LaLiga - souhrn 29. kola

29.03.2019, 22:54, aktualizováno 31.03.2019, 22:38
Komentáře a souhrny
Real Madrid měl nečekané problémy s poslední Huescou, nakonec ale po výhře 3:2 zapsal tři body. Vedoucí Barcelona si poradila v derby s Espanyolem, zatímco Atlético Madrid rozstřílelo průběžně pátý Alavés. Neuspělo ani Getafe, které podlehlo Leganésu. Valencia zvládla souboj tabulkových konkurentů se Sevillou a na svého soupeře se bodově dotáhla...

Real Madrid - SD Huesca 3:2

31.03.2019 20:45

Góly: 25. Isco, 62. Dani Ceballos, 89. Karim Benzema - 3. Juan Camilo Hernández, 74. Xabier Etxeita

Nečekané problémy měl v domácím utkání Real Madrid, který hostil poslední tým soutěže Huescu. Ještě v poslední minutě zápasu byl stav na Santiago Bernabéu nerozhodný, ovšem Bílý balet nakonec vítězství díky gólu Karima Benzemy přeci jenom urval a splnil povinnost.

Zinedine Zidane dal v sestavě prostor méně vytíženým hráčům a do sestavy vůbec nezasáhla kompletní záložní řada Kroos, Casemiro, Modrić. Překvapení stálo i mezi tyčemi, místo Navase či Courtoise chytal až třetí brankář Luca Zidane, syn slavného trenéra.

Huesca dokázala Real hned z kraje zápasu zaskočit a ve třetí minutě se ujala vedení. Na pravé straně hřiště přišel o balón obránce Nacho, následovala okamžitá přihrávka do vápna a Cucho rovnou z první k tyči překonal Zidana. Real musel dohánět manko a srovnat výsledek chtěl co nejrychleji. Odriozola zpětnou přihrávkou hledal Benzemu, ten ale nezakončil přesně. Francouzský útočník pálil v 16. minutě ještě jednou a tentokrát pro změnu trefil přesně střed branky a připraveného Santamaríu. Domácí se dočkali ve 25. minutě, kdy Santamaría vyrazil pokus Benzemy na kopačku Díaze, ten se rozhodl ještě přihrát na Isca, který zblízka napálil balón do prázdné branky.

Real převzal iniciativu, ale těsně před odchodem do šaten mohl znovu inkasovat. Prostor ke střele dostal po zablokovaném centru Luis Ávila, ovšem branku těsně přestřelil.

Do druhého poločasu vstoupil dle očekávání lépe Real a po hodině hry se poprvé dostal do vedení. Po centru zprava hlavičkoval na zadní tyči Benzema a Dani Ceballos zblízka v těžké pozici doklepl balón do branky. V 72. minutě se mohl Real definitivně uklidnit, ale Gareth Bale z metru nedokázal trefit prázdnou branku. A tak přišel trest, dvě minuty po tomto selhání přilétl do vápna Realu centr a hlavičkující Xabier Etxeita srovnal na 2:2.

Poslední tým soutěže se rozhodl remízu ubránit a Real měl i v závěrečných minutách problém dostat se do tlaku. V 90. minutě ale přeci jenom dostal po přiťuknutí Marcela prostor Karim Benzema a jeho krásný obstřel zapadl do sítě. Huesca byla na Realu blízko senzaci, nakonec ale smutní a neveze si domů žádný bod.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Real Sociedad 1:1

31.03.2019 18:30

Góly: 9. Keko Gontán - 79. Mikel Oyarzabal

Pro Valladolid je remíza 1:1 se San Sebastianem zklamáním. Domácí celek po rychlém zásahu Keka dlouho vedl, ale Basky zachránil jedenáct minut před koncem Oyarzabal. V boji o záchranu si tak Valladolid příliš nepolepšil, těšit ho může alespoň fakt, že i po devětadvaceti kolech je s dvoubodovým náskokem mimo sestupové pozice.

Tři body by se Valladolidu z tohoto utkání hodily jako sůl a domácí začali proti Realu Sociedad skutečně lépe. Po rohovém kopu z deváté minuty se balón odrazil na hranici vápna a Keko ho rovnou z první napálil k tyči! Domácí si nemohli lepší začátek přát. San Sebastian toho po inkasované brance moc nevymyslel a jeho snažení se omezilo jen na častější držení balónu. Snad až před koncem prvního poločasu zblízka přestřelil branku Sandro Ramírez.

Druhá půle toho příliš nenabídla. Baskové byli dál směrem dopředu neškodní a ani Valladolid nehýřil útočnou aktivitou. Hra se po změně stran dost kouskovala ať už střídáním nebo fauly. Domácí dlouho drželi slibné vedení, jenomže udržet to nakonec nedokázali.

Mikel Oyarzabal v 79. minutě ve vápně ťukl do centrovaného balónu a hlavou srovnal skóre na 1:1. Valladolid se s remízou nehodlal smířit a pět minut před koncem dokonce vstřelil gól. K nelibosti domácích ho však sudí neuznal, neboť video odhalilo ofsajdové postavení. Skóre se nepohnulo ani během pětiminutového nastavení, takže utkání skončilo konečnou remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Valencia CF 0:1

31.03.2019 16:15

Góly: 45+1. Dani Parejo (pen.)

Sevilla doma zaznamenala další citelnou ztrátu, o to citelnější, že šlo o přímého konkurenta v boji o čtvrté místo. Valencia vyloupila stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána díky trefě Daniho Pareja z pokutového kopu těsně před koncem prvního poločasu. Hosté navíc prodloužili svojí ligovou neporazitelnost už na jedenáct utkání v řadě!

Důležitost střetnutí byla enormní, oba celky totiž chtějí proklouznout do příštího ročníku Ligy mistrů a oba zatím na čtvrté místo ztrácejí. V Seville se představila Valencia, která do té doby už deset zápasů neprohrála a svojí stíhací jízdu za Ligou mistrů chtěla dotáhnout i v Andalusii.

V brance Sevilly chyběl reprezentační brankář Tomáš Vaclík a jeho místo mezi třemi tyčemi zaujal náhradník Díaz Sánchez. Sevilla byla v úvodu o něco lepší, ale Valencia postupně přidávala plyn a začala si vytvářet šance. Parejo ale z nebezpečné standardky jen těsně minul. Domácí Los Rojiblancos museli po půlhodině hry poprvé střídat. Zraněného Gabriela Mercada nahradil Sergi Gómez.

Hra domácích postrádala nějaké překvapení ve finální fázi, Valencia se všem výpadům prakticky bez problému bránila a nutno podotknout, že sama byla o poznání nebezpečnější. Závar před brankou mohl vyřešit Gameiro přihrávkou na zadní tyči, kde však nenašel Pareja. Velké zmatky nastaly i na druhé straně po centru Jesúse Navase a následné hlavičce Amadoua, kterou schoval v náruči Díaz Sánchez. Když už se zdálo, že první poločas žádnou branku nepřinese, přišel v nastavení faul Banegy a pokutový kop pro Valencii. Dani Parejo pak většinou tyto vypjaté situace s přehledem zvládá a zvládl to i tentokrát. Valencia vedla po prvním poločase nad Sevillou 1:0.

Valencia byla lepší i po změně stran a v 56. minutě měla velkou možnost navýšit vedení, ale Gameirova dělovka se jen rozbila o břevno! Sevilla nedokázala v průběhu druhého poločasu branku Neta jakkoliv ohrozit a Valencia směřovala za vítězstvím. Dramatické chvilky přinesl až samotný závěr a nastavený čas. V něm se domácí marně dožadovali pokutového kopu a když už konečně dostali balón do branky, radost jim překazil útočný faul. Sevilla šlágr kola s Valencií nezvládla a v boji o Ligu mistrů opět ztrácí.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Real Betis 1:1

31.03.2019 14:00

Góly: 34. Raúl de Tomás - 81. Cristian Tello

Rayo Vallecano má z domácího souboje s Betisem pouze bod. Domácí dlouho vedli po trefě De Tomáse, ale soupeř osm minut před koncem vyrovnal. Tečovanou střelou se o to zasloužil Cristian Tello.

Favoritem utkání byl Betis, který se nevzdává možnosti hrát příští rok evropské poháry. To Vallecano má zcela jiné starosti, bojuje o záchranu a do tabulky potřebuje každý bod. Vallecano bylo na utkání dobře nachystáno a Betis v prvním poločase dokázal několikrát přikovat k vlastní šestnáctce. V 9. minutě měl na hlavě vedoucí branku De Tomás, ale López předvedl skvělý zákrok a balón vyrazil na rohový kop. Stejný hráč měl v 19. minutě další gólovku, propadnutý balón stačilo napálit na branku, ale De Tomás trestuhodně přestřelil. Do třetice všeho dobrého se po půlhodině hry Raúl De Tomás přeci jenom prosadil. Bebé mu před branku poslal polovysoký centr a De Tomás ho z první kopačkou dopravil za Lópezova záda. Vallecano bylo až do konce prvního poločasu lepší a mohlo ještě navýšit skóre, kdyby další Bebého pobídku nepromarnil Pozo.

Betis nepředvedl v prvním poločase dobrý výkon a ani po změně stran to na žádné zlepšení nevypadalo. Nejnebezpečnějším mužem na hřišti byl opět De Tomás, jehož hlavička ze 48. minuty skončila těsně vedle branky. Zhruba o dvacet minut později byl De Tomás znovu v akci a poté, co si povodil obranu Betisu, střílel zase jen těsně vedle.

Domácí měli několik možností jak Betisu utéct na rozdíl dvou branek, jenomže nebyli dostatečně efektivní. Betis za celé utkání tolik příležitostí neměl, přesto osm minut před koncem srovnal výsledek na 1:1. Vlastně šlo o vůbec první nebezpečnou akci Andalusanů. Balón putoval po házenkářském způsobu podél pokutového území až dostal do vápna přihrávku Cristian Tello a technickým obstřelem na zadní tyč překonal Dimitrievskiho. Betis byl rázem při chutí, ale otočit výsledek nestihl. Ve čtvrté minutě nastavení ještě uviděl červenou kartu domácí Franco Di Santo, ale vliv na konečný výsledek už toto rozhodnutí nemělo.

Více informací k zápasu

Levante UD - SD Eibar 2:2

31.03.2019 12:00

Góly: 5. José Luis Morales, 26. Rubén Rochina - 19. Gonzalo Escalante, 78. Sergi Enrich

Levante drželo ještě čtvrthodinu před koncem nad Eibarem vedení, jenomže nadějný výsledek doma neudrželo a nakonec remizovalo 2:2. Bod je v situaci, ve které se valencijský celek nachází, málo, jeho náskok na nesestupové příčce se tak zkrátil na čtyři body.

Zápas nabídl celkem parádní úvodní půlhodinu, ve které nakonec padly tři branky. Bezbrankový stav vydržel na Ciutat de Valéncia jen pět minut, tedy do doby než Antonio Luna nádhernou, milimetrově přesnou přihrávkou před branku našel Josého Luise Moralese a ten střelou k tyči překonal stojícího Dmitroviće. Ani velká radost domácích příznivců netrvala věčně a už v 19. minutě bylo vyrovnáno. Eibar rozehrál standardní situaci z levé strany a propadnutý balón uvnitř vápna napálil do sítě Gonzalo Escalante.

A přestřelka pokračovala. Ve 26. minutě obdržel od Moralese přihrávku Rubén Rochina a jeho parádní střela z první zapadla ke vzdálenější tyči, takže Levante znovu vedlo. Na tahu byl opět Eibar a ve 33. minutě měl obrovskou příležitost na vyrovnání výsledku Fabio Orellana, jeho pumelici ale zastavilo břevno! Až poté se hra přeci jenom uklidnila a první poločas už nic dalšího nepřinesl.

I druhá pětačtyřicetiminutovka nabídla zajímavý fotbal. V 65. minutě měl před sebou Simon prázdnou branku, ale balón do ní nedokázal usměrnit a místo toho trefil jen boční síť. To byl klíčový moment druhého poločasu, protože kdyby Levante odskočilo na rozdíl dvou branek, kdo ví, jak by se potom zápas vyvíjel. Eibar byl stále ve hře o body a čtvrthodinu před koncem se dočkal vyrovnání na 2:2. Orellana přistrčil už v šestnáctce balón na Sergiho Enricha a ten tvrdou ranou prostřelil Aitora Fernándeze. Eibar ještě chtěl dokonat obrat, hnal se dopředu, ale žádnou další branku nevstřelil. Na Ciutat de Valéncia se nakonec body rozdělily rovným dílem.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Atlético Madrid 0:4

30.03.2019 20:45

Góly: 5. Saúl Ñíguez, 11. Diego Costa, 59. Álvaro Morata, 84. Thomas Partey

Rozdíl mezi vedoucí Barcelonou a druhým Atléticem zůstane i po tomto kole stejný. Atleti zareagovali na výhru Katalánců dost razantním způsobem a Deportivo Alavés, které bojuje o Ligu mistrů, rozdrtili čtyřbrankovým přídělem. Los Colchoneros si na Mendizorroze vytvořili rychlý dvoubrankový náskok, který po změně stran ještě zdvojnásobili. Postupně se prosadili Saúl Ňíguez, Diego Costa, Álvaro Morata a Thomas Partey.

Deportivo Alavés v letošní sezoně bojuje o nejvyšší příčky a v domácím zápase s Atléticem chtělo využít porážky Getafe a vrátit se na čtvrté místo, které znamená přímou účast v Lize mistrů. Proti stálo Atlético Madrid, to se stále nevzdává naděje na titul, byť na vedoucí Barcu už značně ztrácí.

Atléticu parádně vyšel začátek utkání a už v 5. minutě se na Mendizorrotze ujalo vedení. Z levé strany a z úhlu dokázal procedit balón za Pachecova záda Saúl Ňíguez. Než se stačil Depor vzpamatovat, Atleti mu přichystali druhý zásah. V 11. minutě si Diego Costa převzal balón na hranici pokutového území a technickou střelou od tyče rozvlnil síť. Pacheco zůstal při jeho střele nehybně stát. Madridský klub si vytvořil solidní náskok, který už do konce zápasu nepustil. Depor sice přidalo plyn, ale v největší jeho šanci odhlavičkoval balón z brankové čáry Saúl, čímž udržel hostům dvoubrankové vedení.

Alavés potřeboval po změně stran vstřelit kontaktní branku, která by ho vrátila zpět do utkání, ale proti výborně bránícím Atletům to byl náročný úkol. V 59. minutě se navíc řítil na Pacheca sám Álvaro Morata a třetím gólem v jeho síti utkání prakticky rozhodl.

O deset minut později mohl přidat čtvrtý zásah Griezmann, ale jeho lob se zastavil o brankovou konstrukci. Neuspěl ani Thomas Lemar, ten devět minut před koncem vstřelil gól, ovšem kvůli ofsajdu nemohl platit. Čtvrté branky se dočkal až Thomas Partey, proti jehož nádherné střele do šibenice neměl Pachceo žádný nárok.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Villarreal CF 3:2

30.03.2019 18:30

Góly: 50. Iago Aspas, 71. Maxi Gómez, 86. Iago Aspas (pen.) - 11. Karl Toko Ekambi, 15. Alfonso Pedraza

Boj o záchranu bude ve španělské nejvyšší soutěži dramatický až do posledního kola. Celta Vigo totiž dokázala v přímém souboji porazit Villarreal 3:2, přestože po prvním poločase ztrácela už dva góly a mezi oběma celky tak vznikl už jen jednobodový rozdíl. Celestes ale nadále zůstávají na osmnáctém místě, Villarreal je šestnáctý.

Celta Vigo i Villareal prožívají hodně nepovedenou sezonu. Žlutá ponorka si špatné výkony z LaLigy alespoň kompenzuje v Evropské lize, nicméně to nemění nic na tom, že by se ráda vyhnula sestupu. Na stadionu Balaídos ve Vigu začala velmi dobře a první poločas vyhrála 2:0.

Opatrnou úvodní desetiminutovku následně přerušil výpad hostí a Gasparova zpětná přihrávka před branku na Karla Toka Ekambiho znamenala první gól Villarrealu. Sotva se domácí stačili vzpamatovat, Villareal udeřil po druhé. Alfonso Pedraza dostal ve středu hřiště spoustu prostoru i času, takže hostující útočník se rozhodl projít až do blízkosti Blanca, toho obejít a do prázdné branky zakončit. Hra Celty byla naprosto paralyzovaná a Žlutá ponorka si dál na hřišti dělala co chtěla. Karl Toko Ekambi měl ve 36. minutě na kopačce třetí gól, jenomže Blanco tentokrát dobře zasáhl a jak se později ukázalo, byl to zcela klíčový zákrok utkání. Kdyby Villarreal odskočil na rozdíl tří branek, nejspíše už by bylo hotovo.

Takhle dostali Celestes ještě příležitost a tu se rozhodli ve druhém poločase chytnout za pačesy. K pozdějšímu famóznímu obratu pochopitelně přispěla rychlá kontaktní branka. V 51. minutě prokázal perfektní kopací techniku z volného přímého kopu Iago Aspas a střelou pod břevno snížil. Vzápětí se na druhé straně dostal před Blanca opět nepolapitelný Ekambi, ovšem domácí brankář ho vychytal.

Celta Vigo začala postupně přebírat otěže utkání a Asenjo byl čím dál vytíženější. V 71. minutě se Celtě konečně podařilo vyrovnat. Na centr Olazy si nejvýše naskočil Maxi Gómez a Asenjo nedokázal zareagovat. Hosté, kteří v prvním poločase předvedli velmi dobrý výkon, se najednou museli o výsledek strachovat. Po Lobotkově akce zakončoval Méndez a Asenjo přispěchal s dalším zákrokem. Noční můra Villarrealu se naplnila pět minut před koncem. Víctor Ruiz šel ve vápně nepochopitelně riskantně do skluzu, načež sestřelil Méndeze a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Iago Aspas nabídku na obrat využil a svojí druhou brankou v zápase rozhodl o vítězství domácích nad Villarrealem 3:2.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 2:0

30.03.2019 16:15

Góly: 71. Lionel Messi, 89. Lionel Messi

Barcelonské derby našlo vítěze, který zřejmě není žádným překvapením. O tři body pro domácí Blaugranas se postaral historicky nejlepší střelec tohoto specifického utkání, Argentinec Lionel Messi. První půli ještě hosté zvládli ubránit, ale po změně stran se museli soupeři poklonit.

Jedno z nejdéle hrajících se derby je to barcelonské. Dnes odpoledne se jeho dějištěm stal Camp Nou, který natěšeně podporoval domácí hvězdy. A ty svým fanouškům dopřály skvělou podívanou. Už v deváté minutě obránce Jordi Alba našel Lionela Messiho, který byl pravděpodobně v ofsajdu. Ofsajd se ale nepískal a Messi mohl z úhlu postupovat na brankáře Lópeze. Po zaseknutí ve vápně ale balon tečoval na roh obránce Hermoso.

Osmělili se i hosté, kteří nechtěli hrát druhé housle a čekat, až se Barcelona prosadí. Zkušený Esteban Granero našel pěknou přihrávkou Borju Iglesiase, který ještě balón sklepával Robertovi Rosalesovi. Jeho střela však byla sražena na roh. Hořelo to spíš na druhé straně, kam si po nahrávce od Suáreze naběhl Ivan Rakitić a dobrou střelou mířil asi metr vedle tyče!

Po půlhodině a faulu Rocy dostali domácí šanci zahrávat standardní situaci z velmi příznivé vzdálenosti. U balonu byl Messi, jehož přesný centr lízl hlavou Gerard Piqué a vytáhnout se musel brankář Diego López, který posílal míč nad břevno!

Na opačné straně se do šance hnal Víctor Sánchez, který ještě volil nahrávku na Borju Iglesiase. Ten by zřejmě posouval míč do prázdné brány, takže zákrok Piquého byl přímo klíčový. První půle se stala minulostí a Barcelona, ač dominovala, hrála s Espanyolem jen bez branek.

Pár minut po změně stran se centr od Semeda dostal přes naskakujícího Suáreze až k Albovi na zadní tyč. Zkušený obránce ale pálil těsně vedle tyče. Deset minut po změně stran se Barcelona prosadil a byl u toho Messi, jenže sudí Carlos Del Cerro Grande postřehl předchozí ofsajd Coutinha, pro nějž nemohl gól uznat.

Do hry se dostali Roberto s Malcomem a právě druhý zmíněný měl vzápětí velkou šanci. Krásnou nahrávkou jej oslovil brazilský hračička Coutinho, jenže Diego López se překonat nenechal a ránu vytěsnil mimo tři tyče.

Tvrdou ranou z větší vzdálenosti se pokoušel o první branku Ivan Rakitić, který minul. Mnohem přesnější byl ale Lionel Messi v 71. minutě. Víctor Sánchez totiž fauloval na hranici vápna a Messiho technický kop plachtil vzduchem k Lópezovi, jenže těsně před ním jej hlavou zasáhl nešťastník Sánchez - 1:0.

Tři minuty před koncem chyboval brankář Ter Stegen, který při odkopu zasáhl Wu Leie a měl štěstí, že míč nebyl dost prudký, aby se vrátil do brány. Následně domácí definitivně potvrdili výhru, když rychlý brejk Malcoma poslal z první do sítě opět Lionel Messi.

Více informací k zápasu

Getafe CF - CD Leganés 0:2

30.03.2019 13:00

Góly: 50. Michael Santos, 83. Juanfran

Všechny body doma překvapivě přenechalo Leganésu madridské Getafe a v boji o Ligu mistrů dává naději jeho pronásledovatelům. Obě branky Leganésu padly až po změně stran, kdy se nejprve trefil Michael Santos a po něm pečetil výsledek čtyři minuty před koncem Juanfran.

Getafe si před tímto zápasem na čtvrtém místě tabulky hýčkalo dvoubodový náskok a o ten teď bude moci přijít, pokud své zápasy zvládnou Alavés či Sevilla.

Utkání žádné závratné tempo nemělo. Leganés zaskočil domácí hráče svojí aktivitou a ve 20. minutě se mohl poprvé ujmout vedení. Rodríguezovu ránu mířící na branku zastavil Nemanja Maksimović zcela evidentně rukou a hlavní sudí zápasu odpískal pokutový kop. Nicméně Guido Carrillo vypjatý moment nezvládl, penaltu kopl přesně doprostřed branky, kde zůstal stát Soria! Leganés ani po neproměněné penaltě nepolevoval, Getafe se po většinu prvního poločasu spíše bránilo a vlastně si nevytvořilo před Cuéllarem jedinou vážnější příležitost.

Madridský klub se neprobral ani po změně stran a v 51. minutě dokonce poprvé inkasoval. Jonathan Silva poslal na malé vápno padací centr, který na přední tyči uklidil do sítě Michael Santos. Na nepříznivý vývoj už musel čtvrtý tým LaLigy reagovat, jenomže ani střídání jeho hru nerozhýbala. Leganés dál hrál více než vyrovnanou partii a Getafe do ničeho nepouštěl. S ubývajícím časem chtěli domácí alespoň vyrovnat, neboť remíza by je na čtvrtém místě i v případě vítězství konkurentů ponechala, jenomže Leganés o tom nechtěl ani slyšet a čtyři minuty před koncem definitivně rozhodl druhou brankou. Rychlý kontr do otevřené obrany předvedl Juanfran a sám také celou akci střelou na zadní tyč zakončil. Getafe utkání s Leganésem nezvládlo a po tomto kole může přijít o průběžné čtvrté místo.

Více informací k zápasu

Girona FC - Athletic Bilbao 1:2

29.03.2019 21:00

Góly: 37. Cristhian Stuani - 53. Iñaki Williams, 59. Raúl García

Athletic Club zvládl těžkou předehrávku kola na půdě nevyzpytatelné Girony a upevnil si postavení ve středu tabulky. Girona sice v prvním poločase vedla, ale Baskové po změně stran dvakrát udeřili a vedení už nepustili. Rozhodující trefu na 2:1 pro hosty vstřelil Raúl García.

Na katalánské půdě se utkaly dva týmy, které měly před reprezentační přestávkou velmi dobrou formu. Girona slavila vítězství na Leganésu, zatímco Athletic zdolal na San Mamés silné Atlético Madrid.

Průběh utkání byl víceméně vyrovnaný, oba celky dokázaly být nebezpečné. V první příležitosti promáchl před brankou Stuani a pak Athletic několikrát nebezpečně cpal balón před Iraizoze. Velkou příležitost zahodil Portu, ale to domácí nemuselo zas tak mrzet. Ve 37. minutě přilétl do pokutového území dlouhý centr, načež se Cristhian Stuani vyšrouboval do vzduchu a přesnou hlavou zajistil Gironě vedení. Hosté do konce poločasu nic nevymysleli a spokojenější domácí publikum se mohlo těšit na průběh druhého poločasu.

Athletic vstoupil do druhého poločasu výrazně nabuzený a Gironě připravil několik nebezpečných momentů, z nichž jeden v 53. minutě skončil vyrovnávacím gólem. Berchiche z levé strany odcentroval přes skluzujícího hráče a na zadní tyči Iňaki Williams hlavou překonal Iraizoze. Jen o pár minut později sehráli hosté podobnou akci, jenom z druhé strany a před brankou tentokrát po Williamsově centru hlavičkoval Raúl García. Athletic otočil skóre zápasu ve svůj prospěch a na tahu byla najednou Girona.

Až čtvrthodinu před koncem se musel mít na pozoru i Herrerín, ale veškeré situace před svojí brankou zvládl. Girona si v posledních minutách vytvořila nápor, ovšem vyrovnat se jí nepodařilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona29216275:2769
2.Atlético Madrid29178443:1959
3.Real Madrid29183852:3457
4.Getafe CF291210736:2646
5.Deportivo Alavés29128931:3544
6.Sevilla FC291271047:3743
7.Valencia CF29916431:2343
8.Athletic Bilbao29913730:3240
9.Real Betis291171133:3740
10.Real Sociedad299101034:3437
11.SD Eibar29812938:4036
12.CD Leganés29991129:3436
13.Girona FC298101132:3934
14.Espanyol Barcelona29971332:4334
15.Levante UD29881340:5132
16.Real Valladolid29791324:4030
17.Villarreal CF296111234:3929
18.Celta Vigo29771539:4928
19.Rayo Vallecano29661731:5224
20.SD Huesca29571730:5022

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (439)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele