32. kolo
14.04.2019 12:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Valladolid se rozešel s Getafe smírně 2:2

Getafe ve Valladolidu pouze remizovalo 2:2 a na průběžné čtvrté místo se v tomto kole nevrátí. Remízou ztratili i domácí, kteří v boji o záchranu potřebovali spíše vyhrát. Získaný bod je alespoň minimálně na pár hodin posouvá na nesestupové sedmnácté místo. Domácí sice s favoritem rychle prohrávali, ale nakonec oni byli blízko vítězství, než v šesté minutě nastavení zařídil konečný výsledek z pokutového kopu Jorge Molina. Getafe navíc v tu dobu dohrávalo bez vyloučeného Oliveiry.

Pro oba týmy byl vzájemný souboj velmi důležitý. Valladolid hraje o záchranu, Getafe zase o Ligu mistrů. Na Estadio José Zorrila se na vedoucí branku nemuselo dlouho čekat, ve 14. minutě se z velké vzdálenosti opřel do balónu Mauro Arambarri a na jeho parádní ránu neměl Rodríguez nárok. Domácí se pokoušeli o okamžitou odpověď, rohový kop zahraný na přední tyč sice Getafe nadělal problémy, ale vyrovnání z toho nebylo. Domácí se dočkali po půlhodině hry, krásný balón do šestnáctky poslal Nacho Martínez a od Sergiho Guardioly skončil balón v síti. Krom inkasované branky muselo Getafe řešit v prvním poločase ještě jiný problém, Vitorino Antuňes si přivodil zranění, takže na place jej musel nahradit Hugo Duro.

Další komplikace pro madridský celek přišla až po změně stran v 63. minutě, kdy Mathías Oliveira spíše nechtěně šťouchl do obličeje soupeře a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Valladolid dokázal početní převahu rychle využít, po ruce v pokutovém území nařídil sudí Munuera penaltu a Enes Ünal ji suverénně proměnil ve vedoucí gól. O sedm minut později domácí stadion znovu burácel, jenomže gól domácího celku nebyl kvůli ofsajdu uznán.

V závěrečných minutách se Getafe podařilo vytvořit si i v oslabení tlak a Jaime Mata byl blízko vyrovnání, jenomže špičkou kopačky těsně přestřelil. Valladolid nakonec slibné vedení neudržel, protože ve čtvrté minutě nastavení se ve vápně provinil faulem Oscar Plaňo a sudí Munuera nařídil pokutový kop, jenž o další dvě minuty později proměnil Jorge Molino. Getafe vydřelo v závěrečných minutách remízu 2:2, ale ta je vlastně na obě strany spíše ztrátová.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele