konstrukci a od ní se balón odrazil přesně na kopačku Santiho Miny, který zvýšil. Valencia už pak nikam nespěchala a dvoubrankový náskok si proti Levante v poklidu pohlídala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele