29. kolo
15.06.2020 19:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Levante díky vlastnímu gólu Carlose obralo Sevillu o dva body

Levante to dokázalo! S obrovským štěstím se mu totiž povedlo zastavit rozjetý vlak ze Sevilly. Favorit přijel do Valencie s jasným úkolem a poměrně dlouho se mu dařilo ukazovat se v jasně lepší formě. Jenže v samém závěru ho na kolena srazil smolný vlastenec.

Sevilla se na domácí Levante vytáhla s hvězdami jako Navas, Diego Carlos, Banega, De Jong nebo Ocampos. V bráně opět nastoupila jistota v podobě brankáře Vaclíka, který dirigoval obranu před sebou. Po dlouhou dobu se Seville dařilo držet náskok, který jí zajistila trefa kanonýra Luuka de Jonga, jenže v 87. minutě si do té doby velmi pozorný obránce Diego Carlos dal kuriózní vlastňák.

Do první větší šance se doslova natlačil Lucas Ocampos, který si naběhl na centrovaný míč ze strany. Vybídku Jesúse Navase ale nasměroval jen vysoko nad bránu. Na opačné straně musel zasahovat český brankář Tomáš Vaclík, jehož ruce měly dost práce se zakončením Nikoly Vukčeviće.

Ve 14. minutě fauloval obránce Rubén Vezo rychlonohého Lucase Ocampose a sudí Hernández nařídil volný přímý kop. K němu se sebevědomě postavil Munir El Haddadi a vyprodukoval opravdu nádherný projektil. Jenže namířil ho pouze do břevna, které se rozezvučelo za zády brankáře Aitora Fernándeze!

Sevilla ze standardních situací hodně hrozila a další měla na starosti pár minut před koncem první půle. Po faulu na svou osobu rozehrál volný přímý kop Éver Banega a rozehrál ho tak šikovně, že Lucas Ocampos naskakoval v podstatě sám. Jenže trochu dezorientovaný hráč nedokázal zamířit mezi tři tyče a poslal balon vedle.

Levante do té doby prakticky nejevilo známky života a především ofenzivní fáze byla přímo žalostná. Žádná snaha, žádná aktivita, žádná nebezpečná střela. A tak asi málokoho překvapilo, že hned po změně stran se Sevilla dočkala zaslouženého vedení. Dlouhý pas z vlastní poloviny sebral vepředu Munir, který poté z levé strany nacentroval míč do pokutového území. Tam totiž dobře postřehl nabíhajícího Luuka de Jonga, který v pádu uklidil míč do sítě - 1:0.

Sevilla dělala, co mohla, aby zvýšila své vedení. Munir pálil šikovně z voleje, jenže měl smůlu, že Aitor Fernández se velmi rychle přesunul k tyči. Oba trenéři posléze poslali do pole čerstvé síly, byť se to na tempu hry moc neprojevilo. Na větší šance jsme čekali dlouho.

Vlastně až do 86. minuty. V ní se domácí záložník Hernâni dostal díky rychlé akci až do vápna před Vaclíka a dokonce ho překonal. Jenže za něj zaskočil na brankové čáře klouzající Jules Koundé! Jeho brilantní zákrok nicméně pohromu jen oddálil.

O pouhou minutu později totiž Enis Bardhi centroval ze strany a Vaclík vyboxoval balon jen před sebe. Tam stál nešťastník Diego Carlos, který si balon nechtěně srazil do vlastní brány.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele