29. kolo
16.06.2020 19:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bacca jedinou střelou zachránil Villarreal proti Mallorce

Villarreal bere další tři body a opět mu k tomu pomohla jen jedna jediná trefa. V 16. minutě ji vymyslel Carlos Bacca, jehož střela zachránila pro Žlutou ponorku tři body. Mallorca opět odchází poražena a její situace se komplikuje.

Mallorca naposledy dostala čtyři branky od Barcelony a v úterý večer si chtěla spravit chuť. Do hry proti Villarrealu vyslala hráče jako Kuba, Babu nebo kapitána Reinu. To samozřejmě nemělo na velká jména Žluté ponorky, která se pyšnila Baccou, Alcácerem, Cazorlou nebo Albiolem. A převaha domácích, alespoň co se týče držení míče, byla znatelná.

První větší šanci si přesto vypracovali hosté. V sedmé minutě jako z čistého nebe napřáhl k ráně ze střední vzdálenosti Iddrisu Baba Mohammed a jeho rána prolétla mimo dosah brankáře Asenja. Jenže ten měl dobře postavenou brankovou konstrukci, protože balon odrazilo břevno! První větší varování směrem k Villarrealu. A ten si vzal ponaučení celkem rychle.

Pustil se do svého soka a téměř mu nedovoloval přiblížit se k míči. Delší kombinační hra slavila úspěch, protože v 16. minutě Samuel Chukwueze rázem změnil tempo hry a Mallorku vykolejil. Poslal totiž nádherný pas na zadní tyč, kam si naběhl veterán Carlos Bacca. Těsně před ním se sice pokoušel odrazit míč klouzající Martin Valjent, ale nedosáhl na skvělou nahrávku. Bacca ve skluzu už ano, takže Villarreal vedl o jednu branku.

Delší dobu poté se nic nedělo a Villarreal spoléhal na jednobrankové vedení. Mallorca se k útočení moc neměla a když už ano, jako v případě Kuba, byl její apetit řádně zkrocen pohotovými obránci domácích. Po změně stran si první větší šanci připsal Samuel Chukwueze, jenž se prodral skrz dvojici protihráčů a následně vypálil. Mířil však těsně nad levý horní roh.

Villarreal mohl navýšit své vedení o čtyři minuty později, když se ve vápně prokombinoval k zajímavé střele. Výtečným zákrokem se ale blýskl Manolo Reina, jenž přízemní pokus Manu Triguerose vyrazil. Mallorca se naopak stále nemohla dostat k pořádné šanci, byť náběh mladíčka Takefusy Kuba vůbec nevypadal špatně. Chyběly mu ale centimetry k tomu, aby zakončil.

Ani hosté nebyli ve druhé půli tak pasivní jako v půli první. Patnáct minut před koncem se střídající Aleksandar Trajkovski uvolnil na levé straně a poslal přesný pas na zadní tyč. Tam si naběhl Cucho Hernández, jenže celou akci zakončil trestuhodně mimo!

Přesto Villarreal málem kapituloval. A postaral se o to opět Iddrisu Baba, který znovu pálil ze střední vzdálenosti a opět do břevna! Mallorca v závěru tlačila, co to šlo. V 90. minutě se do šance dostal Aleksandar Trajkovski, který zkoušel nůžky. Dorážku Anteho Budimira zase vyráželi obránci z brankové čáry.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele