29. kolo
17.06.2020 19:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Eibar s Bilbaem hráli 2:2

Parádní zápas, který skončil remízou 2:2 se odehrál na Estadio Municipal de Ipurúa. Hosté vedli zásluhou pokutového kopu Raúla Garcii, ale Eibar dokázal výsledek ve druhém poločase otočit, aby za další dvě minuty inkasoval z kopačky Villalibreho.

Začalo se pěkně zostra, v 6. minutě po autovém vhazování měli Baskové první obrovskou šanci, kterou však stihl před Córdobou na zadní tyči vyřešit Dmitrović. Tlak hostů navíc pokračoval a po střele Berchicheho zahrál v šestnáctce rukou Gonzalo Escalante, takže sudí nařídil pokutový kop. Veterán Raúl García poslal Dmitroviće na druhou stranu a s pomocí tyčky zajistil Bilbao náskok.

Eibar po inkasované brance zvýšil aktivitu a odměnou mu bylo poměrně brzké vyrovnání. Nejprve Cote protáhl z přímého kopu Simóna a o chvíli později Orellanův přizvednutý centr na zadní tyč vrátil před branku Pedro León a Kike García zblízka srovnal na 1:1.

Do druhého poločasu poslal kouč Gaizka Garitano Iňaki Williamse a hru Athleticu určitě pozvedl. V 50. minutě uviděl červenou kartu domácí trenér José Luis Mendilibar, ale co se týče samotné hry, na další branku se muselo čekat až do 79. minuty. V pokutovém území byl Danim Garcíou přidržen Gonzalo Escalante a sudí po shlédnutí situace na videu nakonec nařídil ve prospěch Eibaru pokutový kop. Fabián Orellana bez potíží propálil Simóna a jedenáct minut před koncem domácí drželi nadějný stav. Bylo to ale pouze na dvě minuty. Dani García z hranice šestnáctky lehce odcentroval do vápna, kde v náběhu a z první překonal Dmitroviće Asier Villalibre.

Sudí pak ještě nastavil dlouhých šest minut a rozhodnout utkání ve prospěch Eibaru mohl Quique, jenž osamocený ve vápně minul branku. Zápas tak skončil spravedlivou remízou 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele