32. kolo
14.04.2019 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Girona doma znovu prohrála, tři body si tentokrát odvezl Villarreal

Ze sestupového pásma se znovu dokázal vymanit Villarreal, který zvítězil v Gironě 1:0 a svého soupeře zároveň zatáhl do záchranářských prací. Gironu dělí od sestupu už jen tři body. Boj o záchranu nabírá ve španělské LaLize na obrátkách.

Villarreal před zápasem v Katalánsku už znal výsledky svých největších konkurentů a aby se dostal ze sestupového pásma, potřeboval zvítězit a v Gironě k tomu byla velká příležitost. Domácí totiž neoplývají dobrou formou, doma prohráli už třetí zápase v řadě a před vlastními diváky naposledy slavili vítězství 27. října 2018, a to už je pěkně dlouhá doba.

A Girona do domácího zápasu nevstoupila vůbec dobře a už v 7. minutě inkasovala jediný gól utkání. Fornals poslal do rozhozené obrany kolmou přihrávku, kterou převzal a následně střelou k tyči zakončil Samuel Chukwueze. Lepší začátek si Žlutá ponorka nemohla ani přát. Katalánci mohli odpovědět, ovšem jejich branka z 18. minuty nebyla kvůli postavení mimo hru uznána. Girona byla od inkasované branky o něco lepší, ale do zakončení se dostávala jen sporadicky, takže gólman Asenjo nemusel řešit žádnou nebezpečnou situaci.

Hosté si byli vědomi důležitosti utkání a ve druhém poločase se to na předváděné hře podepsalo. Žlutá ponorka velmi dobře takticky bránila a domácí do ničeho nepouštěla. Často se přerušovalo, střídalo i zdržovalo, takže sudí Cordero musel na konci devadesáté minuty nastavit ještě sedmiminutový přídavek. Girona si jednu šanci na vyrovnání nakonec vypracovala, Portu odcentroval na hlavu Doumbii a Asenjo zachránil hostům tři body. Villarreal vyloupil Gironu a po 32. kole mu bude patřit nesestupová pozice.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele