29. kolo
17.06.2020 22:00 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Atlético rozebralo obranu Osasuny pětkrát

To byla jízda! Doposud působily zápasy první španělské LaLigy trochu utahaně a bez energie, což přerušilo až Atlético. To se z Pamplony vrací se třemi body a pěti vstřelenými góly. Osasuna se na skvěle hrající Atlético vůbec nechytala a proti rychlým náběhům za obranu byla bezbranná.

Obránci Osasuny si museli připadat jako po srážce s kamionem. Po většinu utkání se sice statečně drželi proti jasnému favoritovi, ale fyzicky ani herně se na něj nechytali. Závěr zápasu už byla vyloženě exhibice z pohledu Colchoneros a strádání a totální zmar v podobě Osasuny. Perfektní výkon podal především střídající záložník Marcos Llorente, který jeden gól dal a na dva přihrál.

Atlético svého soka moc hrát nenechávalo a drželo se výhradně na jeho polovině. Centrovaný míč Lodiho si zpracoval Diego Costa, ale nedokázal vystřelit kvůli dobré práci obránce. První větší šance rovněž patřila španělskému veteránovi Costovi. Prodral se k vápnu a díky zrychlení byl u míče dřív než obránci. Jeho dělovku ale brankář Rubén Martínez s námahou vyrazil do bezpečí.

Ve 27. minutě už obrana Osasuny povolila. Rychlou akci po křídle zakončoval už ve vápně po chytré nahrávce Saúl Ñíguez a sledoval, jak jeho ránu zachytil obránce Antonio Latorre. Ten míč odrazil před sebe, kam si naběhl João Félix. Jeho bombě pod víko se už nikdo do cesty postavit neodvážil a hosté vedli.

Atlético po celou dobu působilo mnohem fotbalovějším dojmem a víc se mu chtělo hrát. Navíc často využívalo dlouhých nákopů a sprintů podél čáry místo toho, aby zdlouhavě kombinovalo. Za první poločas se Osasuna v podstatě nedostala k přímému ohrožení Oblakovy brány. A druhý poločas nezačal pro domácí lépe. Další uličku mezi obránci Osasuny mohl při náběhu na brankáře využít už Diego Costa, který se ale rozhodl nesobecky věnovat gól Félixovi - 2:0.

Po hodině přišli do hry Morata s Llorentem a především druhý jmenovaný se do utkání zapsal skvěle. V 79. minutě totiž předvedl parádní individuální akci a díky své technice se dostal dokonce přes tři protihráče! Pak už jen zacílil a poslal balon ke vzdálenější tyči.

To ani zdaleka nebyl konec trápení Osasuny. Morata o chvíli později dostal nahrávku od Llorenteho na hraně ofsajdu, s míčem utekl do vápna a z úhlu prostřelil brankáře Martíneze. Sudí Ricardo de Burgos Bengoetxea sice nejprve gól pro ofsajd neuznal, ale po nápovědě od VARu svůj verdikt změnil - 4:0 pro Colchoneros.

Potupnou pátou trefu si na závěr nechal ještě střídající Yannick Carrasco. Nejprve Carrasco vybojoval ztracený míč na chybujícím obránci Osasuny, balon se dostal k Llorentemu a mladý záložník mu jej před prázdnou bránu uctivě vrátil - 5:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele