29. kolo
31.03.2019 12:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Levante doma remizovalo s Eibarem 2:2

Levante drželo ještě čtvrthodinu před koncem nad Eibarem vedení, jenomže nadějný výsledek doma neudrželo a nakonec remizovalo 2:2. Bod je v situaci, ve které se valencijský celek nachází, málo, jeho náskok na nesestupové příčce se tak zkrátil na čtyři body.

Zápas nabídl celkem parádní úvodní půlhodinu, ve které nakonec padly tři branky. Bezbrankový stav vydržel na Ciutat de Valéncia jen pět minut, tedy do doby než Antonio Luna nádhernou, milimetrově přesnou přihrávkou před branku našel Josého Luise Moralese a ten střelou k tyči překonal stojícího Dmitroviće. Ani velká radost domácích příznivců netrvala věčně a už v 19. minutě bylo vyrovnáno. Eibar rozehrál standardní situaci z levé strany a propadnutý balón uvnitř vápna napálil do sítě Gonzalo Escalante.

A přestřelka pokračovala. Ve 26. minutě obdržel od Moralese přihrávku Rubén Rochina a jeho parádní střela z první zapadla ke vzdálenější tyči, takže Levante znovu vedlo. Na tahu byl opět Eibar a ve 33. minutě měl obrovskou příležitost na vyrovnání výsledku Fabio Orellana, jeho pumelici ale zastavilo břevno! Až poté se hra přeci jenom uklidnila a první poločas už nic dalšího nepřinesl.

I druhá pětačtyřicetiminutovka nabídla zajímavý fotbal. V 65. minutě měl před sebou Simon prázdnou branku, ale balón do ní nedokázal usměrnit a místo toho trefil jen boční síť. To byl klíčový moment druhého poločasu, protože kdyby Levante odskočilo na rozdíl dvou branek, kdo ví, jak by se potom zápas vyvíjel. Eibar byl stále ve hře o body a čtvrthodinu před koncem se dočkal vyrovnání na 2:2. Orellana přistrčil už v šestnáctce balón na Sergiho Enricha a ten tvrdou ranou prostřelil Aitora Fernándeze. Eibar ještě chtěl dokonat obrat, hnal se dopředu, ale žádnou další branku nevstřelil. Na Ciutat de Valéncia se nakonec body rozdělily rovným dílem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele