29. kolo
15.06.2020 22:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Nadmíru efektivní Granada obrala lepší Betis o dva body

Tak tomu říkám závěr dramatičtější než z pera G. R. R. Martina! Granada se sice ujala velmi brzy vedení, jenže v 90. minutě prohrávala o jednu branku. Betis totiž během dvou minut v závěru otočil skóre ve svůj prospěch. Jenže Granada závěry taky umí a v nastavení jí Soldado vystřelil aspoň bod!

Pro Real Betis byla tohle utkání šance, jak nechat zapomenout na prohrané městské derby. A prakticky po celý zápas pro to dělal maximum. Na svého soka vypustil dvanáct střel, zatímco Granada pálila jen pětkrát. Jenže z toho dokázala vymyslet dvě branky, takže produktivita byla jasně na její straně. Betis navíc držel míč v ohromných 79% hry! Ani to mu ale na tři body nestačilo.

První zajímavější střelu na bránu zprostředkoval Azeez pro Puertase již v 9. minutě. Rychlá akce středem pole, Puertas najednou vypálil a brankář Robles měl plné ruce i nohy práce, aby se dostal včas ke své tyči a míč aspoň vytáhl na roh! Béticos tou dobou svírali svého soka a drželi míč prakticky neustále. Na svou první šanci ale přesto čekali až do 27. minuty. V ní zakončil skvělý centr z rohu přesně pod břevno Edgar González. Zakončení mladého záložníka však brankář Silva parádně vyrazil!

A o pouhé dvě minuty později se hosté nečekaně prosadili. Po velmi nápadité a rychlé akci Puertas vnikl do vápna a předložil v něm míč nabíhajícímu Carlosovi Fernándezovi, který z první zakončil pod brankáře Roblese - 1:0.

V nastavení první půle se ještě ukázal brankář Silva, který skvělým zákrokem vytáhl ze šibenice nádherný oblouček Fékira, který směřoval za vyrovnáním. Po změně stran se Betis chvíli nemohl dostat do takového tempa, v jakém zakončil poločas první. Deset minut po návratu na trávník se Joaquín ujal přímého volného kopu a určitě mohl zakončit lépe. Nastřelil totiž jen dobře postavenou zeď.

Granada se vpřed nehnala, ale v obranné fázi odolávala velmi efektivně. Její blok se neustále hýbal s atakem Betisu, což domácím hráčům dělalo velké potíže. Až do 84. minuty. V ní totiž Vallejo fauloval ve vzdušném souboji Iglesiase a sudí Grado okamžitě pískal pokutový kop pro domácí. Ujal se ho Sergio Canales a svou ránu umístil k tyči tak, že Silva neměl nárok - 1:1.

Opravdové drama ale nastalo až pak. O pouhé tři minuty později totiž nakrátko rozehraný rohový kop centroval Cristian Tello na bránu a k Silvově překvapení jej nikdo netečoval. Takže balon zapadl přímo do brány! Jenže to nebylo všechno. Střídající veterán Roberto Soldado byl na hřišti 17 minut, když si v poslední minutě naběhl na rohový kop a prodloužený míč uklidil do Roblesovy sítě - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele