29. kolo
18.06.2020 19:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad v Alavésu prohrál a ztratil průběžné čtvrté místo

Fotbalisté Realu Sociedad nevyužili možnosti vrátit se zpátky na čtvrté místo a po porážce 0:2 od Deportiva Alavés spadli na šesté místo. Pro Depor mají tři body velkou váhu, jeho náskok na sestupové pozice se zvětšil už na deset bodů, aktuálně je dvanáctý.

Real Sociedad měl sice častěji balón na svých kopačkách, ale za celých devadesát minut se nedokázal prosadit a to bylo pochopitelně rozhodující. Alavésu v podstatě stačilo málo, proměnit jednu z mála svých příležitostí a to se také podařilo.

V 10. minutě měl velkou příležitost hostující Oyarzabal a kdyby proměnil, mohlo se utkání vyvíjet úplně jiným směrem. Na pas od Januzaje ale před brankou nedosáhl. Na druhé straně zkoušel zakončit z hranice vápna Lucas Pérez, Remiro byl pozorný. Real Sociedad trpělivě hledal skulinku uvnitř domácí defenzívy, zatímco Deportivo se koncentrovalo na rychlé kontry. Po jednom z nich nedokázal zakončil Sainz.

Po změně stran pokračovalo snažení hostí, ale ani překvapivá střela Oyarzabala v brance neskončila. O to větší to byl šok, když v 56. minutě Magallán sklepl ve vápně balón a Borja Sainz chladnokrevně poslal domácí do vedení.

Hosté potřebovali oživit hru a kouč Alguacil se rozhodl pro čtyři střídání najednou. Jenomže dál byl nebezpečnější domácí celek a když Joseba Zaldúa uviděl za faul na Camarasu druhou žlutou kartu, "akcie" Realu Sociedad dramaticky poklesly. V 87. minutě se sice počet hráčů na hrací ploše vyrovnal vyloučením Tomáse Piny, ale poslední slovo měl tak jako tak Alavés. V nastavení Joselu vykoupal celou obranu a Remirem vyražený balón pak bezpečně dorazil Martín.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele