29. kolo
17.06.2020 19:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Masip udržel pro Real Valladolid bod, Aspas nedal penaltu

Real Valladolid se rozchází s Celtou Vigo bez branek. Jedna málem padla, jenže zkušený kanonýr Iago Aspas v závěru zápasu neproměnil pokutový kop. Radost mu zkazil fantastický brankář Masip.

Celta potřebovala bodovat ještě o trochu víc než Real Valladolid, protože minule se jí hrubě nedařilo. Na rozdíl od Realu Valladolid prohrála první utkání po pauze a na stadionu Josého Zorrilly se chtěla ukázat v lepším světle. Do zbraně byl povolán zkušený kanonýr Smolov, vedle něhož nastoupil i ve Vigu legendární Aspas. A s touto dvojicí Celta opravdu dávala Realu Valladolid zabrat.

Po většinu času hrála s míčem právě návštěva z Viga a Real Valladolid se v podstatě jen bránil. Snad až po více než 30 minutách se konala první vážnější akce. Po souhře s Aspasem pálil z otočky Fjodor Smolov, jenže měl tu smůlu, že trefil jen před sebou stojícího Karima. Velkou šanci vytvořila Celta také svému soupeři.

Pět minut před koncem první půle totiž obránce Aidoo chyboval v rozehrávce a Real Valladolid spustil rychlý kontr. Míč táhl po straně Villa, který vnikl do vápna a vyhnul se elegantně také prvnímu obránci. Jenže pak z úhlu pálil přesně do skvěle vyběhnuvšího brankáře Blanca! Dost práce měl také jeho protějšek, brankář Jordi Masip. Toho ke konci nastavení prověřil tvrdou ranou Smolov.

Krátce po změně stran se do velké šance probíjel Iago Aspas poté, co Real Valladolid pokazil vlastní standardní situaci. Rychlý kontr zakončoval veterán Viga nádhernou ranou, na níž byl brankář Masip připraven. Krásným skokem k tyči vyrazil míč konečky prstů mimo bránu. Po hodině hry si Aspas narazil s Vázquezem a pálil, jenže do rány mu na poslední chvíli skočil obránce Karim.

Obrovskou šanci nabídl Celtě sudí Jesús Gil Manzano v minutě 71. To totiž spatřil ruku v pokutovém území Realu Valladolid a Aspas si začal brousit zuby na úspěšnou penaltu. Nekopl ji špatně, jenže fantastický Masip vytáhl bravurní zákrok a míč dokázal vyrazit mimo! A když v závěru zápasu nedáte penaltu, těžko můžete vyhrát.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele