32. kolo
14.04.2019 14:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Athletic klepe na dveře evropských pohárů, Rayo porazil 3:2

Athletic dal honem rychle zapomenout na porážku od Getafe a doma si po brankách Iňakiho Williamse a Raúla Garcíí poradil s Rayem 3:2. Rovněž hosté se mohli spolehnout na obvyklé střelecké opory Raúla De Tomáse a Álexe Morena. Porážka v Baskicku je pro Vallecano značnou komplikací, šest kol před koncem totiž ztrácí na nesestupové pozice čtyři body.

Rayo potřebuje každičký bod, ale dnes na něho v Bilbau nedosáhlo. Domácí se stále nevzdávají šance na evropské poháry a ve hře je dokonce i Liga mistrů.

Athletic měl vynikající začátek, už po 120 sekundách poslal do šestnáctky centr Beňat a Iňaki Williams ho rovnou z první napálil na branku, přičemž ke gólu mu výrazně pomohla teč. Po čtvrthodině hry mohlo být s Vallecanem ještě hůře, po faulu na Raúla Garcíu měl Athletic k dispozici pokutový kop, ovšem sám postižený předvedl bídný kop a brankář Alberto García si připsal chycenou penaltu. Hostující obrana si ve vlastním vápně počínala dost nešikovně, ještě v prvním poločase se Baskové znovu dovolávali pokutového kopu, ale sudí Martínez i s pomocí videa nechal jen rozehrávat. Místo dvojnásobného vedení Athleticu přišlo pár minut před koncem prvního poločasu vyrovnání. Obrana domácích nedokázala odvrátit centrovaný balón a Álex Moreno ho rovnou z první napálil do sítě.

Nerozhodný stav dlouho nevydržel, protože Athletic i na začátku druhého poločasu vstřelil rychlou branku a znovu se o to zasloužil Iňaki Williams, který si ve vápně udělal prostor ke střele a přízemní ranou překonal Alberta Garcíu.

Za další dvě minuty bylo Rayo znovu ve velkých problémech a po druhé žluté kartě musel opustit hrací plochu Advíncula. Athletic měl před sebou takřka celý druhý poločas v početní výhodě a tu zanedlouho dokázal zužitkovat a vstřelit třetí branku. Iker Muniain přenesl hru na pravou stranu, odkud přiběhl s balónem na noze Raúl García a střelou na přední tyč pojistil baskické vedení. Poslední slovo zápasu měli hosté, Raúl De Tomás se po Embarbově přihrávce prosadil střelou zblízka do prázdné branky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele