29. kolo
30.03.2019 13:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Getafe doma nečekaně podlehlo Leganésu 0:2

Všechny body doma překvapivě přenechalo Leganésu madridské Getafe a v boji o Ligu mistrů dává naději jeho pronásledovatelům. Obě branky Leganésu padly až po změně stran, kdy se nejprve trefil Michael Santos a po něm pečetil výsledek čtyři minuty před koncem Juanfran.

Getafe si před tímto zápasem na čtvrtém místě tabulky hýčkalo dvoubodový náskok a o ten teď bude moci přijít, pokud své zápasy zvládnou Alavés či Sevilla.

Utkání žádné závratné tempo nemělo. Leganés zaskočil domácí hráče svojí aktivitou a ve 20. minutě se mohl poprvé ujmout vedení. Rodríguezovu ránu mířící na branku zastavil Nemanja Maksimović zcela evidentně rukou a hlavní sudí zápasu odpískal pokutový kop. Nicméně Guido Carrillo vypjatý moment nezvládl, penaltu kopl přesně doprostřed branky, kde zůstal stát Soria! Leganés ani po neproměněné penaltě nepolevoval, Getafe se po většinu prvního poločasu spíše bránilo a vlastně si nevytvořilo před Cuéllarem jedinou vážnější příležitost.

Madridský klub se neprobral ani po změně stran a v 51. minutě dokonce poprvé inkasoval. Jonathan Silva poslal na malé vápno padací centr, který na přední tyči uklidil do sítě Michael Santos. Na nepříznivý vývoj už musel čtvrtý tým LaLigy reagovat, jenomže ani střídání jeho hru nerozhýbala. Leganés dál hrál více než vyrovnanou partii a Getafe do ničeho nepouštěl. S ubývajícím časem chtěli domácí alespoň vyrovnat, neboť remíza by je na čtvrtém místě i v případě vítězství konkurentů ponechala, jenomže Leganés o tom nechtěl ani slyšet a čtyři minuty před koncem definitivně rozhodl druhou brankou. Rychlý kontr do otevřené obrany předvedl Juanfran a sám také celou akci střelou na zadní tyč zakončil. Getafe utkání s Leganésem nezvládlo a po tomto kole může přijít o průběžné čtvrté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele