32. kolo
14.04.2019 16:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad se s Eibarem rozešel smírně

Boj o střed tabulky nakonec vítěze nepoznal. Real Sociedad si na Anoetě rozdělil body s Eibarem za remízu 1:1 a oba celky tak zůstávají na svém. Nutno podotknout, že dělba bodů je v tomto případě spravedlivá. Real Sociedad byl lepší v průběhu prvního poločasu, zatímco Eibaru patřila druhá půle.

Domácí dokázali Eibar hned po rozehrávce dokonale zaskočit. Nákop před šestnáctku vyústil v kombinaci, kterou neomylně zakončil střelou k tyči Juanmi, takže Real Sociedad vedl 1:0. Eibar se nenechal rozhodit a začal útočit, přičemž narážel na pozornou obranu soupeře. Ve 36. minutě přišla velká šance domácích a znovu to bylo po dlouhém nákopu. Golman Dmitrović vyběhl daleko z branky, jenomže balón nezasáhl a domácí měli před sebou prázdnou branku, kterou však i s přispěním obrany vůbec netrefili. V závěru poločasu se i přitvrdilo, což především pocítil domácí Mikel Oyarzabal.

Po změně stran začal úřadovat hostující tým a domácí byli směrem dopředu hodně laxní. Cardona po De Blasisově centru hlavičkoval nad a na Cucarellovu pobídku pro změnu nedosáhl. Eibar každopádně začal ve druhém poločase přitápět a několikrát musel zasahovat brankář Rulli. Po hodině hry ho po střele Enriche zachránila, stejně jako celý tým, tyčka. Se svým pokusem neuspěl ani Orellana a stav zůstával stále neměnný.

Dvacet minut před koncem se pokoušel přelobovat Rulliho Cucarella, ovšem zvládl to i s brankou, takže se vyrovnání ani v tomto případě nekonalo. Eibar si za svojí aktivitu zasloužil gól a nakonec se skutečně dočkal. V 85. minutě se postavil k volnému přímému kopu Joan Jordán a nádhernou střelou srovnal na konečných 1:1. Nastavený čas sice mohl přinést definitivní rozhodnutí, ale Mikelu Oyarzabalovi byl po vstřelené brance odmáván ofsajd.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele