LaLiga - souhrn 29. kola

15.06.2020, 21:35, aktualizováno 18.06.2020, 23:59
Komentáře a souhrny
Karim Benzema (© AFP)
Barcelona splnila roli favorita proti Leganésu a alespoň dočasně se průběžně druhému Realu Madrid vzdálila na pět bodů, Bílý balet ovšem zareagoval triumfem nad Valencií. Sevilla neudržela vedení na hřišti Levante, přesto má jistotu, že i po remíze 1:1 zůstane na třetím místě. Následuje Atlético Madrid, které rozstřílelo Osasunu, Real Sociedad padl v Alavésu...

Real Madrid - Valencia CF 3:0

18.06.2020 22:00

Góly: 61. Karim Benzema, 74. Marco Asensio, 86. Karim Benzema

Na čele LaLigy se stále nic nemění, Real Madrid ztrácí na Barcelonu nadále jen dva body, protože zvládl šlágr kola proti Valencii. Po bezbrankové první půli zafungovala spolupráce útočníků a po dvou brankách Karima Benzemy se jednou prosadil i uzdravený Marco Asensio.

Byl to dobrý zápas a je jen velká škoda, že ho nemohli sledovat diváci přímo na místě. Ve 12. minutě pohořel v první velké šanci utkání Eden Hazard, který po Benzemově přihrávce stanul tváří v tvář Cillessenovi a nizozemský brankář ho výtečně vychytal. Valencia kontrovala také stoprocentní tutovkou, střela Rodriga skončila na tyčce. Skóre se už klidně mohlo dvakrát měnit a to běžela teprve úvodní čtvrthodina. Ve 21. minutě sehrála Valencia gólovou akci, kterou však hlavní sudí kvůli ofsajdovému postavení neuznal. Jednalo se o velice sporný okamžik a hraniční situaci musel Sánchez Martínez poměrně dlouho zkoumat u videa, až nakonec rozhodl v neprospěch hostí. José Gayá se s verdiktem nesmířil a po protestech uviděl žlutou kartu.

Neuznaný gól Valencii rozhodil, Real byl pak o něco lepší, ale gólově se také nedokázal prosadit i proto, že Cillessen uťal nečekané sólo Daniho Carvajala. Před koncem prvního poločasu protáhl Courtoise pumelenicí Geoffrey Kondogbia, do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Real Madrid musel ve druhém dějství přidat plyn, moc dobře si uvědomoval, že musí z tohoto zápasu získat tři body, jinak se jeho ztráta na Barcelonu nepříjemně zvětší. V 61. minutě ztratili Netopýři balón na útočné polovině a Real rychle přešel do útoku, Hazard na ofsajdové hranici v pádu posunul přihrávku na Karima Benzemu a ten přesnou koncovkou zajistil Realu vedení.

Zidaneho svěřenci se po vedoucí brance uklidnili a zároveň výrazně nakopli k dalším akcím. Hazard v 64. minutě ve velké šanci přestřelil a o pár minut později už se prosadil Marco Asensio. Ferland Mendy vyškolil Wasse jako malého žáčka a jeho zpětnou přihrávku zakroutil do sítě z první právě uzdravený útočník Asensio. Třetí branku přidal Real těsně před koncem a znovu se prosadil kanonýr Benzema. Asensiovu přihrávku si hodil do vzduchu a tvrdě zakončil. Krásná akce Madridských pak znamenala definitivní rozhodnutí. Hosté ještě v závěru přišli o vyloučeného Lee Kang-Ina, který okopával Sergia Ramose doslova jako brambory a nic jiného, než červený kartónek si za své počínání ani nezasloužil.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Real Sociedad 2:0

18.06.2020 19:30

Góly: 56. Borja Sainz, 90+6. Martín

Fotbalisté Realu Sociedad nevyužili možnosti vrátit se zpátky na čtvrté místo a po porážce 0:2 od Deportiva Alavés spadli na šesté místo. Pro Depor mají tři body velkou váhu, jeho náskok na sestupové pozice se zvětšil už na deset bodů, aktuálně je dvanáctý.

Real Sociedad měl sice častěji balón na svých kopačkách, ale za celých devadesát minut se nedokázal prosadit a to bylo pochopitelně rozhodující. Alavésu v podstatě stačilo málo, proměnit jednu z mála svých příležitostí a to se také podařilo.

V 10. minutě měl velkou příležitost hostující Oyarzabal a kdyby proměnil, mohlo se utkání vyvíjet úplně jiným směrem. Na pas od Januzaje ale před brankou nedosáhl. Na druhé straně zkoušel zakončit z hranice vápna Lucas Pérez, Remiro byl pozorný. Real Sociedad trpělivě hledal skulinku uvnitř domácí defenzívy, zatímco Deportivo se koncentrovalo na rychlé kontry. Po jednom z nich nedokázal zakončil Sainz.

Po změně stran pokračovalo snažení hostí, ale ani překvapivá střela Oyarzabala v brance neskončila. O to větší to byl šok, když v 56. minutě Magallán sklepl ve vápně balón a Borja Sainz chladnokrevně poslal domácí do vedení.

Hosté potřebovali oživit hru a kouč Alguacil se rozhodl pro čtyři střídání najednou. Jenomže dál byl nebezpečnější domácí celek a když Joseba Zaldúa uviděl za faul na Camarasu druhou žlutou kartu, "akcie" Realu Sociedad dramaticky poklesly. V 87. minutě se sice počet hráčů na hrací ploše vyrovnal vyloučením Tomáse Piny, ale poslední slovo měl tak jako tak Alavés. V nastavení Joselu vykoupal celou obranu a Remirem vyražený balón pak bezpečně dorazil Martín.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Atlético Madrid 0:5

17.06.2020 22:00

Góly: 27. João Félix, 56. João Félix, 79. Marcos Llorente, 82. Álvaro Morata, 88. Yannick Carrasco

To byla jízda! Doposud působily zápasy první španělské LaLigy trochu utahaně a bez energie, což přerušilo až Atlético. To se z Pamplony vrací se třemi body a pěti vstřelenými góly. Osasuna se na skvěle hrající Atlético vůbec nechytala a proti rychlým náběhům za obranu byla bezbranná.

Obránci Osasuny si museli připadat jako po srážce s kamionem. Po většinu utkání se sice statečně drželi proti jasnému favoritovi, ale fyzicky ani herně se na něj nechytali. Závěr zápasu už byla vyloženě exhibice z pohledu Colchoneros a strádání a totální zmar v podobě Osasuny. Perfektní výkon podal především střídající záložník Marcos Llorente, který jeden gól dal a na dva přihrál.

Atlético svého soka moc hrát nenechávalo a drželo se výhradně na jeho polovině. Centrovaný míč Lodiho si zpracoval Diego Costa, ale nedokázal vystřelit kvůli dobré práci obránce. První větší šance rovněž patřila španělskému veteránovi Costovi. Prodral se k vápnu a díky zrychlení byl u míče dřív než obránci. Jeho dělovku ale brankář Rubén Martínez s námahou vyrazil do bezpečí.

Ve 27. minutě už obrana Osasuny povolila. Rychlou akci po křídle zakončoval už ve vápně po chytré nahrávce Saúl Ñíguez a sledoval, jak jeho ránu zachytil obránce Antonio Latorre. Ten míč odrazil před sebe, kam si naběhl João Félix. Jeho bombě pod víko se už nikdo do cesty postavit neodvážil a hosté vedli.

Atlético po celou dobu působilo mnohem fotbalovějším dojmem a víc se mu chtělo hrát. Navíc často využívalo dlouhých nákopů a sprintů podél čáry místo toho, aby zdlouhavě kombinovalo. Za první poločas se Osasuna v podstatě nedostala k přímému ohrožení Oblakovy brány. A druhý poločas nezačal pro domácí lépe. Další uličku mezi obránci Osasuny mohl při náběhu na brankáře využít už Diego Costa, který se ale rozhodl nesobecky věnovat gól Félixovi - 2:0.

Po hodině přišli do hry Morata s Llorentem a především druhý jmenovaný se do utkání zapsal skvěle. V 79. minutě totiž předvedl parádní individuální akci a díky své technice se dostal dokonce přes tři protihráče! Pak už jen zacílil a poslal balon ke vzdálenější tyči.

To ani zdaleka nebyl konec trápení Osasuny. Morata o chvíli později dostal nahrávku od Llorenteho na hraně ofsajdu, s míčem utekl do vápna a z úhlu prostřelil brankáře Martíneze. Sudí Ricardo de Burgos Bengoetxea sice nejprve gól pro ofsajd neuznal, ale po nápovědě od VARu svůj verdikt změnil - 4:0 pro Colchoneros.

Potupnou pátou trefu si na závěr nechal ještě střídající Yannick Carrasco. Nejprve Carrasco vybojoval ztracený míč na chybujícím obránci Osasuny, balon se dostal k Llorentemu a mladý záložník mu jej před prázdnou bránu uctivě vrátil - 5:0.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Athletic Bilbao 2:2

17.06.2020 19:30

Góly: 19. Kike, 78. Fabián Orellana (pen.) - 8. Dani García (pen.), 81. Asier Villalibre

Parádní zápas, který skončil remízou 2:2 se odehrál na Estadio Municipal de Ipurúa. Hosté vedli zásluhou pokutového kopu Raúla Garcii, ale Eibar dokázal výsledek ve druhém poločase otočit, aby za další dvě minuty inkasoval z kopačky Villalibreho.

Začalo se pěkně zostra, v 6. minutě po autovém vhazování měli Baskové první obrovskou šanci, kterou však stihl před Córdobou na zadní tyči vyřešit Dmitrović. Tlak hostů navíc pokračoval a po střele Berchicheho zahrál v šestnáctce rukou Gonzalo Escalante, takže sudí nařídil pokutový kop. Veterán Raúl García poslal Dmitroviće na druhou stranu a s pomocí tyčky zajistil Bilbao náskok.

Eibar po inkasované brance zvýšil aktivitu a odměnou mu bylo poměrně brzké vyrovnání. Nejprve Cote protáhl z přímého kopu Simóna a o chvíli později Orellanův přizvednutý centr na zadní tyč vrátil před branku Pedro León a Kike García zblízka srovnal na 1:1.

Do druhého poločasu poslal kouč Gaizka Garitano Iňaki Williamse a hru Athleticu určitě pozvedl. V 50. minutě uviděl červenou kartu domácí trenér José Luis Mendilibar, ale co se týče samotné hry, na další branku se muselo čekat až do 79. minuty. V pokutovém území byl Danim Garcíou přidržen Gonzalo Escalante a sudí po shlédnutí situace na videu nakonec nařídil ve prospěch Eibaru pokutový kop. Fabián Orellana bez potíží propálil Simóna a jedenáct minut před koncem domácí drželi nadějný stav. Bylo to ale pouze na dvě minuty. Dani García z hranice šestnáctky lehce odcentroval do vápna, kde v náběhu a z první překonal Dmitroviće Asier Villalibre.

Sudí pak ještě nastavil dlouhých šest minut a rozhodnout utkání ve prospěch Eibaru mohl Quique, jenž osamocený ve vápně minul branku. Zápas tak skončil spravedlivou remízou 2:2.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Celta Vigo 0:0

17.06.2020 19:30

Góly: -

Real Valladolid se rozchází s Celtou Vigo bez branek. Jedna málem padla, jenže zkušený kanonýr Iago Aspas v závěru zápasu neproměnil pokutový kop. Radost mu zkazil fantastický brankář Masip.

Celta potřebovala bodovat ještě o trochu víc než Real Valladolid, protože minule se jí hrubě nedařilo. Na rozdíl od Realu Valladolid prohrála první utkání po pauze a na stadionu Josého Zorrilly se chtěla ukázat v lepším světle. Do zbraně byl povolán zkušený kanonýr Smolov, vedle něhož nastoupil i ve Vigu legendární Aspas. A s touto dvojicí Celta opravdu dávala Realu Valladolid zabrat.

Po většinu času hrála s míčem právě návštěva z Viga a Real Valladolid se v podstatě jen bránil. Snad až po více než 30 minutách se konala první vážnější akce. Po souhře s Aspasem pálil z otočky Fjodor Smolov, jenže měl tu smůlu, že trefil jen před sebou stojícího Karima. Velkou šanci vytvořila Celta také svému soupeři.

Pět minut před koncem první půle totiž obránce Aidoo chyboval v rozehrávce a Real Valladolid spustil rychlý kontr. Míč táhl po straně Villa, který vnikl do vápna a vyhnul se elegantně také prvnímu obránci. Jenže pak z úhlu pálil přesně do skvěle vyběhnuvšího brankáře Blanca! Dost práce měl také jeho protějšek, brankář Jordi Masip. Toho ke konci nastavení prověřil tvrdou ranou Smolov.

Krátce po změně stran se do velké šance probíjel Iago Aspas poté, co Real Valladolid pokazil vlastní standardní situaci. Rychlý kontr zakončoval veterán Viga nádhernou ranou, na níž byl brankář Masip připraven. Krásným skokem k tyči vyrazil míč konečky prstů mimo bránu. Po hodině hry si Aspas narazil s Vázquezem a pálil, jenže do rány mu na poslední chvíli skočil obránce Karim.

Obrovskou šanci nabídl Celtě sudí Jesús Gil Manzano v minutě 71. To totiž spatřil ruku v pokutovém území Realu Valladolid a Aspas si začal brousit zuby na úspěšnou penaltu. Nekopl ji špatně, jenže fantastický Masip vytáhl bravurní zákrok a míč dokázal vyrazit mimo! A když v závěru zápasu nedáte penaltu, těžko můžete vyhrát.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - CD Leganés 2:0

16.06.2020 22:00

Góly: 42. Anssumane Fati, 69. Lionel Messi (pen.)

Barcelona ani tentokrát nedovolí Realu Madrid přiblížit se na menší rozdíl. Leganés byl sice houževnatým soupeřem, ale Guerrero v úvodu neproměnil tutovku, kdežto domácí si počínali v zakončení lépe. Před přestávkou udeřil Fati a po změně stran z pokutového kopu Lionel Messi.

Katalánci se představili na Camp Nou po dlouhé přestávce způsobené koronavirem a nezklamali, neboť si připsali další důležité tři body. Nebyl to jednoduchý zápas, Leganés měl v úvodní čtvrthodině velkou šanci a klidně mohl jít do vedení. Guerrero sice překonal Ter Stegena, ale toho před odkrytou brankou zastoupil stoper Lenglet. Vzápětí byl v obrovské šanci i Bustinza, Ter Stegen byl znovu překonán, ale tentokrát mu pomohla tyčka.

Úvodní fáze utkání byla nakonec rozhodující. Barcelona v prvním poločase rozhodně nepředvedla kdovíjaký výkon, ale byla efektivní. Ve 42. minutě se na hranici pokutového území opřel do balónu mladíček Anssumane Fati a Cuellár se natahoval marně. Okamžik na to hlavičkoval vedle Messi, takže další gól už v prvním poločase nepadl.

Pro hosty byl průběžný výsledek poněkud nezasloužený, s Barcelonou hráli velmi vyrovnanou partii a to koneckonců platilo i po změně stran. V 65. minutě už se Barca radovala z druhého gólu, ale předčasně, protože Griezmann stál v rozhodující moment v ofsajdu. O dvě minuty později rozjel individuální akci Messi, hosté se ho pokoušeli všelijak zastavit i s pomocí faulů, ještě než se zbavil balónu a pronikl do šestnáctky. Právě v ten moment se po kontaktu s Rubénem Pérezem skácel k zemi a sudí k nelibosti Leganésu odpískal pokutový kop. Protesty byly marné, Messi penaltu bezpečně proměnil a Barcelona už vedla 2:0.

Leganés už se zpátky do zápasu nedostal, navíc v nastavení přišel i o vyloučeného Javiera Aguirreho, který uviděl červenou kartu. Vyloučení hostujícího hráče už ale vliv na výsledek nemělo.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Espanyol Barcelona 0:0

16.06.2020 19:30

Góly: -

Hráči Getafe nedokázali získat tři body ani ve svém druhém zápase po koronavirové přestávce, ve kterém hráli od 16. minuty v početní výhodě. Remíza 0:0 s posledním Espanyolem je další ztrátou v boji o Ligu mistrů, které budou moci využít Atlético Madrid a Real Sociedad. Espanyol zisk bodu vítá, nadále však zůstává v sestupovém pásmu.

Po třetí v řadě tak skončil vzájemný souboj dělbou bodů a sypat si popel na hlavu mohou především domácí, kteří nevyužili dlouhou početní převahu po přísném vyloučení Espinosy. Sudí se tak rozhodl poté, co Espinosa zahrál úderem do obličeje - pravděpodobně bez úmyslu. Getafe pak převzalo iniciativu a marně se snažilo o překonání obranné hráze soupeře. Espanyol bez větších potíží ubránil poločasový výsledek 0:0.

Po přestávce čekal Katalánce ještě náročný úkol, Getafe stupňovalo tlak, ale dál si nevědělo s pozornou obranou Espanyolu rady. V 50. minutě měl obrovskou šanci Embarba, který se dostal za obranu a střelou si vylámal zuby na skvělém zákroku Soríi. Espanyol tak mohl domácí dokonale zaskočit a po zbytek zápasu si vytvořit důležitý náskok. Getafe mělo obrovskou šanci na vyrovnání až v nastaveném čase, když po centru z pravé strany hlavičkoval Ángel a Diego López výtečným zákrokem udržel remízu.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - RCD Mallorca 1:0

16.06.2020 19:30

Góly: 16. Carlos Bacca

Villarreal bere další tři body a opět mu k tomu pomohla jen jedna jediná trefa. V 16. minutě ji vymyslel Carlos Bacca, jehož střela zachránila pro Žlutou ponorku tři body. Mallorca opět odchází poražena a její situace se komplikuje.

Mallorca naposledy dostala čtyři branky od Barcelony a v úterý večer si chtěla spravit chuť. Do hry proti Villarrealu vyslala hráče jako Kuba, Babu nebo kapitána Reinu. To samozřejmě nemělo na velká jména Žluté ponorky, která se pyšnila Baccou, Alcácerem, Cazorlou nebo Albiolem. A převaha domácích, alespoň co se týče držení míče, byla znatelná.

První větší šanci si přesto vypracovali hosté. V sedmé minutě jako z čistého nebe napřáhl k ráně ze střední vzdálenosti Iddrisu Baba Mohammed a jeho rána prolétla mimo dosah brankáře Asenja. Jenže ten měl dobře postavenou brankovou konstrukci, protože balon odrazilo břevno! První větší varování směrem k Villarrealu. A ten si vzal ponaučení celkem rychle.

Pustil se do svého soka a téměř mu nedovoloval přiblížit se k míči. Delší kombinační hra slavila úspěch, protože v 16. minutě Samuel Chukwueze rázem změnil tempo hry a Mallorku vykolejil. Poslal totiž nádherný pas na zadní tyč, kam si naběhl veterán Carlos Bacca. Těsně před ním se sice pokoušel odrazit míč klouzající Martin Valjent, ale nedosáhl na skvělou nahrávku. Bacca ve skluzu už ano, takže Villarreal vedl o jednu branku.

Delší dobu poté se nic nedělo a Villarreal spoléhal na jednobrankové vedení. Mallorca se k útočení moc neměla a když už ano, jako v případě Kuba, byl její apetit řádně zkrocen pohotovými obránci domácích. Po změně stran si první větší šanci připsal Samuel Chukwueze, jenž se prodral skrz dvojici protihráčů a následně vypálil. Mířil však těsně nad levý horní roh.

Villarreal mohl navýšit své vedení o čtyři minuty později, když se ve vápně prokombinoval k zajímavé střele. Výtečným zákrokem se ale blýskl Manolo Reina, jenž přízemní pokus Manu Triguerose vyrazil. Mallorca se naopak stále nemohla dostat k pořádné šanci, byť náběh mladíčka Takefusy Kuba vůbec nevypadal špatně. Chyběly mu ale centimetry k tomu, aby zakončil.

Ani hosté nebyli ve druhé půli tak pasivní jako v půli první. Patnáct minut před koncem se střídající Aleksandar Trajkovski uvolnil na levé straně a poslal přesný pas na zadní tyč. Tam si naběhl Cucho Hernández, jenže celou akci zakončil trestuhodně mimo!

Přesto Villarreal málem kapituloval. A postaral se o to opět Iddrisu Baba, který znovu pálil ze střední vzdálenosti a opět do břevna! Mallorca v závěru tlačila, co to šlo. V 90. minutě se do šance dostal Aleksandar Trajkovski, který zkoušel nůžky. Dorážku Anteho Budimira zase vyráželi obránci z brankové čáry.

Více informací k zápasu

Real Betis - Granada CF 2:2

15.06.2020 22:00

Góly: 85. Sergio Canales (pen.), 88. Cristian Tello - 29. Carlos Fernández, 90+1. Roberto Soldado

Tak tomu říkám závěr dramatičtější než z pera G. R. R. Martina! Granada se sice ujala velmi brzy vedení, jenže v 90. minutě prohrávala o jednu branku. Betis totiž během dvou minut v závěru otočil skóre ve svůj prospěch. Jenže Granada závěry taky umí a v nastavení jí Soldado vystřelil aspoň bod!

Pro Real Betis byla tohle utkání šance, jak nechat zapomenout na prohrané městské derby. A prakticky po celý zápas pro to dělal maximum. Na svého soka vypustil dvanáct střel, zatímco Granada pálila jen pětkrát. Jenže z toho dokázala vymyslet dvě branky, takže produktivita byla jasně na její straně. Betis navíc držel míč v ohromných 79% hry! Ani to mu ale na tři body nestačilo.

První zajímavější střelu na bránu zprostředkoval Azeez pro Puertase již v 9. minutě. Rychlá akce středem pole, Puertas najednou vypálil a brankář Robles měl plné ruce i nohy práce, aby se dostal včas ke své tyči a míč aspoň vytáhl na roh! Béticos tou dobou svírali svého soka a drželi míč prakticky neustále. Na svou první šanci ale přesto čekali až do 27. minuty. V ní zakončil skvělý centr z rohu přesně pod břevno Edgar González. Zakončení mladého záložníka však brankář Silva parádně vyrazil!

A o pouhé dvě minuty později se hosté nečekaně prosadili. Po velmi nápadité a rychlé akci Puertas vnikl do vápna a předložil v něm míč nabíhajícímu Carlosovi Fernándezovi, který z první zakončil pod brankáře Roblese - 1:0.

V nastavení první půle se ještě ukázal brankář Silva, který skvělým zákrokem vytáhl ze šibenice nádherný oblouček Fékira, který směřoval za vyrovnáním. Po změně stran se Betis chvíli nemohl dostat do takového tempa, v jakém zakončil poločas první. Deset minut po návratu na trávník se Joaquín ujal přímého volného kopu a určitě mohl zakončit lépe. Nastřelil totiž jen dobře postavenou zeď.

Granada se vpřed nehnala, ale v obranné fázi odolávala velmi efektivně. Její blok se neustále hýbal s atakem Betisu, což domácím hráčům dělalo velké potíže. Až do 84. minuty. V ní totiž Vallejo fauloval ve vzdušném souboji Iglesiase a sudí Grado okamžitě pískal pokutový kop pro domácí. Ujal se ho Sergio Canales a svou ránu umístil k tyči tak, že Silva neměl nárok - 1:1.

Opravdové drama ale nastalo až pak. O pouhé tři minuty později totiž nakrátko rozehraný rohový kop centroval Cristian Tello na bránu a k Silvově překvapení jej nikdo netečoval. Takže balon zapadl přímo do brány! Jenže to nebylo všechno. Střídající veterán Roberto Soldado byl na hřišti 17 minut, když si v poslední minutě naběhl na rohový kop a prodloužený míč uklidil do Roblesovy sítě - 2:2.

Více informací k zápasu

Levante UD - Sevilla FC 1:1

15.06.2020 19:30

Góly: 87. Diego Carlos (vl.) - 46. Luuk de Jong

Levante to dokázalo! S obrovským štěstím se mu totiž povedlo zastavit rozjetý vlak ze Sevilly. Favorit přijel do Valencie s jasným úkolem a poměrně dlouho se mu dařilo ukazovat se v jasně lepší formě. Jenže v samém závěru ho na kolena srazil smolný vlastenec.

Sevilla se na domácí Levante vytáhla s hvězdami jako Navas, Diego Carlos, Banega, De Jong nebo Ocampos. V bráně opět nastoupila jistota v podobě brankáře Vaclíka, který dirigoval obranu před sebou. Po dlouhou dobu se Seville dařilo držet náskok, který jí zajistila trefa kanonýra Luuka de Jonga, jenže v 87. minutě si do té doby velmi pozorný obránce Diego Carlos dal kuriózní vlastňák.

Do první větší šance se doslova natlačil Lucas Ocampos, který si naběhl na centrovaný míč ze strany. Vybídku Jesúse Navase ale nasměroval jen vysoko nad bránu. Na opačné straně musel zasahovat český brankář Tomáš Vaclík, jehož ruce měly dost práce se zakončením Nikoly Vukčeviće.

Ve 14. minutě fauloval obránce Rubén Vezo rychlonohého Lucase Ocampose a sudí Hernández nařídil volný přímý kop. K němu se sebevědomě postavil Munir El Haddadi a vyprodukoval opravdu nádherný projektil. Jenže namířil ho pouze do břevna, které se rozezvučelo za zády brankáře Aitora Fernándeze!

Sevilla ze standardních situací hodně hrozila a další měla na starosti pár minut před koncem první půle. Po faulu na svou osobu rozehrál volný přímý kop Éver Banega a rozehrál ho tak šikovně, že Lucas Ocampos naskakoval v podstatě sám. Jenže trochu dezorientovaný hráč nedokázal zamířit mezi tři tyče a poslal balon vedle.

Levante do té doby prakticky nejevilo známky života a především ofenzivní fáze byla přímo žalostná. Žádná snaha, žádná aktivita, žádná nebezpečná střela. A tak asi málokoho překvapilo, že hned po změně stran se Sevilla dočkala zaslouženého vedení. Dlouhý pas z vlastní poloviny sebral vepředu Munir, který poté z levé strany nacentroval míč do pokutového území. Tam totiž dobře postřehl nabíhajícího Luuka de Jonga, který v pádu uklidil míč do sítě - 1:0.

Sevilla dělala, co mohla, aby zvýšila své vedení. Munir pálil šikovně z voleje, jenže měl smůlu, že Aitor Fernández se velmi rychle přesunul k tyči. Oba trenéři posléze poslali do pole čerstvé síly, byť se to na tempu hry moc neprojevilo. Na větší šance jsme čekali dlouho.

Vlastně až do 86. minuty. V ní se domácí záložník Hernâni dostal díky rychlé akci až do vápna před Vaclíka a dokonce ho překonal. Jenže za něj zaskočil na brankové čáře klouzající Jules Koundé! Jeho brilantní zákrok nicméně pohromu jen oddálil.

O pouhou minutu později totiž Enis Bardhi centroval ze strany a Vaclík vyboxoval balon jen před sebe. Tam stál nešťastník Diego Carlos, který si balon nechtěně srazil do vlastní brány.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona29204569:3164
2.Real Madrid29188355:2062
3.Sevilla FC29149642:3051
4.Atlético Madrid291213437:2249
5.Getafe CF29138838:2747
6.Real Sociedad291451046:3647
7.Villarreal CF291351146:3844
8.Valencia CF291110839:4343
9.Granada CF291261137:3542
10.Athletic Bilbao29912832:2639
11.Levante UD291051434:4235
12.Deportivo Alavés29981231:3935
13.CA Osasuna298111035:4435
14.Real Betis298101140:4734
15.Real Valladolid297121025:3433
16.SD Eibar29771530:4628
17.Celta Vigo295121222:3527
18.RCD Mallorca29741828:4925
19.Espanyol Barcelona29591525:4624
20.CD Leganés29581622:4323

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
Jordi Alba

V tom Betisu je asi taky zbytečně moc peněz pro nic, kádr mají minimálně na EL, ale čistá marnost už druhej rok.

Reagovat
Elliasson

Pravda. Taky nechápu čím to je.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

V Betisu už je to skoro tradice. Oni měli dost dobrej kádr i tehdy, co naposledy sestoupili.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kily8

Je neuveriteľné, ako sa Barcelona zmenila na opak toho, čo bola. Niekedy predvádzala variabilný futbal, vypracovávala si jednu šancu, za druhou. teraz sa zmenilal na maximálne efektívny tím. Aj dnes malo Leganes 2 tutovky, Ter Stegen vychytal a Barca využila hneď prvú šancu, na gól do šatne, ani nie tutovku.

Reagovat
technecium

To jsou ty zkušenosti... Zkušené mužstvo se nežene bezhlavě dopředu, to si na své šance pocka a promění

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Pharrell

Reagovat
bayern987

Reagovat
LAM

Dneska daleko horší výon proti prvnímu zápasu,pomalý,bez šancí atd..

Tohle určitě není cesta jak hrát dál,tak snad s tim něco udělaj,ale moc tomu nevěřim.

Reagovat
dextroza_m

Viděl jsem jen do cca 50. minuty a jako na tohle čekat do desíti do večera, to je j*bat. Griezmanna vyměnit za novou sekačku na trávu, Rakitice nechat dělat hlídače, Roberta práskat bičem, dokud nebude 200 km do Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím vás ako je možné že hráč č. 3 za Leganés dohral zápas bez druhej žltej ?

Reagovat
ADM

Griez vcera pekny zakrok v nasej 16ke. Len neviem, ci sme toto chceli

Celkovo nuda, po vystriedaní Roberta ožila prava strana, Semedo tam priniesol rychlost a nebezpečie. Som rad aj za Firpa, sice vela situacii riesil zle ale mal tam dost overlapov a prislo mi to od neho lepsie nez zvyčajne. Sua si za 40 minut takmer nekopol, Fati to pekne rozbehával ale este mu chyba rozhodnost. MOTM asi Lenglet a skoda ze ku koncu neprisiel Martin, tomu by to dnes sedelo.

Reagovat
patas92

Viděl jsem jen první půlku a tam si Griezz párkrát dobře naběhl, jenomže dostal úplně na piču přihrávku. Jinak je furt úplně odříznutý. Záložníka bych z něj udělal, třeba by tam pak byl aspoň jeden, co nenahrává jenom dozadu nebo na 2 metry Messimu

Reagovat
ttopi

Ať je to jak je to, čekalo se od něj mnohem více. Zatím to vypadá, že tam "něco" nesedí, ale nikdo asi neví co. Hráč to není špatnej, ale potřebuje něčím nakopnout.

Reagovat
patas92

Nesedí tam toho víc, v první řadě nesmí hrát na hrotu, kde má pět doteků s míčem za poločas a kde se nevyužije jeho kreativita a workrate.

Reagovat
ttopi

Přitom ani v Atleticu nehrál nějakého hrota ne? Proč ho cpát dopředu, když tam je Fati a vrátí se Suarez.

Reagovat
mul

Griez hrá najlepšie ako second striker. V Atleticu pod Costom / Moraotm v repre pod Giroudom.

Reagovat
patas92

Reagovat
Mercury

A na tom miste hraje Messi. Coz vidi asi vsichni krome Bartomeua a vedeni. Nepochopitelny prestup od samotneho zacatku.

Reagovat
technecium

Přesto si ředa lidí myslelo, že si spolu s Messim vyhoví a budou si obrovsky rozumět, ač hrajou podobný pozice, podobně jako třeba dřív Messi/Cesc

Reagovat
Manik...

Reagovat
sylarko

ocakava sa to od neho len vdaka cene, a ta cena je len vdaka neymarovi. pred neymarom by urcite nesiel nad 100m a to ani coutinho, obaja by sli max za 50-70mega.

Reagovat
ADM

Aj vo Fife mi na AM šľape ale za mna k Arthurovi a Frenkiemu by to mohlo byt zaujimave doplnenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

To může být i Couts, kterej v záloze pod jiným trenérem odehrál loni asi tak dva zápasy. Za mě ideální sestava záloha Frenkie na své DM pozici, Arthur s Coutsem záložnící. Jedno křídlo držící lajnu ať už Dembelé, Trincao, Martin či Fati no a dva útočnící Messi s Grizim potažmo Luisitem. Jednoduchý.

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
sylarko

Reagovat
Visca el barca

Tern hate na všechny hráče mi fakt 3 měsíce nechyběl

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kupodivu zatím žádný větší hejt na trenéra.

Reagovat
Teoretik

Reagovat
Israha

Co se to po tom restartu píská za penalty? Kromě hraní rukou a Diakhabyho zkratu zatím všechny pencle byly písklé za běžné střety ve vápně při standardkách. Z mého pohledu tedy hodně špatně nastavený trend.

Reagovat
Phillipinho

S tou moznosti 5 stridani pokud vydrzi hraci zdravi, tak se ta LM proste musi uhrat. Dneska jsme tam mohli poslat Moratu, Thomase, Llorenteho, Carrasca a rozhodnout zapas. To jeste na lavicce zustal Lemar, Vitolo nebo Trippier. A jak teda obcas kritizuju Chola za to, na jaky pozice stavi nektery hrace, tak tah udelat z Llorenteho second strikera je teda naprosto genialni Ten tam naskocil v 63 minute a dal gola a dve asistence.

Reagovat
CHONG

Tah s Llorentem se zatím jeví parádně, no.

Jinak mám na tebe dva dotazy, ten první jsi už asi zodpovídal vícekrát, tak se za něj omlouvám, ale nějak jsem to nezachytil, komu fandíš víc Atletům nebo Barceloně? A druhý dotaz, tvůj nick asi nemá nic společného s tímhle, co? https://en.m.wikipedia.org/wiki/Filipinos_(snack_food)

Reagovat
Phillipinho

Barcelone jsem fandil hodne za doby Ronaldinha, pak mi nejak zacalo vadit to simulovani hracu. Nicmene Barcelone nadale fandim a Messi je muj neoblibenejsi hrac. Ale posledni roky fandim vic Atleticu jak rikas. Oba tymy ale sleduju podrobne, jak zapasy, tak zpravy okolo.

Tenhle nick jsem si dal, protoze jsem Filip, ale nejak bylo obsazeny i Felipe i Phillip, tak jsem nevedel, co si dat . To co si mi poslal vidim poprve

Reagovat
CHONG

Takže ve vzájemném zápase fandíš Atletům?

Jinak to, co jsem ti poslal, jsou moje oblíbené sušenky, u nás bohužel k dostání nejsou, tak si jich vždycky dovezu zásobu ze Španělska

Reagovat
Phillipinho

Ted podle toho, kdo to bude vic potrebovat. Chci, aby Barca vyhrala titul, ale Atleti se musi za kazdou cenu dostat do LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele