29. kolo
31.03.2019 16:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sevilla doma podlehla Valencii a boj o Ligu mistrů se dramatizuje

Sevilla doma zaznamenala další citelnou ztrátu, o to citelnější, že šlo o přímého konkurenta v boji o čtvrté místo. Valencia vyloupila stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána díky trefě Daniho Pareja z pokutového kopu těsně před koncem prvního poločasu. Hosté navíc prodloužili svojí ligovou neporazitelnost už na jedenáct utkání v řadě!

Důležitost střetnutí byla enormní, oba celky totiž chtějí proklouznout do příštího ročníku Ligy mistrů a oba zatím na čtvrté místo ztrácejí. V Seville se představila Valencia, která do té doby už deset zápasů neprohrála a svojí stíhací jízdu za Ligou mistrů chtěla dotáhnout i v Andalusii.

V brance Sevilly chyběl reprezentační brankář Tomáš Vaclík a jeho místo mezi třemi tyčemi zaujal náhradník Díaz Sánchez. Sevilla byla v úvodu o něco lepší, ale Valencia postupně přidávala plyn a začala si vytvářet šance. Parejo ale z nebezpečné standardky jen těsně minul. Domácí Los Rojiblancos museli po půlhodině hry poprvé střídat. Zraněného Gabriela Mercada nahradil Sergi Gómez.

Hra domácích postrádala nějaké překvapení ve finální fázi, Valencia se všem výpadům prakticky bez problému bránila a nutno podotknout, že sama byla o poznání nebezpečnější. Závar před brankou mohl vyřešit Gameiro přihrávkou na zadní tyči, kde však nenašel Pareja. Velké zmatky nastaly i na druhé straně po centru Jesúse Navase a následné hlavičce Amadoua, kterou schoval v náruči Díaz Sánchez. Když už se zdálo, že první poločas žádnou branku nepřinese, přišel v nastavení faul Banegy a pokutový kop pro Valencii. Dani Parejo pak většinou tyto vypjaté situace s přehledem zvládá a zvládl to i tentokrát. Valencia vedla po prvním poločase nad Sevillou 1:0.

Valencia byla lepší i po změně stran a v 56. minutě měla velkou možnost navýšit vedení, ale Gameirova dělovka se jen rozbila o břevno! Sevilla nedokázala v průběhu druhého poločasu branku Neta jakkoliv ohrozit a Valencia směřovala za vítězstvím. Dramatické chvilky přinesl až samotný závěr a nastavený čas. V něm se domácí marně dožadovali pokutového kopu a když už konečně dostali balón do branky, radost jim překazil útočný faul. Sevilla šlágr kola s Valencií nezvládla a v boji o Ligu mistrů opět ztrácí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V Seville si asi stavili všetci rovnako...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele