29. kolo
18.06.2020 22:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Real po přestávce úřadoval a Valencii sestřelil třemi góly

Na čele LaLigy se stále nic nemění, Real Madrid ztrácí na Barcelonu nadále jen dva body, protože zvládl šlágr kola proti Valencii. Po bezbrankové první půli zafungovala spolupráce útočníků a po dvou brankách Karima Benzemy se jednou prosadil i uzdravený Marco Asensio.

Byl to dobrý zápas a je jen velká škoda, že ho nemohli sledovat diváci přímo na místě. Ve 12. minutě pohořel v první velké šanci utkání Eden Hazard, který po Benzemově přihrávce stanul tváří v tvář Cillessenovi a nizozemský brankář ho výtečně vychytal. Valencia kontrovala také stoprocentní tutovkou, střela Rodriga skončila na tyčce. Skóre se už klidně mohlo dvakrát měnit a to běžela teprve úvodní čtvrthodina. Ve 21. minutě sehrála Valencia gólovou akci, kterou však hlavní sudí kvůli ofsajdovému postavení neuznal. Jednalo se o velice sporný okamžik a hraniční situaci musel Sánchez Martínez poměrně dlouho zkoumat u videa, až nakonec rozhodl v neprospěch hostí. José Gayá se s verdiktem nesmířil a po protestech uviděl žlutou kartu.

Neuznaný gól Valencii rozhodil, Real byl pak o něco lepší, ale gólově se také nedokázal prosadit i proto, že Cillessen uťal nečekané sólo Daniho Carvajala. Před koncem prvního poločasu protáhl Courtoise pumelenicí Geoffrey Kondogbia, do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Real Madrid musel ve druhém dějství přidat plyn, moc dobře si uvědomoval, že musí z tohoto zápasu získat tři body, jinak se jeho ztráta na Barcelonu nepříjemně zvětší. V 61. minutě ztratili Netopýři balón na útočné polovině a Real rychle přešel do útoku, Hazard na ofsajdové hranici v pádu posunul přihrávku na Karima Benzemu a ten přesnou koncovkou zajistil Realu vedení.

Zidaneho svěřenci se po vedoucí brance uklidnili a zároveň výrazně nakopli k dalším akcím. Hazard v 64. minutě ve velké šanci přestřelil a o pár minut později už se prosadil Marco Asensio. Ferland Mendy vyškolil Wasse jako malého žáčka a jeho zpětnou přihrávku zakroutil do sítě z první právě uzdravený útočník Asensio. Třetí branku přidal Real těsně před koncem a znovu se prosadil kanonýr Benzema. Asensiovu přihrávku si hodil do vzduchu a tvrdě zakončil. Krásná akce Madridských pak znamenala definitivní rozhodnutí. Hosté ještě v závěru přišli o vyloučeného Lee Kang-Ina, který okopával Sergia Ramose doslova jako brambory a nic jiného, než červený kartónek si za své počínání ani nezasloužil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné, co si dovolí v sázkovkách. Kurz na hosta je o 2,5 vyžší než je pruměr ke kurzu na domácí tým , který se zdá být vypsán korektně.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele