32. kolo
13.04.2019 20:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Sevilla ovládla derby s Betisem a poskočila na čtvrté místo.

Sevilla oplatila Betisu porážku z prvního zápasu a minimálně do zápasu Getafe se posunula na čtvrté místo. "Derbi sevillano" nabídlo parádní podívanou a celkem pět branek! Z vítězství 3:2 se nakonec radují Los Rojiblancos, v jejichž dresu se prosadili Munir El Haddadí, Pablo Sarabía a Franco Vázquez. Betis pokaždé v zápase dotahoval, góly Giovani Lo Celsa a Cristiana Tella však na body nestačily.

Do branky Sevilly se po zranění vrátil Tomáš Vaclík a v prvních minutách zápasu se rozhodně nenudil. Už ve 4. minutě musel český brankář rychle z branky, aby zabránil v koncovce Jesému. O čtvrthodinu později se minisouboj Vaclík-Jesé znovu opakoval a tentokrát s velkým štěstím pro oporu Sevilly. Vaclík vyběhl skoro až na polovinu hřiště, jenomže balón před Jesém promáchl a hostující útočník tak mohl postupovat na prázdnou branku a zakončit. To také udělal, ovšem jeho střela nebyla razantní a jeden z domácích obránců ji na brankové čáře dokázal odvrátit. Betis byl rozhodně nebezpečnější, jenomže jako první udeřila Sevilla. Los Rojiblancos dlouho obléhali hostující šestnáctku, než přilétl do vápna centr od Sarabii a Munir El Haddadí hlavou překonal brankáře Lópeze.

Za další čtyři minuty už mohli domácí vést o dvě branky, nebýt výborného zákroku Lópeze. Ben Yedder si totiž narazil s Vázquezem a jeho střelu López rukou zneškodnil. Betis první inkasovaná branka hodně zaskočila a do konce prvního poločasu už se hosté nedostali pořádně do hry. V tomto směru pomohla až přestávka a po obrátce byl Betis zase aktivnější, což brzy vedlo k vyrovnání. V 55. minutě ještě Vaclík na Jesého vyzrál, vzápětí už ale inkasoval. Firpovu přihrávku napříč vápnem dopravil za Vaclíkova záda tvrdou ranou Giovani Lo Celso - 1:1. Betis se však z vyrovnání dlouho neradoval. O čtyři minuty později předvedla Sevilla rychlý protiútok, který po přihrávce před branku úspěšně zakončil Pablo Sarabía!

A to nebylo všechno. Za dalších pět minut vymetl úžasně levačkou šibenici Franco Vázquez a Betis už v derby ztrácel dvě branky. V žádném případě ale ještě neskládal zbraně, ovšem Morónova nebezpečná křížná rána skončila jen vedle. Béticos se přeci jenom dočkali snížení. Osm minut před koncem rozehrával Betis volný přímý kop a Cristian Tello parádní ranou překonal Vaclíka podruhé, čímž ještě zdramatizoval zbytek utkání. Betis si v posledních minutách skutečně vypracoval obrovskou převahu, jenomže vyrovnání už se nedočkal. Sevilla oplatila Betisu porážku z prvního utkání a minimálně do zápasu Getafe se posunula na čtvrté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele